Fudbalska reprezentacija Srbije

Crna Gora, Makedonija, Slovenija, Srbija

Moderatori/ce: geronimo,VanBasten,Devil,dubrava,Trigger

dubrava
Moderator
Kontakt:

Re: Fudbalska reprezentacija Srbije

Post Postao/la dubrava » 15 okt 2014, 23:14

O čemu će se pisati? O isto onome o čemu se i dosad pisalo, tj. o čemu su i dosad pisali dva tri forumaša na ovoj temi.

tebi je to nerazumljivo, meni nije, već razumno gledanje. Ovo radim čisto iz mjera predostrožnosti jer se u ovakvim situacijama, kad se dogode ovakve situacije, namnože primitivni i šovinistički komentari (kao i oni koji nikakve veze nemaju s temom već su tu da, kako se to kaže, trolaju) koji nemaju veze sa zdravim razumom. Kad ne znate i ne umijete čitati pravila.
Što mene briga što čitav svijet bruji o tome? da čitav svijet bruji o kur.vama i kriminalcima, to bi isto bilo poželjno i potrebno komentirati?
onda odi na forum gdje čitav svijet bruji o tome pa tamo komentiraj. Ne mislim tu pritom samo na tebe konkretno..
p.s. i temu ne mogu zaključati, a i nema je smisla zaključavati..
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 15 okt 2014, 23:28

dubrava je napisao/la:O čemu će se pisati? O isto onome o čemu se i dosad pisalo, tj. o čemu su i dosad pisali dva tri forumaša na ovoj temi.

tebi je to nerazumljivo, meni nije, već razumno gledanje. Ovo radim čisto iz mjera predostrožnosti jer se u ovakvim situacijama, kad se dogode ovakve situacije, namnože primitivni i šovinistički komentari (kao i oni koji nikakve veze nemaju s temom već su tu da, kako se to kaže, trolaju) koji nemaju veze sa zdravim razumom. Kad ne znate i ne umijete čitati pravila.
Što mene briga što čitav svijet bruji o tome? da čitav svijet bruji o kur.vama i kriminalcima, to bi isto bilo poželjno i potrebno komentirati?
onda odi na forum gdje čitav svijet bruji o tome pa tamo komentiraj. Ne mislim tu pritom samo na tebe konkretno..
p.s. i temu ne mogu zaključati, a i nema je smisla zaključavati..
hajde vazi ;)
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 16 okt 2014, 01:52

Sve čekam ne bi li se tema sama očistila od trolova, lažnih moralista, licemjera i provokatora, kad već admin i modovi to ne žele da urade, ali vidim da ni jedno ni drugo nije moguće za izvesti. Ne bih puno da se zamaram gorepomenutim likovima, vidimm da su sami sebi dovoljni, u nekom su strašno dobrom tripu čim se, recimo, valjaju od smijeha spostvenim doskočicama. Naslovna strana ss.ba od sinoć i danas je :bow: :bow:
Što se tiče dešavanja od sinoć, najmanje je fudbala bilo. Do prekida opet loša partija Srbije, u prvom dijelu Srbija je bila bolja, imala nekoliko šansi, kasnije su se Albanci oslobodili pritiska i imali takođe par dobrih prilika. Prekid se desio kao posljedica odlično organizovane i sprovedene akcije. Nasankali su nas samo tako, to treba džentlmenski priznati i čestitati na tome.
Ko je kriv i koliko je kriv dalo bi se raspravljati 7 dana, težinu krivice i jedne i druge strane je relativno teško dokazati i utvrditi jer je još uvijek mnogo toga nezvanično, navodno... Srbija tačnije fss ima naravno veliku odgovrnost prije svega zbog baklji, petardi, topovskih udara... koji su ubacivani u teren, ali i upada navijača (upad se desio nakon provokacije albanskih navijača) u teren i napada na albanske igrače. Albanci su krivi jer su svjesno htjeli, tražili i nažalost na kraju i isprovocirali prekid meča. Ljudi došli ne po pobjedu ili remi, već po prekid :bow: . Kakav moraš biti mozak da nakon svega što se dešavalo i dešava na KosMetu, nakon svih tenzija koje su prisutne, tražiš (ljudi iz albanskog saveza) da gostujući navijači dođu na utakmicu :clap: Izvala decenije, sva sreća pa nisu došli (mislim došli su :mrgreen: ). Pumpanje atmosfere zapaljivim istupima u medijima kako igrača Albanije tako čak i igrača drugih repki (Granit Džaka), članova stručnog štaba, čelnika saveza, navijača... Uporedite to sa istupima srpskih igrača i čelnika saveza. Nebo i zemlja.
Srbija kao država i Srbi kao narod su još jednom zakazali u svakom mogućem smislu i što je najgore ne po prvi put :facepalm: . Sinoć je zakazalo sve što zakazati može, pogotovo svijest čovjekolikih majmuna koji su uletili u teren tražeći nekakvu pravdu. Utakmica od sinoć kao i ona u Đenovi su najbolji pokazatelji gdje su i šta su Srbija i Srbi u savremenim svjetskim okvirima. Ukratko, niko i nigdje. Recimo, umjesto da sinoć, ako imaju imalo nacionalne svijesti, morala, političke i svake druge odgovornosti, ostavke podnesu ministar policije, direktor policije i još par tako nekih glavešina uključujući i Toleta, ministar bez trunke stida danas izlazi u medije i kritikuje rts zbog uvreda prema Vučiću :lolno: , zaboravljajući pri tome par hiljada policajaca, žandarma i obavještajaca koji sinoć nisu odradili svoj posao kako treba i dolikuje. Ni Albanci nisu daleko od nas. Šta reći uopšte nakon što vidiš da hiljade ljudi u glavnom gradu proslavlja prekid meča u Bg :facepalm: , na aerodromu igrače dočekuje politički vrh, premijer države priča o pobjedi iako niti su dali gola niti su nadigrali Srbiju :clap: ...
I prije prekida sinoć atmosfera je bila zapaljiva (nabrojao sam šta je ulijetalo u teren), neprimjerena skandiranja i pjesme. Prekid se desio kao posljedica provokacije kakva nije viđena na sportskim terenima posljednjih godina. Mitrović hvata zastavu u namjeri da je preda 4. sudiji/delegatu i biva napadnut od albanskih igrača. Zbog čega napadnut? Ljudi branili svoju zastavu, reče sinoć ovdje par forumaša. Zna li neko od vas da objasni kakve veze sa tom zastavom imaju Xhaka, Berisha, Cana... profesionalni sportisti koji hljeb zarađuju na Zapadu, neki od njih su timske kolege sa srpskim igračima? To nije njihova zastava, niti je Mitrović sa njom pokušao bilo šta da uradi osim da je pred službenom licu, i šta je oni imaju braniti :?: Politička provokacija, mapa fašističke tvorevine iz prve polovine prošlog vijeka sa slikama njenih ideologa i kao takva se vijori iznad glava 30000 Srba u po Beograda :lolno:. I neko je mislio da to može proći tek tako :lolno: ? Za mnoge je ovdje Cana heroj, skoro pa nacionalni :clap: .Samo se pitam šta bi ljudi ovdje pisali da je kojim slučajem u Sarajevu, Zagrebu ili bilo gdje na svijetu, Bane branio neki uvredljivi transparent makljajući se navijačem. Ne moram razmišljati, znam odgovor, navijač bi bio popularniji od Džeka.
Sankcija će biti, kako za jedne tako i za druge, sve po zasluzi reklo bi se. Srbija će biti kažnjena (i treba biti) zbog užasne organizacije, ulaska navijača u teren, tuče sa albanskim igračima.... Albanci će takođe biti kažnjeni, iako se to mnogima ovdje ne sviđa. Evidentno su na tekmu došli i njihovi navijači iako to nisu smjeli da urade, čovjek koji je upravljao letjelicom (ko god on bio) nije na tekmu došao u svojstvu trgovačkog putnika već navijača. Transparent sa političkom (fašističkom) porukom i što je njihov najžešći prekršaj, nisu željeli da nastave utakmicu ni sa navijačima (što mi je razumljivo), ni bez navijača (da se isprazni stadion), ni da se sutradan odigra nova utakmica bez navijača (što mi je nerazumljivo) iako su i uefa i fss bili za svaku od ovih opcija. Ljudi su i prije utakmice bili za prekid, tražili su ga, isprovocirali su ga, i na kraju nisu željeli da se vrate na teren ni danas ni sutra ni nikad. Pred 30000 protivničkih navijača se makljaju za zastavu, a kasnije se lafo boje za sigurnost i nisu spremni da igraju ni bez navijača :yawn: .

Još jednom, čestitke mladoj repki na nevjerovatnom uspjehu, možda ravnom onome koji su napravili omladinci u Litvaniji. :tokralju:
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 16 okt 2014, 16:04

Opravdavas sve ovo sto pisu mediji u Srbiji? Odavno nisam vidio toliko lazi i neistine na jednom mjestu. Danas citam npr. Informer i pitam se koji bolesni um moze pisati onakve stvari.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 16 okt 2014, 16:19

http://www.novosti.rs/vesti/sport.294.h ... o.facebook" onclick="window.open(this.href);return false;

Jbt, koji su ovo kraljevi... :tokralju:

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 16 okt 2014, 17:11

Virtu4l je napisao/la:Opravdavas sve ovo sto pisu mediji u Srbiji? Odavno nisam vidio toliko lazi i neistine na jednom mjestu. Danas citam npr. Informer i pitam se koji bolesni um moze pisati onakve stvari.

Ne nego ću da vjerujem, kako bih zadovoljio mišljenje velike većine ovdje, da su Srbi isključivi krivci, da su Srbi postavili onu zastavu kako bi napakostili čestitim Albancima, da su albanske igrače svi živi tukli i da oni nisu jadni krivi ni za šta, osim što napadaju srpske igrače i brane zastavu fašističke tvorevine i to ću opravdavati da me neko slučajno ovdje ne bi nazvao neandretalcem ili fašistom. Neću vjerovati uefa-i i svojim očima nego lokalnim fanovima i advokatima albanske repke, u vidu novinara i naloženih klinaca koji su se na ovoj temi namnožili u neslućenim razmjerama i koji zdušno navijaju za 0:3 i izbacivanje Srbije iz svih takmičenja. Živi bili pa vidjeli šta će i kako odlučiti u Nionu.

Ostavljam vas u sanjarenju da je Cana heroj i da VA nema nikakve veze sa Adolfom, a ja odoh gledati Paradu. :salut: :salut:

p.s.
Al i ti čitaš žutilo od štampe, svaka ti dala :facepalm: :lol: .
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 16 okt 2014, 17:16

Virtu4l je napisao/la:Opravdavas sve ovo sto pisu mediji u Srbiji? Odavno nisam vidio toliko lazi i neistine na jednom mjestu. Danas citam npr. Informer i pitam se koji bolesni um moze pisati onakve stvari.
slika

vlasnik i osnivac Telegrafa :kafa: Ne znam sta te to cudi. U BiH je novinarstvo na niskim granama, a u Srbiji je to epska pojava
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Interista
Kontakt:

Post Postao/la Interista » 16 okt 2014, 17:21

Gdje god da se ode u neki lokal i sl glavna tema je prekid meca.. I onda se naslusam od nekih Bosnji (ne bih da koristim neki uvredljiviji izraz za tu vrstu ljudi) komentare tipa Cana kralj, redaru je.bem mamu, Srbi su krivi treba Albaniji dati bodove i onda kad krenes u diskusiju kad im objasnis par cinjenica telad bleji i govori jbg.. Pojedini hoce da prebace svu odgovornost na Srbiju e pa gospodo draga da su pustili Mihajlovica da iznese ono sto pojedini nazivaju zastavom mec bi se nastavio.. A da se ja pitam uradio bih isto ko u duelu Armenaca i Azera zabranio oba meca i rijesen problem

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 16 okt 2014, 17:33

Interista je napisao/la:Gdje god da se ode u neki lokal i sl glavna tema je prekid meca.. I onda se naslusam od nekih Bosnji (ne bih da koristim neki uvredljiviji izraz za tu vrstu ljudi) komentare tipa Cana kralj, redaru je.bem mamu, Srbi su krivi treba Albaniji dati bodove i onda kad krenes u diskusiju kad im objasnis par cinjenica telad bleji i govori jbg.. Pojedini hoce da prebace svu odgovornost na Srbiju e pa gospodo draga da su pustili Mihajlovica da iznese ono sto pojedini nazivaju zastavom mec bi se nastavio.. A da se ja pitam uradio bih isto ko u duelu Armenaca i Azera zabranio oba meca i rijesen problem
jasno je da su albanci krivi, i mec treba da se registruje 3-0 za srbiju, sve ostalo bi bilo lakrdija, ali isto tako treba srbiji nalijepiti kaznu za losu organizaciju, novcano ili igranjem pred praznim stadionom, nebitno... uglavnom zna se krivac za nered (albanija) ali i ucesnici nereda (albanija i srbija)

pavle sa doticnim komentarom ukazuje na jednostranu medijsku sliku na nekim portalima, ali sto je uzeo cevape kod zelje u negativnom kontekstu, e znas sta... napu.si se pavle ti mojim bosanskim kur.cem (niko ne dira svetinju zeljo)... ;)
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

Ljiljani87
Kontakt:

Post Postao/la Ljiljani87 » 16 okt 2014, 17:57

jovanmaksimovic je napisao/la:
pavle sa doticnim komentarom ukazuje na jednostranu medijsku sliku na nekim portalima, ali sto je uzeo cevape kod zelje u negativnom kontekstu, e znas sta... napu.si se pavle ti mojim bosanskim kur.cem (niko ne dira svetinju zeljo)... ;)

tako je :D

a što se tiče srbije ako se registruje 0:3 za albaniju , onda bi bila skoro nemoguca situacija da se kvalificiraju na ep , i moglo bi doci do opraštanja nekih igrača jer ovo je vec 2. put da navijači sjebu kvalifikacije i za kog bi ti igrači trebali da igraju akd svake kval. moraju izgubit bar jednu tekmu 0:3
1921 !
05.06.1998

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 16 okt 2014, 18:05

Interista je napisao/la:Gdje god da se ode u neki lokal i sl glavna tema je prekid meca.. I onda se naslusam od nekih Bosnji (ne bih da koristim neki uvredljiviji izraz za tu vrstu ljudi) komentare tipa Cana kralj, redaru je.bem mamu, Srbi su krivi treba Albaniji dati bodove i onda kad krenes u diskusiju kad im objasnis par cinjenica telad bleji i govori jbg.. Pojedini hoce da prebace svu odgovornost na Srbiju e pa gospodo draga da su pustili Mihajlovica da iznese ono sto pojedini nazivaju zastavom mec bi se nastavio.. A da se ja pitam uradio bih isto ko u duelu Armenaca i Azera zabranio oba meca i rijesen problem
Naravno da je Cana kralj, šta je trebao dopustit da ga huligan lomi na sred travnjaka?
Ovo za Bosnje i slicno, samo pokazuje tvoj latentni šovinizam.
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter

"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"

LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 16 okt 2014, 18:11

Interista je napisao/la:A da se ja pitam uradio bih isto ko u duelu Armenaca i Azera zabranio oba meca i rijesen problem
O ovome sam ja razmisljao, al nikako se nisam mogao sjetit tko je bio u pitanju i jel na kraju to sprovedeno u djelo. Sad vidim da jeste. Nisam htio napamet pisat, da nebi bilo da lupam gluposti :mrgreen: To bi bio ogroman udarac po obe reprezentacije, jer je izvjesno da bi se u ovoj grupi do zadnjeg kola mogla voditi bitka u kojoj su svi u igri za plasman.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 16 okt 2014, 18:17

Sissoko je napisao/la:
Naravno da je Cana kralj, šta je trebao dopustit da ga huligan lomi na sred travnjaka?
.
yebo me konj ako ja nisam mislio da nacisti nisu imali kraljeve.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 16 okt 2014, 18:33

Dosta je vise, pisite o fudbalu, a Uefa ce odluciti vec kako odluci!!!

Jos jednom, svaka cast nasoj U21 reprezentaciji! Sledece ljeto cemo gledati U20 na SP, a U21 na EP i ako Bog da 2016 na OI u borbi za medalju! :thumbup:
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 16 okt 2014, 18:49

Kad pogledam koliko su vam reprezentativni fudbal silovali "navijaci" (Italija, pa sad ovo), pa selektori (Pizon, Mihajlovic) i to sve pored igrackog kadra...pa mi smo jos dobro prosli sa Safetom i njegovim biserima. :shock:
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 16 okt 2014, 18:57

Safet Sušić je kamilica u odnosu na probleme sa kojima se suacava i u kojima nalazi srpski fudbal!

Nigdje na svijetu ne postoji tako veliki kontrast na relaciji igracki kvalitet - ostvareni rezultati!
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

hogarstrasni

Post Postao/la hogarstrasni » 16 okt 2014, 18:57

Srbija ce tesko dokazati da je slanje drona bilo organizovano od strane pojedinca Albanca, a kamo li organizovano od strane albanskog saveza, formalnih i neformalnih grupa itd.
To je realnost, drugo je sta neko , privatno, misli ili osjeca.
Albanski igraci mogu biti kaznjeni za uzimanja zastave i izazivanja tuce , u najgorem slucaju...
Puno bi bilo bolje da Srbija , po prvi put, prizna krivicu za koju je evidentno odgovorna, i posalje pozitivnu poruku.
SAFET SUSIC, PROPAST BH REPREZENTACIJE - BOJKOT !!!

slobodnjak
Kontakt:

Post Postao/la slobodnjak » 16 okt 2014, 19:09

Sissoko je napisao/la:
Ovo za Bosnje i slicno, samo pokazuje tvoj latentni šovinizam.
Da te pitam jarane al molim iskren odgovor od tebe i svih vas koji podržavate Canu.
ZAMISLI SITUACIJU-hipotetički.

BiH -Srbija igraju na Bilinom .Leti dron sa zastavom velike Srbije ,na kojoj je Republika Srpska,Kosovo ,pola Hrvatske ,Makedonija ,Bugarska itd...Na jednoj strani zastave Karadjić na drugoj Mladić.Npr Ibišević dohvati zastavu,svi Srpski igrači polete da je otmu.Uljeće neko iz BH fanatikosa iz publike i pokuša udariti Ivanovića.Ovaj mu vrati i sruši ga na zemlju.
Pitanje za milion maraka tebi i svima,ali iskreno.Da li bi vi u toj situaciji rekli da je Ivanović heroj ili nešto drugo.
Odgovor je jasan ,ali dajte samo malo iskrenosti ako može... ;)

hogarstrasni

Post Postao/la hogarstrasni » 16 okt 2014, 19:15

slobodnjak je napisao/la: Da te pitam jarane al molim iskren odgovor od tebe i svih vas koji podržavate Canu.

BiH -Srbija igraju na Bilinom .Leti dron sa zastavom velike Srbije ,na kojoj je Republika Srpska,Kosovo ,pola Hrvatske ,Makedonija ,Bugarska itd...Na jednoj strani zastave Karadjić na drugoj Mladić.Npr Ibišević dohvati zastavu,svi Srpski igrači polete da je otmu.Uljeće neko iz BH fanatikosa iz publike i pokuša udariti Ivanovića.Ovaj mu vrati i sruši ga na zemlju.
Pitanje za milion maraka tebi i svima,ali iskreno.Da li bi vi u toj situaciji rekli da je Ivanović heroj ili nešto drugo.
Nema tu diskusije !!!
Da ulete navijaci, pocnu tuci igrace Srbije, pa onda redari...to je diskvlifikacija i zdravo.
Tu nema price, pa taman licno Mladica spustili na teren dronom!? Sta je tu nejasno j.ebo te !???
ulijetanje navijaca + napad na gostujuce igrace = teska kazna
Prosta matematika, potpuno nebitno sta je izazvalo upad navijaca
SAFET SUSIC, PROPAST BH REPREZENTACIJE - BOJKOT !!!

slobodnjak
Kontakt:

Post Postao/la slobodnjak » 16 okt 2014, 19:18

hogarstrasni je napisao/la:
slobodnjak je napisao/la: Da te pitam jarane al molim iskren odgovor od tebe i svih vas koji podržavate Canu.

Nema tu diskusije !!!
Da ulete navijaci, pocnu tuci igrace Srbije, pa onda redari...to je diskvlifikacija i zdravo.
Tu nema price, pa taman licno Mladica spustili na teren dronom!? Sta je tu nejasno j.ebo te !???
ulijetanje navijaca + napad na gostujuce igrace = teska kazna
Prosta matematika, potpuno nebitno sta je izazvalo upad navijaca
Ma jasno da je diskvalifikacija ,ne pitam ja to nego jeli Ivanović hipotetički heroj ili ne veoma si dobro razumio nemoj vrdati... ;) :D .Samo što je itekako kriva i druga strana pa trreba i nju itekako diskvalifikovati.Provokacija na nac.osnovi transparenti nacionalističkog sadržaja strogo zabranjeni statutom FIFE i UEFE ,igrači učestvovali u tuči,nisu se i pored prijedloga UEFE vratili na teren šta s tim...

Odgovori

Natrag na “Fudbal u regionu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.