Raspored Bayerna do kraja sezone:
Eintracht-Bayern
Schalke-Bayern (KUP)
Bayern-Stuttgart
Schalke-Bayern
Leverkusen-Bayern
Bayern-Hannover
Gladbach-Bayern
Bayern-Bochum
Hertha-Bayern
Uff, raspored nije los. Iducu tekmu dobiti, jer je Frankoforto u laganoj krizi. Uostalom kao i mi.
Onda slijedi odlucujuca faza. Protiv Schalkea se igra 2x u 10 dana. Prvo 24.3. u polufinalu Kupa, zatim 3.4. mec u prvenstvu. Obe utakmice na njihovom travnjaku.
Izmedju tih utakmica ocekuje nas Liga prvaka, ciji su termini 30/31.3 i 6/7.4.
To razdoblje ce odluciti mnogo toga, da li je sezona bila uspjesna, da li je Gaal ispao pukovnik ili pokojnik.
Ispasti u Kupu i nece biti toliki grijeh (ako bi se moglo ovo podijeliti sa S04, ja bih izabrao njima Kup, a da mi u prvanstvu uzmemo citav plijen

).
U ligi prvaka je ostvaren minimalan cilj. A sta dalje, zavisi od mnogo toga. Kaiser vec puca visoke tonove, kao da bi se Bayern mogao konacno naci u finalu, ako uz Rib & Roba i ostali igraci pokazu klasu (ako je koji ima

). Zelja mu je da se, po mogucnosti, izbjegne Chelsea.
Finis prvenstva i ovo boldovano bi trebalo proteci u dominaciji Bayerna, jer je raspored vise nego dobar (zadnje 4 utakmice).
Ako cemo iskreno, Bayern je imao najlosiji start u svojoj historiji, pa se malo konsolidovo, pa je onda poceo da pravi cuda

. Nastavak u sezoni je poceo tako, kako je i jesenji dio zavrsio. Vise nego dobro.
E sada se nalazimo u onoj fazi od pocetka sezone, gdje igra Bayerna nije imala ni rep ni glavu. Srecom, ovaj put rezultati ne izostaju. Isto kao na pocetku sezone igramo desetkovani, vazda lista povrijedjenih ili nedovoljno oporavljenih, podugacka. Ne, to ne smije biti opravdanje, ali mora se reci da su mnogi igraci tokom zime, ili prodati ili pozajmljeni. Niko se nije doveo, osim mladih vedeta koji su prekomandovani iz Bayern II.
Znaci, ako cemo krenuti tim redom...hladno, vruce, hladno....sta sada slijedi?
Bilo bi veoma bitno u ovoj fazi doci do prave forme, i uz najbolji elf sto Bayo ima....cuda su moguca.