Opusteno, takvi ko ti nisu nacionalisti ili patriote. Zna se sta su ti pojmovi, i oni ne ukljucuju mrznju prema nekome samo zato sto je Musliman, Pravoslavac, Katolik, crn, bijel, zut ili cigan. To je jednostavno zatucanost, koja je izuzetno rasprostranjena ovdje na nasem brdovitom Balkanu.topnik1 je napisao/la:Tačno ljudi imate problema sa realnošću, al ozbiljno. Danas sam imao priliku pričati sa par pojedinaca pravoslavne vjeroispovijesti koji su naravno Srbi i svi su u fazonu Albanci krivi za sve, sigurna tri boda Srbiji, Srbi isprovocirani, Srbi ništa nisu krivi. Ja gledam![]()
I kada je tek počela utakmica ima moj post o urlikanju sa tribina kao da je 30 000 životinja na stadionu a ne ljudi. Odlučio sam da ispratim utakmicu upravo zbog te nabrijanosti između dva tima , a ono...
Ovo kažem iz razloga što naši Bosanci pravoslavne vjeroispovijesti sebi uzimaju za pravo da osuđuju nekog zato što piše na ovoj temi i to pripisuje raznim oblicima nacionalizma![]()
![]()
A krunski dokaz koliko Srbi sebe zavaravaju je ovo Saopštenje za javnost:
http://www.fss.rs/index.php?id=2021&aid=6226" onclick="window.open(this.href);return false;
@hogarstrasni
Ako tebi zastava spojene Srbije i Republike Srpske (to je isto sto i ona zastava Albanije, a pretpostavljam da si Bosnjak) sarmantna i inteligentna provokacija, onda ti mogu reci da imas veci prag tolerancije od mene. Ja licno imam odlicnih drugova sa sve tri "strane" za koje bih dao ruku u vatru, nisam fasista i sovinista.. i opet me zestoko iznerivrala ta zastava, kao i uvrijedila.
Mislim da je poprilicno jasno da ce Albanci dobiti tri boda, bas zbog tih nekoliko budala koji su nasjeli na provokaciju. To ce nam presuditi. Da su ostali na tribinama, bilo bi samo nekoliko zutih/crvenih kartona i nastavljena utakmica. Siptari su dobili sta su htjeli, sto se moze vidjeti i po doceku.. jer su tacno znali po sta su otisli. Ako ih takve pobjede ispunjavaju, zelim im ih jos mnogo.
Mislim da se necu javljati vise na ovu temu dok ne bude nekog drugog povoda za to. Jer ne vrijedi citati upise klinaca (barem se nadam da su klinci, jer bi bilo zabrinjavajuce da se odrasli tako ponasaju) iz kojih izbija mrznja. Vracam se kosarkaskim temama.