Vedad Ibisevic

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Neutral
Kontakt:

Re: Vedad Ibisevic

Post Postao/la Neutral » 14 okt 2014, 00:03

Greivis je napisao/la:Ne znam zbog cega dobija minute.
Da ne igra sa dva napadača, igrali bi sa dva krila, no to znači Sven out, ;)

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 14 okt 2014, 00:25

Veliko postovanje imam prema ovom momku i jedan mi je od najdrazih igraca, ali samo kod Safeta se moze desiti da u ovako losoj formi, sa toliko dugim golgeterskim postom dodjes i odigras 174 minute u dvije utakmice

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 14 okt 2014, 00:31

Zuji zuji al meda ne daje trebao je biti n klupi i protiv Velsa i protiv Belgije činjenica je da bi Džeko bio više zatvoren i mučio bi se l bi imali igru širinu ovako krpimo te bočne strane sa Pjanićem Sušićem..

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 14 okt 2014, 00:32

Legendo, svaka ti cast za borbu danas. :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 14 okt 2014, 00:38

Vlasenički muftija :tokralju: :tokralju:

slika
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 14 okt 2014, 00:51

slika

BackSpace United

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 14 okt 2014, 01:15

:tokralju:
mirzatele je napisao/la:Veliko postovanje imam prema ovom momku i jedan mi je od najdrazih igraca, ali samo kod Safeta se moze desiti da u ovako losoj formi, sa toliko dugim golgeterskim postom dodjes i odigras 174 minute u dvije utakmice
=\_1921_/=

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 14 okt 2014, 01:27

Neutral je napisao/la:
:kafa: :kafa:

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 14 okt 2014, 01:29

Neutral je napisao/la:
Ne, mi igramo ofanzivan fudbal sa puno golova, a za to su potrebna dva napadaca :rol: .
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 14 okt 2014, 01:35

DonCorleone je napisao/la: Ne, mi igramo ofanzivan fudbal sa puno golova, a za to su potrebna dva napadaca :rol: .
Vjerovatno zato imamo gol razliku poslje tri utakmice nikad goru u istoriji a to je -1.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 14 okt 2014, 01:46

DonCorleone je napisao/la:Ne, mi igramo ofanzivan fudbal sa puno golova, a za to su potrebna dva napadaca :rol: .
kako je Pape promjenio formaciju na 4-3-3, nismo prišli golu Belgije .. što zbog panja Višće kojeg si ti u svojim formacijama gurao u prvih 11 :mrgreen: što zbog Papeta debila koji je Vedu opet gurnuo desno :facepalm: haman se Papetu sviđaju tvoje formacije, sljedeća je sa Sejom kao krilnim napadačem :opaopa:

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 14 okt 2014, 01:57

4-2-3-1 je majka svih formacija za nas pa tek onda 4-3-3 pa tek tamo prij kraju 4-4-2 ( diamant ).

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 14 okt 2014, 01:59

Chinaglia je napisao/la: kako je Pape promjenio formaciju na 4-3-3, nismo prišli golu Belgije .. što zbog panja Višće kojeg si ti u svojim formacijama gurao u prvih 11 :mrgreen: što zbog Papeta debila koji je Vedu opet gurnuo desno :facepalm: haman se Papetu sviđaju tvoje formacije, sljedeća je sa Sejom kao krilnim napadačem :opaopa:
Nismo mi jos ni jednom odigrali onakav sistem kako sam ja predvidjao. Ja mislim na 4-3-3 sa jednim napadacem, a ne sa Vedadom na krilu. Visca je prosao umalo Kompanya dje je momciluka zaradio zuti karton, i pored toga je bio sasvim solidan.

Ako uigra Medunjanina-Pjanica i Besica kao udarnu trojku na sredini terena i pridoda krilne igrace koji ce Dzeki pomagati u napadu i koji ce bekovima ispomagati, da se Medunjanin i Pjanic ne trose toliko, bili bi sigurno 30-40 % jaci nego trenutno ;) .
Zadnja izmjena: DonCorleone, dana/u 14 okt 2014, 02:00, ukupno mijenjano 1 put.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 14 okt 2014, 02:00

Ajax je napisao/la:4-2-3-1 je majka svih formacija za nas pa tek onda 4-3-3 pa tek tamo prij kraju 4-4-2 ( diamant ).
zna ajax :clap: :clap: :clap:

BackSpace United

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 14 okt 2014, 02:31

@DonCorleone

stvar je u tome što mi nemamo kvalitetne krilne igrače, eh da barem imamo :D pa i novinari su danas pisali isto ono što ja govorim, promjena formacije, al' ne takva gdje bi se igra bazirala napadima preko krila, jer nemamo takve igrače, ili ih imamo, a nemaju kvaliteta :D lako je reći 4-3-3, Hare, Momo, Mire, to je stvarno super, a onda kažeš u napadu Džeko i dva krilna igrača da mu pomažu :mrgreen: e nemamo ta dva krilna igrača jebga :D ti misliš to mogu igrat' Višća, Lule, Izet i evo ga, problem solved :mrgreen: a to što ne bi kvalitetno odigrali, to ćemo zanemarit', a? u ekipi kakva je naša, gdje tehnički potkovani igrači sredine terena (Mire, Hare, Sejo, Momo, Sanjin, TSS) dominiraju, gdje ih imamo mnogo više u odnosu na trkače, besmislica je koristit' bilo koju formaciju koja bi se podredila šatro trkačima koje nemamo

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 14 okt 2014, 02:45

Puno gora solucija je da se Medunjanin i Pjanic trose od prve minute na ispomoganje bekovima kao danas na primjer. Onako se ne igra moderan fudbal, jer se igraci istrose nakon jednog poluvremena, sto je rezultiralo padom tih igraca odmah pocetkom drugog poluvremena.

Ja ne znam odakle tebi ta prica da nasa krila ne valjaju i to koristenje wannabe novinara kao neki vid argumentacije. Na mojoj strani su aktivni argumenti ako pogledas pripremne utakmice za SP, dje su Visca, Hajrovic i Salihovic grandiozno odigrali.

Moras shvatiti da moderni fudbal vise niko ne igra fokusirajuci se svim igracima na sredinu terena. Puno bitnije od toga je pokrivanje citavog terena igracima koje te pozicije prirodno igraju. To je neki osnov fudbala. Na kraju krajeva, i da nemamo 'dobra' krila, opet je bitno rasteretiti igrace na sredini terena a to je iskljucivo moguce preko krilnih igraca. Mi mozda nemamo veoma jake krilne igrace, ali imamo dovoljno dobre igrace da takticke zamisli na teren prenesu i nase najbolje igrace rasterete. Danas to nije proslo nazalost. Nadam se zaista da si sada shvatio.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 14 okt 2014, 03:08

shvatam šta govoriš, al' se svakako ne slažem :D dakle govorim isključivo u repki BiH, ne generalno o formaciji i taktičkim zamislima kao takvim :D pa nije ni Ćiro koristio 3-5-2 jer mu je to nazovi omiljena formacija, nego jer je smatrao da iz te formacije može izvuć' najbolje iz igrača, u čemu je i uspio :D možda je i on tada mogao igrat' 4-4-2, 4-3-3, 4-2-3-1, itd, itd :D isto to ja primjenjujem na današnju ekipu, formaciju podredit' profilu igrača, a ne igrače podredit' formaciji :D sa trenerom koji zapravo zna nešto o tom poslu, naša repka bi izgledala mnogo bolje, znalo bi se šta ko radi, ne bi se igrači sudarali, smetali jedni drugima, itd, kako to recimo funkcioniše u Juveu s 5 veznih igrača? zamisliti da Pape koristi 5 igrača u liniji :lol: to ti je razlika kad trener zna i ne zna :D

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 14 okt 2014, 06:19

Po cemu to Visca ne valja? Lik je zabijao golove Galati, Beskiktasu. Neki dan je zabio odlican gol Vahidovom klubu. Prosle sezone je imao deset golova i deset asistencija, jeste da je bio tad u drugoj ligi. Vedo je u skroz losoj formi, na krilu mu pogotovo ne ide. Tino van, Vedo van Hajrovic i Visca unutra dok se Seo ne vrati. Susic, Vedo mogu biti prve zamjene.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 14 okt 2014, 07:30

Vedad je iščeprkao loptu kod Džekinog gola. Glavom na nogu kod aut linije, a onda se stvorio prostor za Pjanića. Borbenost mu nikad niko nije mogao oduzeti. Istina, jeste u nešto slabijoj formi, no nama je Vedo prijeko potreban. I, treba nam svima biti drago što u reprezentaciji imamo takvu osobu; osobu koja se ne buni, koja izvršava sve obaveze i koja je prototip pravog profesionalca.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 14 okt 2014, 13:41

Chinaglia je napisao/la:shvatam šta govoriš, al' se svakako ne slažem :D dakle govorim isključivo u repki BiH, ne generalno o formaciji i taktičkim zamislima kao takvim :D pa nije ni Ćiro koristio 3-5-2 jer mu je to nazovi omiljena formacija, nego jer je smatrao da iz te formacije može izvuć' najbolje iz igrača, u čemu je i uspio :D isto to ja primjenjujem na današnju ekipu, formaciju podredit' profilu igrača, a ne igrače podredit' formaciji :D
Al voditelj govore nemamo mi krilnih igraca,a Visca i Hajrovic sjede na klupi dok Susic i Ibisevic zadnjih 20-30min igraju po krilima gdje ne mogu dati svoj maksimum..
Ciro je ima tri solidna stopera Jahic Spahic i Nadarevic i njih je drzao nije imao bekova dobrih ali je koristio Ibricica i Slaihovica u sredini Muratovic i Rahimic i igrao je 3-5-2 mi smo mogli igrati 4-5-1 i misli da bi nam puno manje problema stvorili Belgijanci,a da bi mi imali konkretnije napade

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: edvaE2, Iceplayer, lol89, myself, Shogun i 56 gostiju.