Studiranje

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Neutral
Kontakt:

Re: Studiranje

Post Postao/la Neutral » 12 okt 2014, 14:35

Znači nikad u Tuzli studirati! :)

Čuj samo deset, opet je prekršio mnogo toga, sigurno da ga niko nije prijavio. Lijepo bi bilo da neko snimi taj famozni razgovor.

Uglavnom, vi iz Tuzle, znate li nešto više o Senaidu Hadžiću?
Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 12 okt 2014, 16:16, ukupno mijenjano 1 put.

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 12 okt 2014, 16:04

Ma znanja ces zaraditi to stoji, i malo je onih koji prolaze na lijepe oci ( sto zbog stela i sl.) stvarno malo toga.
Vise su profesori u pitanju i citav sistem, i to je vec otvoreno da se govori da vise ne smiju pustati. I tako isto kriterije povecavaju bar na Masinstvu, razlika sad i prije 5-10 godina je drasticna. Kriteriji su povecani prolaznost se smanjuje. Gdje svi moraju tako raditi ne znam zbog cega. A to za Fiziku sjecam se ja dosao prvi dan nikog ne znam i drugo predavanje taj prof. i to govori i tek sam nakon par godina uspio poloziti i to kad sam uradio od rijeci do rijeci i dosao do zadnje stranice zadacnice, praznog prostora sveukupno mozda da je bilo pola stranice, 2 h bez prestanka sam pisao. Masinstvo, Medicina u Tz po najtezi, i Elektrotehnika je tu, ali u posljednje vrijeme i nije bas tako "teska" kao nekada. Bar po saznanju od drugih i komentarima mnogih.
Nesto mi taj poznat, Ko je taj?
Mia San Mia

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 12 okt 2014, 16:18

Ministar trgovine, turizma i saobraćaja u tuzlanskom kantonu.

http://historija.ff.untz.ba/index.php/h ... ef-odsjeka

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 12 okt 2014, 16:27

Elektrotehnika je nakon Medicine, ali definitivno. Studiram to pa znam.. Znaci: Medicina, FE, pa Masinstvo. Nakon toga Farmacija i Gradjevina
Ima par razloga..

Pored medicine je fakultet gdje ima najvise konkurencije, bukvalno na ta dva idu najbolji ucenici. Dosta ljudi koji ne prodju na FE odu na masinstvo na drugom roku i budu lako primljeni.
E sada zavisi koji si smijer na elektrotehnici, ako si ona dva sa energetike imas dobre sanse da prodjes kroz fakultet jer imas posla sa kamilica profesorima kao sto su Nerdina, Kusljugic, Nedzmija, Tatjana. Glavne osobe na energetici, a uz to su im svi predmeti sa ostalih smjerova poizbacivani gotovo. Prije su imali 4 matematike, sada imaju dvije. Jednu elektroniku im izbacili, programiranja nikad nisu imali.
Imaju Signale i sisteme sa drugih smjerova tacnije telekomunikacija i tu zaglave, nisu u stanju da poloze jer je velika razlika izmedju npr Mujcica, Majacicke, Suljanovica, Hasanovica, Pjanica i tih profesora sa energetike.

Telekomunikacije su definitivno najtezi smjer, ljudi ni ne predaju na to. Vec predaju na energetiku sada pa budu prebaceni na telekomunikacije jer tamo bude dosta ljudi..
A i smjerovi sa bivse informatike nisu naivni..tamo Hasanovic i Pjanic drze glavnu rijec, uveli su sitem da svake sedmice imas provjere.

Ali evo npr prva i druga godina, Na prvoj je najveci problem Mat 2, ostalo se sve da poloziti.
Na drugoj ako nemas SiS-a, OE, AIE, Statisticke, OOP, Mat3, Algoritama i jos nekih na konju si, a ovi energeticari vecinu toga nemaju.
Meni su ti predmeti tipa TEK, TEP, Senzori, Matricne, Mjerenja i ostali sa profesora sa energetike dosli kao rekreacija. Hajd sto su lagani vec se daju i prepisat.

A mislim da je eletrotehnika dosta teza od masinstva, cisto zbog konkurencije na faxu, Dosta djece rastura, moras onda i ti drzati korak, odmah se dize prag tog znanja za sesticu..
Npr i mi imamo Gazdica i ovi sa masinstva, njima je on problematican. Kod nas je samo jedan u nizu :mrgreen:
A na matematikama imamo dva najveca zla sa PMF-a Okicica i Pasica..

Znaci ko hoce da bar sebi olaksa na elektrotehnici u Tuzli neka upise ESKE ili EEMS i proci ce kroz fakultet za 4 godine. Ako hoce da obnovi bar jednom neka uzme Telekomunikacije ili AR ILI RI gdje su profesori daleko ebeniji i imaju uz to ebene predmete
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 12 okt 2014, 16:32, ukupno mijenjano 4 puta.

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 12 okt 2014, 16:27

Ima ih ovdje iz Kalesije i okoline, odgovorit ce sigurno sto tebe zanima.
A zasto te bas on interesuje da i o ne bludnici nad studenticama :mrgreen:
Mia San Mia

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 12 okt 2014, 16:32

Jer je usko povezan na jednom polju što mene jako zanima, tako da mi trebaju što više informacija, :)

Ruku na srce, nisam ni znao do neki dan da taj čovjek uopće postoji.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 12 okt 2014, 16:34

Za one koji jos uvijek ne studiraju a zele moja preporuka je sto laksi fakultet i u medjuvremenu ucenje njemackog jezika koji ce te odvesti sto dalje od ove nase patnje. :mrgreen:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 12 okt 2014, 16:36

tuzlak1987 je napisao/la: Npr i mi imamo Gazdica i ovi sa masinstva, njima je on problematican. Kod nas je samo jedan u nizu :mrgreen:
Šta je sa Vugdalićem i Avdićkom? Jesi l' im'o iskustva sa njima? :)
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.

SS.ba liga | Jedinstvo Manchester

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 12 okt 2014, 16:38

Ma slazem se za prije par godine da je Elektrotehnika bila sigurno tezi, a sad sumnjam, jer imam dosta i drugova i znam ih koji idu gore. A i znam ih koji su mi govorili da im je Gazdic pravo dobar dok je nama na Masinstvu najvece đubre. I sad svih 6 predmeta na Masinstvu koji su u prvom semestru i nadalje moras se namuciti za svaki, i skoro svaki predmet imas graficke koje brat bratu moras izdvojit mjesec dana da uradis. I sad je kriterij povecan dosta ne znam koliko si upoznat. I ako tacno uradis prof. samo javi taj zadatak nije tacan krizajte kako god ko uradi i mora smanjiti prolaznost. Evo i sad smjena profesora ovi sto se moglo kod njih vise ih nema. A prijemni ove godine je bilo tezi na Masisntvu neg na Elektrotehnici sto prije 5-10 godina je bilo nezamislivo. Tu su oba fax-a, i ja sam Masisntvo upisao radi Mehatronike. Masinstvo mi je bio zadnji na listi kad sam upisivao, ali sada ne bih nista drugo. Previse je i Medicina napuhana jesi vidio prijemnog ove godine? Kod mene rodica dosla i pisa od smijeha kakav je prijemni, imaju 4 predmeta. Radi para primili 300 studenata niđe veze. I bas sto ti navodis radi tih profesora zbog tog i govorim da je Elektrotehnika pala na tezini, dok na Masinstvu nama to vec dosađuju govoreci da su podigli kriterije i sl. O tome ti pricam. :)
Mia San Mia

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 12 okt 2014, 16:40

Patrice_Evra_3 je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la: Npr i mi imamo Gazdica i ovi sa masinstva, njima je on problematican. Kod nas je samo jedan u nizu :mrgreen:
Šta je sa Vugdalićem i Avdićkom? Jesi l' im'o iskustva sa njima? :)
Kod Vugdalica je bio na matematici spisak pitanja i to se treba nauciti za zavrsni. Nekih 30-40 pitanja..Znaci kod njega je na FE poenta samo doci do tog zavrsnog, gdje si dobijao 3 pitanja i onda prepisivao 2. Ili izlazio dok ne dobijes sansu da prepises. Uglavnom za Okicica mala maca :mrgreen:
Od tih matematicara, Okicic i Pasic, pa nakon njih Vugdalic, Duvnjakovic, Garic Demirovic i ti ..

A Senada radi za Gazdicem fiziku, znaju se zaliti ljudi ali nije se desilo jos da je neko odustao od elektrotehnike zbog Fizike, svi je poloze kad tad. Ona jeste malo predantna i voli se svadjat ali ima i dosta tih rokova i na kraju ostane vrlo mali broj ljudi koji ne poloze to u ona 3-4 roka koja budu..Isto kao i kod Gazdica.
Prije je bio na elektrotehnici Fazlic, otisao u penziju. On je bio dosta jaci od njih. Davao po 2 velika zadatka. Oni sada daju male zadatke, a uveli teoriju sto kod Fazlica nije bilo :mrgreen:

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 12 okt 2014, 16:42

Ma to za lakse faxove ne znam ni ja sta bih rekao i meni su govorili isto i navaljivali, i gdje sam imao neke "svoje" gdje bih lako zavrsio. Al kad ces vec studirati sto ne bi ono od cega ces imati koristi i sigurno dobiti posao?
Svako ima svoje, al ruku na srce da redovno ucis mozes sve stici.
Mia San Mia

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 12 okt 2014, 16:44

R32 je napisao/la:Ma slazem se za prije par godine da je Elektrotehnika bila sigurno tezi, a sad sumnjam, jer imam dosta i drugova i znam ih koji idu gore. A i znam ih koji su mi govorili da im je Gazdic pravo dobar dok je nama na Masinstvu najvece đubre. I sad svih 6 predmeta na Masinstvu koji su u prvom semestru i nadalje moras se namuciti za svaki, i skoro svaki predmet imas graficke koje brat bratu moras izdvojit mjesec dana da uradis. I sad je kriterij povecan dosta ne znam koliko si upoznat. I ako tacno uradis prof. samo javi taj zadatak nije tacan krizajte kako god ko uradi i mora smanjiti prolaznost. Evo i sad smjena profesora ovi sto se moglo kod njih vise ih nema. A prijemni ove godine je bilo tezi na Masisntvu neg na Elektrotehnici sto prije 5-10 godina je bilo nezamislivo. Tu su oba fax-a, i ja sam Masisntvo upisao radi Mehatronike. Masinstvo mi je bio zadnji na listi kad sam upisivao, ali sada ne bih nista drugo. Previse je i Medicina napuhana jesi vidio prijemnog ove godine? Kod mene rodica dosla i pisa od smijeha kakav je prijemni, imaju 4 predmeta. Radi para primili 300 studenata niđe veze. I bas sto ti navodis radi tih profesora zbog tog i govorim da je Elektrotehnika pala na tezini, dok na Masinstvu nama to vec dosađuju govoreci da su podigli kriterije i sl. O tome ti pricam. :)
Slazem se to za medicinu, tamo ko probije onu drugu na trecu gotov je..A jos i imaju dosta zanimljiviji fax, dosta prakticno rade i interaktivnije imaju ispite.
Kod nas na fe i masinstvu je sve svedeno na tu tacnost, moras poderat zadatke, moras poderat teoriju. Nema nigjde nista zanimljivo i onda fax naravno postane dosadan

Samo mi nije jasno kako na toj medicini zaglave onako na anatomiji, budu tu po 3-4 godine radi anatomije i ne mogu dalje. Jos izvuku tu neku Ahmedinu i poobara ih :rol:
I nasa dva faxa su ispred medicine sto se tice korupcije, dole se sredjuje boze dragi i jos o tome bruji citav grad. Sve djeca od profesora zavrsavaju u roku i uzvracaju usluke profesori profesorima dok ovi regularni imaju probleme ..

kobac
Kontakt:

Post Postao/la kobac » 12 okt 2014, 16:48

Ehh ovako.Završio sam gimnaziju,a sad studiram građevinu.Sad iz nacrtne geometrije radimo predstavljanje tačaka u prostoru,sve se to čini jednostavno,ali se dosad nisam susretao sa tim pa...Zamolio bih forumaše sa građevine (vidio sam da ih ima :D ) da mi pošalju neke online literature ako ima.Hvala unaprijed.

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 12 okt 2014, 17:56

Po mom nekom viđenju je i ef i mf iznad medicine. A i eto sve sto si rekao tako je. I to za korupciju 100% je tako.

A i ja sam iz gimnazije na MF ne znam gdje sam kad sam dosao. Ali sam to crtanje zavolio i razvalio. Gdje god ubodes znam uradit. Tesko je na pocetku ali moze se. Ima ih sigurno i valjda se jave pa ti pomognu.
Mia San Mia

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 12 okt 2014, 18:45

Ma tu su negdje Elektrotehnika i Masinstvo,strucne predmete svugdje slabo ko zna pa su teski..Vama cjepaju tu matematiku cujem,ali imamo i mi Mirelu,ona je bas zafrkana,matematiku 1 mi drzala,parcijale 48 od 50 i jedva 6 upisao,11 bodova zavrsni,prvi rok 7 nas polozilo i to svi sa tim zafrkanim parcijalama..Vec je na dvici kod Zehre bio maciji kasalj..Fizika se kod Gazdica razlikuje na ME I FE,jer se kod vas vise pikaju zadaci,cujem da teorija ide tek kasnije nekad,i da nije toliko zafrkan,sjecam se situacije kod sebe,istjeran sa parcijale,fali bruka bodova da polozim zavrsni,ne polazem na prvom roku,idem kod njega na uvid,frajer mi je znaci skinuo 2 od 7 bodova na 5 ispisanih stranica radi dvije zadnje recenice,spominju se neke alternativne mjerne jedinice..Kazem svaki od ova dva faxa je tezak,ne zna se koji je tezi,vi imate olaksavajuce okolnosti jer kad naucite polozite,nemate sad nekih degena koji kazu odma prvo predavanje samo ja znam za 10..Kod nas se bukvalno svaka greska skupo placa,jedna rijec pogresna i pao si teoriju iz dinamike,statike i kinematike kod viktora,jedna linija u tehnickoj dokumentaciji ti zna nositi po 70% zadatka,naravno,kad bi nju samu nacrtao nosila bi 0.07%..Cekamo na faxu svaki dan nesto,kod vas toga nema,ali zato kod vas traze na vecini predmeta puno vise znanja nego ovamo,kod nas na ME je samo znaci perfekcija..
Sto se tice ovog momka sto trazi literaturu za te tacke u prostoru,Denijal Sprecic knjiga crvene boje,imas uzet kod male pijace i samo tu ima,citavo poglavlje su tacke i linije u prostoru..Vjerovatno najjaci profesor sto se toga tice,mi ga zamolili da nacrta liniju dugu 22 centimetra slobodnom ruku,covjek je jaci od linijara,duzina bila 22,2 cm a prava kao da je linijarom crtao,njega toplo preporucujem
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

kobac
Kontakt:

Post Postao/la kobac » 12 okt 2014, 19:28

Slatinash_7 je napisao/la:Ma tu su negdje Elektrotehnika i Masinstvo,strucne predmete svugdje slabo ko zna pa su teski..Vama cjepaju tu matematiku cujem,ali imamo i mi Mirelu,ona je bas zafrkana,matematiku 1 mi drzala,parcijale 48 od 50 i jedva 6 upisao,11 bodova zavrsni,prvi rok 7 nas polozilo i to svi sa tim zafrkanim parcijalama..Vec je na dvici kod Zehre bio maciji kasalj..Fizika se kod Gazdica razlikuje na ME I FE,jer se kod vas vise pikaju zadaci,cujem da teorija ide tek kasnije nekad,i da nije toliko zafrkan,sjecam se situacije kod sebe,istjeran sa parcijale,fali bruka bodova da polozim zavrsni,ne polazem na prvom roku,idem kod njega na uvid,frajer mi je znaci skinuo 2 od 7 bodova na 5 ispisanih stranica radi dvije zadnje recenice,spominju se neke alternativne mjerne jedinice..Kazem svaki od ova dva faxa je tezak,ne zna se koji je tezi,vi imate olaksavajuce okolnosti jer kad naucite polozite,nemate sad nekih degena koji kazu odma prvo predavanje samo ja znam za 10..Kod nas se bukvalno svaka greska skupo placa,jedna rijec pogresna i pao si teoriju iz dinamike,statike i kinematike kod viktora,jedna linija u tehnickoj dokumentaciji ti zna nositi po 70% zadatka,naravno,kad bi nju samu nacrtao nosila bi 0.07%..Cekamo na faxu svaki dan nesto,kod vas toga nema,ali zato kod vas traze na vecini predmeta puno vise znanja nego ovamo,kod nas na ME je samo znaci perfekcija..
Sto se tice ovog momka sto trazi literaturu za te tacke u prostoru,Denijal Sprecic knjiga crvene boje,imas uzet kod male pijace i samo tu ima,citavo poglavlje su tacke i linije u prostoru..Vjerovatno najjaci profesor sto se toga tice,mi ga zamolili da nacrta liniju dugu 22 centimetra slobodnom ruku,covjek je jaci od linijara,duzina bila 22,2 cm a prava kao da je linijarom crtao,njega toplo preporucujem
To je vjerovatno ova knjiga
http://www.****/artikal/6448933/konst ... l-sprecic/

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 12 okt 2014, 20:05

@kobac da,to je ta..imas tu uradjenih par zadataka kako to treba izgledati i jos dvadesetak sigurno da ti sam izvjezbas,al ne znam kako ces se provjeriti..
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 13 okt 2014, 15:39

Evo danas su rekli da ce nam vratiti pare :D Znaci svi ovi sto su na Univ. u Tz.. slatka.
Mia San Mia

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 14 okt 2014, 00:43

Počela i druga sedmica na IUS-u, sad su vec malo ozbiljnija predavanja, valja se navici na terminologiju na engleskom jeziku al eto sta je tu je, nije loše za sad, sviđa mi se.

bianconer
Kontakt:

Post Postao/la bianconer » 14 okt 2014, 00:49

slika

ajmo studenti jednistvena prilika sad il nikad da nas bude znaci Boze :D :D :D :D

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: VivaLaStella i 18 gostiju.