Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

TuSeiTuttaLaMiaVita
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la TuSeiTuttaLaMiaVita » 10 okt 2014, 14:00

Precjenjuju pojedinci Nedveda. Znao je odigrati vrhunski 2 tekme pa ga onda nigdje naredne 3 itd. Nije imao talenat ove dvojice. Vrhunska radilica.

Sve je subjektivno naravski, za mene je toti talentovaniji , kvalitetniji od obojice prema osobnom pojmu fudbalskog umjeća, posebnog šmeka koji posjeduje u svakom momentu, doduše razlika sa Pintom je u 5 deka.
No da mogu birati za Milan u vrhuncu , izabrao bih Pintu, zbog kvaliteta, održao se na visokom nivou dugo, uvijek se isto trudio igrao protiv reala ili parme. Gospodin van terena a i na njemu. Penal je za njega 99% gol, slobodnjak sa 20,25m 70 % gol. Nikad od njega nisam čuo ni vidio nešto ružno u mečevima sa milanom.

DP>=toti>>>nedved

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 10 okt 2014, 14:04

I glupa su da ne kažem dječija ona poređenja Peluso ima više Scudetta od Tottija :facepalm:

Totti jeste možda smeće od čovjeka ali to ne umanjuje njegovo fudbalsko umijeće.

I meni su ADP i Nedved draži od Tottija baš zbog osobnosti ali Totti je fudbalskim umijećem iznad Nedveda a bara bara sa ADP, po meni ..
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 10 okt 2014, 16:03

Nije fudbalsko umjeće samo ljepota u igri i finta, Nedved je pokazao da je bolji fudbaler, više je toga ostvario u svojoj karijeri, dostigao veće nivoe.Totti može biti talentovaniji, jedno je talent drugo ostvarena karijera, Denilson je bio melem za oči, talentovan do bola pa niko neće reci da je bolji od Nedveda, zato jer nije realizovao talent kroz karijeru, Ronaldinho je talentovaniji od Messija al će većina reći da je Messi bolji fudbaler.
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter

"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"

LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 10 okt 2014, 19:27

Zamparini ce utopiti Belottia za dobre pare. Mali daje golove opasno za mladu repku.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 10 okt 2014, 19:47

još nije otpustio trenera :bow:

Beppe
Kontakt:

Post Postao/la Beppe » 10 okt 2014, 19:51

Sissoko je napisao/la:Nije fudbalsko umjeće samo ljepota u igri i finta, Nedved je pokazao da je bolji fudbaler, više je toga ostvario u svojoj karijeri, dostigao veće nivoe.
Mjako moja sta sve necu procitati, Nedved ispade majstorcina, solidan igrac nista vishe.
Amar Osim selektor BiH

LFC_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la LFC_YNWA » 10 okt 2014, 20:39

Totti bez premca najbolji fudbaler ove lige,poslije njega Del piero i gigi.
Na lijevoj ruci traka suvereno leži,desnom nogom projektile on lansira ka mreži

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 10 okt 2014, 22:54

Beppe je napisao/la:
Sissoko je napisao/la:Nije fudbalsko umjeće samo ljepota u igri i finta, Nedved je pokazao da je bolji fudbaler, više je toga ostvario u svojoj karijeri, dostigao veće nivoe.
Mjako moja sta sve necu procitati, Nedved ispade majstorcina, solidan igrac nista vishe.
:kafa:

slika

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 12 okt 2014, 00:51

@baresi

kakav mi je ovaj avatar? kapiten za sva vremena plače :bow:

1evds1
Kontakt:

Post Postao/la 1evds1 » 12 okt 2014, 04:56

Beppe je napisao/la:
:facepalm:

da sumiram. znaci tebi je Pavel Nedved, zlatna lopta, vice prvak Evrope sa Ceskom i Juventusom, visestruki prvak italije, osvajac kupa pobjednika kupova i finalist kupa UEFA sa Laziom (itd, da ne nabrajam dalje), "solidan igrac nista vishe"? mi onda nismo gledali istog Nedveda jarane (ako si ga uopste i gledao)

i da. da i ja dam doprinos diskusiji Nedved vs Totti. gledam ih obojicu od 99te + nisam ni navijac Juventusa, Lazia niti Rome tako da mogu govorit iz ugla neutralca. po meni je Nedved bolji igrac. zasto? prvo jer je "kompletniji igrac" (kako god to neko shvatao), drugo jer je ostvario uspjesniju karijeru (timski i individualno), trece jer se dokazao u VELIKOM klubu (mnogi ce reci "da je Totti otiso u Real, Milan ili Manchester i on bi se i on naosvajo trofeja". ko vam garantuje da bi imao zagarantovano mjesto u startnih 11 i da bi uopste uspio u velikom klubu?).

eh sad, sto je nekome Totti "veci" igrac jer je bolji tehnicar ili sto je ostao u Romi cjelu karijeru ili sto duze traje (sto je opet neistina) itd, to je druga stvar. ali na osnovu toga govoriti da je Totti veci ili bolji igrac od Nedveda je besmislica (nista protiv Tottija, i on je veliki igrac i veliki majstor ali nije level Nedveda). Toliko.

Juventino1995
Kontakt:

Post Postao/la Juventino1995 » 12 okt 2014, 09:02

Da je Giovinco ostao u parmi citavu karijeru vjerovatno bi ga neki poredili sa zvijezdama.
Lahko se nametnuti u malom klubu kad dodjes u elitu to je druga stvar.
36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
VFC1922

Beppe
Kontakt:

Post Postao/la Beppe » 12 okt 2014, 09:06

1evds1 je napisao/la:
Beppe je napisao/la:
:facepalm:

da sumiram. znaci tebi je Pavel Nedved, zlatna lopta, vice prvak Evrope sa Ceskom i Juventusom, visestruki prvak italije, osvajac kupa pobjednika kupova i finalist kupa UEFA sa Laziom (itd, da ne nabrajam dalje), "solidan igrac nista vishe"? mi onda nismo gledali istog Nedveda jarane (ako si ga uopste i gledao)
Upravo si nabrojao 100-tinjak igraca, koje se niko ne bi usudio spomenuti, a kamoli svrstavati u najbolje na svijetu. Pa tako i Nedveda.Porediti sa igracima koji su vukli svoje ekipe, nosili ih na ledjima, jednu obicnu radilicu, Avdiju Vrsajevica Djubrentusa, smijesno.I da, nisam ga puno pratio, gdje cu pored Ronalda, Anrija, Zidana, Totija, Del Pijera i ostalih.
Amar Osim selektor BiH

Sarajevo1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevo1946 » 12 okt 2014, 11:37

Iako je za mene Del Piero nedodirljiv ne samo kao fudbaler, nego kao pojava i ličnost, Pavel Nedved je jedan od najkompletnijih fudbalera što sam ikada gledao.

Nevezano za Juve, takvih igrača danas skoro da nema. Imao je sve, tehniku, brzinu, generalno izuzetnu motoriku, sa obje noge razoran i precizan šut, veliki radijus kretanja i nevjerovatnu promjenu prvaca. Imao je i karizmu, bio je pravi vođa na terenu, bio je timski igrač i prava radilica, koji je ipak jednim potezom često riješevao utakmice......

Neki se možda ne sjećaju najbolje, ali ovakav igrač danas mislim ne postoji...

[youtube][/youtube]
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!

korisnikforuma
Kontakt:

Post Postao/la korisnikforuma » 12 okt 2014, 13:19

Pusti, neka oni uživaju u njihovom umjetniku s loptom, Recobi :lol:
Pravo je čudo kako jedan takav igrač i umjetnik lopte kao Alvaro Recoba nije mogao osvojiti zlatnu loptu :lol:

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 12 okt 2014, 19:53

Sarajevo1946 je napisao/la:Iako je za mene Del Piero nedodirljiv ne samo kao fudbaler, nego kao pojava i ličnost, Pavel Nedved je jedan od najkompletnijih fudbalera što sam ikada gledao.

Nevezano za Juve, takvih igrača danas skoro da nema. Imao je sve, tehniku, brzinu, generalno izuzetnu motoriku, sa obje noge razoran i precizan šut, veliki radijus kretanja i nevjerovatnu promjenu prvaca. Imao je i karizmu, bio je pravi vođa na terenu, bio je timski igrač i prava radilica, koji je ipak jednim potezom često riješevao utakmice......

Neki se možda ne sjećaju najbolje, ali ovakav igrač danas mislim ne postoji...

[youtube][/youtube]

Još jedan "complete" veznjak, al je Juve bio sila.

[youtube][/youtube]

Što neko napisa, Edgar je imao tehniku i brzinu koju danas većina napadača nema.

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 13 okt 2014, 11:26

Berlusconi: "It pains me to see that a Milanese like Moratti left Inter." :mrgreen:

Bivsi rossonero Luca Antonini pomaze gradjanima u ciscenju Genoe grada pogodjenim teskim nevremenom. Respect Ljudino !!

slika
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 15 okt 2014, 19:30

nostalgija za tim vremenima, igračinama .. :cry:

slika

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 17 okt 2014, 18:23

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/ ... db0f078c81" onclick="window.open(this.href);return false;

klupa nekad.

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 17 okt 2014, 18:54

Jel istina da Bologna dobija bogate vlasnike koji ce ulozit 100miliona u transfere?
Don't believe the hype.

AgentttB
Kontakt:

Post Postao/la AgentttB » 18 okt 2014, 10:20

K'o i Kaljari prije par mjeseci. Kakva Bolonja i 100 miliona €, mogu pokušati, ali će završiti kao Malaga i Anži. :mrgreen: Ne ide to tek tako, puno se toga mora poklopiti da bi se dogodio "Chelsea vol.2" :)
@francobaresi

-Ako te zanima islam, proučavaj islam, a ne muslimane. Islam je savršen, muslimani nisu.

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.