Studiranje

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Raul_64
Kontakt:

Re: Studiranje

Post Postao/la Raul_64 » 11 okt 2014, 17:04

Ih , kad sam ja to ustavno polozio :problem:
Marsale sjebbo bi se da vidis kako mi u Sa polazemo ustavno :D ovo kod tebe je super,bar malo prakse ako nista
Na 10x po nekoliko poglavlja kako cujem.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

MrWhite
Kontakt:

Post Postao/la MrWhite » 11 okt 2014, 18:34

cala je napisao/la:To za Alex nisam jos cuo. Bilo je svakakvih prica da se moze zavrsiti i kod Alme, al ja jos nisam upoznao takvog pa su to za mene i dalje samo price.
Tek sam upisao 2. godinu pa sam novi kod Buraka, mada ne vidim zasto bi on prodavao ispite kad lik zgrce pare lopatom od ISSS-a.
Od Buraka ces se naslusati svakakvih gluposti, steta sto su mu predavanja obavezna, a u vezi ovog smajevica sto sam govorio on ima oca na katedri za energetiku pa je bilo na fazon kolegijalnosti a ne u vezi novca, ubjedljivo najlosiji profesor na nasem fakultetu uvjerices se sam.....
Za Almu ni ja nisam cuo nista...
Sreca pa je Ojler mlad umro...

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 11 okt 2014, 18:51

Takvih primjera "kolegijalnosti" ima milion, to me ne cudi.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 11 okt 2014, 18:58

cala je napisao/la:Takvih primjera "kolegijalnosti" ima milion, to me ne cudi.
Klasika, prodju djeca kroz fakultet ko kroz tramvaj..

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 11 okt 2014, 19:43

Meni je samo krivo sto studente poput ovog Pasica, koji je na kraju prvu godinu zavrsio sa vecinom desetkama, stavljaju u rang sa pravim genijalcima tipa Alija Bevrnja i sl.

MrWhite
Kontakt:

Post Postao/la MrWhite » 11 okt 2014, 20:11

Ma ni Amra nije blizu Alije, Alija je u par navrata zbunio i Hazima i Karica, pa i Pasica, Burak mu nije znao par odgovora dati, momku stvarno svaka cast, prije svega sto je dobar covjek, kad god je nesta trebalo uvijek je bio tu da pomogne....
Je li vam Kljuno asistent na Kinematici?

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 11 okt 2014, 20:13

Kljuno je evo vec drugu godinu profesor. Predaje Elastostatiku i jos neki predmet na 3. godini, ne mogu se sjetit imena.

MrWhite
Kontakt:

Post Postao/la MrWhite » 11 okt 2014, 20:17

cala je napisao/la:Kljuno je evo vec drugu godinu profesor. Predaje Elastostatiku i jos neki predmet na 3. godini, ne mogu se sjetit imena.
Znam za Elastostatiku, ali im je falilo asiss pa sam mislio da je na Kinematici,meni predaje Automatsku regulaciju (3. godina Energetika i 4. motori)....

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 11 okt 2014, 20:31

Znam da je Dzanko jedan od asistenata, nisam cuo ko je drugi.
Ja sam prekjucer dolazio na vjezbe iz tog predmeta kod Kljune, radio usmeni (pismeno) iz elasto. Mozda si me i vidio ako si bio tu.

MrWhite
Kontakt:

Post Postao/la MrWhite » 11 okt 2014, 20:33

cala je napisao/la:Znam da je Dzanko jedan od asistenata, nisam cuo ko je drugi.
Ja sam prekjucer dolazio na vjezbe iz tog predmeta kod Kljune, radio usmeni (pismeno) iz elasto. Mozda si me i vidio ako si bio tu.
sjedio si dolje do katedre?

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 11 okt 2014, 20:34

Taj sam.

MrWhite
Kontakt:

Post Postao/la MrWhite » 11 okt 2014, 20:40

cala je napisao/la:Taj sam.
:thumbup:
Ako sta bude trebalo u vezi knjiga gdje da nabavis pitaj slobodno.....

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 11 okt 2014, 20:44

Snalazim se zasad solidno, imam neke starije raje na faksu.
Uglavnom hvala, poznanika nikad dosta :)

Amarildo
Kontakt:

Post Postao/la Amarildo » 11 okt 2014, 20:50

Ja sam još relativno mlad za to, al' pošto vidim da je dosta inteligentnih ljudi ovdje, šta biste mi preporučili ako Bog da za dalje nakon srednje, smjer tehničar drumskog saobraćaja, 5.0 :$
Imao sam takav prosjek konstantno i u osnovnoj, ali nisam htio upisati gimnaziju, jer mi finansije ne bi dozvolile vjerovatno dalje nakon srednje, a ovaj smjer je bio "novi" u gradu, tek sam druga generacija, a i upisao sam kako bi mogao lakše do učenika generacije, konkurencije je malo, pa bi možda mogao imati podršku škole ili nekoga drugog, za daljne školovanje.
"Sve će proći. Ali kakva je to utjeha? Proći će i radost, proći će i ljubav, proći će i život. Zar je nada u tome da sve prođe?"

Meša Selimović

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 11 okt 2014, 21:00

Sa tim prosjekom mozes direktno u redovne na ovim fakultetima gdje nema prijemnog. Moj ti je savjet, ako donekle uzivas u tome sada, upisi nesto sto se direktno nadovezuje na tvoju struku. U tvoj slucaju to je saobracajni fakultet koji i nije nesto pretjerano tezak, ali ima prijemni koji doduse mozes polozit. Polozi prijemni i primit ce te u redovne i tu si rahat sto se tice placanja, das ~150KM na pocetku i to je to za citavu godinu.

Amarildo
Kontakt:

Post Postao/la Amarildo » 11 okt 2014, 21:39

Saobraćajni fakultet je onaj koji je najbliže mojoj struci, no sada vidim dosta ga završava, a većina koji uopće nisu išli u saobraćajnu školu. Ima li još kakvih koji su vezani za saobraćajnu školu?
"Sve će proći. Ali kakva je to utjeha? Proći će i radost, proći će i ljubav, proći će i život. Zar je nada u tome da sve prođe?"

Meša Selimović

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 11 okt 2014, 22:40

Sta to na Masinstvu imaju desetke :D, kod nas u Tz polozio si i nisi, znaci 6 vrh, sedmica ide za bezprijekoran rad :D
Kada vidis rezultate ono sto ih je polozilo sve gotov 6. Zadnja 2 ispita ja razvalio jedan siguran da sam komplet uradio 90 bodova i 6 haman jedva. Drugi isto odradio sve tu me profesorica pohvalila kaze sila sam uradio, upisa sedmicu :mrgreen:
Mia San Mia

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 11 okt 2014, 23:18

Na novinarstvu na Palama od ove godine predaje Zorica Tomić, jedan od najjačih komunikologa iz zemalja bivše Jugoslavije. :cool:

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 11 okt 2014, 23:53

R32 je napisao/la:Sta to na Masinstvu imaju desetke :D, kod nas u Tz polozio si i nisi, znaci 6 vrh, sedmica ide za bezprijekoran rad :D
Kada vidis rezultate ono sto ih je polozilo sve gotov 6. Zadnja 2 ispita ja razvalio jedan siguran da sam komplet uradio 90 bodova i 6 haman jedva. Drugi isto odradio sve tu me profesorica pohvalila kaze sila sam uradio, upisa sedmicu :mrgreen:
Kod nas ti je barem pola tih famoznih desetki kupljeno, poklonjeno i sl. Ima doduse par fakat genijalaca koji imaju potencijala da budu veliki inzinjeri u svijetu, ali vecina su laznjaci.
http://www.mef.unsa.ba/opsti/vijesti-zoom.aspx?i=137" onclick="window.open(this.href);return false;
Pogrijesio sam, nije haman sa desetkama nego sa cistom desetkom zavrsio prvu godinu taj Pasic.

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 12 okt 2014, 07:51

Bgm svaka mu cast, al u Tz to ne bi nikad mogao imati. Evo samo jedan predmet cu navesti.
Fizika na prvoj godini, i zbog nje ljudi napustaju fakultet. Ja jos nisam vidio 8 da je neko dobio kod njega ( tog profe ). 7. je najveca ocjena koje su moje oci vidjele. On prvo predavanje kaze da pusta 10. po godini, mada u posljednje vrijeme pusta dosta vise. Znam jednom da nas je bilo par stotina na ispitu. I jos par predmeta ima gdje je situacija slicna. Ali tu je 8 vrh. Ima stvarno inteligentnih studenata, ali kod nas taj potencijal tesko da mogu pokazati.
Mia San Mia

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.