Miralem Pjanić

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Chinaglia
Kontakt:

Re: Miralem Pjanić

Post Postao/la Chinaglia » 11 okt 2014, 17:50

Ajax je napisao/la:Vedo igra u nikad losijoj formi za svoj klub.
nije mi to baš neki argument :D ne igra ni Hajrović dobro u Werderu, tj. više ne igra, nego što igra, a i sam Lule u repki ne briljira

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 11 okt 2014, 18:00

A sta je argument? Da je Vedo vrijedniji od Pjanica? Cuj ne smijes ga zrtvovati, pa upravo radi toga treba zrtvovati Vedu. Pjanic je nas najbolji igrac, sta se on ima kome prilagodjavati. Uostalom za dva spica ti ej potrebno da je jedan bar malo pokretan, nazalost ni Edin ni Vedo to nisu. Isti tip igraca i mi da igramo sa dva spica?
Celik!3,2,2.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 11 okt 2014, 18:03

Džeko i Vedo uvijek zabijaju za repku, to je opšte poznata činjenica :D ja ne bih mjenjao formaciju, tj. izbacio Vedu :D ako Hare može igrat' kako treba, onda može i mora i Mire

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 11 okt 2014, 18:09

Ibisevic ukoliko ovako nastavi mogao bi ubrzo u MLS. Mora van iz prve postave.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 11 okt 2014, 18:12

Greivis je napisao/la:Ibisevic ukoliko ovako nastavi mogao bi ubrzo u MLS. Mora van iz prve postave.
jarane, ne postoji napadač koji bi učinio da Stuttgart igra bolje .. bez Vedinih golova, oni bi već bili u cvajti :D Vedo je igrač koji zavisi od saigrača, šta će on napravit' kad nema lopti? da uzme loptu, predribla tri, četiri igrača i zabije gol, to možda? :D Vedo kad ima lopti, on će ih pospremit' u mrežu, kad nema lopti, njega se krivi

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 11 okt 2014, 18:16

Chinaglia je napisao/la:
Greivis je napisao/la:Ibisevic ukoliko ovako nastavi mogao bi ubrzo u MLS. Mora van iz prve postave.
jarane, ne postoji napadač koji bi učinio da Stuttgart igra bolje .. bez Vedinih golova, oni bi već bili u cvajti :D Vedo je igrač koji zavisi od saigrača, šta će on napravit' kad nema lopti? da uzme loptu, predribla tri, četiri igrača i zabije gol, to možda? :D Vedo kad ima lopti, on će ih pospremit' u mrežu, kad nema lopti, njega se krivi
Puno nam je dvojica igraca koji zavise od saigraca ( Dzeko i Vedo ) a u sredini samo cetvorica igraca od kojih jedino Besic igra svoju poziciju a ostala trojica se sudaraju po meni bar. Zato i nije bilo dovoljno lopti za napadace zbog lose sredine terena. Nista protiv Vede i nije sramota biti dzoker sa klupe.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 11 okt 2014, 18:18

Svaki normalan trener bi ostavio Vedada na klupi i taktiku podredio Miralemu. Odnosno tome da on diktira tempo igre. Ovako nit' imamo igru, a i efikasnost je prošlost.
DRUG NEBI TI PUNCA

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 11 okt 2014, 18:22

Chinaglia je napisao/la:Džeko i Vedo uvijek zabijaju za repku, to je opšte poznata činjenica :D ja ne bih mjenjao formaciju, tj. izbacio Vedu :D ako Hare može igrat' kako treba, onda može i mora i Mire
Puno vise sam ocekivao od tebe :eh: .

4-4-2 protiv LLL je sasvim ok i Vedo treba da ima svoje mjesto. Medjutim, kada igramo protiv ozbiljnih reprezentacija sama pomisao krenuti sa dva klasicna napadaca i desetkom iza njih je u najmanju ruku za cudjenje. Kakav je to prijedlog? Lose drug, veoma lose.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 11 okt 2014, 18:28

ali mi smo tehnički jaka repka i onda se ti igrači moraju iskoristit', druga je stvar što tele s klupe ne zna iznijeti svoje zamisli igračima i objasnit' strategiju :facepalm: da imamo trenera kako treba, ne bi se sudarali i znali bi šta da rade :D pa u repki imamo samo dva krilna igrača kako treba (Lule, Hajrović) :D s tim da Lule u repki po mišljenju velike većine ne igra kako bi trebao, a šta reći za njega, da kao krilo ne zna ubacivat', nepojmljivo :facepalm: s druge strane, Hajrović, pa nismo ga imali priliku puno vidjet' u repki, tako da se ne može dati konačan sud o njemu

hipotetički, prešli smo na 4-2-3-1, Mire konačno došao na svoje, igrao za repku kao što nikad nije, al' pljujemo Luleta jer probije po strani, pa prebaci loptu na desnu nogu i ubaci nikome :D bila bi priča zašto on igra, a mora jer nemamo drugo krilo :D ko bi igrao iza napadača? Hare, TSS, Prcić? u slučaju loših igara, pljujemo i njih, ali i selektora jer ih gura gdje ne treba, barem bi se tako ovdje pisalo :D

ili 4-3-3 formacija, Lule i Hajrović krilni napadači, za Luleta opet ista priča, ne valja, ovo ono .. ili bi možda tada Hare gušio Mireta u veznom redu :roll: kako god okreneš, ne valja, nećemo biti zadovoljni :D

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 11 okt 2014, 18:40

DonCorleone je napisao/la:
Chinaglia je napisao/la:Džeko i Vedo uvijek zabijaju za repku, to je opšte poznata činjenica :D ja ne bih mjenjao formaciju, tj. izbacio Vedu :D ako Hare može igrat' kako treba, onda može i mora i Mire
Puno vise sam ocekivao od tebe :eh: .

4-4-2 protiv LLL je sasvim ok i Vedo treba da ima svoje mjesto. Medjutim, kada igramo protiv ozbiljnih reprezentacija sama pomisao krenuti sa dva klasicna napadaca i desetkom iza njih je u najmanju ruku za cudjenje. Kakav je to prijedlog? Lose drug, veoma lose.
ne, nisam to rekao :D protiv jačih repki sam i ja za 4-2-3-1, kao protiv Argentine ili recimo Belgije :D al' zar su Wales, Cipar, Izrael, ekipe protiv kojih ne trebamo igrat' s dva napadača?! nije to loša opcija, nego je loš selektor koji ne zna igračima objasnit' šta treba da rade, zato i oni nekad djeluju pogubljeno i nabacano

danas većina ozbiljnih ekipa igra u formacijama 4-2-3-1 i 4-3-3, nema puno ozbilnjih ekipa koje igraju s dva napadača :D ali zato što imaju takav profil igrača :D mi nemamo nažalost, tj. imamo Luleta i Hajrovića kao krila koja valjaju i to bi bilo to :D čak nemamo ni pravog ofanzivnog veznog, ali to mogu igrat' Mire, Prcić, Hajrović i možda TSS :D

profil naših igrača govori da smo repka kojoj najviše odgovara da se igra bazira kroz sredinu terena, a ne po krilima .. Pape je glup što ne zna igračima objasnit' strategiju, šta i kako da rade, nije glup zato što ubacuje tehnički jake igrače da igraju

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 11 okt 2014, 18:44

Pjanic je odlican igrac ali mu fali liderskih osobina(popuut Barbareza i Spahica...),nekako sam misljenja da ce uvijek biti igrac u sjeni kako u klubovima u kojima bude igrao tako i u reprezentciji,koliko god bio majstor s loptom.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 12 okt 2014, 00:42

Chinaglia je napisao/la: ne, nisam to rekao :D protiv jačih repki sam i ja za 4-2-3-1, kao protiv Argentine ili recimo Belgije :D al' zar su Wales, Cipar, Izrael, ekipe protiv kojih ne trebamo igrat' s dva napadača?! nije to loša opcija, nego je loš selektor koji ne zna igračima objasnit' šta treba da rade, zato i oni nekad djeluju pogubljeno i nabacano

danas većina ozbiljnih ekipa igra u formacijama 4-2-3-1 i 4-3-3, nema puno ozbilnjih ekipa koje igraju s dva napadača :D ali zato što imaju takav profil igrača :D mi nemamo nažalost, tj. imamo Luleta i Hajrovića kao krila koja valjaju i to bi bilo to :D čak nemamo ni pravog ofanzivnog veznog, ali to mogu igrat' Mire, Prcić, Hajrović i možda TSS :D

profil naših igrača govori da smo repka kojoj najviše odgovara da se igra bazira kroz sredinu terena, a ne po krilima .. Pape je glup što ne zna igračima objasnit' strategiju, šta i kako da rade, nije glup zato što ubacuje tehnički jake igrače da igraju
Mislim da se treba prvenstveno shvatiti jedna veoma bitna stvar (Safet je jos nije shvatio nazalost), a to je da se moze igrati pod odredjenim okolnostima ofanzivnije i konkretnije sa jednim napadacem nego sa dva. Bitan je koncept a ne broj napadaca.

Mi smo na pripremama za SP preko krila (Visca!, Salihovic!, Hajrovic, Lulic) stvarali bezbroj sansi i izgledali izuzetno napadacki postrojeno i to iskljucivo sa jednim napadacem. Dakle, ta teorija, dva napadaca-jos ofanzivniji je cista glupost i ne bi se trebala povezivati sa losijim reprezentacijama.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 12 okt 2014, 01:05

na pripremama smo imali Misketa, više ga nemamo :D koga bi ti stavio da igra ofanzivnog veznog? u pravu si ti, al' profil naše ekipe je takav da više trebamo igrat' kroz sredinu, nego preko krila :D uostalom, kad je već neko spomenuo da igrači izgledaju nabacano, pa Juve igra 3-5-2, zašto ne izgledaju nabacano? zato što imaju trenera koji igračima objasni šta i kako treba da rade, za razliku od naše konjine :D ako je ova 4-4-2 baklava nabacana i ako igrači smetaju jedni drugima, baš bih volio vidjet' kako bismo izgledali kad bi Pape postavio 3-5-2 :lol:

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 12 okt 2014, 01:13

Miske nam nuzno ne treba u smislu da nam klasicna desetka ne treba. Postoji moderan sistem bez uklapanja desetke a mi slucajno imamo itekako igrace za takav sistem. Reda radi jedan prikaz:

A)
----------------------------Dzeko----------------------------
-------Lulic-----------------------------------Hajrovic------
-------------Medunjanin----------Pjanic-------------------
-----------------------------Besic-----------------------------

B)
-------Visca---------------------------------------Lulic------
--------------Medunjanin----------Pjanic-------------------

C)
-------Visca-----------------------------------Hajrovic------
----------------Lulic-----------------Pjanic-------------------
----------------------------Besic-------------------------------

D)
----Salihovic---------------------------------Hajrovic-------
--------------Medunjanin----------Pjanic-------------------

Mozemo ovo igrati dovijeka.....kako vidis i sam, imamo mi i prilike i kapacitet za dosta toga, nazalost nista od ovoga neces nikada vidjeti, jer i Safet misli kao ti da nemamo i da ne mozemo i da moramo onako, ali ne moramo.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 12 okt 2014, 01:18

od svih ovih što si postavio, jedino ova prva može proći, barem kod mene :mrgreen: al' znaš šta je problem tu, već to mogu vidjeti, tj. šta bi forumaši rekli? :D Hare guši Mireta, a Luleta bi pljuvali jer nije baš opasan (nije ni bezopasan, barem u Laziju) po gol protivnika, centaršutevi katastrofa :D

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 12 okt 2014, 01:20

Chinaglia je napisao/la:od svih ovih što si postavio, jedino ova prva može proći, barem kod mene :mrgreen: al' znaš šta je problem tu, već to mogu vidjeti, tj. šta bi forumaši rekli? :D Hare guši Mireta, a Luleta bi pljuvali jer nije baš opasan (nije ni bezopasan, barem u Laziju) po gol protivnika, centaršutevi katastrofa :D
Sve ove varijacije mogu biti dobre i lose, nikada necemo saznati, jer nikada nismo ni probali. Ja licno mislim da bi gazili sve pred sobom.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 12 okt 2014, 01:26

ja sam prilično siguran da su sve varijante osim ove prve, čisto fijasko :D Višća ne smije biti ni blizu prvih 11, a kamo li da igraju Lule i on :lol: ovo gdje si postavio da igra Sejo kao krilni napadač je katastrofa :mrgreen: u svakoj formaciji nama ne bi nešto valjalo, ovamo bi neko gušio Mireta, tamo Lule ne valja, ovdje nemamo pravog ofanzivnog veznog i **** ga :D odgovorno tvrdim da nije problem ni u 4-3-1-2, ni u 4-4-2 baklava, ni u 4-1-3-2, nego u Papetu glupsonu koji to ne zna posložit'

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 12 okt 2014, 01:35

Cudi me zaista da ti vec unaprijed znas sta je fijasko, sta moze i ne moze proci. Nebitno, formacija ti je nadam se pokazala da se moze igrati onako kako ti nisi mislio da moze, ne moramo igrati ni sa dva napadaca, niti moramo igrati sa klasicnom desetkom.

Btw., Salihovic je takodjer lijevo krilo kao i lijevi centralni vezni, igra obadvije pozicije veoma korektno i dosta bolje od lijevog beka.

Rusilac
Kontakt:

Post Postao/la Rusilac » 12 okt 2014, 01:38

Slazite vi sta hocete ali se vidi iz aviona koliko fali Misimovic.Pjanic se slagao i nadopunjavao s Misketom dok se sa ovim gurbetima sudara.Ali eto,vi forumski strucnjaci i neki novinarski eksperti ste izmislili da Miske smeta Pjanicu i prakticno covjeka prisilili da ode u mirovinu.Osim toga,Pjanic nije igrac koji igru drzi sam,u Romi ima vrhunske saigrace sa kojima veze a ovdje ima Tin Susica koji mu smeta i Medunjanina koji mu uzima pravu poziciju gdje se najbolje snalazi.
Zvjezdan Misimovic je fudbalski polubog,najbolji igrac i nosilac igre reprezentacije BiH svih vremena.
Goal.com je jednom napisao "uz svo postovanje Edinu Dzeki reprezentacija BiH igra dobro kad igra Zvjezdan Misimovic".Ovo treba uokviriti i stalno ponavljati,za pocetnike.

Samo zamislite da je jedan Vels imao skoro jednak posjed kao i mi a mi igramo sa cetiri vezna igraca,ko je tu lud?
Da je Miske bio s loptom se oni sastavili ne bi,rijesili bi ih u prvih 20 minuta.
Uostalom, jednog Misimovica je zamijenio Tino Sven Susic.Promjena?Jasta,drasticna.
Ali eto,ispade da on nije spor ni debeo a ne smeta ni Pjanicu,haha.
Zadnja izmjena: Rusilac, dana/u 12 okt 2014, 02:32, ukupno mijenjano 2 puta.

Rusilac
Kontakt:

Post Postao/la Rusilac » 12 okt 2014, 01:45

Moje rijesenje nase muke:Besic DM,Pjanic CM,klasicna desetka ne treba niti je moze vise iko igrati kao Misimovic,samo se patimo bez veze.Dva krila,Hajrovic jedno,drugo ko god hocete(preferiram Salihovica kad se vrati,sad ko bilo),Lulic poluspic,Dzeko u vrhu.
Izgubili smo igru zato sto hocemo da igramo isto kao kad smo imali Misimovica,nikad vise bez njega ne mozemo igrati isto.
Zaboravio sam,Medunjanin i teletabis na klupu.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, katalinski i 31 gost.