Studiranje
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- Marsal
- Kontakt:
Re: Studiranje
Izgleda da sam dosad ja jedini idiot na cijelom forumu koji studira pravo. Kao sto sam vec rekao, ja ispravne odluke u svom zivotu jos nisam napravio.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
Studiram i ja Pravo, najbolja odluka u mom zivotu. Evo drugu godinu upisao, prenio pola Rimskog prava.Marsal je napisao/la:Izgleda da sam dosad ja jedini idiot na cijelom forumu koji studira pravo. Kao sto sam vec rekao, ja ispravne odluke u svom zivotu jos nisam napravio.
Nije Pravo za svakoga, pogotovo za stidljive osobe kojima je problem razgovjetno pricati ispred 100 ljudi. Sto se tice posla, i Pravo kao i sve u drzavi preko stele ide. Mozes zaradjivati od 800 KM kao obicni pravnik do 25.000KM kao notar mjesecno. Sve zavisi kako se uliva

sedmi pokusaj...
- JamesJoyce
- Kontakt:
Pa kad zavrsis pravo, upisi sta drugo...Marsal je napisao/la:Izgleda da sam dosad ja jedini idiot na cijelom forumu koji studira pravo. Kao sto sam vec rekao, ja ispravne odluke u svom zivotu jos nisam napravio.

https://www.youtube.com/watch?v=_UYC80umW6c
- IlPrincipe
- Kontakt:
kad završiš pravo, prenesi skelu na EkonomijuJamesJoyce je napisao/la:Pa kad zavrsis pravo, upisi sta drugo...Marsal je napisao/la:Izgleda da sam dosad ja jedini idiot na cijelom forumu koji studira pravo. Kao sto sam vec rekao, ja ispravne odluke u svom zivotu jos nisam napravio.

Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !
- Marsal
- Kontakt:
Ko predaje Rimsko u Sarajevu?
Ja evo obnavljam drugu, vidjeces koliko je bolja i zanimljivija od prve. Samo zadrzi radne navike sa prve ako si ih imao i neces imati problema.
Meni su na faxu 2 najbolja profesora Sarajlije: doc.dr.sc. Nedim Ademovic i doc.dr.sc. Adnan Durakovic. Znanje koje imaju i koje prenose je nevjerovatno, velika steta sto zbog politike ne predaju u Sarajevu. Prvije bog za Ustavno, a drugi profa je legenda ziva, drzi Krivicnu katedru kod nas.
@JJ
Vrlo vjerovatno cu onda magistarski na Kriminalistici ali ima dotad jos.
Ja evo obnavljam drugu, vidjeces koliko je bolja i zanimljivija od prve. Samo zadrzi radne navike sa prve ako si ih imao i neces imati problema.
Meni su na faxu 2 najbolja profesora Sarajlije: doc.dr.sc. Nedim Ademovic i doc.dr.sc. Adnan Durakovic. Znanje koje imaju i koje prenose je nevjerovatno, velika steta sto zbog politike ne predaju u Sarajevu. Prvije bog za Ustavno, a drugi profa je legenda ziva, drzi Krivicnu katedru kod nas.
@JJ
Vrlo vjerovatno cu onda magistarski na Kriminalistici ali ima dotad jos.
Zdravko Lucic predaje Rim u Sarajevu.
Ma nisam imao radne navike. Ucio koliko je trebalo, snalazio se.. a znam da je zanimljivija ova druga godina. Zakoni, slucajevi, rijesavanje itd.
Ma nisam imao radne navike. Ucio koliko je trebalo, snalazio se.. a znam da je zanimljivija ova druga godina. Zakoni, slucajevi, rijesavanje itd.

sedmi pokusaj...
- Omerbavarac
- Kontakt:
Za ove sto pitaju u vezi placanja punog iznosa za samofinansirajuce studente ta odluka jos nije stupila na snagu i iskren da budem ne vjerujem da ce uopste stupiti jer bi se digao cijeli univerzitet a znamo kako su prethodne pobune zavrsavale, odnosno u ciju korist.
Sto se tice rokova, od ove godine je dozvoljen izlazak na sve ispite tokom cijele godine ali samo na jedan rok ukoliko odredjeni predmet nije u tom semestru.
Dakle, ako je X predmet iz ljetnog semestra, studenti imaju pravo izlazak na taj predmet u zimskom semestru ali kako sam gore naveo na samo jedan rok i obratno.
Nadam se da ce me shvatiti ovi koje zanima situaciju u Tuzli.
Nije bajno vjerujte mi, bez obzira na ove neke dodatne rokove ali nema veze, sve se izgura.

Sto se tice rokova, od ove godine je dozvoljen izlazak na sve ispite tokom cijele godine ali samo na jedan rok ukoliko odredjeni predmet nije u tom semestru.
Dakle, ako je X predmet iz ljetnog semestra, studenti imaju pravo izlazak na taj predmet u zimskom semestru ali kako sam gore naveo na samo jedan rok i obratno.
Nije bajno vjerujte mi, bez obzira na ove neke dodatne rokove ali nema veze, sve se izgura.

ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Samo szo se na tu odluku ceka vec mjesec, ali eto rektor je obecao povrat novca u roku od 7 dana ukoliko se donesr odluka da ne placamo puni iznos. Mada i meni protesti padaju na pamet. XdOmerbavarac je napisao/la:Za ove sto pitaju u vezi placanja punog iznosa za samofinansirajuce studente ta odluka jos nije stupila na snagu i iskren da budem ne vjerujem da ce uopste stupiti jer bi se digao cijeli univerzitet a znamo kako su prethodne pobune zavrsavale, odnosno u ciju korist.![]()
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Mia San Mia
- AlfredBorden
- Kontakt:
ma nema nista od toga, sta vam je ljudi 

Editovao, razlog je nebitan.
UMRI SAFETE SUSICU!
UMRI SAFETE SUSICU!
Re: $: Studiranje
ne nadajte se previse, osim ako se sta nije drasticno promijenilo unazad.dvije godine, fakultet sam odnosno ovako koncipirana nastava ne nudi nikakvo prakticno znanje i uopste ne formira studenta kao strucnog i kvalietnog akademca. Sve je svedeno na teoretsko znanje koje ce htjeli ne htjeli ispariti nakon odredjenog perioda tako da se vecina studenata po zavrsetku studija zapravo dokotrlja nazad na nivo srednjoskolca. Elem moj savjet je da svi a pogotovo pravnici vec sad u toku studija, optimalno na 2-3coj godinini traze 'poslodavca' kod kojeg bi odradili staziranje (volonterski bar i na par mjeseci). Dobit je visestruka,od prakticnog znanja koje ce pomoc u toku studija, boljeg pozicioniranja nakon zavrsetka, ostvarenje veza koje ce biti od koristi prilikom trazenja pripravnickog a onda i radi CV-a i posla. To je savjet nesto 'iskusnijeg' kolegejoey je napisao/la:Zdravko Lucic predaje Rim u Sarajevu.

It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security
Ja cu evo sada druga godina u mostaru,ekonomski fakultet,prebacio matematiku i sociologiju !
neznam od te ekonomije svak je kritikuje kako je nju najgore upisati,što zbog težine ( matematičkih predmeta ) posla koji rijetko kada dobiješ ,osim preko veze....
može li neko napisati ,može li se raditi u hrvatskoj sa tom diplomom kad završiš nakon tri godine ,i kako izgleda druga godina ,ko ide ekonomiju
neznam od te ekonomije svak je kritikuje kako je nju najgore upisati,što zbog težine ( matematičkih predmeta ) posla koji rijetko kada dobiješ ,osim preko veze....
može li neko napisati ,može li se raditi u hrvatskoj sa tom diplomom kad završiš nakon tri godine ,i kako izgleda druga godina ,ko ide ekonomiju
- Marsal
- Kontakt:
U nas u Zenici skoro i da nema ispita bez praktičnog dijela ispita...brazzo je napisao/la: ne nadajte se previse, osim ako se sta nije drasticno promijenilo unazad.dvije godine, fakultet sam odnosno ovako koncipirana nastava ne nudi nikakvo prakticno znanje i uopste ne formira studenta kao strucnog i kvalietnog akademca. Sve je svedeno na teoretsko znanje koje ce htjeli ne htjeli ispariti nakon odredjenog perioda tako da se vecina studenata po zavrsetku studija zapravo dokotrlja nazad na nivo srednjoskolca. Elem moj savjet je da svi a pogotovo pravnici vec sad u toku studija, optimalno na 2-3coj godinini traze 'poslodavca' kod kojeg bi odradili staziranje (volonterski bar i na par mjeseci). Dobit je visestruka,od prakticnog znanja koje ce pomoc u toku studija, boljeg pozicioniranja nakon zavrsetka, ostvarenje veza koje ce biti od koristi prilikom trazenja pripravnickog a onda i radi CV-a i posla. To je savjet nesto 'iskusnijeg' kolege
Ako te zanima, kasnije ti nalijepim slikicu zadatka iz Nasljednog

I kod nas je isto tako. Zadatci iz Ustava, Porodicnog itd., a haman svaki drugi ispit se usmeno odgovara i ako je bolonja jer kao ono mi pravnici trebamo znati pricati. Na trecoj godini se ide u Sud koji je u sklopu naseg fakulteta i radi se rekonstrukcija nekog slucaja gdje su studenti advokati, sudije itd. U prvoj godini smo isli u posjet parlamentarnoj skupstini. Sve u svemu ja se nemam do sada zaliti na staMarsal je napisao/la:U nas u Zenici skoro i da nema ispita bez praktičnog dijela ispita...brazzo je napisao/la: ne nadajte se previse, osim ako se sta nije drasticno promijenilo unazad.dvije godine, fakultet sam odnosno ovako koncipirana nastava ne nudi nikakvo prakticno znanje i uopste ne formira studenta kao strucnog i kvalietnog akademca. Sve je svedeno na teoretsko znanje koje ce htjeli ne htjeli ispariti nakon odredjenog perioda tako da se vecina studenata po zavrsetku studija zapravo dokotrlja nazad na nivo srednjoskolca. Elem moj savjet je da svi a pogotovo pravnici vec sad u toku studija, optimalno na 2-3coj godinini traze 'poslodavca' kod kojeg bi odradili staziranje (volonterski bar i na par mjeseci). Dobit je visestruka,od prakticnog znanja koje ce pomoc u toku studija, boljeg pozicioniranja nakon zavrsetka, ostvarenje veza koje ce biti od koristi prilikom trazenja pripravnickog a onda i radi CV-a i posla. To je savjet nesto 'iskusnijeg' kolege
Ako te zanima, kasnije ti nalijepim slikicu zadatka iz Nasljednog

A fakultet kao i polaganje vozackog. Naucis voziti tek nakon casova voznje, kad sam sjednes u auto. Pa tako i posao naucis tek kada ga dobijes.
sedmi pokusaj...
Evo za ove iz Tz koji su platili puni iznos cujem kako je donesen zakon i vjerovatno ce se vratit pare. Sad kolko je istina...
Mia San Mia
- tuzlak1987
- Kontakt:
Sad ce svi vratiti pare i nece reci ocu i materi, bagra su studentiR32 je napisao/la:Evo za ove iz Tz koji su platili puni iznos cujem kako je donesen zakon i vjerovatno ce se vratit pare. Sad kolko je istina...

Prvom mi to palo na pamet haha xdtuzlak1987 je napisao/la:Sad ce svi vratiti pare i nece reci ocu i materi, bagra su studentiR32 je napisao/la:Evo za ove iz Tz koji su platili puni iznos cujem kako je donesen zakon i vjerovatno ce se vratit pare. Sad kolko je istina...
Mia San Mia
Zdravko Lučić, u slobodno vrijeme "handri" studentice, 

Eto ti ne bi, da mozesNeutral je napisao/la:Zdravko Lučić, u slobodno vrijeme "handri" studentice,

sedmi pokusaj...
Naravno da ne bi, zar ima onih koji su tako bolesni da koriste pozicije u prljavim radnjama?
Postoji nešto što se zove obraz, kojeg su mnogi očigledno izgubili. Srećom da je taj bolesnik jedan od rijetkih koji je trpao naivnim studenticama za šesticu.
Postoji nešto što se zove obraz, kojeg su mnogi očigledno izgubili. Srećom da je taj bolesnik jedan od rijetkih koji je trpao naivnim studenticama za šesticu.
Ne odobravam to, al sta je sa njima?Neutral je napisao/la:Naravno da ne bi, zar ima onih koji su tako bolesni da koriste pozicije u prljavim radnjama?
Ispada prodale su se za pare ( u buducnosti ), ravne kuravama. Sto takve zaliti?
Treba trpati i ne vadit...
Mia San Mia