Rusilac je napisao/la:
Posto si ti ocito postenjak zesci,molim te dostavi dopis u Savez da si spreman preuzeti Reprezentaciju,obecanjem da ces zgazit sve i jednog protivnika u nasoj grupi!
Burazeru do juce smo bili kanta za nabijanje gol razlike,a danas bi kao da budemo Svjetska velesila u Nogometu!
Umij se i zivi u REALNOM SVIJETU a ne u snu!
Igramo sa onim sto imamo trenutno(osim Zukanovica)u ovom trenutku!
Eto ti si pametan pa Bujrum na Selektorsku poziciju i sastavljaj ekipu "SVIMA PO VOLJI"!!!!!
Prva kvalifikaciona utakmica nakon Atene da ne igramo na 'domacem' terenu...
Zadnja izmjena: Consigliere, dana/u 08 okt 2014, 19:13, ukupno mijenjano 1 put.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Evo kad svi prognoziraju da napisem i ja kako bih ja volio da igramo protiv Velsa.
4-3-3 gdje bi trio Medo, Pjana i Besic drzali sredinu a na bokovima Visca i Izet da pomazu bekovima.
calcio je napisao/la:Evo kad svi prognoziraju da napisem i ja kako bih ja volio da igramo protiv Velsa.
4-3-3 gdje bi trio Medo, Pjana i Besic drzali sredinu a na bokovima Visca i Izet da pomazu bekovima.
Pored Visce ce Bale prolazit kao na treningu jos lakse. A na Dzeki ce igrati flaster kao sto je igrala Argentina i bice odsjecen. Lulic sam Bale-a nece moci zaustaviti. Na stoperu nece biti Spaha da pomaze bekovima i krpi rupe a kad Bale odigra jedan na jedan protiv Sunjica ili Vranjesa opet ce im pobjeci obadvojici ako treba istovremeno. A ako ne budu izlazili na njega ( jako moguce posebno Sunjic ) onda ce im zabiti gol sa 20-tak metara. Jedino rijesenje protiv takvog igraca kao sto je Bale da se on koliko toliko zaustavi i ako se uzmu u obzir svi izostanci kod nas je 3-5-2 formacija gdje bi uvijek bila dvojica igraca na Bale-u ali jos uvijek jer smo tehnicki jaci od njih mi bi imali vise loptu u nogama. Sve druge varijante su lose ili jos losije. Plan B bi bio ako se boji odigrati 3-5-2 je da Besic trci svih 90 minuta za Bale-om kao flaster sto ce ici jako tesko zbog njegove brzine a i cestih promjena pozicija.
calcio je napisao/la:Evo kad svi prognoziraju da napisem i ja kako bih ja volio da igramo protiv Velsa.
Pored Visce ce Bale prolazit kao na treningu jos lakse. A Lulic sam ga nece moci zaustaviti. Na stoperu nece biti Spaha da pomaze bekovima i krpi rupe a kad Bale odigra jedan na jedan protiv Sunjica ili Vranjesa opet ce im pobjeci obadvojici ako treba istovremeno. Jedino rijesenje protiv takvog igraca kao sto je Bale koliko toliko zaustavi i ako se uzmu u obzir svi izostanci kod nas je 3-5-2 formacija gdje bi uvijek bila dvojica igraca na Bale-u ali jos uvijek jer smo tehnicki jaci od njih mi bi imali vise loptu u nogama. Sve druge je lose ili jos losije. Plan B bi bio ako se boji odigrati 3-5-2 je da Besic trci svih 90 minuta za Bale-om kao flaster sto ce ici jako tesko zbog njegove brzine a i mjenjanja pozicija.
Visca i Lulic su nasi najbrzi igraci. Pretjerujes sa ovim Baleom. On jest brz i dobar jedan na jedan, ali nije superman. Ne smijemo im davati priliku za kontre znaci pokusati da se ne zalijecemo, igrati strpljivo. a mi smo svakako bolji od njih i bolje da se fokusiramo na nas nego da cijelu taktiku podredimo kako zaustaviti Balea.
calcio je napisao/la:
Visca i Lulic su nasi najbrzi igraci. Pretjerujes sa ovim Baleom. On jest brz i dobar jedan na jedan, ali nije superman. Ne smijemo im davati priliku za kontre a mi smo svakako bolji od njih i bolje da se fokusiramo na nas nego da cijelu taktiku podredimo kako zaustaviti Balea.
Dva mjeseca ti govorim o Bale-u. Ti si doduse postao sve oprezniji sto se utakmica priblizuje. Visca je kada je usao svijez protiv Argentine u zadnjih 25 minuta pokazao NISTA u defanzivi osim jednog saplitanja Messija. U napadu skoro nista. Ne pomaze Visci brzina kad je on bas kao Avdija los u defanzivi. To su igraci koji su u nasoj livada ligi igrali kao izraziti ofanzivci jednosmjerno i nije se trazilo od njih da su dobri u odbrani. Avdija je malo ko osvojio te stvari jer igra zadnjih par godina u svom klubu drugu poziciju samo to nije ni u snu dovoljno. Oni to ne znaju da rade protiv iole dobrog krila. A Bale je svemirski brod tako da protiv njega jos manje.
Upravo tako dobar dio taktike treba podrediti Bale-u posebno sa ovom ocajnom zadnjom linijom inace ce nam zabiti ili namjestiti minimalno dva gola. I ako budemo igrali 3-5-2 jos uvijek ce biti dovoljno lopti za Dzeku i Vedu jer nece imati rjesenja za Pjanica u sredini terena bas ko sto mi necemo imati za Bale-a.
@Ajax, ako toliko strahujes od Balea, onda bi najgora stvar bila mjenjati zadnju liniju u korjenu sa 4 na 3 stopera. To je prilicno velika promjena, koliko znam niko od nasih stopera ne igra u toj formaciji u klubu. Treba vremena da se to uhoda, kretanje, pozicioniranje... Da ne govorim da mi je cudno to kako mislis da Visca i Lulic zajedno nece moci zaustaviti Balea ali ce ga zato moci zaustaviti sam Lulic u tvojoj formaciji.
Sheyi je napisao/la:Pobjeđujemo sa dva, tri razlike minimalno ja vam kazem
Na osnovu cega pobjedjujemo? Nama ne ginu jedan do dva komada u nasoj mrezi, eh sada izracunaj koliko moramo golova postici da pobjedimo. Remi je puna saka brade.
EDIT: Evo me ko Safet analiziram .
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.
Iako bi mozda na prvu pomislili da se kuje plan sta i kako u petak, ovdje ustvari Pape prica vic svojim igracima
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
calcio je napisao/la:@Ajax, ako toliko strahujes od Balea, onda bi najgora stvar bila mjenjati zadnju liniju u korjenu sa 4 na 3 stopera. To je prilicno velika promjena, koliko znam niko od nasih stopera ne igra u toj formaciji u klubu. Treba vremena da se to uhoda, kretanje, pozicioniranje... Da ne govorim da mi je cudno to kako mislis da Visca i Lulic zajedno nece moci zaustaviti Balea ali ce ga zato moci zaustaviti sam Lulic u tvojoj formaciji.
U mojoj formaciji Lulicu pomaze Spahic odnosno Zukanovic ( ako bi bio pozvan ) znaci 5 igraca u zadnjoj liniji umjesto cetvorice. 3-5-2 moze biti i 5-3-2 kao sto je Artgentina igrala protiv nas u prijateljskoj i Meksiko na SP i ne samo oni. Promjena jeste ali ova zadnja linija iovako nikad nije igrala zajedno tako da ce promjena biti i jedno i drugo. Mada Pape to nikad nece uraditi jer je to po njemu prevelika promjena i to ce Wales ( Bale ) znati da iskoriste. Pogledaj dobro jos jednom ovaj video i zamisli nasu novokomponovanu odbranu. Ovo je bilo protiv uigrane odbrane. Sada je Bale jos vise napredovao kao igrac i motivisaniji je nego ikad jer po prvi put imaju realne sanse i dace jos koji % vise od sebe nego inace. Da ga nije Corluka onako znalacki sapleo u 6 minutu i natjerao da cuva svoje noge bilo bi svega do kraja utakmice.
[youtube][/youtube]
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 08 okt 2014, 20:06, ukupno mijenjano 1 put.