Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Sissoko
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la Sissoko » 07 okt 2014, 21:27

Benko je napisao/la:
Sissoko je napisao/la:
Benko je napisao/la:toti kao persona na terenu je daleko od legende... od namjernog udaranja igraca do drugih ekscesa...
npr. Del Piero je pravi gentleman na terenu i van njega bio i ostao...

Glupa je rasprava oko toga "Ko je bolji" ... nekako Totti duze traje od Nedveda za ove mladje navijaca...
Ko je pratio Nedveda zadnju sezonu moze ti reci da je covjek jos mogao igrat, isto kao i Del Piero, al u Juventusu je teze "trajat duze" jer te zele zamjenit mladjim zbog gladi za trofejima i uopsteno jacom konkurencijom kroz istoriju.A tu je i stvar licne ambicije, neki igraci jednostavno se lakse oproste i zasite.
Znam ja to, shvatam sta je juve i ko je juve, navijam za tj klub od 94' ali kazem da u ocima drugih Toti duze traje i on je za njih ""legenda" ali ne shvataju da bi toti u ovim godinama tesko igrao u bilo kojem drugom klubu... kao sto nisu mogli Alex i Nedved, Trezege
U potpunosti se razumijemo :kafa:
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter

"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"

LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017

Calcio7
Kontakt:

Post Postao/la Calcio7 » 07 okt 2014, 22:19

MrMuscle je napisao/la:Nedved je bolji igrac i od Tottia i od Del Piera... I to su cinjenice.... A u prilog mu ide i nagrada za najboljeg igraca godine kojoj ova dvjica nisu mogla ni prismrditi...
I nema mi drazeg igraca od delPe al brate fakti su da je Čeh bio bolji igrac od njega i najbolji i najvazniji igrac Juvea dugo vremena....
O Tottiu je i suvisno pricati....
:rol: :rol: :clap: :clap:

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 08 okt 2014, 00:07

Ne znam koliko je ovo tačno ali :puke: :puke:

Skandal u Italiji: "Ovo je za tebe crno gov.."

Mladi nogometaš Milana suspendovan je na pet utakmica jer je jednog igrača Intera vrijeđao na rasnoj osnovi.

U Italiji je sve više rasisitčkih skandala, a novi se dogodio u susretu mladih timova Milana i Intera.

Milanov Cosimo La Ferrara je jednom igraču Intera rekao: “Ovo je za tebe crno gov..” nakon što je postigao peti gol u 5:0 pobjedi Rossonera.

Kasnije se La Ferrara izvinjavao svima u Interu, ali je svejedno suspendovan na pet utakmica. Mada, treba reći da je ovo preblaga kazna.

Tužilac je tražio da se mladić kazni sa 10 utakmica neigranja i 10.00 eura novčane kazne.
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 08 okt 2014, 00:11

i ja sam sad to procitao, ako je ovo istina treba ga odstraniti iz ekipe za sva vremena, vratiti ga kuci i neka ga kod onoga ko ga je tako i odgojio, takvi ne bi smjeli imati mjesta u Milanu.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 08 okt 2014, 12:03

[youtube][/youtube]

Velicina Bati. :tokralju:
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 08 okt 2014, 14:15

slika slika
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 08 okt 2014, 15:55

slika
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 08 okt 2014, 22:24

Ima li gdje objektivnih forumaša :D

slika

Al' će opet neko da me citira i tvrdi kako nerealno i subjektivno pišem... nenormalno za pojedine.

Citiraš ljudima zakone, postaviš foto dokaze, statistiku, stručne analize itd. itd., i opet to ništa nije validno.
Zadnja izmjena: L'Avvocato, dana/u 08 okt 2014, 23:40, ukupno mijenjano 1 put.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 08 okt 2014, 23:11

Svaki igrac je poseban na svoj nacin i tu nema price... Batistuta, Baggio, Totti, Nedved, Nesta , Maldiniitd sve su to igraci koji su ostavljali dubok trag kako u klobuvima tako i u Europi. Rasprave su smijesne jer koliko god ovo sad nekoga uvrijedilo nije realno uspoređivati Tottia sa bilo kim jer je fraer konstano igrao u jednom timu u kojem je on ALFA , OMEGA I SVA OSTALA GRCKA SLOVA ko zna kakva bi prica bila o njemu da je igro negdje drugo, naravno Totti je velicina igracka iako igra za omrazenu Romu , ali treba stvari sagledati i sa ovog aspekta....Neko je reakao i za Nedveda i zamjenu za mlade igrace sto sigurno stoji, jer Juventus klub koji ima 30+ titula ne mozes nikako, al nikako porediti sa Romom koja ima 3 o drugim trofejima necemo ni pricati. Puno je lakse igrati u takvim ekipma nego u onim gdje se od vas ocekuje pobjeda, niz i tiula.
=\_1921_/=

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 09 okt 2014, 00:47

L'Avvocato je napisao/la:Ima li gdje objektivnih forumaša :D
[youtube][/youtube]

L'Avvocato je napisao/la:Al' će opet neko da me citira i tvrdi kako nerealno i subjektivno pišem... nenormalno za pojedine.

Citiraš ljudima zakone, postaviš foto dokaze, statistiku, stručne analize itd. itd., i opet to ništa nije validno.
brate, imaš od mene podršku :salut:

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 09 okt 2014, 01:39

L'Avvocato je napisao/la: Ima li gdje objektivnih forumaša :D

slika

Al' će opet neko da me citira i tvrdi kako nerealno i subjektivno pišem... nenormalno za pojedine.

ljudi vole mlatit praznu slamu...juventus je daleko najjaca ekipa ove lige i tu je kraj svake price. Sa penalima ili ne bili bi prvaci i to je to...
=\_1921_/=

Benko
Kontakt:

Post Postao/la Benko » 09 okt 2014, 09:48

pa prosle godine nakon serije rome sa onim pobjedama pisalo se o tituli, juve propao , ne moze pratiti romu....
ja koliko znam prosle sezone nije bilo nekih sudijskih previda u korist juventusa... bilo je protiv juvea smijesnih situacija ali kad si jaka ekipa mogu se samo sageti ;)

prosle sezone je bilo minus koliko?
i ove godine ce biti isto, jbg

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 09 okt 2014, 11:20

Koji ste vi smorovi :!:
Kakve veze imaju prethodne sezone i kvalitet ekipe sa činjenicom da ste postigli 3 neregularna gola???
Znači kad igrate protiv slabijih ekipa i dominirate al ne možete postići gol, onda je logično da vam sudija pomogne jer ste svakako kvalitetnija ekipa :roll:
Il Club più titolato al mondo!

Gefufna
Kontakt:

Post Postao/la Gefufna » 09 okt 2014, 12:13

.
Zadnja izmjena: Gefufna, dana/u 07 okt 2016, 19:21, ukupno mijenjano 1 put.
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

Juventino1995
Kontakt:

Post Postao/la Juventino1995 » 09 okt 2014, 12:41

@muxa
Pa iz tvog posta se jasno vidi kako gledate samo jednu stranu,i samo vas zanimaju greske u korist Juventusa a zenemarujete greske na stetu Juventusa.

Cinjenica je da je prvi penal za Juve kao i penal za Romu diskutabilan,cinjenica da je drugi penal za Juve na liniji i da je linija penal.Cinjenica je da je 3 gol za juve diskutabilan,a ne moze nikako biti cinjenica da je kao sto ti kazes neregularan jer Vidal je bio u ofsajdu al nije zaklonio pogled golmanu i nije uticao na igru.
Cinjenica je da je crveni karton Morati neregularan!
Cinjenica je da je situacija kad obaraju Marchisia diskutabilna.(mogu i ja reci kao ti da je " penal 100% nema govora da nije",ali necu kad nije tako)
Cinjenica je da je bilo glupih faulova i na jednoj i na drugoj strani koji nisu trebali biti.

:salut:
36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
VFC1922

Burberry46
Kontakt:

Post Postao/la Burberry46 » 09 okt 2014, 13:21

muxa je napisao/la:Koji ste vi smorovi :!:
Kakve veze imaju prethodne sezone i kvalitet ekipe sa činjenicom da ste postigli 3 neregularna gola???
:roll:
A sto nisi napisao kad je Atalanti protiv Juventusa dosudjen smijesan penal?
Nevjerovatno kako jedva cekate nesto da bude samo da pljujete Juve, pa u svakoj ligi na svijetu svaki vikend imas greske sudija, jel i zato Juve kriv?
Dosadni ste vise sa tom pricom
1946

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 09 okt 2014, 13:53

Evo uzmimo da je Milanu naštimano sve što je do sada osvojio. Da li to mijenja činjenicu da su vas sudije pogurale protiv Rome :?:
I nije mi jasno zašto se više ne okanite te utakmice ako je sve regularno? Svi drugi su prestali pisati o njoj jer su vidjeli da nema smisla raspravljati i ubjeđivati se s vama, samo se vi konstantno vracate nazad. :arrow:
Il Club più titolato al mondo!

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 09 okt 2014, 15:48

muxa je napisao/la:Evo uzmimo da je Milanu naštimano sve što je do sada osvojio. Da li to mijenja činjenicu da su vas sudije pogurale protiv Rome :?:
I nije mi jasno zašto se više ne okanite te utakmice ako je sve regularno? Svi drugi su prestali pisati o njoj jer su vidjeli da nema smisla raspravljati i ubjeđivati se s vama, samo se vi konstantno vracate nazad. :arrow:
Kad ti neko dosudi sumnjiv penal a zatim kompenzira sumnjivim penalom nad Tottiem, tu nema nikakvog guranja. :kafa:
Matematika.
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter

"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"

LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 10 okt 2014, 04:37

Vezano za poredjenja Totija sa Alexom i Nedvedom...
Totti kao sto je neko pomenuo "dugo traje",i meni je to jako bitno kada "ocjenjujem" nekog igraca i iako nikada nije dosegnuo onaj nivo kao Nedved te godine kada je bio apsolutno najbolji na planeti Totti ima tu neku jako cijenjenu konstantu manje ili vise dobrih igara,i iako Nedveda volim kao i svaki juventino mislim da je Totti ipak "veci".
Ne volim ga pretjerano,bljutava je licnost ali lik u 38 godini onako majstorski dijeli lopte suigracima preko odbrane City-a te im i uvali gol.
Da mi neko ponudi jednog ili drugog,na vrhuncu forme,da odigraju utakmicu od cijeg ce ishoda ovisiti moj zivot-Nedved,bez sumnje.
Alexa nemojte porediti sa Tottijem niti sa Baggiom,Vijerijem...
Na vrhuncu forme Alex je u sjenu bacao po meni najboljeg napadaca ikada,Ronalda,i nisu samo golovi,statistika,titule,driblinzi i slobodnjaci ono po cemu je Alex primjetno veci od pomenutog Tottija nego tu u obzir se uzimaju i neke druge stvari a ima ih mnogo.
U saci punoj zlata dijamant ce se isticati... Totti je taj dijamant u Romi. I to je ono sto je njemu bitnije od Rome. Ta cinjenica da je tu alfa i omega i da je tu najveci,i jeste. Ali u Juventusu? Milanu? Unitedu? Realu?
Koliko bi Totijev dijamantski sjaj izgubio na istom da se nasao medju 7-8 istih i boljih u pomenutim klubovima?
Koliko bi se isticao pored Ronalda u Realu,Zidanea? Nedveda,Ibrahimovica ili Alexa u Juventusu? Kake i Shevchenka u Milanu? Ostao bi on dijamantom i u takvoj sredini sigurno,ali... Shvatate sta hocu da kazem.
Alex je svojim sjajem u masi dijamanata ipak bio taj koji je imao ovacije Bernabea ili Old Trafforda,igrac za kog jedan velikan Giggs kaze da je najveci talijanski nogometas,Casilljas da je lakse nacrtati novu Mona Lisu nego naci jos jedog Alexa,jedini igrac pored Sherarera kog je Ferguson trazio licno vise nego jednom,momka koji je u finalu LP petom davao golove,odlucivao skudeta svojim golovima,bivao najboljim stijelcem serije A,B i lige prvaka,mucio se sa povredama i uprkos tome ostajao WC........... I dan danas je.
Lik koji je na dobiveni samar okretao drugi obraz,sinonim za nogometnog gospodina...napsram Tottija koji je manji sa loptom od Alexa ali puno veci bez nje,Tottijevih nesportskih poteza smo se nagledali...
Kao fudbaler i kao licnost,jedna od legendi nogometne igre, Alessandro Del Piero je tier iznad Tottija po ama bas svemu.

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 10 okt 2014, 12:05

Svaka cast i Totiju, i Nevedu, i Del Pieru, al odoste daleko od teme, da se vratimo Calciu za pocetak ;)
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.