LA Lakers

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

sundancekid
Kontakt:

Re: LA Lakers

Post Postao/la sundancekid » 11 sep 2014, 01:49

amerosm je napisao/la:@ sundancekid

haj mi samo reci sta su Lakersi trebali uraditi ?
Ponudili su mu 20 miliona $ za dvije sezone i on je odbio taj ugovor kako bi potpisao za Bullse ugovor na tri godine u iznosu od 22 miliona $.

Jesu li ga mozda trebali preplatiti kao prethodne cetiri godine kada je dobivao 19 miliona $ po sezoni (iako to na parketu realno nije zasluzio) ?

PS: I da za kraj pozdravim uvazenog forumasa @nezalaganje koji je ovdje tvrdio da Gasol nece nikad popisati ugovor ispod 10 miliona $ po sezoni. ;) ;)
To kakav je ugovor prihvatio znaci da ocigledno stvar nije bila u parama, vec u tome kako se covjeka tretiralo sve vrijeme dok je igrao tu, a zavrijedio je puno vise. Uvijek jednom nogom na izlaznim vratima, uvijek u kombinacijama za trade i slicno. Navijaci nisu u stanju razumjet da neko ne moze igrat sto godina na najvisem nivou, i nisu u stanju prilagodit razumno i svoja ocekivanja, vec se odma krene sa nekim pljuvanjem, ismijavanjem, itd...sto je narocito smijesno kad se u obzir uzme da je covjek fakticki 2 godine igro van razumnog sistema i onoga sto mu odgovara..ali da ne ponavljamo prezvakanu pricu opet vezano za to kako je koristen.

Dakle, razumno, logicno i objektivno - niko ne porice da mu je igra opala, da je zaso u godine i nije vise sto je bio, itd..., ali ne znam sta ljudi umisljaju sebi, kakvu mi to ekipu imamo...Gasol bi nam, odgovorno tvrdim, s obzirom na ovo sto imamo OGROMAN doprinos dao, u tome je poenta. Sta su trebali Lakersi uradit? Potrudit se vise, naci rjesenje, za to su placeni - uostalom vidjelo se na Swaggyju i kampanji za njegov ostanak sta se sve moze uradit da se nekom ulizes u guzicu...

Ajde, kako god, sretno nam bilo, a na ovu temu ce nam se sve kazat kad sezona pocne...

Vasa Ladacki
Kontakt:

Post Postao/la Vasa Ladacki » 23 sep 2014, 04:57

Wayne Ellington potpisao.
Nama je Željo svetinja jedina.

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 30 sep 2014, 14:10

jučer je bio i naš media dej kojim je i službeno otpočela sezona za lejkerse..
logično, najviše pažnje je privukao kobe
slika

te je dao nekoliko zanimljivih odgovora..
koga zanima šta je bilo na media dayu https://twitter.com/LakersReporter, eto link od najboljeg insajdera lakersa, te se tu nalazi nekoliko zanimljivih pitanja i odgovora.. uživajte
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

sundancekid
Kontakt:

Post Postao/la sundancekid » 02 okt 2014, 01:39

slika

Izgleda da se Mamba doveo u red solidno, izgleda puno mrsavije nego na nekim ranijim fotografijama.. :opaopa: :thumbup:

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 03 okt 2014, 12:34

slika

Sta Vi ocekujete od naredne sezone. Ja licno ocekujem oko 30 pobjeda i plasman oko 11.pozicije na zapadu.

PS: Evo video sa jucerasnjeg treninga

[youtube][/youtube]
"My Favorite Ring is Always the Next One"

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 03 okt 2014, 12:45

amerosm je napisao/la:
Sta Vi ocekujete od naredne sezone
play off

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 03 okt 2014, 13:11

Ako Kobe ostane zdrav, očekujem borbu za PO do zadnje utakmice. Ako ne bude igrao, onda totalni potop i cca 14. pozicija i nada u top 3 na lutriji.
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

BurningLegion
Kontakt:

Post Postao/la BurningLegion » 03 okt 2014, 13:19

To su Lakersi. Play Off. Pa sta bude.

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 03 okt 2014, 14:56

Dosta je novih igraca, samo da ne bude previse povreda glavnih igraca i PO je siguran.

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 03 okt 2014, 20:20

ohrabrujuće vijesti za sada sa trening kampa, čini se da je hemija u ekipi odlična, posebno na relaciji swaggy P-kobe, kako javljaju svi, a i što se vidi iz priloženog, kobe izgleda odlično, ili jednostavno "kobe looks like.. kobe" što je fenomenalno po nas, i akoBogda da izdura sezonu bez nekih povreda.. kobe je dosta pohvalno govorio o svojim suigračima, posebno o johnsonu, youngu i clarksonu.. rekao je da će ova sezona za johnsona biti drugačija u odnosu na prošlu, te je spomenuo njegovu nevjerovatno atletiku, koja mu upravo donosi dosta toga dobroga u igranju odbrane.. o svome omiljenom pajdi iz ekipe hahah, kobe kaže da se dosta trudi u odbrani, te da su njihovi match upi veoma natjecateljski, al young budala ko budala i dalje hahah.. o clarksonu je imao samo riječi hvale, a rekao je da mu nije jasno kako je uspio da dođe do lakersa na draftu, jer po kobeu on je zaslužio bolju draft poziciju.. također je spomenuo i nasha, da odlično izgleda, a to je i sam nash potvrdio da se osjeća odlično, da se kreće bez problema, te da takav može izvršavati svoje zadatke.. također, kako javlja trudell, randle je u dužinama na završetku treninga, olako pobijedio sve protivnike(samo visoki igrači), te je to pozitivna vijest, s obzirom na nedavnu povredu stopala istoimenog.. na treningu nije bilo henrya, te kellya.. henry je navodno rješio probleme sa koljenom(zbog kojeg nije nastupao dosta tekmi prošle sezone), ali sada ima problema sa leđima, a kelly je istegao zadnju ložu.. uglavnom, ubrzo bi trebali biti obojica na parketu.
ono što mene brine jeste igra dvojice indijanaca u ekipe, a to su lin i boozer.. gore u tom videu, može se vidjeti da lin ne zna je li došo ili pošo, a ni boozer nije puno bolji.. što je najgore ni riječi o njima.. mene više brine lin, ako ne mogne držati tu PG poziciju, bit će velikih problema, jer svi znamo kakvog je nash stanja, a ovi momci s klupe, ne znam da li će moći odmah odgovoriti na tako velik zadatak... za boozerovu poziciju ima nekoliko zamjena.

sve u svemu, ja sam pozitivno iznenađen, lijepo je vidjeti ponovno kobea tu, te kako daje savjete ostalim.. kako sam ranije napisao, ja očekujem play off, te bez povreda, mislim da to neće biti upitno.. ako ništa, bar da uživamo u majstorijama genija sa brojem 24 na leđima ;) :cool:

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 04 okt 2014, 03:21

Losa vijest...Young povrijedio prst i bice out 8 sedmica, njegova zamjena Henry isto povrijedjen. Sad cemo vjerovatno gledati Lina i Ellingtona na dvici..

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 04 okt 2014, 23:02

@SteveNash tweaked his left ankle in practice today, but is expected to return to practice later tonight or tomorrow.
Izgleda da su nas krenule povrede...
Iako na prvi pogled ova povreda Nasha ne izgleda strasno, s obzirom na njegovu historiju povreda i njegovo stanje tijela ne bi me cudilo da bude odsutan tri-cetiri sedmice.

PS: Svako ima svoje misljenje, ali mislim da ste optimisticni sa prognozom da cemo se boriti za PO. Na zapadu je previse kvaliteta da bi mi mogli uciniti vec ove sezone. Mislim da je najvaznija cinjenica da smo dobili kvalitetnog trenera koji ce imati dvije godine vremena da implementira svoj sistem kako bi 2016 sa FA pojacanjima i odlicnim SC-om krenuli u napad na sami vrh.

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 06 okt 2014, 22:02

slika

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 07 okt 2014, 04:29

Nash se očigledno sjajno pripremio, dominira na parketu uz Bryant-a.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 07 okt 2014, 04:32

Kobi maestralan

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 07 okt 2014, 04:36

Joj ljepote vidjeti klupu bez Pringlesa :bow:

Kobe izgleda odlicno..
ser del barça es el millor que hi ha !

BurningLegion
Kontakt:

Post Postao/la BurningLegion » 07 okt 2014, 13:16

http://www.cbssports.com/nba/eye-on-bas ... o-get-hurt" onclick="window.open(this.href);return false;

:rol: :rol: :tokralju:

Ne j.ebe Kobe zivu silu, tocno takav nam treba, tocno takav i jest postao najdominantniji igrac proslog desetljeca.

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 07 okt 2014, 19:47

Kako je dobro vidjeti dvije legende ovog sporta ponovo zajedno na parketu, po kretnjama ono sinoc je cak licilo na onog Kobea prije povrede, mnogo bolje je ono izgledalo nego prije prvog povratka, tad mi je nekako spor djelovao ali ko zna prva je tekma valjda izdrzati citavu sezonu i onaj **** ritam u tim godinama. Jos ako stari majstor na jedinici ostane koliko toliko zdrav bice sou ali nekako sam skeptican po tom pitanju, ledja su zajebana stvar plus i godine su tu jbg ali ipak ko zna...

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 08 okt 2014, 14:18

Vidim niko od Vas ne spominje odlicnu utakmicu Clarksona i Randlea...
Randle bi mogao biti najbolji igrac sa drafta ukoliko nastavi igrati ovako. 10 poena, 8 skokova, 1 asistencija i 1 blokada za prvu utakmicu je vise nego odlicno.

Kao sto je rekao Scott nakon utakmice jedino sto je potrebno da nauci je cinjenica da duze vremena igra agresivnije/cvrsce.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 08 okt 2014, 14:25

amerosm je napisao/la:Vidim niko od Vas ne spominje odlicnu utakmicu Clarksona i Randlea...
Randle bi mogao biti najbolji igrac sa drafta ukoliko nastavi igrati ovako. 10 poena, 8 skokova, 1 asistencija i 1 blokada za prvu utakmicu je vise nego odlicno.

Kao sto je rekao Scott nakon utakmice jedino sto je potrebno da nauci je cinjenica da duze vremena igra agresivnije/cvrsce.
Najbitnija stvar koju on treba naučit je igra i završavanje desnom rukom jer je čitavu godinu na collegeu igrao samo lijevom rukom. Također treba smanjiti broj izgubljenih lopti (na collegeu ih je podosta imao) i prepoznati kad može ići do kraja u postu a kad treba bacati povratnu. Dribling i brzina za krilnog centra su mu strašni, šut će vremenom sam doći a u odbrani vjerovatno nikad neće neki veliki faktor bit zbog malog wingspana.

Odgovori

Natrag na “LA Lakers”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.