To kakav je ugovor prihvatio znaci da ocigledno stvar nije bila u parama, vec u tome kako se covjeka tretiralo sve vrijeme dok je igrao tu, a zavrijedio je puno vise. Uvijek jednom nogom na izlaznim vratima, uvijek u kombinacijama za trade i slicno. Navijaci nisu u stanju razumjet da neko ne moze igrat sto godina na najvisem nivou, i nisu u stanju prilagodit razumno i svoja ocekivanja, vec se odma krene sa nekim pljuvanjem, ismijavanjem, itd...sto je narocito smijesno kad se u obzir uzme da je covjek fakticki 2 godine igro van razumnog sistema i onoga sto mu odgovara..ali da ne ponavljamo prezvakanu pricu opet vezano za to kako je koristen.amerosm je napisao/la:@ sundancekid
haj mi samo reci sta su Lakersi trebali uraditi ?
Ponudili su mu 20 miliona $ za dvije sezone i on je odbio taj ugovor kako bi potpisao za Bullse ugovor na tri godine u iznosu od 22 miliona $.
Jesu li ga mozda trebali preplatiti kao prethodne cetiri godine kada je dobivao 19 miliona $ po sezoni (iako to na parketu realno nije zasluzio) ?
PS: I da za kraj pozdravim uvazenog forumasa @nezalaganje koji je ovdje tvrdio da Gasol nece nikad popisati ugovor ispod 10 miliona $ po sezoni.![]()
Dakle, razumno, logicno i objektivno - niko ne porice da mu je igra opala, da je zaso u godine i nije vise sto je bio, itd..., ali ne znam sta ljudi umisljaju sebi, kakvu mi to ekipu imamo...Gasol bi nam, odgovorno tvrdim, s obzirom na ovo sto imamo OGROMAN doprinos dao, u tome je poenta. Sta su trebali Lakersi uradit? Potrudit se vise, naci rjesenje, za to su placeni - uostalom vidjelo se na Swaggyju i kampanji za njegov ostanak sta se sve moze uradit da se nekom ulizes u guzicu...
Ajde, kako god, sretno nam bilo, a na ovu temu ce nam se sve kazat kad sezona pocne...