FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

arelinho
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la arelinho » 07 okt 2014, 15:37

Željooooo je napisao/la:
arelinho je napisao/la:Momci u finalu Bajramskog turnira,danas u 17:15
ima li prenosa na tv-u ?
Ne znam

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 07 okt 2014, 15:38

Hayat prenosi.
1946

ManijakUSA
Kontakt:

Post Postao/la ManijakUSA » 07 okt 2014, 15:39

FKZ1921 je napisao/la:Sad kad znam neke stvari,strasno se ljutim na Adzema.Dobio je isaret iz kluba da je prioritet Borac.Procjene u klubu su bile da ta utakmica lomi polusezonu. S pravom.Sugerisano mu je da igra u SB a misli na BL. Pametnom dosta.Nije muniko govorio o imenima,ali poenta je bila da sa najboljom postavom ide na Borac,i da ta postava bude sto svjezija. Uradio je sve suprotno. Potrosio neke igrace nepotrebno(Varea,Nedo,Baja,Eldar,Tomo,Kvesa),neki se povrijedili(Stana,Bucan),nije potrosio neke koje je trebao(Dado),nije vidio neke a imao idealnu priliku da ih vidi od pocetka utakmice,sa dobrim protivnikom u igri bez pritiska(Basa,Nuspahic,Enis,Amir,Colic,)...
Jednostavno,pogresna procjena. Na zalost,sa poprilicno velikim posljedicama.Vjerovao je da nece izgubiti ni jednu od ove dvije utakmice,a izgubio je obje.
Cijenim Adzemov rad,trud,zelju za strucnim obrazovanjem,teznju za samostalnoscu...Ne cijenim tvrdoglavost koja ima negativne reprekusije po klub.
On mora shvatiti da mu je ovo prvi posao u premijer ligi,da mu je ukazana velika cast,da to nosi i veliku obavezu i odgovornost.Cilj u klubu je da od njega napravi pravog trenera,koji u neko doba moze pomalo,u trenerskom smislu,liciti na Amara Osima.Klub ga je upisao na profi program koji krece prekosutra,cijim polaskom ce postati legalni sef str.staba. Niko mu se ne petlja u rad,u taktiku,u izbor igraca...Ali kad mu se iz kluba sugerisu prioriteti,nema pravo ne ispostovati to...
Siguran sam da mu je ovo posljednji put da tako postupi sa instrukcijom koju dobije iz kluba.
Ako je ovo točno sve što si napisao onda stvarno ja ne shvaćam Adžema!!! :crazy: Imali smo dvije teške utakmice i tradicionalno nezgodnog Širokog gdje smo se i s jačom ekipom vječito patili. Njegove odluke su me i dole zaprepastile ali eto čovjek se nada uvjek najboljem. Čini mi se kao da se htjeo andigravati sa Širokim pored oanko katastrofalne obrane koja prima od svakog golove ti se ideš nadigravati sa Širokim !!!! :crazy: :crazy: :crazy: Umjesto da je uveo Asmira Enisa ili bilo koga ko je dobivao manje prilike i pokušao na bunker doći do povoljnog rezultata i sa svežinom jurnuti na Borac ona napravi upravo suprotno. Kao rezultat toga je 90% da ispadamo iz kupa i poraz od Borca a sve zbog nečije tvrdoglavosti cccc
Ja sam rođen zbog plavih, ja umrjeću zbog njih

adi93
Kontakt:

Post Postao/la adi93 » 07 okt 2014, 15:47

champions1921 je napisao/la:@adi93
Vidim da dosta znas o omladincima pa da te pitam za Dinu Hasanovica iz juniora.. Nije valjda da momak samo mene odusevljava igrama.. Kad god sam ga gledao odigrao je vrhunski i to na poziciji zadnjeg veznog, sto bi neki rekli "razbijaca", koja nama skripi kako je Zola otisao.. Ima li njega i u kakvim planovima??
Drug nisam ti nesto sad specijalno upucen ,al ima sigurno neko na na forumu koji dosta prati juniore...cuo sam za tog hasanovica da je fin igrac,a od juniora najvise hvale Mujagica malog i nije iskljuceno da na pripreme na polusezoni krene sa prvim timom :)

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 07 okt 2014, 15:50

adi93 je napisao/la:
champions1921 je napisao/la:@adi93
Vidim da dosta znas o omladincima pa da te pitam za Dinu Hasanovica iz juniora.. Nije valjda da momak samo mene odusevljava igrama.. Kad god sam ga gledao odigrao je vrhunski i to na poziciji zadnjeg veznog, sto bi neki rekli "razbijaca", koja nama skripi kako je Zola otisao.. Ima li njega i u kakvim planovima??
Drug nisam ti nesto sad specijalno upucen ,al ima sigurno neko na na forumu koji dosta prati juniore...cuo sam za tog hasanovica da je fin igrac,a od juniora najvise hvale Mujagica malog i nije iskljuceno da na pripreme na polusezoni krene sa prvim timom :)
Postoji isto mogucnost da se potpise i sa Hasanovicem,ceka se samo jos da vide kako ce odigrati do kraja sezone :)

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 07 okt 2014, 15:50

al' mujagić je po godinama kadet, jelde, '98?

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 07 okt 2014, 15:59

FKZ1921 je napisao/la:Sad kad znam neke stvari,strasno se ljutim na Adzema.Dobio je isaret iz kluba da je prioritet Borac.Procjene u klubu su bile da ta utakmica lomi polusezonu. S pravom.Sugerisano mu je da igra u SB a misli na BL. Pametnom dosta.Nije muniko govorio o imenima,ali poenta je bila da sa najboljom postavom ide na Borac,i da ta postava bude sto svjezija. Uradio je sve suprotno. Potrosio neke igrace nepotrebno(Varea,Nedo,Baja,Eldar,Tomo,Kvesa),neki se povrijedili(Stana,Bucan),nije potrosio neke koje je trebao(Dado),nije vidio neke a imao idealnu priliku da ih vidi od pocetka utakmice,sa dobrim protivnikom u igri bez pritiska(Basa,Nuspahic,Enis,Amir,Colic,)...
Jednostavno,pogresna procjena. Na zalost,sa poprilicno velikim posljedicama.Vjerovao je da nece izgubiti ni jednu od ove dvije utakmice,a izgubio je obje.
Cijenim Adzemov rad,trud,zelju za strucnim obrazovanjem,teznju za samostalnoscu...Ne cijenim tvrdoglavost koja ima negativne reprekusije po klub.
On mora shvatiti da mu je ovo prvi posao u premijer ligi,da mu je ukazana velika cast,da to nosi i veliku obavezu i odgovornost.Cilj u klubu je da od njega napravi pravog trenera,koji u neko doba moze pomalo,u trenerskom smislu,liciti na Amara Osima.Klub ga je upisao na profi program koji krece prekosutra,cijim polaskom ce postati legalni sef str.staba. Niko mu se ne petlja u rad,u taktiku,u izbor igraca...Ali kad mu se iz kluba sugerisu prioriteti,nema pravo ne ispostovati to...
Siguran sam da mu je ovo posljednji put da tako postupi sa instrukcijom koju dobije iz kluba.
Potpuno se slažem sa nevedenim i cijenim tvoje postove ali ovo je prva informacija koju mislim da nisi trebao ovdje pisati. Nisam znao za te instrukcije, ali sam ovdje prvi ja govorio kako bi trbalo u Širokom dati šansu ovima što nisu puno igrali. Ima negdje moj post u vezi toga. Nuspahić, Baša, Enis, AMIr, a pogotovo Dado koji nije mogao igrati u BL su trebali odigrati 90min jer je cilj i promocija mladih a to je idealna tekma za njih. Sa druge strane i moglo se desiti da nijednu ne zijanimo što kaže @CHwila, ali svakako mnogo znači kad odmoriš igrače. MOžda to nekome kao i @Chwili zvuči previše glupo ali ipak igrači pretrče po tekmi 10km u ozbiljim ligama i ako se desi da igraš tri tekme u 10 dana, ova treća može biti kobna. Imamo mnogo primjera u Evropi gdje ekipe koje nemaju dovoljan broj igrača u rotaciji ili ispadaju iz Evrope ili u ligi tu sezonu potpuno podbace. Ne treba gledati ovih deset vrhunskih ekipa koje imaju 20 igrača koji su bolji od konkurencije u ligi. Moralo se sa Borcem igrati na nož i zbog toga je bilo bitno biti svjež.
Vidim neki spominju izmjenu malog Amira i da smo primali golove, pa vas moram podsjetiti da je protiv Zvijezde ušao na 3:3. Drago mi je da se ponovo potpisuje sa mladima (Žera, Omerdić, Midžić itd) i to je super. POnovo ću pitati jer možda ti znaš jel se potpisalo sa Handžićem jer vidim na transfermarktu piše da jeste. I jel se raskinulo sa Količićem jer vidim da tamo stoji da je još naš.
Moram skrenuti pažnju pojedincima da ne ismijavaju ovu djecu što igraju na turniru za FKS jer je bezveze govoriti za malog vidi djevojčice i sl. Djeca su to. Misim nije strašna šala ali ipak su to djeca.

Sviđa mi se pravo post @mejtasa čini mi se vezan za pamet igrača. TO je to. Tu se razlikuju igrači iz naše i iz jačih liga. Isto tako bezveze prizivate Jamaka i sl nakon jednog poraza. Čovjek jednostavno nije imao volje da igra više ovdje, a po meni je recimo Dado već sad bolji igrač od njega. Najbolje da i Mešu vratimo. Poraz se desio i to je to. Dešava se svima. I Široki zijani a recimo možda mi klepimo tamo Travnika. FUdbal je takav, sve je moguće. Meni su recimo Stana i Tomo ove pokusezone malo pod ručnom igrali. Vjerovatno čekaju transfere, a obojici igra puno zavisi od te agresivnosti koju su pokazivali samo na momente što ranije nije bio slučaj. Ranije su grizli svih 90min, ali opet Tomo mnogo znači u sredini.

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 07 okt 2014, 15:59

Kad mu već ljudi u klubu (pretpostavljam da je to bio Amar - nema ko drugi biti) skreču pažnju na neke stvari odnosno prioritete, može li mu iko skrenuti pažnju da povede računa o nonšalanciji u defanzivi. Neću više da se ponavljam - pisao sam o tome satima. Obje tekme smo izgubili samo zbog toga i uopšte nije bila stvar u sastavima ekipa. Ako se o tome ne povede računa džaba ti svi sastavi, čuvanja igrača, prioriteti i ostalo. Primili smo 12 golova na 10 utakmica, tj za trećinu prvenstva. Ako ovako nastavimo primit ćemo 40 komada za 30 kola. Zadnji put smo primili to u sezoni 2006/2007 kad smo bili šesti sa 44 boda. Ako ovako se nastavimo zaje.bava.ti u defanzivi bit ćemo opet šesti.
Samo usporedbe radi da kažem da smo zadnja dva puta kad smo bili prvaci (znači dvije godine za redom - kad smo odbranili titulu) primili za dvije godine (znači 60 utakmica) ukupno 20 + 17 =37 golova.
Znam da gleda snimke, ne mogu da vjerujem da to ne vidi.

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 07 okt 2014, 16:05

ChWilla je napisao/la:al' mujagić je po godinama kadet, jelde, '98?
Mujagic je spic i moze igrati za kadete ali igra za juniore.. Na spicu nam ne gori ali ovaj mali Hasanovic bi mogao biti otkrovljenje ako bude nastavio sa dobrim igrama.. Fali mu par cenata visine ali ostalo ima sve za poziciju na kojoj igra a tu nam gori boli glava..
BUDI ŽELJO !!!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 07 okt 2014, 16:06

i ja mislim da to ne bi trebalo pisati ovdje, šta god mislili o tome je li pogriješio ili nije.

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 07 okt 2014, 16:17

Od juniora Mujagic i Hasanovic odskacu kao i odbrambeni duo Osmanovic-Durakovic i dobro poznati Cutahija. Na zimu Zeric potpisuje,na ljeto Behram.
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 07 okt 2014, 16:20

znači - svi koji valjaju.

ovo nikad nije bilo da svi najbolji potpišu. e vala bi morali biti baš veliki pehovi da bar dvojica od njih ne postanu igračine.

fkzeljeznicarba
Kontakt:

Post Postao/la fkzeljeznicarba » 07 okt 2014, 16:39

FOTO: Kvesić odradio trening u dresu reprezentacije

http://fkzeljeznicar.ba/foto-kvesic-odr ... ije/11992/" onclick="window.open(this.href);return false;

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 07 okt 2014, 16:39

Ako je moguce da mu sugerisete neka "doskoluje" kako se postavlja ekipa na protivnicki presing ... Metalurg , Siroki , Zrinjski , ponovo Siroki , pa Borac , sve utakmice gubimo tako sto te malo napadnu a nasi se pocnu ponasati neorganizovano i dezorijentisano , kao muhe bez glave ...
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 07 okt 2014, 17:05

Od samog imenovanja Adzema za trenera do igrackog kadra Ove sezone se govorilo da ce se ova ekipa trpiti u padovima, jer ekonomska situacija neda mijesta za bolju alternativu. Danas je Zeljo treci tri boda iza vodeceg tima i jos nije ispao iz kupa. I onda se nadje opozicija sa informacijama iz prve ruke, koja nije prismrdila klubu, da blati i kritikuje. A nijedan da iz svog dzepa dovede wengera ili Rooneya. Ja predpostavljam da je o balavcima rijec, ali kad niko ovo nepobija vec uvazava, mora da je rijec o obicnim budalama.

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 07 okt 2014, 17:10

zaboljisportuBiH je napisao/la:
Potpuno se slažem sa nevedenim i cijenim tvoje postove ali ovo je prva informacija koju mislim da nisi trebao ovdje pisati. Nisam znao za te instrukcije, ali sam ovdje prvi ja govorio kako bi trbalo u Širokom dati šansu ovima što nisu puno igrali. Ima negdje moj post u vezi toga. Nuspahić, Baša, Enis, AMIr, a pogotovo Dado koji nije mogao igrati u BL su trebali odigrati 90min jer je cilj i promocija mladih a to je idealna tekma za njih. Sa druge strane i moglo se desiti da nijednu ne zijanimo što kaže @CHwila, ali svakako mnogo znači kad odmoriš igrače. MOžda to nekome kao i @Chwili zvuči previše glupo ali ipak igrači pretrče po tekmi 10km u ozbiljim ligama i ako se desi da igraš tri tekme u 10 dana, ova treća može biti kobna. Imamo mnogo primjera u Evropi gdje ekipe koje nemaju dovoljan broj igrača u rotaciji ili ispadaju iz Evrope ili u ligi tu sezonu potpuno podbace. Ne treba gledati ovih deset vrhunskih ekipa koje imaju 20 igrača koji su bolji od konkurencije u ligi. Moralo se sa Borcem igrati na nož i zbog toga je bilo bitno biti svjež.
Vidim neki spominju izmjenu malog Amira i da smo primali golove, pa vas moram podsjetiti da je protiv Zvijezde ušao na 3:3. Drago mi je da se ponovo potpisuje sa mladima (Žera, Omerdić, Midžić itd) i to je super. POnovo ću pitati jer možda ti znaš jel se potpisalo sa Handžićem jer vidim na transfermarktu piše da jeste. I jel se raskinulo sa Količićem jer vidim da tamo stoji da je još naš.
Moram skrenuti pažnju pojedincima da ne ismijavaju ovu djecu što igraju na turniru za FKS jer je bezveze govoriti za malog vidi djevojčice i sl. Djeca su to. Misim nije strašna šala ali ipak su to djeca.

Sviđa mi se pravo post @mejtasa čini mi se vezan za pamet igrača. TO je to. Tu se razlikuju igrači iz naše i iz jačih liga. Isto tako bezveze prizivate Jamaka i sl nakon jednog poraza. Čovjek jednostavno nije imao volje da igra više ovdje, a po meni je recimo Dado već sad bolji igrač od njega. Najbolje da i Mešu vratimo. Poraz se desio i to je to. Dešava se svima. I Široki zijani a recimo možda mi klepimo tamo Travnika. FUdbal je takav, sve je moguće. Meni su recimo Stana i Tomo ove pokusezone malo pod ručnom igrali. Vjerovatno čekaju transfere, a obojici igra puno zavisi od te agresivnosti koju su pokazivali samo na momente što ranije nije bio slučaj. Ranije su grizli svih 90min, ali opet Tomo mnogo znači u sredini.
Radi se samo i iskljucivo o postavljanju prioriteta,ništa više od toga.I ništa sporno nije.
Dakle,on je trebao donijeti odluku kako te prioritete realizirati.
Zamjeram mu što je imao pogrešnu procjenu,na bazi koje je donio pogrešne odluke.

reks
Kontakt:

Post Postao/la reks » 07 okt 2014, 17:13

Ne mislim da je loše išta u onome što je napisano u vezi odnosa i rada unutar struke i rezultata na zadnje dvije utakmice.Prije svega stoji da je Admir dobio priliku i to treba cijeniti.Fudbal je sve samo ne priča jednog čovjeka ma o kome se radilo.Koliko je bitno da u ekipi imaš timski duh potpuno isto važi i za struku.Sigurno su dvije glave pametnije od jedne.Adžem mora imati svoj kod ali isto tako se mora poštovati sve ono što dolazi od najbližih suradnika.Tvrdoglavost,svojeglavost nije baš osobina kojom bi se iko hvalio.Najbolji primjer mu je onaj specijalac na čelu repke.
Ovako izgubismo u Banja Luci.Nije strašno jer smo i sa jačim timom gubili ali se nekako ne mogu oteti utisku da opet nikad lakše nismo mogli doći do bodova.Kup je priča za sebe.Imaš klupu koju moraš isprobati,rasterećen,bez rezultatskog imperativa i opet ne isprobati neke nove klince i drugačije postavke je bilo naprosto jazuk
Podrška treneru i njegovompristupu apsolutno ali i malo promišljanja i uvažavanja isto tako.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 07 okt 2014, 17:17

ja samo mislim da ovo nije veš za javnog foruma. bez obzira na moje mišljenje je li adžem pogriješio ili nije.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 07 okt 2014, 17:25

Kakav ves? Ovo su mahalske price. Normalan covijek navede svoj izvor imenom i prezimenom, a ne izpouzdanih izvora znam da lazem, Ali mi vi vjerujte...

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 07 okt 2014, 17:29

ne. ovo su vjerodostojne informacije ali koje nisu za javnog foruma.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: N3R3D i 13 gostiju.