Arsenal - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis
Re: Arsenal
Ma Wenger se gubi i lik definitivno vise nije sposoban za vece izazove. Nema u njemu kuveta.
Postao je nesiguran u sebe i u druge, previse pametuje a pametan nije. Nije nimalo fakin, da zna uticati na medije, na sudije, na navijace (kako treba a ne laganjem za malu djecu). Prelos je motivator.
Uvijek mu je neko drugi kriv. Ja sam jos davno govorio da se ne sjecam da je on krivicu preuzeo na sebe. Jok, on ubija igrace u pojam. Namece im neke uloge koje on smatra dobrim i samim tim ne gleda kvalitete koje taj igrac posjeduje. Ne moze ti bolan ponajbolja desetka igrati krilo i ne mozes od tako prodornog i tehnicki jakog krilnog napadaca kao sto je Alexis ocekivati neku pas igru. Koji ce ti qrac to?!
Arteta je na pocetku bio bolji nego sada.
Cazorla je na pocetku bio bolji nego sada.
Ozil je na pocetku bio bolji nego sada.
Alexis je na redu da bude ubijen u pojam nekom univerzalnom ulogom koju mozda nece znati.
Ocigledno ne dovodi ciljana pojacanja nego od nekih igraca pokusava napraviti univerzalce koji ce igrati na vise pozicija. To je valjda da ustedi.
Postao je nesiguran u sebe i u druge, previse pametuje a pametan nije. Nije nimalo fakin, da zna uticati na medije, na sudije, na navijace (kako treba a ne laganjem za malu djecu). Prelos je motivator.
Uvijek mu je neko drugi kriv. Ja sam jos davno govorio da se ne sjecam da je on krivicu preuzeo na sebe. Jok, on ubija igrace u pojam. Namece im neke uloge koje on smatra dobrim i samim tim ne gleda kvalitete koje taj igrac posjeduje. Ne moze ti bolan ponajbolja desetka igrati krilo i ne mozes od tako prodornog i tehnicki jakog krilnog napadaca kao sto je Alexis ocekivati neku pas igru. Koji ce ti qrac to?!
Arteta je na pocetku bio bolji nego sada.
Cazorla je na pocetku bio bolji nego sada.
Ozil je na pocetku bio bolji nego sada.
Alexis je na redu da bude ubijen u pojam nekom univerzalnom ulogom koju mozda nece znati.
Ocigledno ne dovodi ciljana pojacanja nego od nekih igraca pokusava napraviti univerzalce koji ce igrati na vise pozicija. To je valjda da ustedi.
nije problem nedostatak kvalitetnih igraca, cak mi ih imamo dosta, do trenera je i njegovog osoblja npr. ferguson i moyes skoro pa ista ekipa, a razlika u vodjenju tima ogromna, istina da fali jedan dmf i jedan dobar stoper, wenger nije vise onaj stari niti moze biti, slabi treninzi slab rad sa igracima slabo osoblje slabe taktike i nedostatak autoriteta, jer kod wengera igrac koji non stop grijesi i koji je van forme prije ce igrati nego neki drugi igrac koji ima kvalitete, fakticki on ekipu sastavlja na osnovu imena, a ne kvaliteta, ja iskreno mislim da uz adekvatan rad sa ekipom mi jos ne bi bili otpisani u borbi za naslov, al kad skontas ko nam je na klupi, plasman u lp bi bio ogroman uspjeh, i naravno da bi fabregas imao mjesta u prvom sastavu, jer on je doktor veznog reda, trenutno jedan od najboljih veznih igraca, jer mi dobro znamo da jedna njegova lopta moze odluciti utakmicu
“Play for the name on the front of the shirt and they’ll remember the name on the back”
— Tony Adams.
— Tony Adams.
- MidhatVelicanstveni
- Kontakt:
Ne kontam sta od Cesca pravite bauk , covjek odigrao korektnu utakmicu i nista vise.Kakva crna genijalnost i savrsenstvo u pass igri , savrsenstvo kod drugog gola je bila kretnja Coste , snalazljivost i realizacija.Covjek je pored dva stopera proletio kao da ne postoje
Arsenalova igra je bljeda , mrtva i van balansa.Ekipa koja ima potencijal ali Wenger to ne zna iskoristiti.
Ova pridosla pojacanja su dobri igraci.Alexis je odlican igrac ali ne fercera u ovom sistemu igre , moze on mnogo vise ponuditi u igri koja mu ostavlja vise prostora naprijed.
Ozila nikada nisam gotivio kao igraca, covjek za kojeg jedan igrac dodatno mora trcati ne moze biti WC u danasnjjem fudbalu, posebno jer je rijec o poziciji koja zahtjeva trku i dinamiku a on je sa ta dva pojma na ti.Apsolutno nista ne igra , nije tu vise problem ni u Wengeru koliko u samom igracu koji ocito bjezi od igranja lopte.Cazorla na njegovoj poziciji u ovom slucaju moze ponuditi 3x vise od njega !

Arsenalova igra je bljeda , mrtva i van balansa.Ekipa koja ima potencijal ali Wenger to ne zna iskoristiti.
Ova pridosla pojacanja su dobri igraci.Alexis je odlican igrac ali ne fercera u ovom sistemu igre , moze on mnogo vise ponuditi u igri koja mu ostavlja vise prostora naprijed.
Ozila nikada nisam gotivio kao igraca, covjek za kojeg jedan igrac dodatno mora trcati ne moze biti WC u danasnjjem fudbalu, posebno jer je rijec o poziciji koja zahtjeva trku i dinamiku a on je sa ta dva pojma na ti.Apsolutno nista ne igra , nije tu vise problem ni u Wengeru koliko u samom igracu koji ocito bjezi od igranja lopte.Cazorla na njegovoj poziciji u ovom slucaju moze ponuditi 3x vise od njega !
- FukareTuzla1987
- Kontakt:
Greivis je napisao/la:Arsenalu fali defanzivni vezni i krila. Doduse krila su tu, samo ne igraju.
Crveni karton i penal nedosudjen. Cak bi i ovako oslabljeni uzeli Tereka da je sudjenje bilo posteno.
aj crveni karton,jos je diro rukom van šesnesterca.Nemoj te se izvlacit izgubili ste od bolje ekipe .
CHELSEA FC
ONE LIFE
ONE LOVE
ONE CLUB
CAREFREE SINCE 1905.
John Terry-Captain,Leader,Legend
ONE LIFE
ONE LOVE
ONE CLUB
CAREFREE SINCE 1905.
Samo dajte, gori od Flaminia i Artete ne može bitiCartman je napisao/la:Uzmite i Fellainia, vidim zelite vise misica u vezi.anell je napisao/la:Hoćemo MoyesaSeaman je napisao/la:svi imaju trenera,samo arsenal ima klauna na klupi

Pld W D L
38 26 12 0
38 26 12 0
Tacno,ali to je Mou ,znao je sta mu fali i doveo je sebi,i koristi igraca na pravoj poziciji koja mu najvise lezi i sistem koji mu najvise odgovara. Fabregas je bio **** u barci jer su ga saltali po pozicijama stalno.Valencia je napisao/la: Fabregas je TOP klasa, on igrace pored sebe cini boljim, utice pozitivno na igru svakog pojedinacno. Celzi sa Fabregasom i bez njega je skroz druga ekipa.
Tacno,ali isto tako pogledaj ga kod Moua ,koji ga je 3 godine koristio na najbolji moguci nacin ,stvorio mu ambijent u kojem je najbolji. Bio je bez premca najbolji kreator u evropi ,statisticki daleko iznad svih ostalih.Wenger ga tusi,nesto sl. kao i fabregas u barci,salta ga po pozicijama i koristi sistem u kojem ne daje max.Valencia je napisao/la: Ezil izgleda kao da je mahmuran, depresivan, anemican. Izraz lica nije tesko povezati sa igrom na terenu.Nimalo drskosti, energicnosti u njegovoj igri. Takav je oduvijek, igra u serijama. Krene ga, razleti se i samara, pa onda stagnira.... i tako.... Cudan lik skroz. Ogroman talenat i majstor, al mu fali agresivnosti. Treba znati sa njim, dati mu pravu ulogu na terenu i znati ga motivisati.... Teko ce onda pokazati sto zna.
Pogledaj 2 utakmice ove sezone gdje je radio s njim ono sto treba uvijek,protiv aston ville i galatasaraya.
Negdje si spomenuo u predhodnim postovima da mesut "standardno" los u velikim utakmicam. Ne bih se slozio jer ozil je redovno bio odlican protiv barce,atletica itd. U arsenalu ne blista u derbijima,i to je tacno,ali wenger je taj kojeg svi u derbijima nadmudre takticki i totalno nadigraju. Ili izmislja nelogicne formacije ili nagura 5 nidje veze veznjaka u tim gdje jedni druge guse.
Wenger ima 12 igraca na 4 ofanzivne pozicije ,dok u odbrani ima 1 igraca kao zamjenu za beka i stopera i tek taj famozni "DMF" . Mogao je bar 5 igraca dovesti na tu poziciju,al on nije ,jer mora gurati svoje pulene artetu i wilshira. Pa on je formaciju promjenio da oni mogu igrati svi ,iako u toj 4 1 4 1 formaciji arsenal nije odigrao ni jednu dobru utakmicu ove sezone. Al njemu je bitno da su arteta ,wilshir ,ramsey i cazorla na terenu. Da drka na njih.Valencia je napisao/la: Arsenal ima dobru ekipu. Sta god pricali, Kosielni je odlican stoper. Mertesaker je dobar, nije ni on sad neki problem. I bekovi mogu proci. Vilsir i Remzi su odlicni igraci. Pa onda Ezil, Sancez, Kazorla, Oks.... Jako dobra i potentna ekipa.
Al fali 'nesto'.....
Arsenal je u svakoj ozbiljnoj utakmici pojeden na sredini,i taj zadnji vezni je kljuc svake ekipe. Mnogi te igrace ako su klasicni destruktivci smatraju panjevima jer znaju samo udariti. Al je to dio ekipe gdje se najvsie toga desava i gdje najvise zavisi kako ce se tekma odvijati. Tu se sprijecavaju protivnicki napadi i zapocinju akcije i kontre i sl.
Svaka ozbiljna ekipa ima tu extra igraca,samo arsenal ima panjeve. Real bio **** dok je alonso bio ozlijedjen,bayern u yupovo eri imao svajnija i gustava,sad alonsa koji im je dao potpuno drugu dimenziju u igri. Chelsea imao esiena nekad,sad imaju matica. City bez touera 50% losija ekipa ,znas i sam kako je United bio tu supalj prosle sezone,koliko liverpool sad ima problema jer im isto tu skripi itd.. Bezbroj primjera ima,negadasnji galaktikosi se raspali kad je makelele otisao i sl.
Al to svi vide osim wengera,odnosno on ne zeli da vidi zbog ljubavi koju gaji prema panjevima ,mozda je i **** ,ko zna.
Ozil is unique, there is no copy of him – not even a bad one. He is the best number 10 in the world. He makes things very easy for me and for his team-mates with his football vision and the decisions he makes. (c) José Mourinho
Crveni je trebao dobiti Cahill na samom pocetku utakmice.FukareTuzla1987 je napisao/la:Greivis je napisao/la:Arsenalu fali defanzivni vezni i krila. Doduse krila su tu, samo ne igraju.
Crveni karton i penal nedosudjen. Cak bi i ovako oslabljeni uzeli Tereka da je sudjenje bilo posteno.
aj crveni karton,jos je diro rukom van šesnesterca.Nemoj te se izvlacit izgubili ste od bolje ekipe .
Nije istina da je bilo van sesnaesterca.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
Valencia je napisao/la:I kazu meni ovdje, ne treba Fabregas, gusit ce Remzija.Boze oslobodi.
Fabregas vrijedi ko svi Arsenalovi veznjaci zajedno.

1974---1975---1976---2001---2013---2020
- QUARTERBACK
- Kontakt:
'De ste kur.toni, stigo Šeki Bihorac. 

Challenge accepted.anell je napisao/la:Samo dajte, gori od Flaminia i Artete ne može bitiCartman je napisao/la:Uzmite i Fellainia, vidim zelite vise misica u vezi.anell je napisao/la: Hoćemo Moyesa

Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
Sretno 

Yebo sve da se ja pitam sad bih ga uzeo samo da ne gledam onu dvojicu vise.Cartman je napisao/la:Challenge accepted.anell je napisao/la:Samo dajte, gori od Flaminia i Artete ne može bitiCartman je napisao/la: Uzmite i Fellainia, vidim zelite vise misica u vezi.
Pld W D L
38 26 12 0
38 26 12 0
Ima muda, nema mozga. Kad bi se to dvoje moglo nekako izbalansirati bio bi igracina. Ovako za mene bio i ostao precijenjeno englesko smece.
Precijenjen? Ne kontam ko to "diže" Jack-a da bi se moglo reći da je precijenjen?
Uglavnom ga svi pljuju kao i ti. Jedini koji iole vjeruju u njega su Gary Neville i Arsene Wenger.
Uglavnom ga svi pljuju kao i ti. Jedini koji iole vjeruju u njega su Gary Neville i Arsene Wenger.
A.F.C. Bournemouth!
Jucer jedini odigrao lavovski i do zadnjeg atoma snage, imao dosta finih driblinga i pasova, ginuo na terenu ali ne moze sve sam.
- FukareTuzla1987
- Kontakt:
nepravi se glup,vi ste trebali dobit crveni neznam ko je vec imo zuti pa je povuko hazarda i + kad je napravljen penal nad hazardom sudija je trebo pokazat crveni karton tacno se vidilo sta je htjeo I IZGUBILI STE OD BOLJE EKIPE.Greivis je napisao/la:Crveni je trebao dobiti Cahill na samom pocetku utakmice.FukareTuzla1987 je napisao/la:Greivis je napisao/la:Arsenalu fali defanzivni vezni i krila. Doduse krila su tu, samo ne igraju.
Nije istina da je bilo van sesnaesterca.
CHELSEA FC
ONE LIFE
ONE LOVE
ONE CLUB
CAREFREE SINCE 1905.
ONE LIFE
ONE LOVE
ONE CLUB
CAREFREE SINCE 1905.
Joj posta Allahu...
Legendo,Cahill je prvi bio blizu crvenog i to ti čovjek hoće reći.
Da ga je tad dobio,ko zna šta bi se dalje dešavalo. Jesi toliko ograničen pa to ne razumeš?
Legendo,Cahill je prvi bio blizu crvenog i to ti čovjek hoće reći.
Da ga je tad dobio,ko zna šta bi se dalje dešavalo. Jesi toliko ograničen pa to ne razumeš?
A.F.C. Bournemouth!
-
- Kontakt:
Jack je buducnost Engleskog fudbala,pfavi tipicni briganski fakin koji ne **** nikog 5%,ima muda zna igrati,a cini mi se da odanijeg igraca niste imali.On je profil igraca kakvog obozavam,al vi recimo vise dizege Ramseya,i ako mu nije do koljena,jest da zabija al ti nije mjerilo.Vi da sfe kupili Karvalja,npr Benatiu,sa Ozilom na pravoj poziciji,$anchezom,oporavljeim Tiom,i Jackom ja bi e smio kladit da bi vrlo lako mogli osvojit epl.
Trenutno korisnika/ca: dark44, Invincibles14, Rosicky i 14 gostiju.