Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

Burberry46
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la Burberry46 » 05 okt 2014, 20:18

Fantasticna utakmica, ljudi to je taj sampionski mentalitet kod Juventusa, znao sam da ovo dobijamo!
Bravo za Bonucia uh jest mu sjela :D

Sampioni!

Hejteri :tralala:
1946

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 05 okt 2014, 20:20

Teška tekma, odigrali su naši fajterski i šteta povrede Pelada. Mislim da je bila greška njih anamo što im dva super jaka igrača relativno lako izađoše van te je Juve preuzeo primat na sredini.

Buffon - penal ninje mogao braniti, ipak je Totti stari lisac
Bonucci - ne samo zbog gola nego je odigrao dobro inače, borio se k'o lav
Chiellini - popravio se ulazi polako u formu
Caceres - i kod gola Iturbea nije reagovao pravovremeno mislim da je već tada osjećao bol
Licht - solidan osim centaršuta, i bezze je penal napravio, haj kući pa se sa ženom 'nako hrvi meštre...
Asamoah - Kwadwo odličan večeras, smiren i siguran
Pirlo - nije mogao odmah uhvatiti ritam, iznenadio sam se pa ga je odmah u vatru ubacio
Pogba - dobro su ga zatvorili i čuvali, bio je k'o osica
Marchisio - uloga mu nije pasala ova na terenu, može on bolje
Tevez - apache je zvijer
Llorente - nije u formi, dobro se tukao sa Manolasom i Cholevasom

Vidal i Ogbonna unijeli potreban mir nazad i u sredini, Morata vrela krv ponijelo ga... malo će da se hladi

Tekma dobra, jak protivnik, sudija je ukakario maksimalno... iskreno ja onaj prvi ne bih svirao penal, i Roma je odlično igrala i pokazala našima da nema ni tren opuštanja, tri bobe nove su tu za mirnu rep pauzu.

FINO ALLA FINE FORZA JUVE!
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 05 okt 2014, 20:23

rio_Ferdy88 je napisao/la: A kad na temu Uniteda navali bar pola balavaca sa ovog pdf-a kod svakog kiksa (i vrijeđa i psuje pri tome, čast izuzecima), onda je to uredu.
Kad se samo sjetim sage oko Vidala onog agenta i još par forumaša sa tog pdfa što su ovdje pisali bajke, pa normalno je da će ovi koji vole provocirati uzvratiti.

Ali ovdje se radi o tom da se provicira samo kad su diskutabilne situacije u korist Juventusa (prošlo kolo sudi se penal protiv Juventusa smiješan, dolaze provokatori i tvrdi da je sve kako treba :D), a sudija je večeras pokazao da ne zna, jer da je htio navući za Juventus ne bi komenzirao za Romu ništa, jer se ono može svirati kao penal, ali je glupost svirati u ovakvim utakmicama upravo zbog scenarija koji se kasnije desio.
1992-1995 nikad zaboraviti...

FC Ljuta Krajina

BlueBosnian
Kontakt:

Post Postao/la BlueBosnian » 05 okt 2014, 20:26

Nema mi jačih komentara od onih tipa dajte/uručite im titulu da se ostali klubovi ne pate i sl. :urnebes: :urnebes:

FJ :bih:
I hope you're with me
I hope you're with me when it's over
You won't be lonely
You won't be lonely when it's over

It's over..

bianconeros
Kontakt:

Post Postao/la bianconeros » 05 okt 2014, 20:35

Sampion pokazo koje tata i koje glavni. Mala riomica dobila malo nade al Bonucci je htio nesto drugo.
Bili smo boljo..ovi su dosli da se brane i dobili su sta su zasluzili :clap:

rioma vazsa nekakvi prgavi...kad ne mogu lopte onda se samaraju... spotti i dobro uci

Za sve haters 3-2 .....andiaammooo :salut:

Forza Juve
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Forza Juventus ohhhhh..

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 05 okt 2014, 21:02

Opsežniji sam komentar ostavio na drugoj temi. Ovdje samo da napišem kako se večeras vidjelo ko vozi a ko vrata otvara. Dovoljno onome ko zna o čemu pričam.

Dobro ovo izgleda pod Allegrijem. Malo me nervira sa kasnim izmjenama, ali za sad je ovo super.

Kao što to i obično pišem, idemo dalje. FJ :arrow:
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 05 okt 2014, 21:02

Ne može čovjek ni na Bajram ostati miran, ha Dino? :mrgreen:
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

musla
Kontakt:

Post Postao/la musla » 05 okt 2014, 21:14

suđenje je bilo užasno,ali baš užasno i pokvarilo je tekmu.
svaki penal sumnjiv,žuti,crveni morati...užas.
problem bi mogla biti povreda pelada,valjda će se brzo vratiti
ipak vrlo bitna pobjeda,ali daleko od toga da je neka osjetna prednost u odnosu na romu
bonucci fin gol :clap:

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 05 okt 2014, 21:17

IlCapitano je napisao/la:Ne može čovjek ni na Bajram ostati miran, ha Dino? :mrgreen:
Joj šuti, ova dva dana brutalna.

Kurbana mali milion :mrgreen:

Ma neki su ljudi navikli da kukaju, čak i kad je sve ok, tako da me ništa više ne iznenađuje. Al' dobra utakmica na kraju. Ko prije 10+ godina. Šteta samo što postoje ovakve sudije. Iz kola u kolo ista priča.
★★★

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 05 okt 2014, 21:37

Neka prenoći pokušaj analize efektivnog dijela utakmice, ovo između tuča, mesarenja, sudije i troll festa. :mrgreen:

Samo da otipkam da mi je žao što Moratu isključi, momak je u formi izuzetnoj, napadač velike budućnosti u ovom klubu, kompletan igrač.

Idealno će doći ova pauza za ekipu, za Nanda. Čisto da Allegri vidi još neke solucije u igri, da ga proba stavljati u pozicije gdje je najbolji, a ne da ima ulogu spuštača lopti i MMA borca. Neki pas u prostor, neki ubačaj.
Jer, trollčine među kojima i 2 kvazijuventina imaju taj gen da čak i navijaju protiv nas, samo da on ne zabije. :crazy:

I naravno, da još jednom potvrdim da jedva čekam da Stephan Lichtsteiner napusti ovaj klub. najveća boljka ovog Juventusa, najslabija karika, džaba srčanost, džaba atletika, nema mozga. Cijenim što je lav, sve to stoji, ali rak rana, ne zna dečko, šta da se radi. Svjestan sam da ima vas koji ga volite, ali ja ne, stvar ukusa je li. Užasan temperament koji ne može da kontroliše, hinjara (veća nego što treba), fudbalski da ga ne opisujem.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 05 okt 2014, 21:42

Mogao bi Allegri možda u goste na Sassuolo poslati 4-3-3 ili nešto slično, malo da promijeni, a i da proba šta funkcioniše protiv nekog slabijeg, da se ne mora na ho-ruk pokušavati sa tim.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 05 okt 2014, 22:24

Cestitam na odbrani titule. Ova igra je ostatak igre koja je bila ko Contea, Alegri je samo pustio igrace. Mislim samo da ce te malo zastekat kad pocne da se implementita Alegrijev sistem i igra.

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 05 okt 2014, 22:34

Kad igramo protiv Intera, da popravimo gol razliku?
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 05 okt 2014, 22:38

@Muamer

Ne bih se složio. Ovaj sistem igre ima velike falinke (bekovi/krila), ali i neke druge. Ti kao navijač Bayerna si to mogao već vidjeti kada je Pep nedavno pokušao igrati ovo što mi igramo. Ne postoji ekipa koja savršeno igra ovu famoznu formaciju, mogu reći da to i izgleda vrlodobro za sada.

Allegri je jako podcijenjen, čovjek je ispravio određene Conteove propuste i od 8 utakmica u svim takmičenjima je uzeto 7, a ni u Madridu nismo zaslužili poraz, realno. Zna on znanje, bio je šampion s Milanom i mislim da ga se podcjenjuje prvenstveno zbog očajnog Milana koji i nije mogao bolje, usput prodavajući mu sve što je valjalo iz ekipe, priznajem da sam i ja prvi mislio da od njega nema ništa, ali sam prezadovoljan onim što radi do sada.

Ova ekipa će samo profitirati ako odluči implementirati recimo neki sistem 4-3-3, bar kao varijantu ovom 3-5-2 sistemu iz kojeg sam siguran da će izvući još neki veći level jer stalno spominje, čak i nakon dobrih partija, da očekuje još veći napredak i da je ustrajan u tome. Ali nemamo baš igrače/krila za to.

Glede nekih čestitki, nema govora o tome.
Zadnja izmjena: Pogba, dana/u 05 okt 2014, 22:40, ukupno mijenjano 1 put.

#MaxOUT

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 05 okt 2014, 22:40

muamerc je napisao/la:Cestitam na odbrani titule. Ova igra je ostatak igre koja je bila ko Contea, Alegri je samo pustio igrace. Mislim samo da ce te malo zastekat kad pocne da se implementita Alegrijev sistem i igra.
Drugačije je ovo nego kod Contea. To su i igrači govorili. Kod nejga je bilo sve programirano, svaki potez unaprijed na treningu određen itd., Allegri daje puno više slobode, zahtjeva posjed lopte, ne brani se kad povede nego kontroliše igru, visok presing, itd.

Uglavnom, nije se obistinilo ono čega sam se najviše bojao, tj. da rasturi sve. Uzeo je Conteov sistem i samo implementirao par svojih ideja.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 05 okt 2014, 22:44

IlCapitano je napisao/la:
muamerc je napisao/la:Cestitam na odbrani titule. Ova igra je ostatak igre koja je bila ko Contea, Alegri je samo pustio igrace. Mislim samo da ce te malo zastekat kad pocne da se implementita Alegrijev sistem i igra.
Uzeo je Conteov sistem i samo implementirao par svojih ideja.
Da, ovo sam htio reci. Da nadograjuje Conteov sistem, i da ce mozda zastekat ako budu kakve extremne promjene u sistemu, i mislim da moze nadogradii igru da bude bolja dosta od Conteove. Nije Alegri ubleha, to pokazuju tekme protiv Barse. Mene je cak tad impresionirao.

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 05 okt 2014, 22:51

Brane nas na SKY-u, smak svijeta će, za njih jeste penal, čak i Boban hejter smatra da jeste. :mrgreen:
Ipak je za mene bar malo van i ovakva paralela nije baš najzahvalnija za povući jer je ugao loš.
slika

#MaxOUT

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 05 okt 2014, 22:56

Pokopali su Garciju kad je kukao, sve mu snimke pustali, a on se pogubio, konacno da i oni ne hejtaju nas.Pošteno.

Pogba je napisao/la:Brane nas na SKY-u, smak svijeta će, za njih jeste penal, čak i Boban hejter smatra da jeste. :mrgreen:
slika
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter

"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"

LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 05 okt 2014, 23:32

Ma nema se tu šta polemisati. Rocchi je imao svoju noć, kao i obično, jer su sudije preloše još od famoznog, inkvizitorskog farsopolija. Hejteri iskaču k'o stranački posteri pred izbore, kao i obično. Juve ponovo dobio i nastavlja sa pobjedama.

Ovako je bilo i prošle godine, samo što je tada bilo 3:0 i u drugoj utakmici 0:1. Pa su oba puta kukali na suđenje. Da im zabijemo 7 komada opet bi kukali, i opet bi se pisalo o krađi. Sve je isto na Apeninima, ništa novo.
★★★

Juventino1995
Kontakt:

Post Postao/la Juventino1995 » 05 okt 2014, 23:55

@Pogba
Ne treba se nikakva linija povlacit, Pogbina noga na liniji a linija je sastavni dio 16erca i to je penal sto su i dokazali ovom pa se usuti.

Druga 2 penala diskutabilna,crveni Morati smijesan ,inace sudjenje lose
36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
VFC1922

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.