Haris Medunjanin

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Ajax
Kontakt:

Re: Haris Medunjanin

Post Postao/la Ajax » 29 sep 2014, 14:18

Neka ga dvije utakmice na 10-tki i ako zadovolji moze jos to da igra. Ako ne zadovolji onda treba opet dati sansu Pjanicu ili pozvati Stilica. Dolazi i Vrancic ubrzo ( a trebao je vec davno debitovati ). Ako nista od toga ne upali onda treba promjeniti formaciju u 4-3-3 mozda. Za sada naravno samo 4-2-3-1 treba igrati. Mada iskreno Medunjanin mi ne uljeva neko veliko povjerenje kao klasna 10-tka on je vise centralni vezni kao Pjanic. Jak u prijenosu lopte iz odbrane u napad i sa dobrom tehnikom tesko mu je oduzeti loptu. Fale mu golovi i zavrsni udarci odnosno asistencije da bi bio pravi odnosno vrhunski ofanzivni vezni.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 29 sep 2014, 16:19

Meni on nije za 10tke. Nije nimalo dinamican da igra tu poziciju. Vidi se i u Deportivu, on u svojoj polovini primi loptu, i onda salje dalje pasove, i veze igru, isto sto i radi u reprezentaciji. Uostalom, protiv Egipta je ionako zakazao na toj poziciji (iako su svi u toj bili uzasni), ali su se vidjele njegove slabosti u toj tekmi, i zasto nije za poziciju 10ke.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 29 sep 2014, 17:04

Goalgetter je napisao/la:Meni on nije za 10tke. Nije nimalo dinamican da igra tu poziciju. Vidi se i u Deportivu, on u svojoj polovini primi loptu, i onda salje dalje pasove, i veze igru, isto sto i radi u reprezentaciji. Uostalom, protiv Egipta je ionako zakazao na toj poziciji (iako su svi u toj bili uzasni), ali su se vidjele njegove slabosti u toj tekmi, i zasto nije za poziciju 10ke.
I meni bi igrao prije Pjanic tu poziciju nego on. Posebno Stilic jer on jeste prava 10-tka. Jedini je problem sto je Pjanic izgleda prokockao svoju priliku u mecu protiv Kipra i Papetovoj odlicnoj taktici tada. Da je Pjanic imao protiv Kipra Lulica i Hajrovica na krilima. A iza sebe Besica i Medunjanina to bi bila druga stvar. A ovako je imao samo Besica od tih igraca. Kao i dvojicu laznih krila koja su mu vise smetala nego koristila.

Medunjanin je cisti centralni vezni kao i Pjanic uostalom. Pitanje je ko moze vise dati od njih dvojice. Ipak mislim da moze malo vise Pjanic jer je plemenitiji, kvalitetniji i lucidniji igrac od Medunjanina. Lakse ce po meni on podvalit loptu ili napraviti dribling. Nemamo treceg napadaca. Imamo samo dvojicu, trojicu stopera. Nemamo ni jedne prave 10-tke ali zato imamo 10 centralnih veznih igraca. Sve sam Safete. :salut:

imperator10
Kontakt:

Post Postao/la imperator10 » 29 sep 2014, 17:35

U pravu si Goal, 10ke danas igraju brzi i dinamični igrači. Haris, Miralem, i redom naši ostali vezni nisu takvi tipovi igrača i ja sam mišljenja da s 10kom ne bi trebali igrati. 2 centralno i jedan iza njih je sasvim dovoljno - Pjanic i Bešić su tu sigurni, za tu jednu centralnu poziciju će se Medunjanin, Susic, Salihović i Vrancic kad dobije pravo nastupa boriti.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 29 sep 2014, 17:41

Ponovo ista prica ko prije KIpra... PJANICA NE SMIJE MICATI SA NJEGOVE PRIRODNE POZICIJE KOJU IGRA U ROMI! Kad ga pomakne naprijed, ne gubimo samo jednog igraca, vec gumino ubjedljivo najvaznijeg igraca za nasu igru. Besic-Pjanic zajedno u sredini, a na desetku neko drugi... Po meni Medunjanin ubjedljivo najbolje rjesenje u ovom trenutku, barem dok se i Miske ne vrati :mrgreen:
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 29 sep 2014, 17:52

Tako je @ajax i @imperator10.

@consigliere, imao sam i ja istu zamisao sa Pjanicem, ali nemoguce je jednostavno da mi igramo istu formaciju kao i Roma. Oni imaju brutalno brza krila, koja rade lavovski dio posla, tako i bekovi koji im olaksavaju posao. Maicon, Gervinho, Iturbe, Ashley Cole, i ostali, ne mozes porediti sa Hajrovicem, Lulicem i Viscom koji igraju 3 nivoa ispod ovih iz Rome. Pjanic funkcionise bas iz tog razloga jer svako obavlja svoje zadatke, medjutim kad kao kod nas, puse sa svih strana, moraju se i veznjaci malo nametnuti tome. Pjanic je, slazem se najjaci na onoj poziciji koju je igrao na SP-u, pored Besica, ali odlaskom Misketa nemamo prave ''10ke'', i koja ima priblizan kvalitet Misketu ali i Pjanicu.

Stilic je ta tipicna desetka, ali ne usudjujem se ocjeniti njegov kvalitet, i da li je on bas kalibar za prvih 11 reprezentacije, prije da nije. (mozda se i varam). Prcic je moguci kandidat, ali mu ja jos ''ne vjerujem'', tako ni Tini. A steta je velika ostaviti Medunjanina na klupi, tako da jedini logicni slijed je da Pjanic mora igrati ofanzivnije u reprezentaciji.

Ti mozda vidis Medunjanina na poziciji 10ke, ali ja sam iskreno skeptican sto se tice toga. On se ukopa ispred odbrane, dribla i dijeli lopte, s time da ne prilazi vise od 25 metara od gola. Fali mu po meni dosta toga, ali vidjecemo. Mozda i bas zaigra protiv Walesa na toj poziciji, pa da vidimo sta moze.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 29 sep 2014, 18:16

Svi se slazemo da treba igrati formaciju iz utakmica sa Argentinom, Obalom i Mexicom, sa Besicem i Pjanicem u vezi i formacijom 4-2-3-1. E sada, posto nema Misketa mora neko drugi uletiti.... A, ko? Pomjeranje Pjanica je glupost teska, i to nije rjesenje... Znaci treba neko iz ekipe: Susic, Medunjanin, Prcic zauzeti to mjesto i to je to. Od svih njih Harisu najvise vjerujem da moze odgovoriti.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 03 okt 2014, 09:34

'Lijeni' Haris Medunjanin je pretrčao najviše kilometara i ima najbolji prosjek u klubu za proteklih 6 kola.
slika
slika
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 03 okt 2014, 11:02

Consigliere je napisao/la:Ponovo ista prica ko prije KIpra... PJANICA NE SMIJE MICATI SA NJEGOVE PRIRODNE POZICIJE KOJU IGRA U ROMI! Kad ga pomakne naprijed, ne gubimo samo jednog igraca, vec gumino ubjedljivo najvaznijeg igraca za nasu igru. Besic-Pjanic zajedno u sredini, a na desetku neko drugi... Po meni Medunjanin ubjedljivo najbolje rjesenje u ovom trenutku, barem dok se i Miske ne vrati :mrgreen:
upravo to! Pjanic mora igrati poziciju koju igra u Romi..

teferič
Kontakt:

Post Postao/la teferič » 05 okt 2014, 11:57

Medunjanin od prve minute protiv Sevilje. ;)

Celtic
Kontakt:

Post Postao/la Celtic » 05 okt 2014, 12:00

teferič je napisao/la:Medunjanin od prve minute protiv Sevilje. ;)
Sta mu vrijedi i da zabije danas 3 gola,kad ce ga glavurda ostaviti opet na klupi,ne moze se on porediti sa majstorima iz Hrvatske lige.

teferič
Kontakt:

Post Postao/la teferič » 05 okt 2014, 12:24

Celtic je napisao/la:
teferič je napisao/la:Medunjanin od prve minute protiv Sevilje. ;)
Sta mu vrijedi i da zabije danas 3 gola,kad ce ga glavurda ostaviti opet na klupi,ne moze se on porediti sa majstorima iz Hrvatske lige.
Ma dobro, nako kažem, ima na SK3, pa ako je ko voljan da prati :) a patnja je od utakmice sad zasad.

donCorleone1892
Kontakt:

Post Postao/la donCorleone1892 » 05 okt 2014, 12:33

Bravo Medoo :clap: :clap: :clap:

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 05 okt 2014, 12:33

Kakav gol Medunjanina, majstor. :cool:
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

skrozanoniman
Kontakt:

Post Postao/la skrozanoniman » 05 okt 2014, 12:34

Medunjanin u formi i pucacki i igracki.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 05 okt 2014, 12:35

Haris Medunjanin (Dep. La Coruna) scores a beautiful goal from the resulting free kick. He bends the ball that goes into the top left corner. Technically stunning goal. :tokralju:

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 05 okt 2014, 12:38

:clap: :clap:

bordo_Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la bordo_Sarajevo » 05 okt 2014, 12:39

Hareeee
Sjever pamti te, PULJICU VEDRANE !!

Bosna I Hercegovina repka svetinja, FK Sarajevo svetinja, KK Bosna, RK Bosna !!!!!!!

nisi sa topom, sto mislis da ces moc sad ?!..

Srebrenica-11-07-1995-never forget, never forgive !!

kobac
Kontakt:

Post Postao/la kobac » 05 okt 2014, 12:40

[youtube][/youtube]

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 05 okt 2014, 12:41

Koja golčina hljebe dragi. :cool:
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: edvaE2, feniksptica, Google Adsense [Bot], LondonBlues, stokastoka23, Venom i 67 gostiju.