Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

shzna
Kontakt:

Re: Liverpool FC

Post Postao/la shzna » 02 okt 2014, 22:45

Hendo je napisao/la:Dovesti Kobopljanku za male pare, Kondogbiu iz Monaca i Kramarica u januaru.
I Kvesica
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 02 okt 2014, 23:00

shzna je napisao/la:
Hendo je napisao/la:Dovesti Kobopljanku za male pare, Kondogbiu iz Monaca i Kramarica u januaru.
I Kvesica
Moze i Vargić umjesto Jonesa na klupu :cool:
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"

Marcus
Kontakt:

Post Postao/la Marcus » 02 okt 2014, 23:01

Daj nije ti ovo FM, koliko si puta gledao Kramarića? Evo ja ti iz prve ruke mogu reći da on treba još napraviti iskorak u reprezentaciji, pa još barem dvije sezone u Bundesligi da bi mogao u Premiership. Talent je ali ima već 23 godine.

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 02 okt 2014, 23:05

Nakon toliko pojacanja u veznom redu, Rodgers danas rece da nam fali Allen, Joe Allen.
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

kumkalesic
Kontakt:

Post Postao/la kumkalesic » 02 okt 2014, 23:16

@Paradajz;

Krenuo je protiv West Hama sa Boriniem i Mariom, ali je opet Fabio više igrao po strani nego li napadača i opet je Balotelli bio jedini u kaznenom prostoru sam se hrvajući između Tomkinsa i Rieda. U većini ostralih mečeva Marković je igrao desno, a Mario je igrao jedinu špicu na terenu.
Ja ne razumijem, kada već ne ide ovo što sada igra, pa zašto ne pokuša 4-4-2 formaciju sa Lambertom i Balotelliem u napadu, a po stranama sa Lallanom i Sterlingom. Ja sam tako nešto očekivao još nakon meča sa Aston Villom, ali od toga nema ništa. Mislim, pokušava on to, ali kada ganja rezultat i kada su protivničke odbrane postavljene duboko u svom dijelu i brane stečenu prednost.
Ne razumijem zašto smatraš da Rickie ne može igrati duže od 30 minuta. Kada je mogao da igra na visokom nivou u Svecima, pa zašto ne bi mogao i kod nas. Nije od tada prošlo mnogo vremena, a niti je Lambert bio povrijeđen, pa da ne može odigrati cijeli meč ili nekoliko utakmica u kontinuitetu...
Joint_fc

EDO299
Kontakt:

Post Postao/la EDO299 » 02 okt 2014, 23:38

U subotu vjerovatno će Sturridge biti na klupi i dobiće priliku u 75-80 minuti, čisto da protrči terenom. Vidjeli smo u zadnjoj utakmici kako je Balotelli usamljen u napadu i nema podrske nikakve, Markovic nije imao daMu, Sterling nije bio na svom nivou, Coutinho je bio odsjecen, i igrao je povucenije nego inace, Hendo je popunjavao rupe veoma tromog Gerrarda. Bekovi su igrali suvise ofanzivno a Basel je vecinom koristio lijevu stranu gdje se nalazio tek oporavljeni Enrique koji je dosta izgubio na brzini, fali momku treniranja dosta. Moja neka formacija za subotu bi bila 4-3-1-2. Gerrard bi igrao kao inace na zadnjem veznom i imao bi ispred sebe 2 kreativca Hendu i Coutinhoa, igrace sa perfektnom vizijom ali i tehnikom, posebno Coutinho koji je dosta ofanzivniji od Hende, dok bi ispred dvojice istih bio Lallana, playmaker koji ce pronalaziti 2 razlicita igraca u vrhu napada, Balotellija i Sterlinga. U ovoj formaciji, Raheem bi imao ulogu Suareza, tacnije iskoristavao bi prostor koji mu ostavlja Balotelli koji uglavnom na sebi ima minimalno 2 igraca. Znamo da je Sterling puno brži od Balotellija i bio bi mu sigurno velika pomoć u napadu.
To bi trebalo izgledati ovako:

slika
At the end of the storm there's a golden sky..

BeyKopites
Kontakt:

Post Postao/la BeyKopites » 02 okt 2014, 23:43

Carlo je napisao/la:Nakon toliko pojacanja u veznom redu, Rodgers danas rece da nam fali Allen, Joe Allen.
Kakvih pojačanja?
Doveli smo samo Emre Cana koji je također povrijeđen, nije valjda da računaš Markovića (krilo) i Lallanu (krilo, ofanzivni vezni) kao neke (centralne) veznjake.

Centralni veznjaci su ono što nam mnogo nedostaje, Gerrard i Henderson ne mogu sami iznijeti taj teren to je očigledno a Coutinho i Lallana jednostavno nisu taj tip igrača...

Govorio sam u avgustu da bih volio vidjeti još jednog (defanzivnog) veznjaka u Liverpoolu, al' et ne dođe niko a ostade panj Leiva na kojeg očito Rodgers više ne računa ozbiljno.
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-

LiverpoolREDS
Kontakt:

Post Postao/la LiverpoolREDS » 02 okt 2014, 23:48

BeyKopites je napisao/la:
Carlo je napisao/la:Nakon toliko pojacanja u veznom redu, Rodgers danas rece da nam fali Allen, Joe Allen.
Kakvih pojačanja?
Doveli smo samo Emre Cana koji je također povrijeđen, nije valjda da računaš Markovića (krilo) i Lallanu (krilo, ofanzivni vezni) kao neke (centralne) veznjake.

Centralni veznjaci su ono što nam mnogo nedostaje, Gerrard i Henderson ne mogu sami iznijeti taj teren to je očigledno a Coutinho i Lallana jednostavno nisu taj tip igrača...

Govorio sam u avgustu da bih volio vidjeti još jednog (defanzivnog) veznjaka u Liverpoolu, al' et ne dođe niko a ostade panj Leiva na kojeg očito Rodgers više ne računa ozbiljno.
imao je pare imao je LP zasto ih nije doveo,nema izgovora, za pisljivih 10ak mil. mogli smo dovesti Xabia koji bi prije izabrao Liverpool nego Bayern u to sam uvjeren,a bilo je jos mnogo dostupnih igraca
“Ne možete sebe nazvati igračima Liverpula ako se predate. Mi smo Liverpul. Igrate za Liverpul. Mislite o navijačima. Morate da ovo uradite zbog njih.” – Benitez.

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 02 okt 2014, 23:54

slika

Ne bi me čudilo da Mario uskoro ne iskali frustraciju na terenu nekim udaranjem ili tome slično....
A.F.C. Bournemouth!

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 03 okt 2014, 00:13

rambo16 je napisao/la:slika

Ne bi me čudilo da Mario uskoro ne iskali frustraciju na terenu nekim udaranjem ili tome slično....
Nadam se protiv vas.
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

keno94
Kontakt:

Post Postao/la keno94 » 03 okt 2014, 00:22

Vjerujem da ce ovo biti dosta bolje kako sezona bude odmicala, samo da ne bude prekasno. Dosta problema se javilo ove sezone. Na pocetku igra nije bila losa, pobjeda protiv Tottenhama je trebala biti pocetak, osnova, odskocna daska za sljedece utakmice. Onda se desavaju povrede vaznih igraca, prije svega Sturridge i Allen. Sad mnogi pricaju kako smo Allena tjerali, a sad ga prizivamo nazad. Stvar je u tome sto Allen odlucno razumije igru koja se od njega trazi. S njim se moglo igrati tako da u timu ostane vecina igraca iz prosle sezone. U napadu bi bili Daniel, Raheem i Coutinho. Time tim ne gubi puno na uigranosti i omogucuje pojacanjima laksu adaptaciju. Dosta utakmica smo igrali sa 6 novih igraca. To je vise od pola tima. Igraci se ne poznaju dovoljno i nema one uigranosti od prosle sezone. Prakticno, vezni igraci znaju samo Sterlinga od napadaca. Prevelika odgovornost za momka koji je tek poceo sazrijevati, a igraci koji su imali veliki uticaj na njegov razvoj nisu tu (povreda/odlazak). Ono sto je doprinijelo njegovim dobrim igrama je to sto je imao dva strasna napadaca ispred njega koji su na sebe vukli jednog ili dva protivnicka igraca. Time su mu otvarali veliki prostor koji je on koristio. Protivnicima je bilo tesko cuvati sva tri igraca, a imali smo i cesta utrcavanja Hendersona u prostor. Sada imamo Balotellija koji se po prirodi vraca po loptu, i vuce jednog ili dva igraca i neiskusnog Markovica, sporog Lamberta i Borinija koji se dosta krece, ali ne predstavlja preveliku opasnost. Ni blizu SaS-u. Povratkom Daniela ocekujem bolju igru jer je on trenutno jedini napadac koji ce ulaziti u kzaneni i pritom predstavljati opasnost po protivnika. Njegovim povratkom ce i Sterling i Balo bolje igrati. Treba nam par pobjeda kako bi podigli samopouzdanje i imali na necemu da gradimo jaku igru.
I prosle godine je do poraza od Hulla bila losa igra. Neubjediva, ni napadacka ni defanzivna. Onda je dosao poraz od Hulla i pocetak dobrih igara. Cini mi se 3-4 pobjede pa dva poraza pred novu godinu, pa opet niz pobjeda i remija, pa kiks protiv Aston Ville i onda niz od 11 pobjeda. Sad idu nesto lakse utakmice. Nezgodni WBA, pa pauza, pa naoko lagani protivnici. To treba iskorustiti za dizanje forme pred nastavak sezone.
“Ostrvski stadioni nemaju atletsku stazu jer su, kako Bog zapoveda, predviđeni za fudbal, a ne za nekakvo besmisleno trčanje u krug. Ovde igrači osećaju dah publike na sopstvenom potiljku, za opomenu. Valjda su zato i najbolji, ko zna.”

VanTheMan
Kontakt:

Post Postao/la VanTheMan » 03 okt 2014, 00:55

- " / & сезона $ $, 14 ' је ?...

KrajPrice
Kontakt:

Post Postao/la KrajPrice » 03 okt 2014, 01:14

VanTheMan je napisao/la:- " / & сезона $ $, 14 ' је ?...

Bravo majmune , evo ti banana :clap:

VanTheMan
Kontakt:

Post Postao/la VanTheMan » 03 okt 2014, 01:17

? $ се овај горе " & " на расној " ? " :/

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 03 okt 2014, 01:21

kumkalesic je napisao/la:@Paradajz;

Krenuo je protiv West Hama sa Boriniem i Mariom, ali je opet Fabio više igrao po strani nego li napadača i opet je Balotelli bio jedini u kaznenom prostoru sam se hrvajući između Tomkinsa i Rieda. U većini ostralih mečeva Marković je igrao desno, a Mario je igrao jedinu špicu na terenu.
Ja ne razumijem, kada već ne ide ovo što sada igra, pa zašto ne pokuša 4-4-2 formaciju sa Lambertom i Balotelliem u napadu, a po stranama sa Lallanom i Sterlingom. Ja sam tako nešto očekivao još nakon meča sa Aston Villom, ali od toga nema ništa. Mislim, pokušava on to, ali kada ganja rezultat i kada su protivničke odbrane postavljene duboko u svom dijelu i brane stečenu prednost.
Ne razumijem zašto smatraš da Rickie ne može igrati duže od 30 minuta. Kada je mogao da igra na visokom nivou u Svecima, pa zašto ne bi mogao i kod nas. Nije od tada prošlo mnogo vremena, a niti je Lambert bio povrijeđen, pa da ne može odigrati cijeli meč ili nekoliko utakmica u kontinuitetu...
Ispravka, Fabio na terenu nije igrao ni po strani, ni po centru, on zapravo nije bio nigde taj mec.
Drugo, sta ocekujes sa dva napadaca u dijamantu, nego da jedan bude mobilniji i izlazi na krilo, ili na kraju krajeva obojica ? Pa Sturridge prosle sezone proveo 50% vremena na poziciji krilnog napadaca, a Suarez i na krilu i sredina i sta sve ne. A Borini je upravo takav spic, poluspic popularno receno. Nama trebaju upravo takve vrste (ne nekvalitet kao Borini if you know what I mean), stavljanjem Lamberta pored Baloa, neces nista resiti gotovo sigurno, dobijas nemobilnost u napadu, sto zbog godina i fizickih predispozicija Lamberta, sto zbog lenjosti Maria. Uvek je bolje i nekad lakse prilagoditi igraca sistemu, nego ceo sistem iznova zbog jednog igraca, a kamoli Balotellija koji nije nikakav svetski igrac, da bi zbog toga sve trebalo njemu podrediti, Milan je to probao, i nije donelo neke rezultate, a oni su bili primorani, mi vala nismo.
A Lambert ni u Svecima nije tako cesto igrao "90+ minuta" tekme, ulazio je on sa klupe, a skoro dosta puta je izlazio van igre u 70. minutu ili kasnije, a to se nece menjati kako on ulazi u jace godine.

A sto se Markovica i Sterlinga tice, oni jesu krilni igraci, ali rade posao pomocnog strikera vrlo cesto, pa imas situaciju kada se Balo izvlaci na krilo, Sterling ulazi u sredinu kao 10-ka, a Markec ide na pomocnog spica. Lallana isto slicno radi. Navodis 4-4-2, mi to skoro par meceva i odigramo, samo ti to mozda ne vidis, jer vidis samo papir, postavljena 4-3-3 ili neka druga, mislis to je to, ali daleko od toga. Zato smo prosle sezone i bili tako nepredvidivi, jer nismo imali stalnu formaciju, i rotacija na terenu igraca je izgledala besprekorno.
A to sve pocinje kretnjom, a kad imas mobilne igrace koji se krecu, situacija za igraca koji ima loptu je dosta laksa, i dosta lakse cinis posao plejmejkerima da kreiraju, jer i da si Ozil na kvadrat, ako igrac ne ide u prostor, dzaba sva prica.

E to nama fali, kretnja veznih igraca, njihov presing, kretnja Baloa, da se vise, daleko vise nudi i da ne koci svojim mucnim sutiranjem i gradjenjem lopte pola sata, vec oslobadja lopte i ide u prostor, jos ga nisam nijednom video da je odigrao dupli pas, ali nije za to samo on kriv, vec i ostali. Pa SSS je po tom duplom pasu i konkretnosti i bio najvise poznat, najvise nas je to odlikovalo, ta brzina, jednostavnost u zavrsnici u napadu, koju je Suarez ponekad kocio, ali je zato i pravio cuda pri tim kocenjem, a Balo to ne moze ni da zamisli. Zato i jedva ima sansi, zato Gerrard mora da dodaje stoperima, ili da baca u bunar, da Sterling pokusava preci ceo tim i to ide u nedogled, jer jedna losa stvar povlaci drugu, nema presinga igraca, nema ni brzog vracanja poseda, iz toga proistice staticna odbrana u kojoj se mi izuzetno ocajno snalazimo, gotovo pustamo ekipe da nam se setkaju po 16, a onda nema ni brze transformacije, a nema je i zbog same kretnje igraca u bilo kojoj fazi igre.

Evo, ponavljam ovo vec par puta do sada, ovaj poslednji pasus.

Believe
Kontakt:

Post Postao/la Believe » 03 okt 2014, 14:05

Samo da se Allen vrati u subotu,da Henderson ide malo naprijed da ima ko započet akcije i trica ne gine West Bromwichu,upamtite šta kažem..
You'll never walk alone.

moj uzor-S.G
Kontakt:

Post Postao/la moj uzor-S.G » 03 okt 2014, 14:16

slika

Ovaj dole prekuco sa komentarom : "That clearly shows how bad our keepers are". :clap:
ZZ

Hendo
Kontakt:

Post Postao/la Hendo » 03 okt 2014, 14:35

Evo Della Alija. Nadam se da je ovo, ako Bog da, posljednji transfer bibliotekara.
Kocka je bačena

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 03 okt 2014, 15:24

Paradajz je napisao/la: E to nama fali, kretnja veznih igraca, njihov presing, kretnja Baloa, da se vise, daleko vise nudi i da ne koci svojim mucnim sutiranjem i gradjenjem lopte pola sata, vec oslobadja lopte i ide u prostor, jos ga nisam nijednom video da je odigrao dupli pas, ali nije za to samo on kriv, vec i ostali. Pa SSS je po tom duplom pasu i konkretnosti i bio najvise poznat, najvise nas je to odlikovalo, ta brzina, jednostavnost u zavrsnici u napadu, koju je Suarez ponekad kocio, ali je zato i pravio cuda pri tim kocenjem, a Balo to ne moze ni da zamisli. Zato i jedva ima sansi, zato Gerrard mora da dodaje stoperima, ili da baca u bunar, da Sterling pokusava preci ceo tim i to ide u nedogled, jer jedna losa stvar povlaci drugu, nema presinga igraca, nema ni brzog vracanja poseda, iz toga proistice staticna odbrana u kojoj se mi izuzetno ocajno snalazimo, gotovo pustamo ekipe da nam se setkaju po 16, a onda nema ni brze transformacije, a nema je i zbog same kretnje igraca u bilo kojoj fazi igre.

Evo, ponavljam ovo vec par puta do sada, ovaj poslednji pasus.
e ovo i ja pisem jos od pocetka sezone.
You are someone else I am still right here

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 03 okt 2014, 15:45

Hendo je napisao/la:Evo Della Alija. Nadam se da je ovo, ako Bog da, posljednji transfer bibliotekara.
Otkud ti ovo za malog ?

Zaključano

Natrag na “Liverpool FC”

Trenutno korisnika/ca: J1897, StevieG8 i 22 gosta.