Vedad Ibisevic

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Fukare tz
Kontakt:

Re: Vedad Ibisevic

Post Postao/la Fukare tz » 15 jan 2009, 22:17

Wir sind alle sehr betroffen und hoffen, dass Vedo so schnell wie möglich wieder zurückkommt. Es ist ein herber Rückschlag, der schwer zu verkraften ist“, erklärte Tobias Weis am Nachmittag. Auch Timo Hildebrand betonte, dass man „traurig und geschockt“ sei. Ibisevic wurde am Nachmittag von Hoffenheims Mannschaftsarzt Dr. Pieter Beks untersucht. Leider bestätigte sich die erste Diagnose, die nach der Partie gestellt wurde. Mit dem Kreuzbandriss droht dem Bosnier eine mehrmonatige Pause . Der 24-jährige war am Vorabend im Testspiel gegen den Hamburger SV mit Boateng zusammengeprallt und musste anschließend das Spielfeld verlassen. In den nächsten Tagen soll Ibisevic bereits operiert werden.

Nach dem Testspiel am Vorabend stand heute die Regeneration im Vordergrund, zumal einige Spieler Belessuren aus den vergangenen Tagen davontrugen. So entschied sich erneut ein Großteil des Teams für einige Runden auf den Straßen La Mangas, während Ramazan Özcan und Isaac Vorsah mit Athletik-Trainer Schrey ihre Runden um den Platz trabten. Demba Ba, Jonas Strifler und Philipp Klingmann arbeiteten indessen individuell mit Technik-Coach Lucassen. Der Nachmittag stand zur freien Verfügung, wobei die Räume der Physiotherapeuten eine willkommene Anlaufstelle waren.
CRVENO CRNA JE BOJA MOJE KRVI!!! SLOBODA DO GROBA

hammers
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la hammers » 15 jan 2009, 22:20

http://www.vedadibisevic.info/

Da mu ostavimo koju poruku da zna da smo uz nejga....
http://www.youtube.com/watch?v=aWGDXKSxjn0

"West Ham taking liberties at Millwall, they come to Millwall's ground, they smash there pubs up and to them it's a victory".

esso
Kontakt:

Post Postao/la esso » 15 jan 2009, 22:57

ljudi jos nemogu da dodem sebi zbog povrede vedada strasno sam tuzan ali nas vedo je pravi bosanac i sigurno ce se oporaviti i biti jos bolji VELIKI POZDRAV VEDO I VELIKU PODRSKU IZ BIHACA SVI SMO UZ TEBE MAJSTORE STO PRIJE NAM SE VRATI IDOLUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 15 jan 2009, 23:05

DinceManijak je napisao/la:
Treba onom Reinhardtu u HSV'u polomit noge jer je on prekrsaj na Vedi napravio, treba Ragnicka dobro uhvatit pa iz devetati jer ga je ubacivao u igru, znajuci da je se prije tekme zalio na male bolove :!:
Koliko si ti ponekad smijesan, da je to zalosno. :evil:
Prvo, kad stalno kopiras...kopiraj ispravne i provjerene stvari...Nach einem Zusammenprall mit Boateng musste er das Feld verlassen.......znaci nije Reinhardt u pitanju...
Drugo... i da jeste...hoces li ti moci napustiti svoj cuveni "posao" (koga tako cesto pominjes, kao da drugi nisu u radnom odnosu)...da bih tom doticnom slomio nogu... :mrgreen:
Trece...kod ove povrede se obicno ne radi o nekom ostrom startu ala Taylor protiv Eduarda...nego sasvim druge okolnosti tu mogu biti u pitanju...
Ja ovo nisam napisao da bih se s' tobom prepucavao, jednostavno vidim neke stvari kod tvog pisanja (uslovno receno), koji namaju vezu sa vezom.
P.S. Znas ti dobro o cemu ja pricam...
Vom Jäger zum Gejagten

bubooty
Kontakt:

Post Postao/la bubooty » 15 jan 2009, 23:49

ma nema, ko u dzamiju ide i veliki je musliman njega prokletstvo prati...to sam osjetio na svojoj kozi vidim da se to desava i vedi....vedo majstore izdrzi...

adnanhz
Kontakt:

Post Postao/la adnanhz » 15 jan 2009, 23:49

Morao sam se da registrujem samo da kazem, Vedo majstore glavu gore svi smo uz tebe i nadam se da ces biti jos jaci i bolji poslije ovog ,jer ti si nas idol nacije :)
Mi se ne furamo mi smo furka.
Sarajevo Horde Bog i Carsija, neka zivi Bosna nasa drzava...

Che Guevara
Kontakt:

Post Postao/la Che Guevara » 15 jan 2009, 23:51

bubooty je napisao/la:ma nema, ko u dzamiju ide i veliki je musliman njega prokletstvo prati...to sam osjetio na svojoj kozi vidim da se to desava i vedi....vedo majstore izdrzi...
bistar si nema sta :geek:
Sad mi je pomalo dosta tog presinga,polako momci, ja nemam vrat od mesinga.
O, da l' se iko javio da nije odmah gnjavio i davio?

amir
Kontakt:

Post Postao/la amir » 16 jan 2009, 00:01

bubooty je napisao/la:ma nema, ko u dzamiju ide i veliki je musliman njega prokletstvo prati...to sam osjetio na svojoj kozi vidim da se to desava i vedi....vedo majstore izdrzi...
Ti si svoje rekao sinoc, sramota, a i veceras natavljas sa sramotom. nemam rijeci na tvoje ispade.
sramota
Zeljeznicar, Juventus, BiH, Italija, Salihamidzic, Del Piero, Ibisevic
Dok sunce sja, dok disem ja, voljet cu vas ja
Vedad Ibisevic-veliki igrac-veliki covijek-veliki golgeter

nele
Kontakt:

Post Postao/la nele » 16 jan 2009, 00:39

ljudi ja jos nemogu da dodem sebi jednostavno nemogu da vjerujem sta nam se desava PA STA SMO MI BOGU SKRIVILI taman kada sam pomislio da mozemo reci da i mi imamo nekog najboljeg ili jednog od najboljih na svijetu desi nam se ovo..... BOZE AKO TE IMA POMOZI NASEM VEDI DA SE VRATI STO PRIJE NA TEREN....
ljudi molite se Bogu za naseg VEDU da se sto prije oporavi.....

Fukare tz
Kontakt:

Post Postao/la Fukare tz » 16 jan 2009, 00:40

dajem svoje koljeno i svoje ligamente samo da Vedo ozdravi
CRVENO CRNA JE BOJA MOJE KRVI!!! SLOBODA DO GROBA

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 16 jan 2009, 01:54

Mozete me prijaviti ako hocete ali ovo je zaista sranje. Vedo je imao odlicnu prilika da bude najbolji strijelac u Evropi i zbog glupe povrede sve je propalo. :evil:

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 16 jan 2009, 02:09

Jako me je rastuzila povreda Vedada! sta ces,u zivotu ima uspona i padova,nadam se da ce izdrzati sve ovo,i da ce nakon povrede biti jos bolji! Sigurn sam da covijek koji vjeruje u Boga zna da u je u zivotu sve moguce,pa i ovakve povrede.. On je ponos BIH,on je osoba koja nas je najbolje promovisala u svijetu..Mislim da nakon Barbareza ima najbolji karakter od svih reprezentativaca,tu su odmah i Salihovic,Pjanic,Misimovic,ali Vedo je igracina i ljudeskara!..

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 16 jan 2009, 02:11

Osim Ibiševiću, najteže je Sejadu Salihoviću, njegovom prijatelju i saigraču.
- Nemam riječi... Užasno mi je teško. Ne mogu zamisliti trening bez Vedada. Zajedno smo dolazili, odlazili na treninge, na utakmice, u hotel, na okupljanje reprezentacije... Bez njega priča o tituli Hofenhajma, postaje suvišna. Vedo je bio duša i mozak našeg tima. Najradije bih i ja krenuo sa njim, ali moram ostati sa ekipom. I kada nisam igrao radovao sam se svakom njegovom golu, kao da sam ja strijelac. Uvjeren sam da će Vedad dobiti još jednu bitku, da će se brzo vratiti na teren.

... Njemački portal Sport 1. nakon Ibiševićeve povrede izvukao neke njegove izjave. Neke od njih prenosimo:
- Nevjerovatno kako za mene perfektno ide ova sezona...
- Do sada sam se i u teškim vremenima znao snaći...
- Kada mi u fudbalu nije išlo najbolje, sjetim se teških vremena u Bosni...
- Najvažnije u teškim situacijama da čovjek sam sebi pomogne i vrijedno na sebi radi...
- Ima gorih stvari od ne igranja i ne postizanja golova.. - izjavljivao je Ibišević u njemačkim medijima prije nego će ga zadesiti teška ozljeda.

Miralem Pjanić, prvotimac Liona, nedavno je imao sličnu povredu. I on je bio u sjajnoj formi, potom morao pod nož. Zanimljivo da je i Pjanić igrao, unatoč povredi, a tek sutradan na detaljnom snimku, ustanovljena je teža povreda.
- Ja najbolje znam kako je teško biti van terena. Kada mi je bilo najteže, mene su zvali i hrabrili Vedo, Sejo, Murat... Ja sam prošao put, koji sada čeka Ibiševića. Najvažnije da ostane čvrst, da bude psihički jak. Iskreno, volio bih da on što manje pauzira, da se što prije vrati na teren i da zajedno krenemo u Genk na utakmicu sa Belgijom - izjavio je Pjanić

Samir Muratović je pripremao doček svojim prijateljima i saigračima iz reprezentacije, Sejadu Salihoviću i Vedadu Ibiševiću. Tandem iz Hofenhajma redovit je gost Muratovićevih u Gracu prilikom dolaska na reprezentativna okupljanja. Šokiran sam. Niko sada ne zna kako je Ibiševiću. Baš sam ih očekivao kod sebe u Gracu. Trebali su nakon španskih priprema doći kod mene. Ako ima šta dobrog, onda je to što je Vedad čvrst, psihički jak, stabilan i vrlo karakteran momak. On će se vratiti prije nego što svi misle. Vjerujem da će biti u timu protiv Belgije - optimista je Muratović
Zadnja izmjena: RiNo, dana/u 16 jan 2009, 02:33, ukupno mijenjano 2 puta.
100% sportski i krajnje opušten potpis

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 16 jan 2009, 02:24

Ja mislim da je on odlican igrac ali nadam se da cemo naci dobrog zamjenika za kvalifikacije.

srecnik
Kontakt:

Post Postao/la srecnik » 16 jan 2009, 08:12

Suza za suzom klizi niz obraz, neopisiva tuga je u srcima svih bosanaca! Vedo znaj ti za nas najbolji strijelac Njemačke bundes lige, i hvala ti za sve one lijepe trenutke koje si nam priuštio svojim golovima. Sljedeće sezone ćeš sigurno biti još bolji, bosanski peh te je spopao, al sljedeće sezone će proraditi bosanski inat, i svi su gotovi, bit ćeš NAJBOLJI!

Nerko_Juventino
Kontakt:

Post Postao/la Nerko_Juventino » 16 jan 2009, 10:38

Ne daj se Vedo!!!! Bosna je uz tebe!!
BE A JUVE FAN OR PRAY THAT YOUR TEAM WINS!!!!!!!!

emkic
Kontakt:

Post Postao/la emkic » 16 jan 2009, 13:33

Nedaj se Vedo.Svi smo uz tebe.

Bosnier
Kontakt:

Post Postao/la Bosnier » 16 jan 2009, 13:41

Jos nemogu da vjerujem da se to tebi desava, bio si pravi covjek ostao na zemlji nisi se ufurao... i evo sad povreda , ali takav je zivot .

NEMA PREDAJE , Vedade !
Tricolorii su crveni od glave do pete, dok su Bošnjaci i bikova u Rodeu luda kad god imamo posjed. To je pakao u Zenici!

csh
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la csh » 16 jan 2009, 16:18

Tuzna vijest fakat,bio sam jos s cetiri pet ljudi kad se smo culi svi su sjebali pravo! :cry:
AMAR OSIM!!!

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 16 jan 2009, 17:15

csh je napisao/la:Tuzna vijest fakat,bio sam jos s cetiri pet ljudi kad se smo culi svi su sjebali pravo! :cry:
Jbg, i meni je veoma zao ali trebat cemo igrati bez njega!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 16 gostiju.