FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

BurningLegion
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la BurningLegion » 02 okt 2014, 10:23

jaludovolimte je napisao/la:
BurningLegion je napisao/la:
Buba00 je napisao/la:Ovaj prvi gol sjecam se na grbavici ove godine , znaci potpuno isit.. Jel moguce frajer nam dva puta u roku 2 mjeseca dadne potpuno isti gol , tj u petercu glavom... a frajer metar i sumska jagodica al et :eh:
Nadavao se Wagner takvih golova u ligi i kupu, brojnim momcadima, nije to samo do vas, mada vam jest losa obrana i tu treba traziti rezove i korekcije. Vecina ga podcijeni bas zbog te visine, medjutim njegova procjena leta lopte, osjecaj za prostor, inteligencija i skok su nevjerojatni, bolji je glavom od vecine igraca u ligi, a evo ako izuzmes stopere i nas je najopasniji skakac u napadu, koliko god to nekome zvucalo neobicno, tko prati dobro to zna.

Zeljeznicar je odigrao dosta prosjecno, nismo ni mi odigrali puno bolje, ali opet i sa pola snage dobijemo utakmicu na rutinu cim je uslo par prvotimaca u nastavku. Valjda ce biti dovoljno za prolazak, ali, kao sto vec rekoh prije samog meca, ja bih bio zadovoljan da udjemo svjezi u nastavak lige, pa taman ispali od Zeljeznicara, jer puno bitnije mi je (a vjerujem i igracima), da idemo na osvajanje lige ponovno.
Drugo je da čovjek ima odraz kao Nate Robinson pa ti nadskoči odbranu i da gol, već u oba slučaja i na Grbavici i na Pecari čovjek bez skoka daje gol glavom. Oba puta Kosorić ide ispred, prebacuju loptu preko njega i Wagner lagano završava. Onaj drugi gol neću da komentarišem, glupo je :) Bučanu, Kosoriću, Bogdanoviću se zahvalit :)
Osjecaj, covjek je ja mislim trecinu od svojih 90ak golova zabio glavom, to nije nikakva slucajnost niti je to samo Zeljeznicaru tako, a inace prati malo kako se postavlja pri skoku i kako se krece, pa lik recimo dodje do lopte iz kornera pored svih ostalih. Pogledaj mu i recimo gol Sarajevu na Kosevu od prije 3, 4 godine na asist Hrgovica. Fantazija.
Drugi je vec lomljenje kicmi, jos je traze po Pecari. :rol:
Pozdrav Zeljeznicaru, sretno.

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 02 okt 2014, 10:31

Nikad ovog Jakupovica nisam volio.Vazada nas je zajebavao kad nam je sudio..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 02 okt 2014, 10:33

jaludovolimte je napisao/la:
BurningLegion je napisao/la:
Buba00 je napisao/la:Ovaj prvi gol sjecam se na grbavici ove godine , znaci potpuno isit.. Jel moguce frajer nam dva puta u roku 2 mjeseca dadne potpuno isti gol , tj u petercu glavom... a frajer metar i sumska jagodica al et :eh:
Nadavao se Wagner takvih golova u ligi i kupu, brojnim momcadima, nije to samo do vas, mada vam jest losa obrana i tu treba traziti rezove i korekcije. Vecina ga podcijeni bas zbog te visine, medjutim njegova procjena leta lopte, osjecaj za prostor, inteligencija i skok su nevjerojatni, bolji je glavom od vecine igraca u ligi, a evo ako izuzmes stopere i nas je najopasniji skakac u napadu, koliko god to nekome zvucalo neobicno, tko prati dobro to zna.

Zeljeznicar je odigrao dosta prosjecno, nismo ni mi odigrali puno bolje, ali opet i sa pola snage dobijemo utakmicu na rutinu cim je uslo par prvotimaca u nastavku. Valjda ce biti dovoljno za prolazak, ali, kao sto vec rekoh prije samog meca, ja bih bio zadovoljan da udjemo svjezi u nastavak lige, pa taman ispali od Zeljeznicara, jer puno bitnije mi je (a vjerujem i igracima), da idemo na osvajanje lige ponovno.
Drugo je da čovjek ima odraz kao Nate Robinson pa ti nadskoči odbranu i da gol, već u oba slučaja i na Grbavici i na Pecari čovjek bez skoka daje gol glavom. Oba puta Kosorić ide ispred, prebacuju loptu preko njega i Wagner lagano završava. Onaj drugi gol neću da komentarišem, glupo je :) Bučanu, Kosoriću, Bogdanoviću se zahvalit :)
pa da se trebalo odrazit on bi se odrazio :D
čovjek ima dobar skok i odlično igra glavom bez obzira na visinu, a osjećaj za pozicioniranje još bolje :thumbup:
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 02 okt 2014, 10:35

'ebo niz, čak mi je i drago jer je postao opterećenje. Ono što me boli su amaterski golovi koje primamo. Prvi gol, lopta putuje 30 metara, prelijeće naše nazovi štopere i frajer od 165-170 daje gol glavom s peterca. Drugi gol, isti taj lik, dribla cijelu odbranu, namješta se na lijevu nogu i zakucava loptu u gol. Ma yebo to ba, džaba ti navalni red, kada štoperi sve zas.eru. Na zimu nam trebaju dva odbrambena igrača, ako mislimo bilo šta ozbiljno napraviti.

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 02 okt 2014, 10:40

Siroki nije zasluzio pobijediti 2 razlike jer su I oni odigrali losu utakmicu tj nisu uopce puno nadmocniji bili... 1 razlike mjera... al sta reci za nase... pa oni nisu igrali nikako... I ne znam sto mu memija i dado nisu igrali jer svakako nemaju prava igrati protiv Borca, a memija 99% ide na okupljanje juniorske reprezentacije danas I gubili bi ga I da ima pravo igrati u subotu... dakle fail sto nije igrao...
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 02 okt 2014, 11:02

LJudi dragi pa ne znam što toliko negativno gledate. Klasično opet naše od tekme do tekme, zavisno jel pobjeda ili poraz atmosfera se mijenja iz temelja, mada moram priznati sada je ipak malo odmjerenije nego prije ali opet ima pojedinaca ali pojedinaca koji na osnovu sitnice promjene mišljenje iz temelja.
Fudbal je takav i kad igraju ekipe približnih kvaliteta jedan gol promijeni sve. Široki je bolji od nas, ali ne može se reći da nas je nadigrao. Neko kaže sa 40% snage ali ja nisam vidio ni da smo se mi nešto lomili. Igralo se na sigurno sa obje strane, dobro neko reče kao da je prijateljska bila tekma i jednostavno u takvim tekmama jedan potez, nepaaćnja ili slično dovede do poraza. Možda je moglo biti i drugačije jer realno Široki nije stvorio deset šansi nego tri četiri u vrh glave. Igra u polju je bila slična sa obje strane. FIno su i naši kombionovali do 16 i isto i Široki. Samo što navijači uvijek gledaju svoje a ne tuđe. Kao što smo mi gubili lopte gubio ih je i Široki (ali mi pljujemo naše a njihovi su beton), sem ove dvije akcije Vagnera. Što neko reče ni one nisu plod snage nego inteligencije. I u Evropskim tekmama u vrhunskim ekipama svaki novi napad je neko pogriješio ili sa druge strane osvojio loptu. Često sam navodio primjer Seje Salihovića koji je u Latviji za poluvijreme ubacio deset lopti i nijedna nije došla ni blizu Džeke ili Vede, a frajer godinama igra ligu petice.
Jest da ova naša odbrana puno griješi ali opet ću ponoviti mislim da je to više zbog loše igre u odbrani cijele ekipe (ne vraćaju se, nisu blizu igrača itd). Ova naša ekipa je nova i svka nova ekipa u svijetu ima nedostatke i trba vrijeme da se to posloži. Amar je u prvoj poluzezoni nakon povratka bio peti šesti čini mi se. Mene recimo najviše BUčan nervira, guši napade, igra se na njega a 99% nakon toga bude izgubljena lopta ili loš ubačaj, a on definitivno nema snage za cijelu tekmu. MIslim da nama trebaju kirla koja špartaju gore dole non stop. To bi mogli biti Baša i Nuspahić ali im treba vremena da nadođu. Treba nam još jedno ili čak dva krila pošto je Stana otišao nazad i onda ritmom ubijati. Oni su odigrali kako kažu neki sa 40%, ali i mi smo ako je tako trčali 60%. Obje ekipe su taktizirale i logično u takvo situaciji igrači poput Vagnera rješavaju utakmicu, ako je ko i riješi. Ni mi se nismo trošili i rezultat nam je išao na ruku do zadnjih deset min. Vrlo lako je moglo ostati 0:0 jer nije bilo nekog pritiska Širokog i sl.
Uglavnom poenta je da sad momci u BL moraju biti stalno na lopti ne smiju biti p.i.c.k.e što neko reče i moraju ići jako od početka. Moglo je taktički i protiv Širokog (jer nam kup ove godine predstavlja teret) i protiv Zvijezde, ali sada mora u kost zadnjih šest kola i onda ide analiza i sl. Ovih šest kola imamo tri-četiri tekme gdje moramo igrati jako od početka do kraja ne štediti se itd. Naši ovi mladi su još labavi u duelima, Stana, TOmo npr igraju dosta opreznije nego su to igrali ranije jer se vjerovatno plaše povreda a čekaju ino angažman, Kvesa se još malo boji, Varea nika nije bio agresivan kao ni Bučan, koji uz to pravi i dosta glupih faulova (o čemu sam pričao) i onda dobijemo to što dobijemo. Plus Memija nije igrao, Zeljković isto koji su jedini malo oštriji.
Drago mi je da su Veca, Baša i Anes dobili šansu i ja bih im je opet dao u uzvratu i to od početka. Plus i Amiru i Enisu od početka. Nek igraju. Pa promocija mladih nam je i cilj. Možda i još nekom od ovih mlađih zadnjih dvadesetak min.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 02 okt 2014, 11:04

MrMuscle je napisao/la:Siroki nije zasluzio pobijediti 2 razlike jer su I oni odigrali losu utakmicu tj nisu uopce puno nadmocniji bili... 1 razlike mjera... al sta reci za nase... pa oni nisu igrali nikako... I ne znam sto mu memija i dado nisu igrali jer svakako nemaju prava igrati protiv Borca, a memija 99% ide na okupljanje juniorske reprezentacije danas I gubili bi ga I da ima pravo igrati u subotu... dakle fail sto nije igrao...
Memiju je poštedio zbog nekih problema sa koljenom tako je bar pisalo u novinama. A za Dadu ni meni nije jasno. Možda je i on malo rovit.

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 02 okt 2014, 11:10

jučer su Manijaci skandirali Vedranu i još dva imena su bila, o čemu se radi može li mi netko reći ?

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 02 okt 2014, 11:13

zaboljisportuBiH je napisao/la:Neko kaže sa 40% snage ali ja nisam vidio ni da smo se mi nešto lomili. Igralo se na sigurno sa obje strane, dobro neko reče kao da je prijateljska bila tekma i jednostavno u takvim tekmama jedan potez, nepaaćnja ili slično dovede do poraza. Možda je moglo biti i drugačije jer realno Široki nije stvorio deset šansi nego tri četiri u vrh glave. Igra u polju je bila slična sa obje strane. FIno su i naši kombionovali do 16 i isto i Široki.
tako nekako. utakmica je izgledala kao prijateljska, ali s obje strane, ako su se oni nešto čuvali onda smo bogami i mi.

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 02 okt 2014, 11:21

Kevin je napisao/la:jučer su Manijaci skandirali Vedranu i još dva imena su bila, o čemu se radi može li mi netko reći ?
Vjerovatno su skandirali "Haris Selman", rahmet mu duši. Za drugo može biti Paco, Aner itd.
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 02 okt 2014, 11:53

Stvarno ne kontam taj totalno negativan stav posle poraza kao da je sve bilo lose. Do gola smo izgledali skroz ok,jedino je na momentr bila primijetna ta pometnja u odbrani. Ali to je bar svima jasno da je problem. Igrom smo izgledali mozda i bolje nego protiv Zvijezde,Drine ili Radnika.
Al jedina stvar koju nikako,al nikako ne mogu razumit je postavljanje igraca kod onog drugog gola. Ono ucis u kadetima,juniorima. Navodis igraca na kontra nogu,a tu ga ceka tvoj saigrac i udvaja. Hajde taj prvi gol,svacija greska pomalo,malo spora reakcija kod centarsuta,malo vise losa procjena leta lopte od strane stopera i pusiona. Te se stvari dogadjaju svima.
Al ona komicna reakcija kod drugog gola govori o nedostatku elementarnog fudbalskog znanja i nisam siguran mozel se to vise uopste nadoknadit u njihovim godinama.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 02 okt 2014, 12:19

shzna je napisao/la:
Kevin je napisao/la:jučer su Manijaci skandirali Vedranu i još dva imena su bila, o čemu se radi može li mi netko reći ?
Vjerovatno su skandirali "Haris Selman", rahmet mu duši. Za drugo može biti Paco, Aner itd.
Ok, hvala.

zeljovolim
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolim » 02 okt 2014, 12:21

Kad je tekma s Borcem? Pise subota..al Bajram.

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 02 okt 2014, 12:26

zeljovolim je napisao/la:Kad je tekma s Borcem? Pise subota..al Bajram.
sve utakmice su u nedjelju, smao travnik-široki u pon radi prijenosa :thumbup:

Adviser
Kontakt:

Post Postao/la Adviser » 02 okt 2014, 12:49

[youtube][/youtube]

Jučer sam govorio da treba sačekati neki video izvještaj ... mislio sam da je Bogdanović kriv i kod prvog gola al´, nije on 100%, on je u sredini bio! Vraćao sam snimak par puta al´, ne mogu nikako da skontam ko je pored Wagnera. U početku, zbog broja, mi se učinilo da je Turković al´, malo je vjerovatno da se on zadesi na tom mjestu a i visinom su tu negdje Wagner i ovaj, što bi sa Turkovićem bila ogromna razlika u visini. Može li bit´da je ovo mladi Hadžiahmetović? Ako je on ne možemo mu ništa zamjerit´!
Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 02 okt 2014, 12:53

ali pogledaj onog lika sto je asistirao,oko njega su 3 nasa igraca ali sva trojica 2m od njega ovaj je mogao sta je htio sa loptom
to je problem zelje,ne samo jucer nego cjelu sezonu stoje predaleko od igraca,nema cvrstine u igri daje se protivniku previse prostora
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 02 okt 2014, 12:59

ja ne mogu izgatati ko je. mogao bi biti i amir ali stvarno ne znam.

Adviser
Kontakt:

Post Postao/la Adviser » 02 okt 2014, 13:22

godrina je napisao/la:ali pogledaj onog lika sto je asistirao,oko njega su 3 nasa igraca ali sva trojica 2m od njega ovaj je mogao sta je htio sa loptom
to je problem zelje,ne samo jucer nego cjelu sezonu stoje predaleko od igraca,nema cvrstine u igri daje se protivniku previse prostora
100% si u pravu! Da mu je bilo ko prišao, pas bi bio neprecizan. Govorili su to neki u svojim postovima, da veliki dio krivice za naše golove snose i vezni igrači jer nisu agresivni ili daleko stoje od igrača.
Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 02 okt 2014, 13:36

Mislim da cu ovaj put nesto krace nego inace. Sve je upravo onako kako smo to generalno svi i vidjeli vezano za nas sastav ove godine. Mi imamo neki kapacitet, ali on je nedovoljan u ovom trenutku da bi se nosali sa najboljima. Nazalost je to tako i to treba prihvatiti sasvim normalno ( iako svakog navijaca Zelje boli kada se to ovako poredi, jer bi Zeljo uvijek trebao da bude taj "bolji" protivnik od ostalih ).

Slazem se potpuno sa nekim misljenjima da ne igramo cvrsto na duel, i da nas to ne krasi. Nemamo igrace za takvu igru i to je mozda i najveca falinka. Neki Culum ili Nyema, neko tog karaktera nam svakako treba. Ovako mi to nekako izgleda slinavo, trcis uz igraca, pratis ga, ali ne tezis da mu udjes u duel i oduzmes loptu, vec si dva metra udaljen, znaci pratis ga, ali pasivno, sto dobrim ekipama godi, oni se tako nadigravaju, nema ostrine, a protivnik dobije prostor da uradi zamisljeno.

Iako je to stvarno lose za misliti, ali meni ovakvi susreti bas dobro dodju. Mi nismo odigrali ovaj susret nista losije i nista bolje od ranijih, samo je protivnik bio kvalitetniji. Svi mi znamo i vidimo gdje falimo, ali kad golovima prikrijes nedostatke i pobijedis 5-3, onda gledas uglavnom rezultat i kontas kako je to dobro jer su ostale ekipe jos losije od nas. Medjutim dodje ti Siroki, naleti Zrinjski, naletice tako i Sarajevo..i tu onda imas najbolju sliku , a posebno strucni stab, gdje je dobro nekada vidjeti na ovakvim utakmicama sve ono sto nama fali. Vidi se prakticno i slikovito.
Treba pokusati dobijati sve one utakmice manjeg intenziteta, a ove jace sta Bog da, odnosno teziti tome da se da sto jaci otpor, uz korekcije na duel igru, igrati ostrije i srcanije. Karakterno nemamo takvih igraca i to ce nam u cijelom prvenstvu biti problem. Sta je tu je.
Ostaje nam da probamo da ganjamo evropu, pa se nadam da ce se naci neka sredstva da malo probamo doci do nekog igraca u uzoj odbrani ili na zadnjem veznom, da to malo pojaca. Cak i samo jedan igrac malo jaceg karaktera u tom smislu "prljavije" igre bi nam mogao mnogo pomoci. Kao sto je Varea u ofanzivi pomogao.

To je to. Nista, idemo dalje, sve je ovo realno i normalno za ovakav tim kakav mi imamo. Moramo i trebamo dati podrsku, jer bi ekipa trebala da raste u narednom periodu, posto smo je ove godine doveli do minimuma po kvalitetu. Mladost bi trebala da bude rutiniranija i kvalitetnija u buducnosti, tu bi se trebalo dobiti ponesto, a uz neke korekcije sa jednim ili dva nova igraca, moglo bi biti dosta solidno. Vidjecemo. Svjesni smo da nam sada slijedi borba na jednom frontu i tu moramo dati sve od sebe. I tim i navijaci. Samo iz utakmice u utakmicu i malo hrabrije od ovoga juce. Polako,bez srkleta.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 02 okt 2014, 13:37

Treba nama igrač tipa nyeme.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Anpa, Kabinet1987 i 13 gostiju.