RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

veteran71
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la veteran71 » 30 sep 2014, 22:01

Podrska svima upravi, igracima i feji......ako ima rezultata....ako nema svak snosi svoj dio odgovornosti. Neko je te igrace doveo a neko ih valjda i trenira i priprema za utakmice?[/quote]

Igracima(alkoholicarima) ? Moze , ali dok pokazu na terenu to ovo za sada je slabo u prvih 9 kola :)[/quote]
Ko dovede alkoholicare? Mi smo mislili da su to provjereni igraci, sportisti, pojacanja.... Alkoholicara imamo u Dede Emana za 4 tima ne moramo ih dovoditi sa strane...

veteran71
Kontakt:

Post Postao/la veteran71 » 30 sep 2014, 22:12

MostaracVelezovac je napisao/la:Necu da opravdavam niti kritikujem ikoga - ali u pravu su navijaci sto su ovo uradili. Sasvim fer i korektno - i sto je najvaznije totalno odmjereno i upuceno na pravu adresu, to jest Feji i igracima.

Ipak, treba 3 stvari drzat u vidu:
1) Feja je ovdje odgovoran, ali puno manje nego igraci. Zasluzuje podrsku i treba da je i dalje dobiva - ali snosi dio odgovornosti za ovaj pad u formi.
2) Nama je raspored do sad takav da smo mi igrali 3 od 4 najteza gostovanja za nas ove sezone (Sarajevo, Siroki i svinje, a nismo jos Zelju) dok niti Zeljo, nit Sarajevo, nit Hinjski nit Siroki nisu odigrali ni ublizu toliko teskih gostovanja do sad. Tek ce ih igrat i tu ce biti nasa prilika za prikljucak u vrh.
- Siroki je do sad samo gostovao Zelji i uzeo bod. Uzeo je bod i Borcu.
- Sarajevo je samo islo Sirokom od kojeg je izgubilo.
- Zeljo nije gostovalo NIKOME od te cetvorke, najteze gostovanje im bio Olimpic.
- Hinjski samo gostovao Zelji, kojeg je dobio. A od Borca su izgubili u gostima.
Znaci ima tu jos da se igra u vrhu. Mi smo najtezi raspored do sad imali.
3) Sarajevo koji ima dupli budzet od nas ima samo 3 boda prednosti nakon 9 kola - uz mnogo laksi dosadasnji raspored.

Malo mi nije jasna ova matematika. Mi smo iz ove tri utakmice na strani uzeli samo bod a a zrinjski samo zelji 3, zeljo olimpiku 3, itd.... Osim gostovanja nismo se proslavili ni kuci, prosuli smo bodove. S to se rasporeda tice na proljece imamo jedno gostovanje vise a kuci nam dolaze svi ovi veliki kojima u gostima nismo pomrsili racune. Ne vidim razloga za realan optimizam. Jedino sto nas moze spasiti je neka luda serija dobrih rezultata, mada mislim da za to ovaj tim realno nema snage. Lakse nam se fokusirati na Kup i traziti sansu u direktnom omjeru u dvije utakmice u kojima ili jesi - ili nisi lav.

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 30 sep 2014, 22:14

Standardno je kod nas da kad igramo dobro svi se hvale sta su uradili,ali kad treba preuzeti odgovornost za lose stvari svi sute,osim Feje koji je priznao svoju gresku.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

veteran71
Kontakt:

Post Postao/la veteran71 » 30 sep 2014, 22:34

Mrva Serdarevic zabio danas gol Zrinjskom.... Bravo majstore...

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 30 sep 2014, 22:37

veteran71 je napisao/la:
MostaracVelezovac je napisao/la:Necu da opravdavam niti kritikujem ikoga - ali u pravu su navijaci sto su ovo uradili. Sasvim fer i korektno - i sto je najvaznije totalno odmjereno i upuceno na pravu adresu, to jest Feji i igracima.

Ipak, treba 3 stvari drzat u vidu:
1) Feja je ovdje odgovoran, ali puno manje nego igraci. Zasluzuje podrsku i treba da je i dalje dobiva - ali snosi dio odgovornosti za ovaj pad u formi.
2) Nama je raspored do sad takav da smo mi igrali 3 od 4 najteza gostovanja za nas ove sezone (Sarajevo, Siroki i svinje, a nismo jos Zelju) dok niti Zeljo, nit Sarajevo, nit Hinjski nit Siroki nisu odigrali ni ublizu toliko teskih gostovanja do sad. Tek ce ih igrat i tu ce biti nasa prilika za prikljucak u vrh.
- Siroki je do sad samo gostovao Zelji i uzeo bod. Uzeo je bod i Borcu.
- Sarajevo je samo islo Sirokom od kojeg je izgubilo.
- Zeljo nije gostovalo NIKOME od te cetvorke, najteze gostovanje im bio Olimpic.
- Hinjski samo gostovao Zelji, kojeg je dobio. A od Borca su izgubili u gostima.
Znaci ima tu jos da se igra u vrhu. Mi smo najtezi raspored do sad imali.
3) Sarajevo koji ima dupli budzet od nas ima samo 3 boda prednosti nakon 9 kola - uz mnogo laksi dosadasnji raspored.

Malo mi nije jasna ova matematika. Mi smo iz ove tri utakmice na strani uzeli samo bod a a zrinjski samo zelji 3, zeljo olimpiku 3, itd.... Osim gostovanja nismo se proslavili ni kuci, prosuli smo bodove. S to se rasporeda tice na proljece imamo jedno gostovanje vise a kuci nam dolaze svi ovi veliki kojima u gostima nismo pomrsili racune. Ne vidim razloga za realan optimizam. Jedino sto nas moze spasiti je neka luda serija dobrih rezultata, mada mislim da za to ovaj tim realno nema snage. Lakse nam se fokusirati na Kup i traziti sansu u direktnom omjeru u dvije utakmice u kojima ili jesi - ili nisi lav.
Vidi, to stoji za kup, ali ne mislim da je sezona izgubljena jos jer je nas raspored do sad mnogo tezi nego raspored i jednog od ova 4 kluba (Siroki, Zeljo, Sarajevo i Svinje).

1) Uzeti bodove Olimpiku nije isto ko Sarajevu, ni Zelji ni Svinjama ni Sirokom (u gostima). Ja sam Olimpika i Borca spomenuo samo kao usput onako. Nije isto gostovanje kod Borca ili Olimpika ili kod Sirokog.

2) Svinje jesu uzele 3 Zelji - ali nisu igrali 3 od 4 najteza gostovanja jos. Mi ako uzmemo Zelju na Grbavici, u istoj smo skoro situaciji ko oni.

Drugim rijecima, nemozes porediti gostovanje Vitezu, Travniku i Zvijezdi sa gostovanjima Sirokom, Svinjama i Sarajevu.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 30 sep 2014, 22:40

emil02in je napisao/la:Standardno je kod nas da kad igramo dobro svi se hvale sta su uradili,ali kad treba preuzeti odgovornost za lose stvari svi sute,osim Feje koji je priznao svoju gresku.
I zato ce on prije steci povjerenje raje nego svi ostali koji ne priznaju svoje greske. On je do sad dokazao da nije shampita od strucnjaka ko Ibrakovic npr, i daje mi nade da on od prilike zna sta treba da uradi da ovo popravi - i ja se nadam tome.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 30 sep 2014, 22:49

Basic ce vjerovatno i ostati ovdje ;)

Nadam se da će Velež ispraviti grešku iz derbija i napokon početi igrati nogomet :)

veteran71
Kontakt:

Post Postao/la veteran71 » 30 sep 2014, 22:54

Kakav Vam je ovaj tim:

Dragojevic, Hebibovic, Zolj, Skaljic, Pejic, Demic, Maletic, Vladavic, Serdarevic, Cemalovic i Colic
klupa: Bobic, Jazvin, Kazazic, Merzic, Zvonic, Beso, Mace

Bi li mogao vise u ovih 9 kola? Kostaju puno manje...

RezervniGolman
Kontakt:

Post Postao/la RezervniGolman » 30 sep 2014, 23:09

veteran71 je napisao/la:Kakav Vam je ovaj tim:

Dragojevic, Hebibovic, Zolj, Skaljic, Pejic, Demic, Maletic, Vladavic, Serdarevic, Cemalovic i Colic

Babo od 9 do 13 mjesta ali bi u subotu dali dobar degenek međugorčanima
KLUB LJUDI ČIJI OBRAZ NE MOŽEŠ KUPITI,ČIJE USPOMENE NE MOŽEŠ IZBRISATI.
LJUDI KOJIMA NE MOŽEŠ LAGATI.
VELEŽ MOSTAR,KLUB RAJE,LJUBAVI,PONOSA I PRKOSA.
KLUB SVIH NAS.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 30 sep 2014, 23:14

ovo će biti moguće tek od slijedeće sezone kada se još više poboljašju uslovi za omladince. ;)

veteran71
Kontakt:

Post Postao/la veteran71 » 30 sep 2014, 23:17

RezervniGolman je napisao/la:

Babo od 9 do 13 mjesta ali bi u subotu dali dobar degenek međugorčanima

Babo ovi bi ginuli za petokraku i crveni dres a i znaju brate...Colic i Mrva su nas toliko puta obradovali, Demic je odlucio Derbi pod BB.....Koliko bi nam samo para ostalo godisnje, mogli bi zimus dovesti jedno pravo pojacanje...

veteran71
Kontakt:

Post Postao/la veteran71 » 30 sep 2014, 23:21

AlemC85 je napisao/la:

ovo će biti moguće tek od slijedeće sezone kada se još više poboljašju uslovi za omladince. ;)

Nisam ovo shvatio. Kakve veze imaju omladinci sa ovim? Moja gruba racunica kaze da smo imali ovakav ili slican tim na startu ove sezone da bi imali 300.000 svojih para ove godine da ulozimo u omladinsku skolu jer bismo imali jedno 12 ugovora manje i isto toliko troskova stana i hrane....A bodova tvrdim vise.... dakle, ovo je matematika....ona je egzaktna i surova...

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 30 sep 2014, 23:26

veteran71 je napisao/la:
AlemC85 je napisao/la:

Nisam ovo shvatio. Kakve veze imaju omladinci sa ovim? Moja gruba racunica kaze da smo imali ovakav ili slican tim na startu ove sezone da bi imali 300.000 svojih para ove godine da ulozimo u omladinsku skolu jer bismo imali jedno 12 ugovora manje i isto toliko troskova stana i hrane....A bodova tvrdim vise.... dakle, ovo je matematika....ona je egzaktna i surova...
možda sam se pogrešno izrazio, ali sam mislio reći da bi sa boljim uslovima Velež odmah mogao gotove igrače ubacivati u vatru i time bi se uštedjeli novci.

veteran71
Kontakt:

Post Postao/la veteran71 » 30 sep 2014, 23:40

Aleme slazem se da je jaka omladinska skola sa kvalitetnim uslovima imperativ i da za to treba ipak vremena. Ali dok ne docekamo nove mlade igrace, treba se osvrnuti oko sebe i pogledati gdje su danas Velezovi igraci i jesu li losiji od pojacanja? Zasto Rijad Demic igra u Gradaccu, Kszazic u Celiku, Jazvin u Branitelju, Mrva u Ljubuskom, zasto nam Colic ne valja kad nam se nudio na pocetku sezone......Kome ne valja sin Joje Kazazica sa Carine a valja Dusan Hodzic iz Obarske????????? Nisu nase akvizicije stigle iz Crvene Zvezde, Partizana, Vojvodine, vec iz Gradine, Sindjelica, Novog pazara i Velike Obarske. Pa Mrva je lani na kraju svoje karijere dao vise golova nego Popovic u cijeloj svojoj karijeri.....A Mrva nije centarfor....Uvali ga i danas Zrinjskom.....

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 01 okt 2014, 00:08

drakensang je napisao/la:Ne treba nam akademija. Sad cu i ja iznijeti svoje misljenje. Prvo, odmah cu se dotaknuti Basica jer je on najaktuelniji "odlazak" iz Veleza koji nije upisao minute u prvom timu. U sustini, krivi su roditelji ali ne moze se sva krivica svaliti na pohlepne roditelje. Zar nije bolje da se Basic prikljuci prvom timu i da ga se istrpi u napadu jednu godinu, do dvije jer ocito da nam skauting sto se tice gotovih napadaca ne ide. Uzimam za primjer Zelju, Adzem je od Bajica koji je u Djurbuzovica bio kapiten klupe, napravio klasnog spica za samo 15 utakmica? Kako? Djetetu su obecali da ce igrati, potpisao je i sada od njega prave postepeno nekoga ko ce za godinu dvije imati ogromnu cijenu za nase prostore iigrati u nekoj jakoj evropskoj ligi. Zar i mi to nismo mogli sa Basicem, kad vec ne mozemo ubosti pravog spica? Niko na to dijete ne bi lajao sa tribina garantujem vam, a gledajuci ga zabio bi barem gol-dva do sada, na svoju brzinu i na nemogucu tehnicku potkovanost. ****, nemam nista protiv Popa ali zar nije bolje produkt nase skole forsirati i na kraju krajeva na njemu i zaraditi? Opet, ima i druga strana medalje, koja muci sve igrace nase lige. evo sad je Basic ovdje, vidjam ga po Artu i nocnim klubovima, jedan Radovac visi po nargilama, ****, malo je Soudanija danas ..
Kad već spominješ Želju moram se ubaciti u diskusiju.Bajić je dobijao šansu za igru i dok je Amar bio trener, ne puno ali je dobijao.Ove godine Željo ima 5 mladih igrača koja je ispromovisao i koja su zasjala u punom sjaju(Bajić,Sadiković,Memija,Hadžiahmetović,Kjosevski),prva 3 u zagradi su skoro nezamjenjivi u prvih 11 a 4-ti je blizu prvog tima,(dobijao šanse za igra,u ovoj sezoni) 5 je golman(branio 30-tak minuta protiv Viteza) koji je talentovan jako i koji će dobiti šansu a od sljedece sezone će i drugi igrači iz omladinske škole dobiti priliku i to je jedini ispravan put.Željo sa 98% svoje talentovane djece ima potpisane ugovore, i to je nešto što je fenomenalno.Ono što je bit ovog mog posta je da Velež mora crpit snagu iz mahala mostarskih jer su se tu rađali talenti i prije a i sad ima talenata.Vaša najveća greška je što dovodite polovnjake iz susjednih zemalja i dajete im velike plate umjesto da forsirate svoju djecu, npr Stojčev iz Sarajeva ima platu ko sva 5-ca gore pobrojanih igrača ali on se nikad neće boriti na način na koji se oni bore za dres i grb svog kluba jer imaju taj klub u srcu.
Pozdrav za pastrmku, starog jeb.aca i ostale Veležovce :D
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

RezervniGolman
Kontakt:

Post Postao/la RezervniGolman » 01 okt 2014, 01:07

ljooooooooŽe :thumbup: :wave:
KLUB SVIH NAS.

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 01 okt 2014, 04:52

veteran71 je napisao/la:Aleme slazem se da je jaka omladinska skola sa kvalitetnim uslovima imperativ i da za to treba ipak vremena. Ali dok ne docekamo nove mlade igrace, treba se osvrnuti oko sebe i pogledati gdje su danas Velezovi igraci i jesu li losiji od pojacanja? Zasto Rijad Demic igra u Gradaccu, Kszazic u Celiku, Jazvin u Branitelju, Mrva u Ljubuskom, zasto nam Colic ne valja kad nam se nudio na pocetku sezone......Kome ne valja sin Joje Kazazica sa Carine a valja Dusan Hodzic iz Obarske????????? Nisu nase akvizicije stigle iz Crvene Zvezde, Partizana, Vojvodine, vec iz Gradine, Sindjelica, Novog pazara i Velike Obarske. Pa Mrva je lani na kraju svoje karijere dao vise golova nego Popovic u cijeloj svojoj karijeri.....A Mrva nije centarfor....Uvali ga i danas Zrinjskom.....
Najbolje bi bilo care da zovnemo Obada,Mrleta i Kajtu da se i oni aktiviraju, pa onda imamo strasan Velez sve sa nasim domacim zvijezdama :urnebes:

Bola dje ces Colica zvati nazad i kazes on ce se boriti za Velezov grb :crazy: ,da je Ronaldo on nam ne treba (ko imalo prati klub znace zbog cega,nabiyem ga na car).Mrva Serdarevic :crazy: ,svaka cast za igre prije 10-tak godina,on trenutno moze igrati samo na termionima sa rajom.
Zlaja Kazazic solidno borben igrac ali zato velika rupa u odbrani,koshto nas je dosta bodova a trenutno imamo solidnu odbranu (a i on trazi neku veliku lovu,bas sam sluso jednom razgovor,prosli put kad je potpisivo,hoce frajer mercedes i jos para na ruke ,pa nisi bola Maldini, halo :crazy: ) Mirza Cemalovic je jos zelen treba mu iskustva a on ga nikad u Velezu nece steci jer je stalno na klupi.On po meni treba prvo otici recimo u neki tim u 1 ligu federacije gdje ce igrati citavu sezonu da dobije na rutini i iskustvu pa tek onda traziti mjesto u prvom timu Veleza.Bojim se da ce propasti ako i dalje ovako nastavi. Rijad Demc je postigao taj gol pod BB ali nikad nista vise od toga nije napravio.I on je iso iz Veleza (iako je bio dogovorio sve)pa se vraco pa probo u Iranu pa sad je u Zvijezdi,po meni on je dobar igrac za 1 ligu Federacije. Za Jazvina ne znam jer nemam nekih provjerljivih informacija za njega,a da ista vrijedi vjerovatno bi naso neki drugi klub u PL.Nas problem nije sto se dovode igraci sa strane,nego je problem sto ti igraci sa strane koji dodju moraju biti bar 30% bolji igraci od alternativnih domacih igraca,a vecina ih nije,i to treba pitati Mrkve,bola kakva nam ovo "pojacanja" uvaljivas u sveti klub,otices u qrac i ti i ta tvoja "pojacanja" :twisted:

FORZA VELEZ :tokralju:
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 01 okt 2014, 07:39

E čuj veterana i Čolića.
To što imamo loš skauting što se napadača tiče ne znači da imamo vanserijske talente u omladinskom pogonu.
DAJTE POBOGU KANITE SE VEĆ JEDNOM STARE ISFURANE PRIČE O PRETALENTIRANOJ MOSTARSKOJ DJECI !

I priča lik o tome kako ovi sa strane vode nesportski život a onda u prvih 11 uvrsti Mrvu i degena Colica.
. . . Nacionalizam vas uči da budete ponosni na sranje koje niste napravili
i da mrzite ljude koje nikada niste upoznali . . .

RezervniGolman
Kontakt:

Post Postao/la RezervniGolman » 01 okt 2014, 07:42

NeverGiveUp je napisao/la:E čuj veterana i Čolića.
To što imamo loš skauting što se napadača tiče ne znači da imamo vanserijske talente u omladinskom pogonu.
DAJTE POBOGU KANITE SE VEĆ JEDNOM STARE ISFURANE PRIČE O PRETALENTIRANOJ MOSTARSKOJ DJECI !

I priča lik o tome kako ovi sa strane vode nesportski život a onda u prvih 11 uvrsti Mrvu i degena Colica.
Mrvu kad su testirali pokazalo mu 0,5 promila krvi u alkoholu :urnebes: :urnebes: :urnebes:
KLUB SVIH NAS.

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 01 okt 2014, 07:45

Ja bola...

Ne znam, nek se kolega ne naljuti ali sam sebi upada u usta...
Prošlo je kroz Velež i dobrih igrača sa strane, ali bolna rana je taj napadač. Od Džafe i Ace nikako naći makar upola dobrog!
. . . Nacionalizam vas uči da budete ponosni na sranje koje niste napravili
i da mrzite ljude koje nikada niste upoznali . . .

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.