RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

pravnik1981
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la pravnik1981 » 30 sep 2014, 11:51

Eagles_OldSchool je napisao/la:
RezervniGolman je napisao/la:Cao RAja moja fina. Izgubismo od Chicago White Socksa ali prci ga idemo dalje. Dobra ekipa nas bila pod BB :clap: 200 mostaraca koji nisu štedili grla i dlanove. Upao u 20oj minuti s herc taxi-jem samo da ne placam smećarima kartu i nisam je platio :lol: necete od mene marke. Igra :hmmmmm: isto brato ko neka capi koja tuki nikad nije vidila pa odlucila da je bapro. Grozno da ne moze biti. Cetvorici-petorici se odmah zahvaliti i nogom ih olipa u kičmu. Vladavic se jedini borio uz Nikolica i jedina dvojica koja po meni zasluzuju prolaznu ocjenu. Kikaši se s razlogom radovali s obzirom da su nas dobili nakon dvije ipo godine i iz auta syebali jedan od ljepsih grafita u gradu. Neka se ne cude kad im pođu njihovi s ranom zorom nalazit se posarani. Oko za oko zub za zub. Nista idemo dobit sutra majstore s lašve i pokusat u prvoj tekmi ovjerit prolaz.

P.S. Što sam cuo dobru izvalu u tite na dan tekme. Pita momak drugog. Koliko ide RA danas pod BB? Kaze mu ovaj ide 200 prijavljenih i 400 s biroa :urnebes: :urnebes:

Ništa rođeni moji glavu gore i sutra SVI NA STADION

FORZA UZ NAŠU STARU MOSTARSKU

MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA

Kakav grafit je unisten ...
U mahali novi grafit...unisten pa prepravljen ;)

VigorMostarac
Kontakt:

Post Postao/la VigorMostarac » 30 sep 2014, 12:22

slika

NEŠTO RAZMIŠLJAM KOLIKO BI SE SAMO POSJETA POPRAVILA KADA BI PRIKUPILI PARE I POKRILI TRBINU,NEŠTO NA FAZON SA SLIKE.
A NK RED-ARMY UMJESTO DA UBACIVA BAKLJE U TEREN I ŠTETI KLUBU NEBI TREBALI TROŠITI PARE NA BAKLJE I DIMNE KEGO DOGOVORITI OD TI PARA DA SE IZNAJME 1-2 AUTOBUSA NA RELACIJU S.LOGOR-VRAPČIĆI 1SAT PRIJE POČETKA DA IDE GORE DOLE I PO ZAVRŠETKU OPET.

TREBA RADITI NA BUDUĆNOSTI A NE PROSIPATI GLUPOSTI.....
IZBACITI NOVU SERIJU ŠALOVA ILI NEŠTO SLICNO PA IH PLASIRATI NA TRŽIŠTE DA I DIJASPORA SE MOŽE PONOVITI.
RADITI NA MALO ČEŠĆIM PRIKUPLJANIMA NA RAZLICITE NAČINE.....

MALO SE SVI MORAMO TRZNUTI I DATI SVOJ DOPRINOS.

ZAMISLITE SITUACIJU:
LAGANO U AUTOBUS PA DO VRAPČIĆA A TRBINA POKRIVENA NEKISNESE I AKO PADA,MILINA,MILINA BI BILA.

IMA TU I DRUGI STVARI...SVJESNI SMO SVEGA SAMO ŠTO SVE ČEKAMO DA SAMO PADNE SA NEBA.

POZDRAV RAJA I NE LJUTITE SE NA MENE ALI....MALO TREBA ZAGRNUTI RUKAVE PA AKO NIŠTA GRAĐENSKA AKCIJA KO NEKAD
IDEMO PRAVITI STADION MALO PO MALO ZA NAŠU BOLJU BUDUĆNOST.

MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA
VFC THE RELIGION

RezervniGolman
Kontakt:

Post Postao/la RezervniGolman » 30 sep 2014, 12:37

[youtube][/youtube]

BOSONOGI IZ SOKAKA FUDBALSKI SU KRALJEVI
KLUB LJUDI ČIJI OBRAZ NE MOŽEŠ KUPITI,ČIJE USPOMENE NE MOŽEŠ IZBRISATI.
LJUDI KOJIMA NE MOŽEŠ LAGATI.
VELEŽ MOSTAR,KLUB RAJE,LJUBAVI,PONOSA I PRKOSA.
KLUB SVIH NAS.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 30 sep 2014, 14:14

slažem se sa mnogima da smo loše odigrali, ali ljudi moji to je sport i idemo dalje.

ko kaže da ćemo propasti ako Nikšić ode sa čela Federacije? pa ljudi moji imate njegov intervju na mostarskoj televiziji, gdje govori o koracima u skorijoj budućnosti, ali se ne želi izlaziti u javnost, plus taj isti Nikšić govori da je uvijek bio i bit će uz Velež, i da ne zavisimo od jednog čovjeka tj. njega.

dalje, po pitanju ulaganja u stadion, ja sam još prošle godine predložio da forumaši koji žive u Mostaru, i koji su u dobrim odnosima sa Mrkvom, i drugima, da održe jedan konstruktivan sastanak na kojem bi bila ozvaničena akcij npr. za rekonstrukciju RA tribine ili akcija za reflektore. Druge nam nema, nego da se i putem foruma pokrene ta priča. Dalje bi se išlo ka prijedlozima vani prema našoj dijaspori, od koje bi se krenulo sa skupljanjem novca, i da se novac ne šalje direkt ovamo zbog mogućih zloupotreba, nego da se pare daju direkt izvođačima, slično kao što je urađeno i sa pomoćnim terenom. Eto to je moj prijedlog. ;)

Ako neko slučajno zna koja je slijedeća akcija u pitanju neka javi putem pp, možda sam i nešto propustio, ko zna.

Tosre
Kontakt:

Post Postao/la Tosre » 30 sep 2014, 15:46

RezervniGolman je napisao/la:[youtube][/youtube]

BOSONOGI IZ SOKAKA FUDBALSKI SU KRALJEVI
Pa dje si ti Pastrmka Care?

Nemogu ni ja zaboraviti ove dane majke mi moje, zao mi samo sto ova mladja raja ovo nisu dozivila. *ebes ti sve ovo danas, ovu seljacku ligu koja je gora nego treca liga u ono vrijeme, kupljene titule, stranacke ekipe ko fol "ravnopravne" drzave gdje se unaprijed dogovara ko ce sta uzeti, gdje seljacine sjede u tzv savezu bih, jedne godine mora da je cirilica, jedne da je latinica ko da je ravnopravno da se neko nebi naljutio bio ugrozen i ostalo... :puke:
Ono su bili dani druze moj kada je jedanaest momaka, fudbalskih znalaca ginulo na terenu za crveni dres, kada su se lopte provlacile kroz noge dinamovim i zvezdinim asovima. To je bilo milina gledat majke mi moje, a danas kad god hocu da pogledam neku tekmu iz ove lige uvijek zaspem kako je interesantno i uzbudljivo.
Daj bola meni sad da odigram, majke mi moje mogao bi mozda 10 minuta, ali bih za tih deset minuta krv pisao, izbijao bih protivnike iz cipela, borio bih se ko lav, a onda bi me u hitnu odveli na transfuziju krvi i masiranje srca, poginuo bi za Velez majke mi moje. A pogledaj ove manekene sto odigrase sad u subotu, umislilo se da su neki igraci, ko ono netereba se ni trcati ni boriti, sve mlako ko pickice, pustaju ove da ih karindjaju sa ledja, a oni ne znaju uzvratiti duplo ko sto su prije raja radila, neko te jednom udari, ti zapamtis i duplo mu vratis, sve maradona do maradone majke mi moje. :thumbdown:

Jedno je sigurno a to je da Velez u ovakvoj ligi mora imati duplo jacu ekipu od ostalih da bi se nesto moglo napraviti, da bi se bilo bolje od drugih, da ti nemogu nista ni sudijski lopovi i a ni sudijske neznalica. Dok je ovako izjednaceno stanje sa ostalim ekipama i srednja zalost, sve ti je u ovoj ligi u pet deka, mi sa ovakvom mlakom igrom nemamo sta traziti ovdje majke mi moje, dovoljno da sudija malo nategne za protivnika i mi gubimo bodove. Sve je u ovoj ligi tanko i slabo.

Pozdrav tebi druze, Pozdrav svim mojim Crvenim drugovima, samo neka Veleza, neka Raje, bice bolje, dolaze bolji dani. ;)

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 30 sep 2014, 16:06

http://sportsport.ba/bh_fudbal/kodro-ne ... ebe/141679" onclick="window.open(this.href);return false;

Kaze na kraju Meho, Velez je moja prva ljubav, ja to ne mogu i necu da krijem.
Bas je ljudina.
Prvo gostovanje je pod BB, pa eto mostarci, dodjite podrzite covjeka. :)
1946

Mostar81
Kontakt:

Post Postao/la Mostar81 » 30 sep 2014, 16:22

Upravo sam dosao sa treninga Veleza inace sam clan KNRA i otisli smo gore da obavimo razgovor s manekenima zbog prikazanog u prethodnih 9 kola.(Mislim da je bilo i vrijeme) Momci su nas ispostovali primili na trening i saslusali dali smo im do znanja da zelimo samo borbu i predanost a da nasa podrska nece izostati,trazili smo da ginu na terenu,dogovorili smo se takodjer oko izlazaka njihovih da cemo mi poceti rjesavati problem alkohola ako oni to sami sa sobom ne pocnu,a takodjer informacija da je otjeran Djokic i da im je od plate odbijeno 50% naredna dva mjeseca.Feji smo rekli da ima apsolutnu podrsku u daljem radu i da njega ne smatramo odgovornim.Krivci su iskljucivo igraci koji su obecali da ce poceti pruzati partije kakve zelimo kakvih smo gladni. Ne preostaje nista drugo nego da vidimo da li ce nas ispostovati jer ako ne ispostuju pravila igre cemo malo mijenjati kao i ophodenje prema njima! SUTRA SVI NA STADION!
To je ljubav kojoj ni smrt ne moze reci dovidjenja! forza Velež

mazluminho
Kontakt:

Post Postao/la mazluminho » 30 sep 2014, 16:25

:D

VigorMostarac
Kontakt:

Post Postao/la VigorMostarac » 30 sep 2014, 16:29

DUBOKA JE NERETVA,KANJOM IZNAD NJE
NA KANJONU ĐAVO STOJI I PORUCUJE:

PODRŽIMO NAŠE ROĐENE U KUPU

TU SU DOBRE ŠANSE ZA EUROPOM AKO TO OZBILJNO MISLIMO

FORZA VELEŽ
VFC THE RELIGION

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 30 sep 2014, 16:32

mazluminho je napisao/la:smiješan klub i urnebesno smiješni navijači.bezbolnije bi vam bilo da se ugasite da se ne sprdaju s vama
Bolan jesu li ti rekli da ne koristis pravo ime na forumu :P
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

RezervniGolman
Kontakt:

Post Postao/la RezervniGolman » 30 sep 2014, 16:53

Mostar81 je napisao/la:Upravo sam dosao sa treninga Veleza inace sam clan KNRA i otisli smo gore da obavimo razgovor s manekenima zbog prikazanog u prethodnih 9 kola.(Mislim da je bilo i vrijeme) Momci su nas ispostovali primili na trening i saslusali dali smo im do znanja da zelimo samo borbu i predanost a da nasa podrska nece izostati,trazili smo da ginu na terenu,dogovorili smo se takodjer oko izlazaka njihovih da cemo mi poceti rjesavati problem alkohola ako oni to sami sa sobom ne pocnu,a takodjer informacija da je otjeran Djokic i da im je od plate odbijeno 50% naredna dva mjeseca.Feji smo rekli da ima apsolutnu podrsku u daljem radu i da njega ne smatramo odgovornim.Krivci su iskljucivo igraci koji su obecali da ce poceti pruzati partije kakve zelimo kakvih smo gladni. Ne preostaje nista drugo nego da vidimo da li ce nas ispostovati jer ako ne ispostuju pravila igre cemo malo mijenjati kao i ophodenje prema njima! SUTRA SVI NA STADION!
Svaka cast care. Bez vas omladine nema nista. Samo jako i najostrije. Nema zayebancije s petokrakom. Na vama je da to rjesavate beze bi bilo da idemo dzuturumi ja tosre rodjak rodjenisa bmv i ostali jer nebi bilo puno price vise dijela s ponekim samarom a to ne prilici nasim godinama. Ovo im je zadnja sansa. Nije problem poraz,bit ce ih i to je normalno ali najveci poraz za mene je ona pickasta igra koju smo gledali u subotu. Aaaa izbi i ti njega iz kopacka,štipaj u duelu,kucni ga laktom,koljeno ali pogini za petokraku. Sutra svi na stadion da im pruzimo podrsku i vidimo jesu li razmislili u ova 4 dana. Isto da cestitam Feji rodjendan koji danas slavi. Feja malo cvrsce to.

Tosre :thumbup:
KLUB SVIH NAS.

Mostar81
Kontakt:

Post Postao/la Mostar81 » 30 sep 2014, 17:13

RezervniGolman je napisao/la:
Mostar81 je napisao/la:Upravo sam dosao sa treninga Veleza inace sam clan KNRA i otisli smo gore da obavimo razgovor s manekenima zbog prikazanog u prethodnih 9 kola.(Mislim da je bilo i vrijeme) Momci su nas ispostovali primili na trening i saslusali dali smo im do znanja da zelimo samo borbu i predanost a da nasa podrska nece izostati,trazili smo da ginu na terenu,dogovorili smo se takodjer oko izlazaka njihovih da cemo mi poceti rjesavati problem alkohola ako oni to sami sa sobom ne pocnu,a takodjer informacija da je otjeran Djokic i da im je od plate odbijeno 50% naredna dva mjeseca.Feji smo rekli da ima apsolutnu podrsku u daljem radu i da njega ne smatramo odgovornim.Krivci su iskljucivo igraci koji su obecali da ce poceti pruzati partije kakve zelimo kakvih smo gladni. Ne preostaje nista drugo nego da vidimo da li ce nas ispostovati jer ako ne ispostuju pravila igre cemo malo mijenjati kao i ophodenje prema njima! SUTRA SVI NA STADION!
Svaka cast care. Bez vas omladine nema nista. Samo jako i najostrije. Nema zayebancije s petokrakom. Na vama je da to rjesavate beze bi bilo da idemo dzuturumi ja tosre rodjak rodjenisa bmv i ostali jer nebi bilo puno price vise dijela s ponekim samarom a to ne prilici nasim godinama. Ovo im je zadnja sansa. Nije problem poraz,bit ce ih i to je normalno ali najveci poraz za mene je ona pickasta igra koju smo gledali u subotu. Aaaa izbi i ti njega iz kopacka,štipaj u duelu,kucni ga laktom,koljeno ali pogini za petokraku. Sutra svi na stadion da im pruzimo podrsku i vidimo jesu li razmislili u ova 4 dana. Isto da cestitam Feji rodjendan koji danas slavi. Feja malo cvrsce to.

Ovo im je bio zuti karton.Ako nas ne ispostuju navijaci ce poceti sankcionisati jer je ocito da sankcije kluba nisu dovoljne.Vecina RAje je trenutno mladja i svi odvajaju od faksa,skole,obroka,izlaska da ih prate svuda po bosni i zato trazimo malo vise postovanja.Ne vrsimo nikakav pritisak na njih mi cemo ih pratiti bez obzira pobjeda-poraz,mi volimo Velez i nikog drugog(nismo poput nultrasa koji kao zamjenske klubove/drzavu imaju dinamo hajduk)MI IH STOJIMO I CUVAMO IM LEDJA NEMAJU SE CEGA PLASITI,UVIJEK SMO TU ZA NJIH!
To je ljubav kojoj ni smrt ne moze reci dovidjenja! forza Velež

RezervniGolman
Kontakt:

Post Postao/la RezervniGolman » 30 sep 2014, 17:18

Mostar81 samo jako brat :thumbup:
KLUB SVIH NAS.

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 30 sep 2014, 17:21

Svaka čast, imam osjećaj da će ovo pozitivno utjecat na njih. :thumbup:
Đokić očito nije dovoljno dobar golman, branio je par utakmica i to se moglo vidjeti. Dragojević je dosta bolji, pa čak i Bobić je bolji od njega.

Mostarac1971
Kontakt:

Post Postao/la Mostarac1971 » 30 sep 2014, 17:26

Mostar81 je napisao/la:
RezervniGolman je napisao/la:

Ovo im je bio zuti karton.Ako nas ne ispostuju navijaci ce poceti sankcionisati jer je ocito da sankcije kluba nisu dovoljne.Vecina RAje je trenutno mladja i svi odvajaju od faksa,skole,obroka,izlaska da ih prate svuda po bosni i zato trazimo malo vise postovanja.Ne vrsimo nikakav pritisak na njih mi cemo ih pratiti bez obzira pobjeda-poraz,mi volimo Velez i nikog drugog(nismo poput nultrasa koji kao zamjenske klubove/drzavu imaju dinamo hajduk)MI IH STOJIMO I CUVAMO IM LEDJA NEMAJU SE CEGA PLASITI,UVIJEK SMO TU ZA NJIH!
Bravo Mala Raja tako i treba očitati im bukvicu , Vi ste Nama džuturumima Ponos ! :D Ko da je neko od uprave uzeo Zdravo za gotovo moj savjet za 50% oduzimanja od plate. Pozdrav za sve Rodjene i što bi Tosre reko Volim vas sve Majke mi moje !!!!! A za ovog mungosa tj Mazluma Šibe keerino :bih:
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA! RA1981

RezervniGolman
Kontakt:

Post Postao/la RezervniGolman » 30 sep 2014, 17:34

Raja ignorisite ove simpatizere klubova bez istorije legendi i tradicije. Vidis da nemaju ni svoju boju. Cas su bijeli cas kopiraju crvenu Velezovu pa su onda crni,sutra ce bit zuti i tako. Smijesno. Samo zalijepite neki klip ili clanak kao onaj od gosp. Markovine. To njih brato boli najvise i vraca ih u minijaturu gdje i jesu
[youtube][/youtube]

Idemo mostarski rođeni sutra riješit prolaz odmah u prvoj
KLUB SVIH NAS.

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 30 sep 2014, 17:43

Ma po dzepu to boli vise od samara.A vi koji vidite nekog od fudbalera da piju prvo slikaj pa spremi u klub,ako se ponovi onda vaspitno djelovat na licu mjesta.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 30 sep 2014, 18:39

emil02in je napisao/la:Ma po dzepu to boli vise od samara.A vi koji vidite nekog od fudbalera da piju prvo slikaj pa spremi u klub,ako se ponovi onda vaspitno djelovat na licu mjesta.
Dovoljno samo proć pored piramide ili neke slične kafane...

veteran71
Kontakt:

Post Postao/la veteran71 » 30 sep 2014, 19:12

anel81m je napisao/la:
veteran71 je napisao/la:
tepsija je napisao/la:Treba poraditi sa igračima,treba im dobar psiholog.
Gledam sinoć Matijasa na BHT-u,pogled dole,spuštena ramena.
Trebaju se malo isporavit :D

Nekada je u Velezu osnovna bila psiholoska priprema..... recimo, udje Sula Rebac u svlacionicu i pita: "s kim igramo danas".....kad je dobio odgovor sa Sutjeskom, Sula izadje i dobaci igracima: "dajte im 5 komada...."

Ali, tad su bila druga vremena....u Veležu su igrali kraljevi mostarskih mahala, žongleri koji bi ovim današnjim manekenima sakrili loptu da je danima traže....

Ovdje su zanemarena tri osnovna elementa:

1. Selekcija (svojih igrača nemamo godinama jer ih ne znamo proizvesti a scouting nam je očajan)
2. Fizička priprema (ako već nismo najbolji tim u Premijer ligi možemo biti najspremniji tu nam niko ne smeta jer je plata redovna, hrana dobra a i profesionalci smo)
3. Pristup igri i odnos prema dresu

U sva tri segmenta smo podbacili. Tako da ne moramo nagadjati do koga je - do svih je. I do Uprave, i do trenera i do igrača....
U vrijeme Sule Repca je bilo vaspitnih šamara ali zato znamo kakvi su rezultati bili.Dječaci nisu sanjali da igraju u Češkoj ligi već da zaigraju za prvi tim Veleža i ništa više!Dosta njih danas na Velež gleda kao na neku usputnu stanicu.

Svi igraci danas gledaju na Velez kao na usputnu stanicu jer svimimaju ugovor na godinu dana i 90 posto njih nije odavde. I Siroki brijeg i drugi klubovi igraju u istim vremenskom periodu nakon vaspitnih samara, ali ipak imaju selekciju, fizicku spremu, pristup igri i rezultat. Do sada smo stalno govorili da smo u zaostatku jer nemamo para, ali nova uprava je taj problem rijesila. Ali glavni problem nije u novcu nego u ludima koji u Velezu prezivljavaju sve uprave, i nove i stare i koji nisu strucni, moralni i kompetentni da vode Velez na pravi nacin. Kako objasniti kriterije za dovodjenje igraca? Kako to da je npr. Pop pojacanje a u Novom pazaru je dao 0 golova u prosloj sezoni a prosjek karijere mu da svaku petu utakmicu da gol. Ko ne vjeruje nek vidi statistiku...

veteran71
Kontakt:

Post Postao/la veteran71 » 30 sep 2014, 19:17

emil02in je napisao/la:Ljudi probudite se,danas ne mozes nikog zaustaviti ako zeli otici ili mu to roditelji zele.Za akademiju koju svi prizeljkujemo treba mnogo novca da se samo naprave osnovni uslovi.Ovo je vrijeme kapitalizma gdje svako ko ulozi 1KM gleda da mu se vrate barem 2KM.Prema tome pravo je cudo da nam klub nije u dugu kao ostali jer nam je ekonomija u k..cu.Treba barem desetak miliona da akademija podje raditi,da se potpisu stipendijski ugovori pa da neko od njih iskoci u prvi tim odigra 2-3 sezone pa da se proda negdje u ligu petice da se novci podju vracati.A ko je spreman uloziti taj novac?

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Ovi drugi klubovi koji su u dugovima, odakle njima novac za akademije i za dobre rezultate u omladinskom pogonu? Kako se oni nose sa ambicijama roditelja i odlascima djece?

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.