Studiranje
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Studiranje
Djevojko,ja sam propustio 10 dana predavanja kako bi sa starim radio na kući jer nisam želio da on nekom plaća.
A i ubijeđen sam da bi 95% raje koju ja znam, farbalo nešto za 40 maraka. Moj jaran je radio to za 25.
I ko kaže da je lopata sramota? Ili si ti to po automatizmu zaključila,kao što si zaključila da "većina neće da radi,nego samo popunjava listiće"?
A i ubijeđen sam da bi 95% raje koju ja znam, farbalo nešto za 40 maraka. Moj jaran je radio to za 25.
I ko kaže da je lopata sramota? Ili si ti to po automatizmu zaključila,kao što si zaključila da "većina neće da radi,nego samo popunjava listiće"?
A.F.C. Bournemouth!
- IlProfessore
- Kontakt:
Kakvo god da nam je stanje u državi, svejedno, ja sam mišljenja da fakultet nikada ne može biti završen "bezveze". Kad-tad će se to isplatiti i uloženi trud i rad doći na vidjelo.
Samo je problem što i većina raje misli da su Bogom dati za određeno zanimanje pa hoće svim silama da upišu neki fax, rade rodbinske veze, prijateljstva, poznanstva, kada se već upišu onda idu razne cake od bubica preko raznih đonova a da i ne spominjem mimoilaženja predavanja u širokom luku. Sve to na kraju dođe na svoje pa se čude kako nema posla, kako ih niko neće sa "tom i tom diplomom". A i raja veoma nepromišljeno uzima fakultete za studiranje (hrle na sve društvene fakultete znajući šta ih čeka poslije).
P.s. knjiga je lakša od krampe, uvijek bilo i biće.
Samo je problem što i većina raje misli da su Bogom dati za određeno zanimanje pa hoće svim silama da upišu neki fax, rade rodbinske veze, prijateljstva, poznanstva, kada se već upišu onda idu razne cake od bubica preko raznih đonova a da i ne spominjem mimoilaženja predavanja u širokom luku. Sve to na kraju dođe na svoje pa se čude kako nema posla, kako ih niko neće sa "tom i tom diplomom". A i raja veoma nepromišljeno uzima fakultete za studiranje (hrle na sve društvene fakultete znajući šta ih čeka poslije).
P.s. knjiga je lakša od krampe, uvijek bilo i biće.

“Čuvajte i očuvajte svoju naciju i ime Bošnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta plaća se ropstvom i poniženjem.”
Greivis je napisao/la:Sto ti nisi radila ako nije sramota?

Trcim ja iz apoteke da farbam

Nista sta ce vam djeco fakulteti idite lopatat vani

nije to jedan primjer,imam ih 10-ak oko sebe, sve su to momci,djevojke od 20-25 godina

Željeznicar za život cijeli !
Kakve veze ima sto studiras? Mozes pomoci i uraditi i fizicke poslove ako zatreba. Ako radis imas vikend slobodan.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
Nemam potrebeGreivis je napisao/la:Kakve veze ima sto studiras? Mozes pomoci i uraditi i fizicke poslove ako zatreba. Ako radis imas vikend slobodan.

Odabir pravog fakulteta, ucenje po cijelu noc, podrska roditelja, moj trud i zalaganje su me doveli do toga

Bolje zaraditi dnevnicu u BiH od 50KM (plata 1500KM), nego vani za jedan dan 100 eura (i to kao obični arget), ma ja, 

aj ti to ljudima dokažiIlProfessore je napisao/la:P.s. knjiga je lakša od krampe, uvijek bilo i biće.

Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
dobit ćeš nick i šifru kad počne godinaUnknown Genius je napisao/la:Unknown Genius je napisao/la:Može mi neko od ovih sa ETF-a reći kako da pristupim ZAMGER-u?
Seks je užitak, a gol je ekstaza.
"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."
"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."
boli na kurrac šta je tebe dovelo do toga, i odakle pišeš i šta radiš. Braneći situaciju u BiH pričom o tome kako mladi neće svašta da rade je glupost i arogancija. Neko nema novca za faks, neko jednostavno nije mentalni kapacitet da ide na faks, pa lopata, a negdje ne može ni to, jer nema gdje, i ti ćeš sad doć i srat o tome kako ti pišeš iz apoteke i da su oni krivi jer se nema, daj molim te.likusa je napisao/la:Nemam potrebeGreivis je napisao/la:Kakve veze ima sto studiras? Mozes pomoci i uraditi i fizicke poslove ako zatreba. Ako radis imas vikend slobodan.![]()
Odabir pravog fakulteta, ucenje po cijelu noc, podrska roditelja, moj trud i zalaganje su me doveli do toga
Nijedan fakultet nije suvišan, i uvjeren sam da će kadtad doći na svoje. A mi smo zemlja trećeg svijeta, zar očekujete da nam plate budu kao u njemačkoj?
naprijed rejal
-
- Kontakt:
Savjet za ove sto studiraju ili hoce da upisu neki tehnicki fakultet ili medicinu...
... i naravno ako ne misle ostajati pod svaku cijenu u BiH
Ucite uporedno i njemacki jezik i dobit cete posao u njemackoj sigurno.
Ja sam zavrsio elektrotehniku , trebalo mi je 6 i po godina (znaci ispod prosjecan student , prosjek 7), cim sam dobio diplomu ispalio sam za njemacku traziti posao.
Nakon nekih 50-tak mailova koje sam slao na razlicite firme dobio sam 3 poziva na razgovor, tri ponude , od kojih sam jednu i prihvatio i evo radim vec 2 godine , 2500 € plata na ruke (pocetna 2100€ prvih 6 mjeseci)...
Za ove losije studente, odnosno ove sto su vise lijeni (kao ja) mozda podsticaj da se ipak potrude zavrsiti fax.
Neko znanje s faxa mi nije ni trebalo, sve su me oni naucili u prvih 6 mjeseci, koji i sluze kao probno vrijeme.
... i naravno ako ne misle ostajati pod svaku cijenu u BiH
Ucite uporedno i njemacki jezik i dobit cete posao u njemackoj sigurno.
Ja sam zavrsio elektrotehniku , trebalo mi je 6 i po godina (znaci ispod prosjecan student , prosjek 7), cim sam dobio diplomu ispalio sam za njemacku traziti posao.
Nakon nekih 50-tak mailova koje sam slao na razlicite firme dobio sam 3 poziva na razgovor, tri ponude , od kojih sam jednu i prihvatio i evo radim vec 2 godine , 2500 € plata na ruke (pocetna 2100€ prvih 6 mjeseci)...
Za ove losije studente, odnosno ove sto su vise lijeni (kao ja) mozda podsticaj da se ipak potrude zavrsiti fax.
Neko znanje s faxa mi nije ni trebalo, sve su me oni naucili u prvih 6 mjeseci, koji i sluze kao probno vrijeme.
Prvo tvoje pisanje, a zatim ne shvatanje moga posta dovoljno govori o tebi i tvom odgoju...Kolko god tebe vrijedjalo cinjenica je da mladi sve vise glume i ne zele raditi nesto sto je "ispod njihovog nivoa"...Sveti je napisao/la:boli na kurrac šta je tebe dovelo do toga, i odakle pišeš i šta radiš. Braneći situaciju u BiH pričom o tome kako mladi neće svašta da rade je glupost i arogancija. Neko nema novca za faks, neko jednostavno nije mentalni kapacitet da ide na faks, pa lopata, a negdje ne može ni to, jer nema gdje, i ti ćeš sad doć i srat o tome kako ti pišeš iz apoteke i da su oni krivi jer se nema, daj molim te.likusa je napisao/la:Nemam potrebeGreivis je napisao/la:Kakve veze ima sto studiras? Mozes pomoci i uraditi i fizicke poslove ako zatreba. Ako radis imas vikend slobodan.![]()
Nijedan fakultet nije suvišan, i uvjeren sam da će kadtad doći na svoje. A mi smo zemlja trećeg svijeta, zar očekujete da nam plate budu kao u njemačkoj?
Mislim, glupo je i porediti BiH sa zapadom, jasno je da je vani dosta toga puno bolje. Bolji standard života, uslovi rada, puno veći izbor i šta sve ne, ali imam osjećaj da većina što palamudi kako je bolje negdje kopati nikad nije pošteno uzela krampu u ruke i deset dana crnčila. Može se kopati s dvadeset godina, ali treba misliti na budućnost. Fakultet, po pravilu, je ulaganje u svoju budućnost.
Mislim da ja @likusa više mislila na generalnu pasivnost kod mladih ljudi/studenata u BiH. Mislim da najveću odgovornost, pored katastrofalnog stanja u državi, snose roditelji finansirajući ublehaša od trideset godina, koji zna samo kukati (poznajem i previše takvih primjera, tako da mi ne treba niko govoriti suprotno). Čast izuzetcima, ali ogroman je broj mladih koji neće da rade neke najobičnije poslove iz nekog poniženja ili što se smatraju iznad tog posla, pa i studenti koji tek završe fakultet misle da su Bogom dani za neku visoku poziciju.
Mislim da ja @likusa više mislila na generalnu pasivnost kod mladih ljudi/studenata u BiH. Mislim da najveću odgovornost, pored katastrofalnog stanja u državi, snose roditelji finansirajući ublehaša od trideset godina, koji zna samo kukati (poznajem i previše takvih primjera, tako da mi ne treba niko govoriti suprotno). Čast izuzetcima, ali ogroman je broj mladih koji neće da rade neke najobičnije poslove iz nekog poniženja ili što se smatraju iznad tog posla, pa i studenti koji tek završe fakultet misle da su Bogom dani za neku visoku poziciju.
LUHG!
R.J.W.G. je napisao/la:Mislim, glupo je i porediti BiH sa zapadom, jasno je da je vani dosta toga puno bolje. Bolji standard života, uslovi rada, puno veći izbor i šta sve ne, ali imam osjećaj da većina što palamudi kako je bolje negdje kopati nikad nije pošteno uzela krampu u ruke i deset dana crnčila. Može se kopati s dvadeset godina, ali treba misliti na budućnost. Fakultet, po pravilu, je ulaganje u svoju budućnost.

Moje pisanje nije odraz nikakvog odgoja, već digresija na tvoje konstantno potenciranje nekog sopstvenog uspjeha i ****. Uostalom, učila si noćima a ne znaš da se ne uz imenicu piše sastavljenolikusa je napisao/la:
Prvo tvoje pisanje, a zatim ne shvatanje moga posta dovoljno govori o tebi i tvom odgoju...Kolko god tebe vrijedjalo cinjenica je da mladi sve vise glume i ne zele raditi nesto sto je "ispod njihovog nivoa"...

Da li je nekome ispod nivoa ili nije, to je najmanje bitno, takvi u principu obično nađu neku žaku iz Njemačke i ožene se za papire te cio život ostane sa ženom koju, u biti ne voli, radi neke finansijske sigurnosti i linije manjeg otpora, to meni nikad nije bila solucija niti će. U BiH se može napredovati ako si dovoljno pametan, i željan napretka, plus nisi po defaultu smatran strancem ili došlom, što je ogroman plus odmah napočetku.
naprijed rejal
-
- Kontakt:
davno su ljudi rekli "uci (zavrsi fax) sine da ne radis" i bgm zavrsis fakultet i nista ne radis (u nasoj drzavi)
FORZA MILAN
Ova likusa i njoj slicni rade direktni udar na nasu nemocnu omladinu kojoj je svega preko glave.
Ona je, zamisli ti samo, ucila nocima.wtf
Imala podrsku roditelja, nije je bilo briga hoce li zatrebati novca za nesto...
Pitam se sta bi ona da je kao neki morala sama sebi za fakultet zaraditi?
Ona kaze nece mladi da rade, a ona prva ne bi van farmacije ni sude kuci oprala, a kamoli sta drugo
Ona kaze nece mladi da rade, a ona prva ne bi van farmacije ni sude kuci oprala, a kamoli sta drugo
Likusa je u pravu sa nekim stvarima tipa pasivnost pojedinaca, no to su pojedinci. Ko to ne bi na ovom vaktu volio zaraditi 30KM. Bolje zaraditi 30KM, nego ležati kući. Sve je lahko dok su roditelji tu, ne mislim na njene, nego općenito. Mislim da mnogi još ne znaju šta to znači osamostaliti se i plaćati sve preko svojih, a ne tuđih leđa.
Ove usporedbe sa zapadom su to samo kao dokaz da je bolje raditi na građevini tamo, nego studirati ovdje. Niko nije rekao da je ovdje bolje hrvati nego studirati, s tim da i poslije studija ne očekuj par godina, ako ne i do kraja života da ti bude bajno po završetku studija. Imate skoro 200 magistara nauka po kantonima na birou, o čemu mi onda ovdje raspravljamo? Ne možete reći da je magistar nauka nego nesposoban. Završiš u roku četiri godine, završiš u roku magisterij i ne možeš naći mjesto za obično volontiranje, da ti se računa nešto kao pripravnički, e to je prava slika ovog pokušaja od države.
I da, mora se kukati, svaki dan se mora kukati, samo što je to kukanje = realnost naše države (ne mislim na čisto kukanje, nego više na ukazivanje stanje u ovoj državi). Ko to nije osjetio na svojoj koži nema pojma kakav je to osjećaj. Deset godina slušam biće bolje, a nikad to biće bolje da se dogodi. Državne institucije su postale familijarne, jedina nada ti je naći posao kod nekog privatnika. Živimo u državi sa milijardu stranki, gdje je brojanje krvnih zrnaca primarno zanimanje stanovništa i očekujemo neki napredak, ma ja.
Ove usporedbe sa zapadom su to samo kao dokaz da je bolje raditi na građevini tamo, nego studirati ovdje. Niko nije rekao da je ovdje bolje hrvati nego studirati, s tim da i poslije studija ne očekuj par godina, ako ne i do kraja života da ti bude bajno po završetku studija. Imate skoro 200 magistara nauka po kantonima na birou, o čemu mi onda ovdje raspravljamo? Ne možete reći da je magistar nauka nego nesposoban. Završiš u roku četiri godine, završiš u roku magisterij i ne možeš naći mjesto za obično volontiranje, da ti se računa nešto kao pripravnički, e to je prava slika ovog pokušaja od države.
I da, mora se kukati, svaki dan se mora kukati, samo što je to kukanje = realnost naše države (ne mislim na čisto kukanje, nego više na ukazivanje stanje u ovoj državi). Ko to nije osjetio na svojoj koži nema pojma kakav je to osjećaj. Deset godina slušam biće bolje, a nikad to biće bolje da se dogodi. Državne institucije su postale familijarne, jedina nada ti je naći posao kod nekog privatnika. Živimo u državi sa milijardu stranki, gdje je brojanje krvnih zrnaca primarno zanimanje stanovništa i očekujemo neki napredak, ma ja.
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
U Lux. kao arget 150€ min. Ali tamo se cijeni fizicki rad nenormalniNeutral je napisao/la:Bolje zaraditi dnevnicu u BiH od 50KM (plata 1500KM), nego vani za jedan dan 100 eura (i to kao obični arget), ma ja,
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
I agree.Klare je napisao/la:Ova likusa i njoj slicni rade direktni udar na nasu nemocnu omladinu kojoj je svega preko glave.
A.F.C. Bournemouth!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.