FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Clutch
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Clutch » 29 sep 2014, 23:02

Jako lijepo i opširno pojašnjenje stvari i situacije oko tv prava :clap: .
effe_sa je napisao/la:Bayern i drugi klubovi sve više idu i na osvajanje američkog tržišta, jer se i u SAD fudbal popularizira, pa bi i to trebao biti dobar izvor novca za tv prava (ali i marketing i sl.).
Bayern je čak malo i zakasnio s tom američko-azijskom politikom, ali sad to nadoknađuju. Također, dobri rezultati zadnjih godina će sigurno pomoći u širenju popularnosti. Zasad dosta kasne za ostalim top klubovima, recimo na facebooku Real i Barcelona imaju 70+ miliona fanova, Manchester 50 dok Bayern ima 21 milion.
Uprava Bayerna već duži niz godina radi strašno dobar posao, ali mislim da su po tom pitanju mogli i trebali bolje.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 29 sep 2014, 23:10

effe_sa je napisao/la:dok je u drugim državama liga petice ta situacija dosta drugačija i mnogo se manje pregleda, barem onih detaljnijih može vidjeti putem FREE TV-a. Znači ne da nema direktnih prenosa (skoro nikako), nego i pregledi su zastupljeni u oskudnoj formi.
U Engleskoj nije baš takvo stanje sa pregledima, svako kolo imaš dvije emisije (BBC Match of the Day), koje idu na BBC-u koji je državna TV, dakle free, a te emisije (gdje budu i analize i pregled) se emituju već 50 god, svake subote i nedjelje. Oni naravno plate za ta prava svaki puta kada se potpisuje ugovor :)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 29 sep 2014, 23:25

rio_Ferdy88 je napisao/la: U Engleskoj nije baš takvo stanje sa pregledima, svako kolo imaš dvije emisije (BBC Match of the Day), koje idu na BBC-u koji je državna TV, dakle free, a te emisije (gdje budu i analize i pregled) se emituju već 50 god, svake subote i nedjelje. Oni naravno plate za ta prava svaki puta kada se potpisuje ugovor :)
Dobro govorio sam više općenito. Poznato mi je to za te preglede na BBC-u...A iako ono kada ja pratim englesku ligu, onda to bude ili na Sportklubu, njemačkom SKY-u, CANAL +.....A eto npr koliko nakon utakmica budu pregledi na BBC-u? Sad mi to ne pada baš na pamet u ovom trenutku....
I svakao da BuLi zbog velikog tržišta i povoljnog tržišta (Njemačka velika a i ekonomski jaka) može posebno kroz marketing te neke raspone nadoknaditi u odnosu na Španiju i Italiju, jer su tamo slabija tržišta. Dok je ipak Engleska (ili generalno Velika Britanija) po toj snazi tržišta , ekonomiji bliža Njemačkoj. I zato je onaj poredak(koji sam naveo), kada se svi prihodi saberu i logičan...
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 30 sep 2014, 00:07

Budu otprilike oko 3 sata poslije zadnje tekme, oko pola 11 po britanskoj vremenskoj zoni :)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 30 sep 2014, 00:40

Rodjen u Bayernu (Memmingen), odrastao prvi dio zivota u Bayernu, prvi put fudbal igrao u Bavarskoj ekipi, spavao u posteljini Bayerna (izjava djeda), od malena navija za FC Bayern i sada igra u svom klubu - MARIO GÖTZE!
copy/ paste

:tokralju:

Buduci kapiten, i vodja institucije...

slika

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 30 sep 2014, 01:03

Da se stavi tačka oko tv prava i glupog poređenja sa navijačima širom svijeta.

Prihodi Bundeslige 2,17 milijari eura. što je čini ligom odmah iza Premiershipa i daleko je ispred ostalih konkurenata. Operativna dobit lige 383,5 Mio eura. Ovo nema ni u jednoj drugoj ligi. Sve druge završavaju u redovnom minusu.

Prihodi Serie A 1,682 milijarde eura. Razlika je očigledna, za one koji ne vide Optika Loris, moja preporuka. :lol:

Sutra nas čeka nimalo naivan protivnik, no dobićemo ih dva razlike.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 30 sep 2014, 02:23

Nisu naivni, no spremni su da prime tricu. Imaju probleme sa navijačima, a djeluju mnogo slabije nego prethodnih sezona.

Iako su spremni da prime tricu, očekujem pobjedu od 0:2.

Utakmica je, ako Bog da u 18:00.

Celikovac
Kontakt:

Post Postao/la Celikovac » 30 sep 2014, 08:52

Vidi sto su se upalili na pricu o tv pravima. Mnogo se analizira i na kraju opet se sve svede na Bayern - BvB. Recite mi ko gleda ove druge utakmice? Pay tv nije popularna u Njemackoj kao u drugim zemljama? Premiere (danasnji Sky) je evropski pionir u direktnom naplacivanju sportskog programa, te drugi sportski paket kanala po broju pretplatnika u Evropi. I onda mi neko kaze da Nijemci ne gledaju kablovsku televiziju :)
Luciano Moggi: "E l'Inter non vinceva perché erano pippe e incapaci. Mica li ho comprati io Vampeta, Taribo West e Hakan Sukur".

povratakotpisanih
Kontakt:

Post Postao/la povratakotpisanih » 30 sep 2014, 09:00

Pa ljudi moji ovdje neki kao da od juče prate Bayern, pa ne znaju da se Bayern godišnje otprilike odriće 70-80 miliona eura za radi ostali klubova u bundesligi i cvajti. Bayern da prodaje svoja Tv-prava (17 domaćih tekmi) sam za sebno bi dobijao ogromne novce al uprava to namjerno neće jer su svjesni da ovi ostali klubovi nebih mogli ništa zaraditi po toj osnovi. Ovo samo još jednom pokazuje koliko je Bayern socijalno osljetljiv i odgovoran!

BavaracZenica
Kontakt:

Post Postao/la BavaracZenica » 30 sep 2014, 10:32

Kad vec pricamo o gledanju utakmica, popularnost, ev primjer Bundesliga- Seria A , pitat treba nekog navijaca koji ne navija ni za Bundesligu ni za Seriu A, vec onako sa strane kada gleda utakmice i pozitivu koja vlada u ovim ligama, sto posto ce prije prihvatit i platit da gleda utakmicu primjer Padeborn-Hanover vec Hellas Verona- Lazio :D

:thumbup:
FC Bayern !!!!!

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 30 sep 2014, 10:40

----------lewa--------
gotze---muller---robben-
-------xabi---lahm---
-alaba-boa-benatia-rafo-
--------neuer-----
:kafa:
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 30 sep 2014, 10:41

Sreca pa' danas igramo u 18.00. :kafa:
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 30 sep 2014, 11:23

[youtube][/youtube]
http://suedkurve-muenchen.org/?page_id=1726" onclick="window.open(this.href);return false;

Unatoc zabrani 70-tak Bayernovih navijaca otputovalo u Moskvu :tokralju:
Zadnja izmjena: gerdmuller, dana/u 30 sep 2014, 15:48, ukupno mijenjano 1 put.
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 30 sep 2014, 12:17

povratakotpisanih je napisao/la:Pa ljudi moji ovdje neki kao da od juče prate Bayern, pa ne znaju da se Bayern godišnje otprilike odriće 70-80 miliona eura za radi ostali klubova u bundesligi i cvajti. Bayern da prodaje svoja Tv-prava (17 domaćih tekmi) sam za sebno bi dobijao ogromne novce al uprava to namjerno neće jer su svjesni da ovi ostali klubovi nebih mogli ništa zaraditi po toj osnovi. Ovo samo još jednom pokazuje koliko je Bayern socijalno osljetljiv i odgovoran!
Prije bi se reklo da ti od jucer pratis Bayern i Bundesligu...
DFL je vlasnik TV prava kada je Bundesliga u pitanju i Bayern i da hoce ne moze prodavati TV prava sam.

Tako da ove tvrdnje koje si iznio nisu tacne. ;) ;)
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Klare

Post Postao/la Klare » 30 sep 2014, 12:31

kako goce igra! :cool:

A tek Roben, fantazija šta taj čovjek od svjetskog pa nadalje radi,
u ova 4 posljednja mjeseca je najbolji fudbaler na svijetu.

Ali tek u nedjelju večer vidjeh pregled one protiv Kelna,
ja još ne vidjeh onakav presing što ga Rafo načini :o ,
onaj njihov lik sa loptom nije imao kuda, ni u aut, ni u korner,
a Rafina anticipacija i onakvo smirivanje žive lopte...,
kako bih sada slatko pošamarao sve one što na Rafu pričaše. :facepalm:

Večeras u 6, pravo dobar termin, rutina...,
ali sam se nasmijao na Robena prekrivenog i prepadnutog. :lol:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 30 sep 2014, 13:06

Svi njemački stadioni su puni, čuj ko gleda, :o

Svaki ljubitelj fudbala gledaće Bundesligu jer je liga sami vrh svjetskog fudbala. Igra se ofanzivno, jako otvoreno, uz mnogo kvalitetnih poteza. Pogledaj samo gostovanja njemačkih klubova u Evropi, 10+ hiljada ide, nebitno gdje, to dovoljno govori o ljubavi prema tim klubovima.

Bayern je mogao mnogo više zarađivati od tih tv prava, no oni se prvi nisu bunili kada je bila riječ o raspodjeli novca u Bundesligi. I danas imaš dosta ljudi, pa i na forumu koji govore protiv Bayern-a, a taj isti Bayern je direktno pomogao mnogim ekipama. Bundesliga nije Primera, gdje se sve bazira na dva kluba u vezi novca. Tako se svojevremeno bunio i Marchena dok je mislim igrao za Villareal.

Bayern je svjetski brend, ima uz Benficu mislim najviše prijavljenih članova u Evropi, počeo se osvajati teritorij i po Americi. Uglavnom, na tom se planu sada mnogo ozbiljnije pristupa nego prijašnjih godina, jer današnji fudbal zahtjeva osim onoga na terenu i mnogo toga van njega (ekonomska situacija gdje jedan prosječni igrač danas košta 15 miliona eura).

U 18:00 je ako Bog da utakmica protiv Rusa. Rummenige se bunio što se igra pred praznim tribinima, jer je rekao da je fudbal igra strasti i emocija i da je ružno igrati bez gledatelje, kakav predsjednik, ;)

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 30 sep 2014, 14:09

Veceras gledamo Bayern na Areni, u HD rezoluciji cime ce biti upotpunjen uzitak. :ljepota:

Drago mi je sto igramo u ovom terminu jer cu onda moci pogledati drugu utakmicu iz nase grupe koja ce po meni sigurno biti vrlo zanimljiva.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

rikimo
Kontakt:

Post Postao/la rikimo » 30 sep 2014, 16:25

Bayern coaches in their first 65 games| Magath - 47 wins • Heynckes - 46 wins • Hitzfeld - 45 wins • Guardiola - 50 wins

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 30 sep 2014, 16:45

Neuer - Alonso, Dante, Benatia, Lewandowski, Robben, Bernat, Götze, Lahm (C), Müller, Alaba
Einwechselspieler:
Reina - Shaqiri, Rafinha, Pizarro, Boateng, Rode, Hojbjerg

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 30 sep 2014, 16:58

Guardiola :salut:
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.