NK Široki Brijeg

BurningLegion
Kontakt:

Re: NK Široki Brijeg

Post Postao/la BurningLegion » 29 sep 2014, 12:09

Rooney88 je napisao/la:Jeste komedija brate dragi. Idu izbori, demagogije su prisutne na svim poljima, ovo je BiH, drzava gdje su ove teme najjace oruzje pred izbore, da se debilan narod jos vise gurne u jamu ovim idiotarijama. A vi ko majmun na bananu, bolju vlast od ove koju imamo definitivno i ne zasluzujemo. Daj SDA i HDZ jos 20 godina kad za bolje nismo.

Jedan dio publike je skandirao to za Vedrana, njima na cast i obraz nek` ide ali puno je stvari ovdje naopakih. Neredi su se desili i prosjecan stanovnik Sirokog Brijega cija je imovina bila na udaru ce skotiti da brani, logicno - isto bi svi mi uradili. Tada je policajac, cija "firma" i nosi najveci dio krivice za pogibiju djeteta, apsolutno bez prijeke potrebe upucao momka koji je preminuo. Tragedija koja treba da pogodi sviju. Mediji u Sarajevu su krivi jer nisu osudili pocetak nereda, Horde su rusile sve pred sobom, javnost i mediji u Sirokom nose ogroman dio krivice sto nikada nisu osudili ubistvo mladica i pustenje na slobodu UBICE.

Ali sada je na sceni jedna tema koja nema veze sa fudbalom. I to je cudo jedno, ko gospa u Medjugorju, kako ove teme plivaju pred izbore, zar se nekad ne zapitate zatucani narode moj? Koriste i vas i vasu nervozu i vase klubove. A vi se primate i glupirate, dijete poginulo a oni ce i na tome da dobiju poene, stid nas treba biti sviju sto to uopste dopustamo.

I da, zna li neko hoce li neko prenositi Siroki-Zeljo?
Sve istina. Samo takvi to priznati nece, koristiti ce tragediju da se iza iste kriju.

Bit ce na hercegovina live Široki Zeljeznicar, bez brige.

Android
Kontakt:

Post Postao/la Android » 29 sep 2014, 12:20

Raspored do kraja prvog dijela

Travnik (G)
Čelik (D)
Olimpic (G)
Drina (D)
Slavija (D)
Zrinjski (G)

Kuci ocekujem sve tri pobjede,sto se tice gostovanja,dva super teska u SA i MO,po bod sa oba gostovanja bi bio :thumbup: ,a Travnik se mora pobjediti...
...da Široki vječno ostane ponos naše Hercegovine...

HRHB

Hattrick
Kontakt:

Post Postao/la Hattrick » 29 sep 2014, 12:45

Galion je napisao/la:''Goloruki navijač Sarajeva upucan je iz vatrenog oružja na ulicama Širokog Brijega, samo zato što je došao u to malo hercegovačko mjesto da bodri voljeni klub''
:puke: po novinaru koji je ovo pisao
imam radnog kolegu sa Listice i par puta mi je pricao sta je bilo kad su dolazili navijaci Sarajeva kobne godine.
Svega je bilo osim bodrenja voljenog kluba.Znam da su ljudima razbijali njihovo vlasnistvo i divljali po gradu

northfront96
Kontakt:

Post Postao/la northfront96 » 29 sep 2014, 13:17

Idemo dalje, vi se zamarajte sa Sirokim a mi cemo sa željeznicarom
BIt ce tesko sa mjesanim sastavom ali moze se, ne bi Kozulja stavio na klupu, a Wagnera ako bas mora...
Nek se niz nastavi :)

westherc
Kontakt:

Post Postao/la westherc » 29 sep 2014, 13:26

Bio na utakmici sinoć, utakmica ko svaki derbi puna tenzija, Široki opasniji prvo pol. drugo sarajevo zagospodarilo terenom i par puta zaprijetilo imali 2 100% šanse nisu zabili i pušing utakmicu izgubili. Ponašanje publike, u širokom je kazališna atmosfera uvjek osim ako nešto baš silno isprovocira publiku to svi znaju tko god je ikad bio na pecari na utakmici.
Škripari furaju svoje pjesme nema ih silan broj al ne jebu druge . HZ j... Lištico, pa ajed palavi ale p... k...,
nihov standardni repertoar, pa dođite u sarjevo itd. onda skandiranje poginuloh dečka...
Onda debilini odgovor dijela publike.
E sad ne znam šta su očekivali HZ da im plješću nakon svojih prozivanja i j... svega i svačega. :crazy:

Inače Sarajevo ima pravih seljačkih igrača, kapetan Berberović, j... majku sucu, raspravlja sa gledateljima, kaže lik :
Imamo para, kupit ćemo sve nećete bit prvaci... :urnebes:
E svašta majke mi moje...
Lik bi igrao EL halo... :crazy:
Teško će sarajevo ovako bit prvak... Široki dao sve od sebe ako ovako budu igrali svaku utakmic, bit će prvaci ali...
uvjek ima ali...
I have a dream

miki651
Kontakt:

Post Postao/la miki651 » 29 sep 2014, 13:29

Čestitke Širokom na pobjedi a Sarajevo nek ne traži alibi u svemu od suca do publike.

Android
Kontakt:

Post Postao/la Android » 29 sep 2014, 13:42

northfront96 je napisao/la:mnogo realni administratori i portal :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

BIt ce tesko sa mjesanim sastavom ali moze se, ne bi Kozulja stavio na klupu, a Wagnera ako bas mora...
Bilobrk na gol,Lastro umjesto Brekala,Pehar umjesto Landeke,mislim da se te izmjene mogu ocekivati

HRHB

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 29 sep 2014, 13:56

Android je napisao/la:
northfront96 je napisao/la:mnogo realni administratori i portal :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Bilobrk na gol,Lastro umjesto Brekala,Pehar umjesto Landeke,mislim da se te izmjene mogu ocekivati
Ljubić ili Matej umjesto Dine jer ima crveni, Ivanković od starta, Mihaljević u napadu, Barišić od starta..tako nekako bi ja rekao
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

maxmore
Kontakt:

Post Postao/la maxmore » 29 sep 2014, 13:57

Ne vjerujem da će biti toliko rotacija. Ići ćemo mi tu ozbiljno.
Široki . Brate samo Široki!

Nova vatra, staro mjesto, ista nada.

Lištica

..se samo rijeka zove, oj Široki to je ime tvoje

crnov
Kontakt:

Post Postao/la crnov » 29 sep 2014, 18:56

Fina atmosfera,da je ovakvih posjeta vise! :thumbup:
Sampioni: 2004/2005, 2008/2009 , 2013/2014
Prvi u gradu,logicno!

Android
Kontakt:

Post Postao/la Android » 29 sep 2014, 20:46

Danijel Pajic sudi u srijedu

HRHB

BurningLegion
Kontakt:

Post Postao/la BurningLegion » 30 sep 2014, 11:19

Još jedan nogometni spektakl na Pecari, osmina finala Kupa BiH protiv sarajevskog Željezničara

slika

Pecara sutra dočekuje još jedan nogometni spektakl. Nakon sjajne atmosfere i pobjede Širokog u derbi susretu Premijer lige protiv ekipe Sarajeva, ljubitelje nogometa sutra očekuje prva utakmica osmine finala gdje u goste stiže još jedna sarajevska ekipa, ovaj put Željezničar. Tim povodom danas je u prostorijama kluba održana tiskovna konferencija na kojoj su se novinarima obratili trener Slaven Musa i igrač Širokog Jure Ivanković.

Trener Musa je rekao da su svi igrači zdravi ali da će sastav u odnosu na utakmicu sa Sarajevom izgledati ipak malo drukčije. Najavio je promjenu na golu Širokog pa bi utakmicu trebao započeti Luka Bilobrk, napomenuvši da Luka uvijek brani kup utakmice. U sastavu bi trebali biti i Neven Laštro, Jure Ivanković, a umjesto Ćorića utakmicu će početi Ljubić. Musa je dodao da su moguće još neke izmjene sastava.

Jure Ivanković je igrač koji protiv Željezničara redovito odigra dobre utakmice a često puta je i strijelac. Novinarima je rekao da bi volio i sutra pogoditi mrežu gostiju. Atmosfera je dobra, očekujemo dobru podršku s tribina i naravno pobjedu- rekao je Ivanković.

Na kraju tiskovne i trener Musa je progovorio o sjajnoj atmosferi u klubu kao i odličnoj potpori igračima s tribina. Svi zajedno možemo doći i sutra do dobrog rezultata i još jedne pobjede protiv velikog rivala na Pecari.

Utakmica počinje u srijedu u 16:30 a na Pecaru stiže i pedesetak navijača Željezničara. Očekuje se lijepo vrijeme, dobro popunjene tribine. Nogometni spektakl može početi...

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 30 sep 2014, 11:30

Ocekujem dvije veoma dobre utakmice između dva velika sportska prijatelja i rivala. :thumbup:
U prvoj utakmici se nadam rezultatu 1:1,a u drugoj jedna miroljubiva partija na Grbavici koja ce zavrsiti rezultatom 0:0 :mrgreen: Sutra se nadam da vam kapiten nece igrati :mrgreen:.
Kod nas ce se desiti isto promjena na golu,sansu se dobiti kao i u prvom kolu kupa Vedran Kjosevski.Momak je izuzetno talentovan i nadamo se da ce uskoro postati "jedinica" u Željezničaru. :cool:
Sretno objema ekipama sutra i nadamo se da ce Herc.live naci sponozora danas :thumbup: :wave:

BurningLegion
Kontakt:

Post Postao/la BurningLegion » 30 sep 2014, 11:38

Pa, svakako da bi trebala biti dobra utakmica, uvijek su dobre utakmice izmedju ta dva tima, a medjusobni respekt je velik.
Mozda je steta malo termina jer bila bi puno bolja popunjenost da je imalo kasniji, ovako je na granici, sto posao, sto skola, ja osobno takodjer ne mogu prije drugog poluvremena nikako.
Mislim da smo mi vise orijentirani na prvenstvo i vjerujem da ce biti vise izmjena u momcadi nego sto je najavljeno, sto bih osobno i podrzao, radije bih da do kraja polusezone pokusamo odmaknuti konkurenciji u ligi, nego da se trosimo na oba fronta maksimalno i onda kao prosle godine izgubimo oba trofeja u maltene jednoj utakmici, iako i dalje smatram da smo igrali najbolji nogomet i zasluzili minimalno jedan trofej.
Pa sad, ako treba ispasti od Zeljeznicara sada da osvojimo prvenstvo, potpisujem odmah, medjutim siguran sam da ce i oni koji udju gristi maksimalno, Ivankovic je uvjeren da je razlog ovakvih rezultata to sto vise ne postoji prva i druga momcad, nego svi koji udju daju svoj maksimum i disu jedan za drugog, tako da ipak ocekujem (minimalnu) pobjedu u ovom susretu, a Wagnera eto nek odmori bar jedno poluvrijeme, dosta je njemu poluvrijeme da rijesi utakmicu. :mrgreen:
Pozdrav za Zeljeznicar. :wave:

hercegovina live: Pronađen je sponzor prijenosa i utakmica Široki Brijeg - Željezničar ide uživo sutra. Uskoro više detalja. Ostanite s nama! :clap:

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 30 sep 2014, 12:40

''Safet Sušić, umjesto Sejada Salihovića na pripreme pred duele sa Velsom i Belgijom pozvao je fudbalera Željezničara Josipa Kvesića.''
Je li ovo prvi put da je Širokobriježanin pozvan u A sastav BiH?

Android
Kontakt:

Post Postao/la Android » 30 sep 2014, 13:39

Galion je napisao/la:''Safet Sušić, umjesto Sejada Salihovića na pripreme pred duele sa Velsom i Belgijom pozvao je fudbalera Željezničara Josipa Kvesića.''
Mislim da je,cestitke Josipu :)

HRHB

BurningLegion
Kontakt:

Post Postao/la BurningLegion » 30 sep 2014, 13:40

Galion je napisao/la:''Safet Sušić, umjesto Sejada Salihovića na pripreme pred duele sa Velsom i Belgijom pozvao je fudbalera Željezničara Josipa Kvesića.''
Igrao je i Sesar za A selekciju.

Android
Kontakt:

Post Postao/la Android » 30 sep 2014, 14:10

BurningLegion je napisao/la:
Igrao je i Sesar za A selekciju.
Yebes njega,ja ga ne smatram Sirokobrijezaninom :lol:

HRHB

BurningLegion
Kontakt:

Post Postao/la BurningLegion » 30 sep 2014, 14:29

Dobro Kocerinjanin. :p

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: bvsic i 16 gostiju.