RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la tepsija » 28 sep 2014, 17:18

white1950 je napisao/la:Bit ce nas uglavnom vise nego sto je vas bilo jucer na stadionu!nemoj da se iznenadis(prepadnes)kad vidis Fisovce!!
Mazlume bosanski,nisam mislio na Torcidu danas u Puli,mislio sam na lašvanske momke koji bodre FIS Vitez.
Kamberovića polje vam ne računamo kao gostovanje tako da ste sad na max 12.Jako ste respektabilni.
Hajmooooooooo :njanjanja: :njanjanja:

[youtube][/youtube]
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 28 sep 2014, 21:29

Juniori

Radnik-Velež 1:1

Kadeti

Radnik-Velež 2:1
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

alacious
Kontakt:

Post Postao/la alacious » 29 sep 2014, 00:22

Da li Velež ima neku fudbalsku akademiju i na koji način dovode nove momke u omladinski pogon?

HappyGilmore
Kontakt:

Post Postao/la HappyGilmore » 29 sep 2014, 10:07

Pozdrav RAja.

Ne pisem cesto, tj. do sad nisam pisao, ali evo nadjoh jedan zanimljiv tekst pa da ga podijelim sa Vama. Autor teksta je Dragan Markovina, a isti mozete procitati na http://www.tacno.net" onclick="window.open(this.href);return false;.

Dragan Markovina o mitskom klubu: Velež je klub raje, ljubavi, ponosa i prkosa

Bio jednom jedan klub. Veliki klub, samo pola stepenice iza klubova velike četvorke. Rajinski klub, klub nogometnih znalaca, crveni klub, klub s tradicijom, klub rođenih, simbol Mostara. Klub slične povijesti kao i Hajduk, s tom razlikom što je Velež uvijek bio radnički klub, za razliku od građanskog Hajduka. Skoro 90 godina kontinuiranog djelovanja, 77 poginulih igrača u narodnooslobodilačkoj borbi, nebrojeno nogometnih majstora.

A onda je došao HVO i ustvrdio da je taj remetilački faktor samo višak, da se nikako ne uklapa u čistoću nacionalnog bića i da ga od sutra nema biti. Osnovat ćemo Zrinjski umjesto njega. I bi tako.

Neki su pljunuli na svoje uspomene, neki su sve zaboravili, neki plaču u sebi, a neki sve lijepo ignoriraju, ali Zrinjski je sada činjenica koja je tu i u jednoj lijepoj, nadam se ne i dalekoj budućnosti, bit će samo sportski gradski rival i ništa više od toga.

Uostalom, pravedno je bilo obnoviti klub, koji je nekoć političkom odlukom ugašen. Ali, nije bilo pravedno oteti stadion, pljunuti na simbol grada i zaželjeti mu smrt. Nije bilo pravedno, ako imalo voliš vlastiti grad i ako si, makar i jednom otišao na neku od Veležovih utakmica. Ako imaš imalo ljudskosti u sebi.

Taj poniženi klub spasio je istočni Mostar, pa su ga onda spasili navijači vrativši mu petokraku na dres, a na kraju ga je spasio ponos i prkos ljudi koji ga vole. I do zla boga je ljigavo i gadljivo optuživati Velež da igra na livadi i da je bošnjački klub. Jer, nisu taj klub Bošnjaci nekome oteli, nego su neki ljudi na njega pljunuli, a neki su ga spasili. Radničko športsko društvo Velež 1922. Obratite pažnju na ovo š kad sljedeći put optužite klub da je bošnjači.

Bio sam na velikoj Hajdukovoj proslavi protiv Slavije i bio sam na derbiju u Vrapčićima. Oba ta događaja obilježio je nesrazmjer neviđene ljubavi s tribina i loše igre momaka na terenu.

Jer, mogu proći još mnoge godine prije nego Velež opet kao domaćin istrči na svoj stadion pod Bijelim brijegom. Nije čak isključeno ni da se to možda više nikad ne dogodi.

Mogu zauvijek taj klub voditi i u njemu igrati samo Bošnjaci i opet će to biti klub rođenih u ovom gradu.

Klub ljudi čiji obraz ne možeš kupiti, čije uspomene ne možeš izbrisati.

Ljudi kojima ne možeš lagati.

Velež Mostar, klub raje, ljubavi, ponosa i prkosa.

Klub svih nas.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 29 sep 2014, 10:47

nisam htio pisati odmah nakon tekme, jer sam prvo želio vidjeti komentare nakon utakmice, a komentari su :puke:

stvarno žalosno šta se dopušta na PDF-u Veleža, sramota za moderaciju.

Što se tiče ove tzv. utakmice protiv tzv. Zrinjskog ili Zrinskog, jer ni oni samo ne znaju kako se zovu, to nije nikada bio niti će biti derbi, a kamoli gradski. Ove utakmice služe samo za pokazivanje svoje jadne nacionalističke strane publike zvana Ultras, a poseban primjer je tzv. stručnjak Karačić, otvoreni mrzitelj svega onog što nije "Hrvatsko". Radi se o klubu koji se pokušava silom nametnuti čitavom Mostaru, kako bi se Velež trajno odstranio iz Mostara ali i Hercegovine, ali kada nisu uspjeli 93', neće ni sada, nek budu u to sigurni. Nema ovdje ni i od igre, nego čisti fašizam, kada se igra ova tzv. utakmica, a o fudbalu, da i ne govorim, više se radi o hrkljušu. Posebna je priča tzv. fudbalski savez BiH, koji nije ništa drugo nego savez koji se slobodno može nazvati nacionalističko-fašističkom tvorevinom, kojom upravlja politika, ali su oni mislili da nas mogu preveslati, ali malo sutra. Fudbal je ovdje umro 1992. godine, a ne sada, kako neki govore. Nema ovdje fudbala ni gram jedan. Kada ovaj tzv. FSBiH svašta sebi dozvoljava, pa da tzv. trener anamo onih kaže mi se vraćamo u svoj Mostar, onda nam je sve jasno, kako stvari idu. Veležu nema mjesta u ovoj ligi, sve dok u FSBiH sjede politički poltroni, koji žele podjelu države, to moraju da shvate i Željo, Sarajevo, Čelik i Sloboda, a namjerno sam napisao samo ove klubove, iz razloga što oni moraju postati pokretači revolucije u našem fudbalu, slično socijalnim protestima, jer ovi klubovi dolaze iz velikih centara, inače ako se ne probudimo, ne gine nam krah fudbala, ako hoćete i gašenje pojedinih velikana.

O igri i rezultatu neću pisati, jer su pojedinci prije mene sve rekli, ali me boli činjenica kako se dopušta da pojedini padobranci i mamlazi tipa @white1950, wienultras, rigotina...ulijeću na naš PDF bez sankcija, dok su zbog sličnih ovih ne znam kako ih nazvti trajno banovani naš drugovi TitovaJuga, Pastrmka, pa evo sada i Kadet...
Zadnja izmjena: AlemC85, dana/u 29 sep 2014, 11:11, ukupno mijenjano 1 put.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 29 sep 2014, 11:09

rodjenisa je napisao/la:Zasluzen poraz danas.Vise od poraza zabolila me bojazna igra nekolicine nasih igraca,a takodje me ponovo zabolila ali ne i iznenadila STRAVA na tribinama nekada kultnog stadiona.Poligon za izivljavanje najgorih ljudskih strasti i MRZNJE.Nevjerovatna je ali i istinita cinjenica da se svoj pogodak slavi iskljucivo vrijedzanjem protivnika.Nemaju svojih pjesmi pa im svaka iskljucivo protiv Veleza. Ali valjda je to opravdano jer protivnik je Velez,isti onaj Velez koji je na tom stadionu stekao slavu i simpatije miliona ljudi sirom bivse Yuge .Ko do danas nije vjerovo i nije znao ,mogao se uvjeriti sa kakvom nemani se mi borimo godinama.Danas su na stadionu bili raja i papci.Papci su bili brojniji pobjedili su.Ali nicija nije do zore gorila pa nece ni papanska sigurno.
Na kraju bih se zelio zahvaliti svima onima koji su bili uz nas ovih dana i pruzali nam podrsku.Velez je bez obzira na trenutno stanje sigurno na dobrom putu i bice bolji iz dana u dan,a nasa ce ljubav prema Rodjenima rasti duplo vise nego sto ce nas ovi njonjasi mrziti.Veoma brzo slijede fantasticne vijesti za sve one kojima je Velez u srcu.
VOLIM TE MAMA AL NE KAO VELEZ
šta konkretno? haj pošalji na pp

Crni gavran
Kontakt:

Post Postao/la Crni gavran » 29 sep 2014, 11:48

E jest vam podmladak katastrofa? Prije ste u B i H bili bez premca.

Ali svaka vam cast za skaute, dovodite te igrace iz Srbije, niko nikada cuo za njih, a kod vas postaju ekstra igraci. Postujem :thumbup:
"Dao sam po dva i po tri gola na jednoj utakmici i to golmanima koji su bili reprezentativci bivše Jugosl,, Pantelić, Svilar i dr., svojim sam pogocima odlučivao pobjede Čelika u mečevima protiv timova velike četvorke" - Mehmed Buza - Majstor

mikki21
Kontakt:

Post Postao/la mikki21 » 29 sep 2014, 12:58

gost je napisao/la:NIšta što već nije dosada rečeno. Nismo imali hrabrosti, iz nekog sasvim nepotrebnog razloga smo se prepali i bilo je što je bilo. Doduše, da nije bilo penala, ko zna da li bi i oni zabili gol, ali to je fudbal. Zasluženo su pobijedili.

Feja ima i dalje moju podršku, najviše iz razloga što ne vidim da bi mogli boljeg naći, ali mislim da i on treba malo da se zamisli i u nekim stavrima korigira. Okić nam je bi prevažan igrač, to se tek sada vidi, koliko smo samo dobili utakmica u kojima je on bio jedini strijelac, sada nemamo takvog, nekog ko će riješiti utakmicu i kad ne ide. Anija treba vratiti na beka, samo ga džaba gušimo na krilu, dvojica ga zatvaraju i mi imamo igrača manje. Ja bih probao sa Maletićem na lijevom beku, Peja, koliko god da mi je drag, nema potreban nivo kvalitete.

Juče je najbolji bio Zvonić, i mislim da bi trebao dobivati više šansi.
Penal otom potom, ono se i moze svirat a i nemora! Jeli bilo kontakta sa rukom? Jest, jeli nikolic stitio lice? Jest, sta se god onde odsvira korektno je i sta se god onde odsvira bit ce uvijek druga strana koja ce zamjerit odluci! Mene vise drugastvar brine, a to je grubi startovi sa ledja... igraci kona su ih bezbroj imali i svaki od njih je trebao bit sankcionisam sa zutim kartonom, ali nije! U tom slucaju meni najvise smeta sto i nasi nisu radili isto ko i oni? Karacic je njihove igrace ocigledno uputio da tako igraju da bi se uspjeli odbranit od nase brze kontre i svaki nas napad bi bio zaustavljen grubim startom sa ledja i prije nego sto bi krenuo! Moze se rec dobra taktika ali opet ne taktika koja bi fercerala da je sudija dijelio zute za te startove kosto je trebao! Da su nasi muski uzvratili na te njihove startove i uzvratili istom mjerom sa istim grubim faulovima na sredini terena nebi ni oni nista stvorili prema naprijed, a trebali su kad je vec sudija pokazao da dopusta grublju igru! To je feja trebao regulisat najkasnije na poluvremenu i rec i nasim igracima da idu u kost ko i njihovi, ali eto ocigledno nije! Neki spominju vladu, i ja sam ga kritikovao u prijasnjim utakmicama ali mu nemam sta zamjerit za ovu, kukao je sudiji sa razlogom i kao kapiten je probao stitit svoje igrace od grubi startova a i sam ih je desetak pretrpio... ja idalje vjerujem da imamo dovoljno dobru ekipu za top 4 i da cemo se avizat i uc u seriju pobjeda, samo sad vise nisam siguran hoceli to bit na vrijeme i hoceli bit prekasno kao prosle sezone da bi se docepali jednog od ta top 4 mjesta....

RedOne
Kontakt:

Post Postao/la RedOne » 29 sep 2014, 14:08

Evo tek 2 dana su se malo slegle emocije tzv. gradskog derbija pa odlučih da napišem pokoju rečenicu za sve "rođene" koji nisu bili u mogućnosti gledati tu utakmicu bilo uživo bilo preko TV ili interneta. Iskreno, oni koji nisu posmatrali meč mogu se smatrati sretnima, jer nisu propustili ama baš ništa- još jedan ogled gradskih rivala, 25.po redu je iznova ponudio pravu paradu nemostarskih likova, ruralnih faca i ništa manje ruralnog odabira muzike kao i nevjerovatno mnogo iskompleksiranih i nacionalistički "prefarbanih" osoba koje mi uvijek uspiju smučiti ono malo fudbala zbog kojeg se ta šarolika svojta i okupila. Upravo zbog svih navedenih razloga, utakmice Veleža i Zrinjskog gdje god da se igraju su nešto najgadnije što se može vidjeti u našem ionako čemernom fudbalskom takmičenju. Premda se ne želim zamajavati i trošiti dodatno vrijeme na gore pomenute ličnosti, moram spomenuti jednog izvjesnog "gospodina" koji je sjedio iznad mene. Prozivao je nekog našeg igrača, mislim Peju (nisam se okretala da vidim) sa: "OdakleN si ti čobane?" :damn: :facepalm: :sick: Enough said...

E sad ću malo da se pozabavim mrvicama fudbala kojeg su mogli vidjeti svi prisutni u subotnjoj utakmici. Prije svega, svima koji su pogledali bilo koji segment meča je kristalno jasno da je svih 90 minuta Zrinjski bio bolji, motivisaniji i požrtvovaniji takmac čija je pobjeda čista kao suza. Premda me nisu oduševili kvalitetom, veliko htijenje i na momente vic- igra poput naše iz prošle sezone su donijeli prevagu. Simeunović je "provozao" Peju, Nikolić i Muminović su pravili dar-mar u našoj zadnjoj liniji, lopte Crnova su imale oči... Čak niti često spočitavana grubost igrača Zrinjskog je po meni bila sasvim prihvatljiva- na donjoj granici fair playa, često i ispod nje, ali bih voljela da sam istu tu želju, izgaranje i poneki takav start vidjela od naših igrača. Ovako, ostaje žal i neki bljutav ukus jer smo pali bez "ispaljenog metka" u utakmici koja nije baš sasvim obična, prvenstvena.

Šta reći o našoj ekipi, igri, psihološkom momentu, taktici, učinku pojedinaca. Mogu slobodno reći da sam prvi put otkad pišem izvještaje ostala totalno bez teksta. Speechless. Da li vrijedi komentarisati taktiku i postavku za 11 nezainteresovanih rekreativaca? Ono što sam ja vidjela na ovoj utakmici nije bio strah od atmosfere, niti preveliki respekt prema protivniku, a pogotovo ne razlika u kvaliteti- bila je to takva letargija i nemotivisanost koje bi se postidio svaki uobičajeni rekreativni termin. Odmah u prvih par minuta se vidjelo da nikakav 4-1-3-2, 4-2-3-1, 4-4-2 ili varijacije na temu neće donijeti nikakav rezultat. Mislila sam komentarisati lošu igru naših bekova, nesigurnost stopera, nikakav učinak veznog reda i nevidljiv napad, krila koja statično stoje 10 koraka od bekova i ne rade ništa, ali kao što rekoh ne vrijedi pričati- za mene je ovo bila klasična izdaja mojih ljubimaca koje sam toliko puta znala pohvaliti (ponekad i previše...). Da ih ne bih sad "prečešljavala" po pozicijama, generalno ih dijelim u 3 grupe:
- Igrače koje "boli đon" za ovakav derbi i njegovu važnost;
- "Našu" djecu koja su imala tucet motiva, ali su "pregorjeli" i cijelo vrijeme djelovali autodestruktivno;
- Igrače od kojih svakako nemamo velike koristi ove sezone pa su (ne)uspješno balansirali u svojoj "sivoj" zoni.
Ove 3 podgrupe su zajedno napravile takvu igru da nas poslije nje više niko neće shvatati ozbiljno, bez obzira koliki niz povoljnih rezultata ostvarili... Bilo me sramota 6.mjesta koje smo dotad držali...

Uzroci ovakve igre mogu biti višestruki, ali jedno je definitivno- ukoliko su prema njima izmirene sve ugovorene obaveze, treba ih drakonski kazniti za ovu utakmicu. Naravno, financijski nezadovoljan i neisplaćen igrač će reflektirati to i na terenu. Ako je to slučaj, ja se javno izvinjavam cijeloj ekipi i stručnom štabu i lopticu odgovornosti prebacujem na ljude čiji je posao da obezbijede zadovoljnog igrača. Upravo iz razloga što ne znam pravo stanje stvari nisam kompetentna da procijenim da li se situacija Feji izmakla iz ruku ili su razlozi te administrativne prirode. Čisto sumnjam da je u pitanju loš scouting jer premda imamo "failova" u igračkom kadru i premda nam fale 3 prvotimaca iz prošle sezone, osovina ekipe je dokazala da itekako zna igrati kad hoće. Sigurna sam tek da Feja još uvijek ima moju punu podršku jer se iskreno grozim na pomisao o nekim alternativama na klupi... Ali za ovu utakmicu će trebati puuuno odličnih partija da izbalansira moje mišljenje o ovom ništavilu...

VigorMostarac
Kontakt:

Post Postao/la VigorMostarac » 29 sep 2014, 14:15

AlemC85 je napisao/la:
rodjenisa je napisao/la:Zasluzen poraz danas.Vise od poraza zabolila me bojazna igra nekolicine nasih igraca,a takodje me ponovo zabolila ali ne i iznenadila STRAVA na tribinama nekada kultnog stadiona.Poligon za izivljavanje najgorih ljudskih strasti i MRZNJE.Nevjerovatna je ali i istinita cinjenica da se svoj pogodak slavi iskljucivo vrijedzanjem protivnika.Nemaju svojih pjesmi pa im svaka iskljucivo protiv Veleza. Ali valjda je to opravdano jer protivnik je Velez,isti onaj Velez koji je na tom stadionu stekao slavu i simpatije miliona ljudi sirom bivse Yuge .Ko do danas nije vjerovo i nije znao ,mogao se uvjeriti sa kakvom nemani se mi borimo godinama.Danas su na stadionu bili raja i papci.Papci su bili brojniji pobjedili su.Ali nicija nije do zore gorila pa nece ni papanska sigurno.
Na kraju bih se zelio zahvaliti svima onima koji su bili uz nas ovih dana i pruzali nam podrsku.Velez je bez obzira na trenutno stanje sigurno na dobrom putu i bice bolji iz dana u dan,a nasa ce ljubav prema Rodjenima rasti duplo vise nego sto ce nas ovi njonjasi mrziti.Veoma brzo slijede fantasticne vijesti za sve one kojima je Velez u srcu.
NEMA POTREBE ZA ŽURBOM I DJELJENJEM INFORMACIJA PRIJE VREMENA PO FORUMIMA
ŽIVI BILI PA VIDJELI.

BITNO JE SVAKI PUT KAD PADNEŠ IZVUCI POUKE I GREŠKE JER NA GREŠKAMA SE UCI.

I KRV SVOJU ZA CRVENU BOJU
VFC THE RELIGION

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 29 sep 2014, 14:33

VigorMostarac je napisao/la:
AlemC85 je napisao/la:
NEMA POTREBE ZA ŽURBOM I DJELJENJEM INFORMACIJA PRIJE VREMENA PO FORUMIMA
ŽIVI BILI PA VIDJELI.

BITNO JE SVAKI PUT KAD PADNEŠ IZVUCI POUKE I GREŠKE JER NA GREŠKAMA SE UCI.

I KRV SVOJU ZA CRVENU BOJU
znači nešto se kuha daleko od očiju javnosti? ;)

pa samo sam pitao drug, i ne tražim da se javno iznesu informacije, jer ima i previše lešinara koji žele propast Veleža, to se vidjelo i ovaj vikend, zato sam i rekao na pp, jer ja ne širim informacije, zato što nikome više i nevjerujem. Ako nešto znate samo na pp, druge nam nema.

@RedOne

za mene ova utakmica ne predstavlja ama baš ništa, znači ona se igra samo zato što se mora, eto to ti je gola istina.

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 29 sep 2014, 14:41

Ja bih se samo zahvalio nasoj djavolici @RedOne na njenom pogodku u sridu, :clap: :clap: samo bih zelio dodati jednu recenicu.Iako slicajno nasi igraci imaju nekih potrazivanja, izabrali su pogresnu utakmicu da iskazu svoje nezadovoljstvo.Ocekujem da se i uprava oglasi u pogledu posljednje utakmice i da nam daju neko objasnjenje.

PS @Vigor Mostarac-nemam i necu nikome nista govoriti, niti otezavati nasim ljudima koji rade ko zivotinje,zelio sam samo ljutim i nezadovoljnim navijacima skrenuti paznju na cinjenicu da nas trenutni pad nece i nesmije zaustaviti ni pokolebati.
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

VigorMostarac
Kontakt:

Post Postao/la VigorMostarac » 29 sep 2014, 14:49

HERCEGOVKA-HERCEGOVKA NAJBOLJA JE LOZA,
NJOM SE GRIJE-NJOM SE GRIJE ARMIJA TIFOZA.
RED-ARMY PRESTATI NECE NIKADA-NEZABORAVITE GOSTOVANJE NA GRBAVICU,ONI NAS CEKAJU DA NAM VRATE 4 KOMADA :D
VFC THE RELIGION

acovic2
Kontakt:

Post Postao/la acovic2 » 29 sep 2014, 15:03

RedOne je napisao/la:Evo tek 2 dana su se malo slegle emocije tzv. gradskog derbija pa odlučih da napišem pokoju rečenicu za sve "rođene" koji nisu bili u mogućnosti gledati tu utakmicu bilo uživo bilo preko TV ili interneta. Iskreno, oni koji nisu posmatrali meč mogu se smatrati sretnima, jer nisu propustili ama baš ništa- još jedan ogled gradskih rivala, 25.po redu je iznova ponudio pravu paradu nemostarskih likova, ruralnih faca i ništa manje ruralnog odabira muzike kao i nevjerovatno mnogo iskompleksiranih i nacionalistički "prefarbanih" osoba koje mi uvijek uspiju smučiti ono malo fudbala zbog kojeg se ta šarolika svojta i okupila. Upravo zbog svih navedenih razloga, utakmice Veleža i Zrinjskog gdje god da se igraju su nešto najgadnije što se može vidjeti u našem ionako čemernom fudbalskom takmičenju. Premda se ne želim zamajavati i trošiti dodatno vrijeme na gore pomenute ličnosti, moram spomenuti jednog izvjesnog "gospodina" koji je sjedio iznad mene. Prozivao je nekog našeg igrača, mislim Peju (nisam se okretala da vidim) sa: "OdakleN si ti čobane?" :damn: :facepalm: :sick: Enough said...

E sad ću malo da se pozabavim mrvicama fudbala kojeg su mogli vidjeti svi prisutni u subotnjoj utakmici. Prije svega, svima koji su pogledali bilo koji segment meča je kristalno jasno da je svih 90 minuta Zrinjski bio bolji, motivisaniji i požrtvovaniji takmac čija je pobjeda čista kao suza. Premda me nisu oduševili kvalitetom, veliko htijenje i na momente vic- igra poput naše iz prošle sezone su donijeli prevagu. Simeunović je "provozao" Peju, Nikolić i Muminović su pravili dar-mar u našoj zadnjoj liniji, lopte Crnova su imale oči... Čak niti često spočitavana grubost igrača Zrinjskog je po meni bila sasvim prihvatljiva- na donjoj granici fair playa, često i ispod nje, ali bih voljela da sam istu tu želju, izgaranje i poneki takav start vidjela od naših igrača. Ovako, ostaje žal i neki bljutav ukus jer smo pali bez "ispaljenog metka" u utakmici koja nije baš sasvim obična, prvenstvena.

Šta reći o našoj ekipi, igri, psihološkom momentu, taktici, učinku pojedinaca. Mogu slobodno reći da sam prvi put otkad pišem izvještaje ostala totalno bez teksta. Speechless. Da li vrijedi komentarisati taktiku i postavku za 11 nezainteresovanih rekreativaca? Ono što sam ja vidjela na ovoj utakmici nije bio strah od atmosfere, niti preveliki respekt prema protivniku, a pogotovo ne razlika u kvaliteti- bila je to takva letargija i nemotivisanost koje bi se postidio svaki uobičajeni rekreativni termin. Odmah u prvih par minuta se vidjelo da nikakav 4-1-3-2, 4-2-3-1, 4-4-2 ili varijacije na temu neće donijeti nikakav rezultat. Mislila sam komentarisati lošu igru naših bekova, nesigurnost stopera, nikakav učinak veznog reda i nevidljiv napad, krila koja statično stoje 10 koraka od bekova i ne rade ništa, ali kao što rekoh ne vrijedi pričati- za mene je ovo bila klasična izdaja mojih ljubimaca koje sam toliko puta znala pohvaliti (ponekad i previše...). Da ih ne bih sad "prečešljavala" po pozicijama, generalno ih dijelim u 3 grupe:
- "Našu" djecu koja su imala tucet motiva, ali su "pregorjeli" i cijelo vrijeme djelovali autodestruktivno;
- Igrače od kojih svakako nemamo velike koristi ove sezone pa su (ne)uspješno balansirali u svojoj "sivoj" zoni.
Ove 3 podgrupe su zajedno napravile takvu igru da nas poslije nje više niko neće shvatati ozbiljno, bez obzira koliki niz povoljnih rezultata ostvarili... Bilo me sramota 6.mjesta koje smo dotad držali...

Uzroci ovakve igre mogu biti višestruki, ali jedno je definitivno- ukoliko su prema njima izmirene sve ugovorene obaveze, treba ih drakonski kazniti za ovu utakmicu. Naravno, financijski nezadovoljan i neisplaćen igrač će reflektirati to i na terenu. Ako je to slučaj, ja se javno izvinjavam cijeloj ekipi i stručnom štabu i lopticu odgovornosti prebacujem na ljude čiji je posao da obezbijede zadovoljnog igrača. Upravo iz razloga što ne znam pravo stanje stvari nisam kompetentna da procijenim da li se situacija Feji izmakla iz ruku ili su razlozi te administrativne prirode. Čisto sumnjam da je u pitanju loš scouting jer premda imamo "failova" u igračkom kadru i premda nam fale 3 prvotimaca iz prošle sezone, osovina ekipe je dokazala da itekako zna igrati kad hoće. Sigurna sam tek da Feja još uvijek ima moju punu podršku jer se iskreno grozim na pomisao o nekim alternativama na klupi... Ali za ovu utakmicu će trebati puuuno odličnih partija da izbalansira moje mišljenje o ovom ništavilu...
Šefice ne znam tko si i koliko ti je godina (dame se to i ne pita :oops: ) ali iako na Veležovoj stranici ne pišem zbog nekih smješnih likova ovo moram prokomentirati.Svaka ti čast kao ženi što se tiče razumjevanju nogometa.U ova događanja oko samih utakmica i pod BB i u Vrapčićima neću ulaziti jer svak ima svoje viđenje ali i tu se u većini stvari slažemo.Mogu se ja složiti ili ne složiti sa nekim konstatacijama iz tvog texta ,što je u neku ruku i normalno, ali poštujem način na koji pratiš svoj klub.Još jednom ,mala svaka čast :clap: :clap: .
"A tko sluša mene, bezbrižan ostaje i spokojno živi bez straha od zla."

Tosre
Kontakt:

Post Postao/la Tosre » 29 sep 2014, 15:08

Pozdrav RAja. Ma bez sekiracije i bice sve u redu majke mi moje. Iako se jos javno nezna, jer jos nisam objavio film u javnost, ja bih ipak zelio da se zna to da sam ja odigrao match godine prije Subotnje tekme, zabio sam ga iz svih poza, dva puta pod precku, ali nazalost Rodjeni nisu odgovorili istom mjerom.

Salu na stranu. hajde da i ja jednom budem ozbiljan ovdje. Razlog poraza necu pisati ovdje, sve je vec napisano gore od mojih drugova i drugarica, a samo da potvrdim da u fudbalu kada igras mlako i bezvoljno, kada bi najradije zelio da nisi tu(tako su mi djelovali neki nasi igraci), kada se bojis protivnickog igraca umjesto da im vratis ostre startove istom mjerom il uzvratis duplo i izbijes ih iz kopacki iduci put, onda je majke mi moje poraz neizbjezan. Bez muske borbe nema nista. Vidilo se da je njih onaj njihov skeletor nalozio prije tekme da idu ostro od prve, sudija pustao, a mi za to nismo imali odgovora i djelovali smo mlako, bez imalo muskosti i prkosa. :thumbdown:

Vidim ovaj nas pdf postaje magnet za provokatore iz svih zabiti, citaj djecu i seljacine, mi ti dodjemo nesto kao mix izmedju seoskog vasra, ljuljacke i tobogana, a ovi tzv moderatori to dopustaju bez problema, a nase drugove jednog po jednog banuju. :clap: :thumbdown:
Moze li se ponovo napraviti samo nas forum, gdje onaj momak Dena da ga ponovo ukljuci jer ovdje vise nema smisla komentarisati???

Drugovi moji Vigor i RodjeniSA podijelite info na pp sa RAjom.

Volim vas sve, a dusmani da znaju da se njihov djeciji i seljacki san nikad nece ostvariti majke mi moje. Vi cete jednog dana svi pokrepati od muke, u smradu, zadojeni nacionalizmom i mrznjom, a Velez ce nastaviti da zivi i prkosi.
Velez zivi vjecno!

Pitar sa Kariba
Kontakt:

Post Postao/la Pitar sa Kariba » 29 sep 2014, 15:21

Evo bola od mene...
;)

slika

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 29 sep 2014, 15:45

@Tosre, @rodjenisa i VigorMostarac su napisali da ne žele sada otkrivati o čemu se radi, jer ne žele vršiti pritisak na upravu, koja izgleda radi vrijedno, u tišini, a bogami odavno nisu izašli u javnost, što govori da se nešto dešava iza kulisa.

dalje, ja pomno čitam sve postove, a u posljednje vrijeme @rodjenisa je u nekoliko svojih postova spomenuo da možemo uskoro očekivati velike stvari, samo se šuti, što poštujem. Vidi se da uprkos što ne živi u Mostaru, ima svoj pouzdan izvor informacija.

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 29 sep 2014, 16:15

AlemC85 je napisao/la:@Tosre, @rodjenisa i VigorMostarac su napisali da ne žele sada otkrivati o čemu se radi, jer ne žele vršiti pritisak na upravu, koja izgleda radi vrijedno, u tišini, a bogami odavno nisu izašli u javnost, što govori da se nešto dešava iza kulisa.

dalje, ja pomno čitam sve postove, a u posljednje vrijeme @rodjenisa je u nekoliko svojih postova spomenuo da možemo uskoro očekivati velike stvari, samo se šuti, što poštujem. Vidi se da uprkos što ne živi u Mostaru, ima svoj pouzdan izvor informacija.
Drug,moja veza sa FK Velez je neraskidiva i seze jos od sedamdesetih godina proslog vjeka.Uz Velez sam stekao mnogo prijatelja koji su rodjeni i zive u Mostaru,takodje mnogi Velezovci koji zive u Sarajevu su moji prijatelji i imamo vrlo dobru komunikaciju.Uglavnom ekipa koja je ukljucena u zivot i rad nase prvi ljubavi :bih:
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

anel81m
Kontakt:

Post Postao/la anel81m » 29 sep 2014, 17:03

RedOne je napisao/la:Evo tek 2 dana su se malo slegle emocije tzv. gradskog derbija pa odlučih da napišem pokoju rečenicu za sve "rođene" koji nisu bili u mogućnosti gledati tu utakmicu bilo uživo bilo preko TV ili interneta. Iskreno, oni koji nisu posmatrali meč mogu se smatrati sretnima, jer nisu propustili ama baš ništa- još jedan ogled gradskih rivala, 25.po redu je iznova ponudio pravu paradu nemostarskih likova, ruralnih faca i ništa manje ruralnog odabira muzike kao i nevjerovatno mnogo iskompleksiranih i nacionalistički "prefarbanih" osoba koje mi uvijek uspiju smučiti ono malo fudbala zbog kojeg se ta šarolika svojta i okupila. Upravo zbog svih navedenih razloga, utakmice Veleža i Zrinjskog gdje god da se igraju su nešto najgadnije što se može vidjeti u našem ionako čemernom fudbalskom takmičenju. Premda se ne želim zamajavati i trošiti dodatno vrijeme na gore pomenute ličnosti, moram spomenuti jednog izvjesnog "gospodina" koji je sjedio iznad mene. Prozivao je nekog našeg igrača, mislim Peju (nisam se okretala da vidim) sa: "OdakleN si ti čobane?" :damn: :facepalm: :sick: Enough said...

Svaka ti čast na izvještaju legendo, svaki put ga pročitam iako gledam skoro svaku utakmicu.
Neznam kakvo je stanje sa njihovim platama i primanjima ali ako su im redovne onda stvarno ovakvo ponašanje pojedinaca na terenu nema smisla.Dosta puta sam kritikovao Popovića da nezna igrati lopte ali on se bar trudi, trči, bar ima želju da nešto uradi.Kad sam vidio kako se npr. Osim odnosi prema Željinim igračima kojima su primanja daleko neredovnija nego kod naših igrača i da se isti tri puta više trude i bore, neznam stvarno.MOžda Feja nema autoritet nad njima, možda je nešto treće ali definitivno dosta stvari ne štima.U 9 kola mi nimso odigrali da kažeš dobru utakmicu, tanko je ovo sve, stvarno tanko.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 29 sep 2014, 17:14

rodjenisa je napisao/la:
AlemC85 je napisao/la:@Tosre, @rodjenisa i VigorMostarac su napisali da ne žele sada otkrivati o čemu se radi, jer ne žele vršiti pritisak na upravu, koja izgleda radi vrijedno, u tišini, a bogami odavno nisu izašli u javnost, što govori da se nešto dešava iza kulisa.

Drug,moja veza sa FK Velez je neraskidiva i seze jos od sedamdesetih godina proslog vjeka.Uz Velez sam stekao mnogo prijatelja koji su rodjeni i zive u Mostaru,takodje mnogi Velezovci koji zive u Sarajevu su moji prijatelji i imamo vrlo dobru komunikaciju.Uglavnom ekipa koja je ukljucena u zivot i rad nase prvi ljubavi :bih:
nisam znao za ovo, ali drago mi je... :bih: samo obavještavaj. :mrgreen:

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.