evo u bellatoru imaju 3 solidna brazilca a to su eduardo dantas u bantamu al eto vec je warren dobio interim titulu i koliko ga guraju ne bi me cudilo da uzme titulu brazilcu ako uspije doci do sudijske odluke. tu je pitbull u featherweihghtu on je tek osvojio titulu protiv currana a tu je i straus njih trojica su nekako podjednaki i mislim da ce taj pojas ove godine mijenjati vlasnika. sa pitbull bracom trenira i correa koju si ti spominjao i vidi se nekako, slican stil borbe gaje i dobro im ide.
i treci po meni najbolji brazilac u bellatoru je douglas lima prvak u welteru. ja se nadam da je on naredni bellator borac koji ide u ufc, i njemu je hrvanje najveci problem al radio je dosta na tome kad se nakon poraza od askrena jednog od najboljih hrvaca u mma-u spremao za revans koji je nazalost izostao.
ja se nadam da ce bar jedan od njih trojica napraviti dobru karijeru.
u wsof-u tu je palhares uzeo titulu u welteru al mislim da se i ti slazes sa mnom da cemo njega tesko opet u ufcu vidjeti, jest da ga mnogi mrze al meni je nesto drag.
u istoj organizaciji u bantamu titulu drzi marlon moraes po meni mozda i najvece otkrice prethodnih godina, mozda i najatraktivniji borac od svih ovih koje sam spominjao. ubacili su ga kao nepoznatog borca da bude protivnik bivsoj velikoj nadi miguel torresu i brazilac je pobijedio od tad je eksplodirao. nozni udarci nevjerovatno jaki znaci on naprosto bombarduje svoje protivnike. s obzirom kako su se arlovski i rumble pokazali nadam se da ce i moraes imati priliku da namuci ove ufc borce u skorijoj buducnosti.
i da razjasnimo ne kazem ja da je ok trt niti da ovi sto su ga prestali uzimati nisu bar duplo losiji nego prije daleko od toga nego ja sam i prije ove price oko trt-a pisao o tome da mi se cini da brazilski mma malo gubi korak za ovim najboljim. meni je zao zbog toga jer prije uz sakurabu,fedora i kasnije liddela svi najdrazi borci su mi bili brazilci i to poduza lista a evo sad kroz 3 najvece promocije kad gledas taj se spisak svede na mozda i manje od 10 imena. mi smo braca po laptopima moarmo se slagati