UFC

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Tko je prema vašem mišljenju GOAT:

Khabib
100
63%
Jon Jones
43
27%
GSP
13
8%
neko drugi (navest tko)
4
3%

Ukupno glasova: 160

fera
Kontakt:

Re: UFC

Post Postao/la fera » 17 sep 2014, 09:56

evo ti jedan argument od mene: brazilci ce tesko opet na vrh mma jer sada kad amerikanci drze monopol pravila i bodovanje u mma-u najvise odgovaraju hrvacima i moras biti danas kad svi sve znaju nevjerovatno dobar u bjj ili u stand upu samo da pobjeđujes i osvajas titule. evo ja vise vidim potencijala u ruskim borcima koji imaju dobar sambo nego u ovim nesto mčađim brazilcima jer rijetko kojeg dobro ide i to ne samo u ufc-u.
evo u bellatoru imaju 3 solidna brazilca a to su eduardo dantas u bantamu al eto vec je warren dobio interim titulu i koliko ga guraju ne bi me cudilo da uzme titulu brazilcu ako uspije doci do sudijske odluke. tu je pitbull u featherweihghtu on je tek osvojio titulu protiv currana a tu je i straus njih trojica su nekako podjednaki i mislim da ce taj pojas ove godine mijenjati vlasnika. sa pitbull bracom trenira i correa koju si ti spominjao i vidi se nekako, slican stil borbe gaje i dobro im ide.
i treci po meni najbolji brazilac u bellatoru je douglas lima prvak u welteru. ja se nadam da je on naredni bellator borac koji ide u ufc, i njemu je hrvanje najveci problem al radio je dosta na tome kad se nakon poraza od askrena jednog od najboljih hrvaca u mma-u spremao za revans koji je nazalost izostao.
ja se nadam da ce bar jedan od njih trojica napraviti dobru karijeru.
u wsof-u tu je palhares uzeo titulu u welteru al mislim da se i ti slazes sa mnom da cemo njega tesko opet u ufcu vidjeti, jest da ga mnogi mrze al meni je nesto drag.
u istoj organizaciji u bantamu titulu drzi marlon moraes po meni mozda i najvece otkrice prethodnih godina, mozda i najatraktivniji borac od svih ovih koje sam spominjao. ubacili su ga kao nepoznatog borca da bude protivnik bivsoj velikoj nadi miguel torresu i brazilac je pobijedio od tad je eksplodirao. nozni udarci nevjerovatno jaki znaci on naprosto bombarduje svoje protivnike. s obzirom kako su se arlovski i rumble pokazali nadam se da ce i moraes imati priliku da namuci ove ufc borce u skorijoj buducnosti.

i da razjasnimo ne kazem ja da je ok trt niti da ovi sto su ga prestali uzimati nisu bar duplo losiji nego prije daleko od toga nego ja sam i prije ove price oko trt-a pisao o tome da mi se cini da brazilski mma malo gubi korak za ovim najboljim. meni je zao zbog toga jer prije uz sakurabu,fedora i kasnije liddela svi najdrazi borci su mi bili brazilci i to poduza lista a evo sad kroz 3 najvece promocije kad gledas taj se spisak svede na mozda i manje od 10 imena. mi smo braca po laptopima moarmo se slagati :mrgreen:
You are someone else I am still right here

rawcold
Kontakt:

Post Postao/la rawcold » 17 sep 2014, 19:44

:D :D Breh vidis i sam da je to zacarani krug... normalno da je tesko opet stvoriti takve uslove kad su svi izjednaceni naokolo. Taj argument postavlja pitanje dal vrijedi eksluzivno za brazilce? Ja podrzavam globalni set pravila, rekao sam davno da sem brawla tesko je to pravi fight sto gledamo, ali tema je sira i komplikovana. Uglavnom poenta price je bila da ne vidim neki significan pad al nema dvojbe da pojedini "malo gube korak" jer **** ufc kontinurano povecava roaster, nego drastican pad je primjetan kod TRT korsnika nakon zabrane. Iz kontra (business) perspektive, ufc ce naredne godine opet napraviti sedam eventa u brazilu.

Dok si ti pisao o tim konstituacijama (btw vjerujem sve tacno, samo meni nije tako poznato) skuzio sam kako bellator ima problem sa percepcijom. Poprilicno dobar fight card preko vikenda, cak dosta bolji u kontekstu ali opet je UFC izvukao deblji kraj. **** sigurno je frustirajuce kad znas da si imao bolji event, vise gledatelja al opet mediji tretiraju FN51 kao vazniji event, moraju se preupitati jel ovo no win- i kako iskoristi tu -situaciju jer ufc ima tri puta mjesecno "nije nesto" event.
UH VAI MORRER

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 18 sep 2014, 09:33

rawcold je napisao/la::D :D Breh vidis i sam da je to zacarani krug... normalno da je tesko opet stvoriti takve uslove kad su svi izjednaceni naokolo. Taj argument postavlja pitanje dal vrijedi eksluzivno za brazilce? Ja podrzavam globalni set pravila, rekao sam davno da sem brawla tesko je to pravi fight sto gledamo, ali tema je sira i komplikovana. Uglavnom poenta price je bila da ne vidim neki significan pad al nema dvojbe da pojedini "malo gube korak" jer **** ufc kontinurano povecava roaster, nego drastican pad je primjetan kod TRT korsnika nakon zabrane. Iz kontra (business) perspektive, ufc ce naredne godine opet napraviti sedam eventa u brazilu.

Dok si ti pisao o tim konstituacijama (btw vjerujem sve tacno, samo meni nije tako poznato) skuzio sam kako bellator ima problem sa percepcijom. Poprilicno dobar fight card preko vikenda, cak dosta bolji u kontekstu ali opet je UFC izvukao deblji kraj. **** sigurno je frustirajuce kad znas da si imao bolji event, vise gledatelja al opet mediji tretiraju FN51 kao vazniji event, moraju se preupitati jel ovo no win- i kako iskoristi tu -situaciju jer ufc ima tri puta mjesecno "nije nesto" event.
ma ne znam sta bi ti rekao bolje im je da se drze nisko jer eno rebny je usao u okrasaje sa danom i vidio si kako je zavrsio vjerovatno ga nikad vise niko nigdje nece vidjeti :D

Thranduil
Kontakt:

Post Postao/la Thranduil » 21 sep 2014, 01:50

Jeste gledali jutros sudar "titana" :D Hunto ga aperkatom skinu kao puškom ptičicu, zaroni Big Country :D

slika

rawcold
Kontakt:

Post Postao/la rawcold » 21 sep 2014, 02:12

that shit was insane!!!! gledao sam knockout 10 puta danas i nije mi jasno kako generira onakvu snagu iz glupog ugla. roy nije kapitalirao u prvoj rundi kad je imao momentum. horoguchi bi mogao biti ozbiljan containder u flyweightu, opet dobra predstava i finish.
UH VAI MORRER

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 21 sep 2014, 17:47

svaka cast huntu jos jedna majstorka pobjeda, protiv njega ja ne bi bez puške u borbu isao :D
jury ocekivano i lagano protiv gomija, fino mu grade karijeru daju mu ova neka velika imena na zalasku karijere koje on moze pobjeđivati i dizati sebi rejting...
akiyama dobar i u ovim godinama ako nista ima priliku u ovim azijiskim evenitma skupiti jos koju pobjedu do kraja karijere. nazalost zelja za borbom protiv wanderleya mu nece biti ispunjena.
horiguchi je bio odlican, tate je mislim trebala upisati uvjerljiviju pobjedu ovako cak japanka moze biti zadovoljna kako je sve proslo.
i na prelims je bilo nekoliko dobrih borbi kanahera i kikuno su me iznenadili pobjedama, lin opet dosta dobar kao i maximo blanco cija je borba protiv hookera bila jedna od boljih na prelimsima.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 26 sep 2014, 14:01

hoce benson u welter

evo jos nesto interesantno

slika

Thranduil
Kontakt:

Post Postao/la Thranduil » 28 sep 2014, 15:26

McGregor nastavlja sa dominacijom, rekao i uradio to što je rekao TKO prva runda. Vjerujem da ga još jedna borba dijeli od napada na titulu.
Cat napada titulu, bot će interesantno gledati. Cruz se vratio na najbolji mogući način i prozva Alpha Female :lol:
Cowboy nastavlja odličan niz, nakon što je zamalo izgubio preokrenuo meč. "Afera stolac" :rol: jbg jesu ukrali vremena i trebali su biti kažnjeni pa oduzimanjem boda u rundi sigurno. Drago mi je da je Kennedy izgubio, on i Rockhold su mi jedni od "najmržih" boraca.
Mighty Mouse nema konkurencije u svojoj kategoriji.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 29 sep 2014, 09:31

Thranduil je napisao/la:McGregor nastavlja sa dominacijom, rekao i uradio to što je rekao TKO prva runda. Vjerujem da ga još jedna borba dijeli od napada na titulu.
Cat napada titulu, bot će interesantno gledati. Cruz se vratio na najbolji mogući način i prozva Alpha Female :lol:
Cowboy nastavlja odličan niz, nakon što je zamalo izgubio preokrenuo meč. "Afera stolac" :rol: jbg jesu ukrali vremena i trebali su biti kažnjeni pa oduzimanjem boda u rundi sigurno. Drago mi je da je Kennedy izgubio, on i Rockhold su mi jedni od "najmržih" boraca.
Mighty Mouse nema konkurencije u svojoj kategoriji.
prvo kakav je ovo samo event bio... puno sam ocekivao i opet na kraju sam odusevljen. mislim da je samo glavna borba bila promasaj jer nemam pojma od toliko boraca kako je cariaso dobio borbu za titulu al eto i to je proslo...
mcgregor i ceronne su ovim pobjedama definitivno postali contenderi i siguran sam da ce uskoro dobiti sanse za titulu mozda nakon jos po jedne pobjede.
meni bi bilo interesantno vidjeti mcgregora protiv bermudeza
dosta provokacija su pretrpjeli alpha male na ovom eventu i connor je prozvao chad mini mendeza :D onda cruz rece cini mi se alpha fails :D
cat zingano je napravila sjajan preokret i zasluzila je da se bori za titulu.
e sad sto se stolice tice kennedy je napravio sam veliku glupost i umjesto da je usao pametno u trecu rundu sacekao ad se romero umori opeti dovrsio ga pobjeda bi bila njegova, ovako lik pocne da srlja ili se opustio previse mislio da je romero gotov i vozdra, mislim da bi vise trebao kriviti sebe za ovo nego onih 25 sekundi koje je romero dobio zbog prljavog poteza koji su napravili ljudi u njegovom uglu... cak ima i prica da mu je big john rekao da sjedi da mu se obrise vazelin s lica... u svakom slucaju svaka cast romeru za ono sto je prikazao u kavezu i za preokret i vrlo bitnu pobjedu.
i prelims je bio odlican, stvarno jedan od najboljih ufcova u zadnje vrijeme.
nastupi cruza i masvidala su mozda i najvrijedniji da se izdvoje sto se tice tih uvodnih borbi. masvidal da je malo agresivniji borac mozda bi do sad i borbu za titulu dobio.

work
Kontakt:

Post Postao/la work » 29 sep 2014, 10:28

Conor ide po titulu, kao što sam i najavio!!! :beba:

Cerone nema šta tražiti u borbi za titulu, bolje mu je da se tu i ne pojavljuje.
NBA fantasy king for 2014/15 (ss.ba, sa-x)

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 29 sep 2014, 11:00

work je napisao/la:Conor ide po titulu, kao što sam i najavio!!! :beba:

Cerone nema šta tražiti u borbi za titulu, bolje mu je da se tu i ne pojavljuje.
pa u pola borbi za titulu u ufcu izazivac nema sta traziti u borbi za titulu... eto nek je cariaso imao sta traziti. ako melendez uzme titulu mislim da cerrone itkekako ima sanse jer melendez zna biti lud nije bas toliko takticki borac a u takvim borbama cowboy zna doci do pobjede. recimo koliko je samo sansi dobio faber a svako zna da ce on izgubiti u mecu gdje je pojas u pitanju... covjek je u zadnje 3 borbe pobijedio jim millera, edsona barbozu i alvareza sve su to dobri borci. ja bi mu dao borbu protiv nurmagomedova(iako su to moja 2 najdraza borca u ovoj kategoriji) i pobjedniku te borbe sansu za titulu. tu je i dos anjos ali njega je malo unazadio onaj poraz protiv khabiba al sigurno da je i on jednu ili dvije pobjede udaljen od pozicije izazivaca.
jednostavno predobra kategorija i toliko boraca je u igri za sami vrh da je nepravedno reci da bilo koji od njih ko napravi dobar niz pobjeda i zasluzi borbu za pojas nema sta traziti u borbi za titulu.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 29 sep 2014, 14:02

jel ko zna ovu:
slika
slika
slika

Thranduil
Kontakt:

Post Postao/la Thranduil » 29 sep 2014, 14:34

Znam je ja. Što? Treba ti broj telefona ili...?! :mrgreen:

stokton
Kontakt:

Post Postao/la stokton » 29 sep 2014, 23:07

jestamaji je napisao/la:jel ko zna ovu:
slika
slika
slika
:mrgreen:
slika

stokton
Kontakt:

Post Postao/la stokton » 29 sep 2014, 23:24

Connor kad naleti na nekog od ovih hrvača će ga glat popušit(Edgar,Mendez,Bermudez) čak ima više šanse protiv Alda nego ovih.
Mislim da bi dobio Swansona jer mu paše stilom.

Uglavnom mislim da ga neće uparivat sa hrvačem jedino ako im ništa drugo ne preostane.
Ova kategorija nikad nije bila jača još kad bi došao Barao koji muku muči sa skidanjem kila i Alvarez koji je premali za laku bilo bi za prste polizat.

Cat je prava mačka :mrgreen: i ima šanse protiv Ronde bit će epska borba.

Ovome mišu niko ne može ništa osim Donsona tako da ne pratim tu kategoriju dok se ovaj ne oporavi a onda ćemo gledati vatromet.

Drago mi je što je kubanac izuo iz cipela bivšeg okupatora i ubicu.

Cerone kao i Connor će izgubit od prvog dobrog hrvača.

work
Kontakt:

Post Postao/la work » 30 sep 2014, 08:42

fera je napisao/la: pa u pola borbi za titulu u ufcu izazivac nema sta traziti u borbi za titulu... eto nek je cariaso imao sta traziti. ako melendez uzme titulu mislim da cerrone itkekako ima sanse jer melendez zna biti lud nije bas toliko takticki borac a u takvim borbama cowboy zna doci do pobjede. recimo koliko je samo sansi dobio faber a svako zna da ce on izgubiti u mecu gdje je pojas u pitanju... covjek je u zadnje 3 borbe pobijedio jim millera, edsona barbozu i alvareza sve su to dobri borci. ja bi mu dao borbu protiv nurmagomedova(iako su to moja 2 najdraza borca u ovoj kategoriji) i pobjedniku te borbe sansu za titulu. tu je i dos anjos ali njega je malo unazadio onaj poraz protiv khabiba al sigurno da je i on jednu ili dvije pobjede udaljen od pozicije izazivaca.
jednostavno predobra kategorija i toliko boraca je u igri za sami vrh da je nepravedno reci da bilo koji od njih ko napravi dobar niz pobjeda i zasluzi borbu za pojas nema sta traziti u borbi za titulu.
Imao je šansu da se pokaže protiv Pettisa i znamo svi kako je to prošlo. Hajd da je bilo gusto, ali ga je ovaj prosto raskomadao. Ne želim da gledam ponovo Cain vs Silva scenario. Znamo svi kako bi to prošlo, kao što smo znali i tada.
NEgo, neka ga daju Khabibu kao topovsko meso pred njegovu borbu za titulu. :kralj:
NBA fantasy king for 2014/15 (ss.ba, sa-x)

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 30 sep 2014, 10:13

work je napisao/la:
fera je napisao/la: pa u pola borbi za titulu u ufcu izazivac nema sta traziti u borbi za titulu... eto nek je cariaso imao sta traziti. ako melendez uzme titulu mislim da cerrone itkekako ima sanse jer melendez zna biti lud nije bas toliko takticki borac a u takvim borbama cowboy zna doci do pobjede. recimo koliko je samo sansi dobio faber a svako zna da ce on izgubiti u mecu gdje je pojas u pitanju... covjek je u zadnje 3 borbe pobijedio jim millera, edsona barbozu i alvareza sve su to dobri borci. ja bi mu dao borbu protiv nurmagomedova(iako su to moja 2 najdraza borca u ovoj kategoriji) i pobjedniku te borbe sansu za titulu. tu je i dos anjos ali njega je malo unazadio onaj poraz protiv khabiba al sigurno da je i on jednu ili dvije pobjede udaljen od pozicije izazivaca.
Imao je šansu da se pokaže protiv Pettisa i znamo svi kako je to prošlo. Hajd da je bilo gusto, ali ga je ovaj prosto raskomadao. Ne želim da gledam ponovo Cain vs Silva scenario. Znamo svi kako bi to prošlo, kao što smo znali i tada.
NEgo, neka ga daju Khabibu kao topovsko meso pred njegovu borbu za titulu. :kralj:
ti si cini mi se jedan od najtvrdoglavijih forumasa :D cini mi se da si me bas ti ubjeđivao da hunt ima bolji stand up od dos santosa i da sam bas zbog toga toliko navijao da junior zavrsi hunta koji mi je inace jako drag borac. eto po tvom onda ni cain nije trebao dobiti vise nikad borbu za titulu jer ga je dos santos onako lako pobijedio u prvoj borbi.... ili lowler recimo ako si pratio prije znas da je imao krizu i bio dosta los evo sad je jedan od najboljih boraca u welteru. mark hunt je recimo na pocektu svoje ufc karijere, za razliku od vremena u pride-u, gubio i bio los a vidi ga sad .i slazem se za ovu zadnju recenicu neka bude borba cerrone nurmagomedov i svi sretni :D
mene ova zingano uvijek podsjeti na xenu princezu ratnicu il kako se zvala vec :D

ja ne znam kako ovog kennedya nije stid da se zali ovoliko isto kao da ga je romero stolicom nokautirao a ne sakom... odmorio se dodatnih 25 sekundi i sto je najgore i u tom udio ima ufc jer je big john trazio da se obrise vazelin kojeg je ufcov cutman stavio previse ili tako nesto i za takvo nesto bi bila kazna valjda oduzimanje jednog boda romeru i sad ja ne vidim sta bi to promijenilo u svemu ovom jer jer romero zavrsio borbu prije odluke sudaca. umjesto da uzme i pogleda sta je on sam pogresno napravio da bi izgubi ovu borbu i proba nauciti nesto iz poraza i unaprijediti sebe kao borca mozda prije svega takticki jer tu je najvise zakazao on se bavi stvarima na koje ne moze uticati i samo gubi vrijeme, i da bude NC na kraju ipak ce se svi sjecati kako je on od situacije gdje ga je bukvalno sekunda dijelila od pobjede sve to prosuo i glupo izgubio.

rawcold
Kontakt:

Post Postao/la rawcold » 30 sep 2014, 19:26

Stvarno jak event, sve dobre borbe al Zingano vs Nunez najzabavnija. Cat izvanredna nakon svega, izgubila prvu rundu, drugu dobila a u trecoj TKO - nejma bolje. Ipak, ako startuje ovako sporo protiv ronde necemo gledati drugu rundu. Bas me iznenadilo kako je UFC bez incidenta odradio njen Comeback, sve prirodno i na dobroj noti. Good job UFC! Nunez mora poraditi na (no offense) izdrzljivosti :P
Cestitke novom Bellator Lightweight sampionu - Donald Cerrone :D Cekali smo dugo vremena da vidimo Alvareza u UFCu i nije trebalo 10 sekundi da znas ovo nece dobro proci. Ne volim praviti neke zakljucke nakon jedne borbe, mozda je do debuta a mozda borci van nemaju stvarno sta traziti protiv ufc elite mada to uvijek reflektira pogresno al izgledao je jednodimenzionalno kao da je dosao da boksa. Uglavnom nesretan matchup od pocetka, Alvarez nije bio aktivan vise od godinu a ovaj jedan od najaktivnijih plus izgleda kategoriju veci..
U prvih 7 minuta Romero je izgledao kao da moze uzeti titulu a na kraju stoppage protiv Kennedija koji nikad ne prestaje. Znao sam da ce biti dobar fight uvijek tako bude kad se dva wrestlera bore al eto pobjeda u sjeni incidenta.
Conor http://cdn.niketalk.com/2/24/350x700px- ... -flair.gif" onclick="window.open(this.href);return false; slazem se sa stocktonom treba da se bori protiv nekog ko ce barem pokusati jedno obaranje mada se tako govori i za jonesa a znamo kako je to proslo za wrestlere u 205. Irac ima karate stance i brada mu je u zraku, neznam dal je to bas najbolja ideja protiv Alda koji nije bas poznat da predaje kontrolu kad zazvoni.
U drugim vrijestima Gina trollovala Whitea; sjecate se kako je Dana pricao da je Gina dusa kao osoba, predobra i tako to.. sad odjednom govori da je najgora za poslovati u historiji ufca :D dobru sumu tih kritika je rezervirao za njene menedzere (cracker) "crazy fucking hollywood people" (/cracker) :D sto su iskoristili interes da Gina dobije uloge :D
UH VAI MORRER

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 02 okt 2014, 09:52

ma ovi borci iz bellatora kad idu u ufc svi bi se morali automatski spustiti u kategoriju nize osim mozda douglasa lime on je dosta krupan welter.

rawcold
Kontakt:

Post Postao/la rawcold » 07 okt 2014, 15:54

UFC srlja opasno amigosi, ja sam gledao Halifax event u malom prozoru zajedno sa Twin Peaks,bolje da su sastavili oba carda
Zadnja izmjena: rawcold, dana/u 03 apr 2016, 04:34, ukupno mijenjano 1 put.
UH VAI MORRER

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.