RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

Virtu4l
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la Virtu4l » 28 sep 2014, 09:54

anel81m je napisao/la:Atmosfera pred utakmicu je bila taka zbog dosta faktora, jedan od njih je i kartoniranje naših igrača pred utakmicu sa vama od strane Šehovića, nalogodavac se zna.Isti taj lik je dolazio dan pred utakmicu u klub i moljakao za bodove, isto kao što je radio već par puta.
To su opasne optužbe.

Atmosfera je bila takva jer su je takvom stvorili vaši sportski prijatelji iz Mostara i Sarajeva, od jedne obične prvenstvene utakmice su napravili cirkus, lansirali priču da i vi možete u Evropu, plaćeni mediji samo su o tome pisali, kako Željo neće dobiti licencu. Dali bi vi njima bodove u zadnjem kolu da je trebalo ;)
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 28 sep 2014, 09:59

anel81m

Kako te nije stid :puke:
Željeznicar za život cijeli !

Adma
Kontakt:

Post Postao/la Adma » 28 sep 2014, 10:14

Lose lose i opet lose.

Cestitam konama na zelji i na borbenosti jer je to ono sto je presydilo ovu utakmicu.
Po meni svi sem Vladavica nisu bili spremni za ovaj derbi. Nije mi jasni zasto mu Feja radi ono i premijestaga tokom citave tekme tamo vamo. Po meni opet bez potrebe smo poceli bez napadaca.
Nije bilko volje nije bilo zelje, i nije bilo nicega. Penal tu i tamo, neko bi ga sudio a neko ne bi. Ono se moglo svakome desiti. Gol primamo nije mi jasno da niko na onu loptu nije isao. Pejic primasiva sto se promasiti ne smije.

Skaljic fali i to dobro u odbrani siguran sam da bi pola onih lopti on pokupio i smireno izbacio, Merzic kad je u formi vidi se da fali na sredini terena. I pod hitno dovesti napadace. Vladavica staviti na ljevo krilo sto i inace igra i sto je njegova pripordna pozicija, Maletica gurnuti obavezno naprijed a Hebibovica vratiti na bega.

To su neka moja zapazanja.
Inace utakmica kao utakmica je bilo katastrofa. Kazem opet kone su dobile na zelji i borbenoscu i na tome im se treba cestitati.

dime
Kontakt:

Post Postao/la dime » 28 sep 2014, 10:44

Adma je napisao/la:Lose lose i opet lose.

Cestitam konama na zelji i na borbenosti jer je to ono sto je presydilo ovu utakmicu.
Po meni svi sem Vladavica nisu bili spremni za ovaj derbi. Nije mi jasni zasto mu Feja radi ono i premijestaga tokom citave tekme tamo vamo. Po meni opet bez potrebe smo poceli bez napadaca.
Nije bilko volje nije bilo zelje, i nije bilo nicega. Penal tu i tamo, neko bi ga sudio a neko ne bi. Ono se moglo svakome desiti. Gol primamo nije mi jasno da niko na onu loptu nije isao. Pejic primasiva sto se promasiti ne smije.

Skaljic fali i to dobro u odbrani siguran sam da bi pola onih lopti on pokupio i smireno izbacio, Merzic kad je u formi vidi se da fali na sredini terena. I pod hitno dovesti napadace. Vladavica staviti na ljevo krilo sto i inace igra i sto je njegova pripordna pozicija, Maletica gurnuti obavezno naprijed a Hebibovica vratiti na bega.

To su neka moja zapazanja.
Inace utakmica kao utakmica je bilo katastrofa. Kazem opet kone su dobile na zelji i borbenoscu i na tome im se treba cestitati.
Sa ovim se potpuno slazem. Imam utisak da se Feja malo pogubio sa previse krilnih igraca u timu kojima treba naci minutazu. Vlada nije za srednjeg napadaca nikad bio i nikad nece biti a krpljenje nikad nije dalo rezultata. Ultras je nadmudrio Feju, naspenovo igrace koji su ginuli na terenu i jos ima Crnova i Nikolica koji su napravili prevagu. Kod nas dolazi na naplatu katastrofalno odradjen prelazni rok ljetos. Izgleda potrosene velike pare a na sonu nista.
Ince ja nikad nekrivim igrace jer su uvijek krivi treneri i uprava odnosni oni koji dovode, treniraju i odredjuju kako ce i sta igrati ti igraci.
Nema potrebe za pretjerana razocarenja, samo smo se uklopili u kompetno sivilo ove jeseni. Ipak glavu gore i podrzati klub.

salmy

Post Postao/la salmy » 28 sep 2014, 11:08

Virtu4l je napisao/la:Ma ja sam razočaran atmosferom i pompom oko te utakmice, kao da je finale LP, bacanje bombi da Velež ima šanse za evropu, licenciranje i slično, mislim da se sjećaš, slično kao naše nedavno gostovanje u Tuzli.
Prvo drug "Virtu4l" molim te ne rise i malo vrati film unazad sto se tice tih desavanja.
Naime Velež vas je tada posteno dobio 4:2 i tu nema dilema, a sto ste vi /Zeljo/ prosuli ranije bodove protiv Sirokog, Radnika i Slavije o tome ne komentarise ili neces.
Zapitaj se malo sto vam je Zujo /finansijer i jedan od uspjesnih privrednika iz Sarajeva/ otisao iz uprave kluba, zbog Amara Osima, zasto niste Zebu i Adilovica adekvatno prodali i od tih para uzeli pojacanja itd-isto kriv Amar Osim. da ne nabrajam vise.
Velež volim vise od sebe, a Zelju postujem jer sam rođen i zivim u Sarajevu, a ti se malo bolje informisi o svom klubu i nemoj druge okrivljavat sa njegove prosle neuspjehe.
Nemoj da me podsjecas majke ti na one Fukare iz Tuzle koje vazda cmizdre i krive Zelju i Velez zbog ispadanja iz premijer lige.
FK..VELEZ - Semir Tuce :)

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 28 sep 2014, 12:30

tepsija je napisao/la:Kazu da je jutro pametnije od večeri.Nije,isto je.Odigrali smo za goli kursac,neshvatljivo loše.Prvenstvo je dugo,ima tu još tona bodova i ništa nije izgubljeno.Naravno,uz uvjet da popravimo igru.Jer sa onakvom igrom kao juče,mi kući nismo favoriti protiv Kamešnice.Nadam se da će mo se opet trznuti kao nakon poraza od Širokog.Na proljeće standardno igramo dobro ali moramo ostati u kakvom takvom priključku do tada.U protivnom,nemamo se čemu nadati.Forza Rodjeni,nabijem vas :mrgreen:
Zato trebamo u srijedu doći na utakmicu protiv Viteza i reći igračima da su igrali ko p**ke i da se to neće više tolerisati.Mora se izgurati do kraja polusezone pa onda napraviti rez,jer jučer je jedino Nikolić nešto pokušavao,pa Pejić maši ne 100% priliku već 1000%.Ista utakmica kao i protiv Širokog,sa izuzetkom što u Širokom nije bilo kamenica,a ovima ostalo u džepu,nisu stigli isprazniti džepove trčeći za busom.Treba igračima reći ko nema muda da igra nek se kupi i nek ide odakle je došao,ono se ne može nazvat igrom.Vidimo se se u srijedu FORZA ROĐENI
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 28 sep 2014, 12:33

Virtu4l je napisao/la:Ma ja sam razočaran atmosferom i pompom oko te utakmice, kao da je finale LP, bacanje bombi da Velež ima šanse za evropu, licenciranje i slično, mislim da se sjećaš, slično kao naše nedavno gostovanje u Tuzli.
Tebi kao da je hobi tjeranje raje s topica na kojima upise ostavljaš. Vidi samo njegovog razmišljanja moliću lijepo. Tipično nipodaštavanje i minimiziranje imena Veleža koji je dio svete trojke bh nogometa. Ispada da je igračima koji igraju za Velež motiv potreban a on se zove igranje u Evropi prije igranja za dres, igranja za navijače, za klub, za njegovu historiju, za ponos, za prkos, za sve ono što ovaj klub čini velikim.

Ali ti to ne možeš da shvatiš, i nikada nećeš.

Utakmica jučer je donijela jedno veliko razočarenje, pljuc na čitav stručni štab. Neću izgovore izostankom određenih igrača koji se u slučaju poraza imenuju kao ključni da bi se smanjila oštrica napada na glavne i odgovorne. Ne želim i neću da vidim onakvu predstavu koja se može poistovjetiti sa statičnošću, anemičnošću, bezvoljnošću, nedostatkom trke, agresivnosti, kompaktnosti, izgaranja. Igrači nisu krivi, kriva je Uprava, kriv je stručni štab zbog selekcije igrača i pojačanja u ljetnom prijelaznom roku.

Sami početak sezone je dao naznake na šta bi mogla da liči naša igra u doglednom vremenu, a mi već čitavih 9 kola, iz kola u kolo više od 2 mjeseca čekamo taj upgrade naše igre, i tješimo sami sebe. Iz mene ne piše očajanje, niti razočarenje, nego na određen način realno sagledavanje situacije.

Pogledajmo samo našu ekipu na proljeće koja je gazila sve redom svojim karakteristikama, pa pogledajmo šta ova ekipa ima odnosno nema. Sve nam se samo kaže. Ja i dalje ostajem kao i svi uz ovaj grb, to je neupitno, ali se neke stvari moraju mijenjati, radikalno.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

anel81m
Kontakt:

Post Postao/la anel81m » 28 sep 2014, 13:29

Virtu4l je napisao/la:
anel81m je napisao/la:Atmosfera pred utakmicu je bila taka zbog dosta faktora, jedan od njih je i kartoniranje naših igrača pred utakmicu sa vama od strane Šehovića, nalogodavac se zna.Isti taj lik je dolazio dan pred utakmicu u klub i moljakao za bodove, isto kao što je radio već par puta.
To su opasne optužbe.

Atmosfera je bila takva jer su je takvom stvorili vaši sportski prijatelji iz Mostara i Sarajeva, od jedne obične prvenstvene utakmice su napravili cirkus, lansirali priču da i vi možete u Evropu, plaćeni mediji samo su o tome pisali, kako Željo neće dobiti licencu. Dali bi vi njima bodove u zadnjem kolu da je trebalo ;)
Nekome prije stane metar u šupak nego cenat u glavu.Tebi i takvima čovjek nemože objasniti neke stvari jer ti prvenstveno neznaš šta je sport!!!

anel81m
Kontakt:

Post Postao/la anel81m » 28 sep 2014, 13:31

likusa je napisao/la:anel81m

Što će me bit stid ilijaški gargašu?Nađi Šabana Pehilja pa ga upitaj za utakmicu u Širokom Brijegu, pitaj igrače koji su bili gore i koji su čuli isto.

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 28 sep 2014, 13:35

anel81m je napisao/la:
likusa je napisao/la:anel81m

Što će me bit stid ilijaški gargašu?Nađi Šabana Pehilja pa ga upitaj za utakmicu u Širokom Brijegu, pitaj igrače koji su bili gore i koji su čuli isto.
Jeste sve je tako,dok god imamo dobre odnose sa njima uvijek cemo dogovarati ! ;)

white1950
Kontakt:

Post Postao/la white1950 » 28 sep 2014, 13:38

Koliko ste "pjenili" mislio sam da ce vas biti najmanje 2000 pod BB a ono tamo shaka jada,sramota!da su vam igraci imalu bolju podrsku sa tribina mozda bi i oni bolje igrali??!
Godine prolaze jubav ostaje...

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 28 sep 2014, 13:45

Seljačino,što se petljaš gdje ti nije mjesto?To je odlika seljaka,guraju nos gdje mu jeste i nije mjesto.Kakve poveznice ti imaš sa Velezom?Inače,kad si već tu,koliko fisovaca dolazi u srijedu?JamaĆno Ćetristo rumenih momaka?
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

white1950
Kontakt:

Post Postao/la white1950 » 28 sep 2014, 13:59

Bit ce nas uglavnom vise nego sto je vas bilo jucer na stadionu!nemoj da se iznenadis(prepadnes)kad vidis Fisovce!!
Godine prolaze jubav ostaje...

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 28 sep 2014, 13:59

Dobili smo 200 karata i toliko nas je došlo.
Evo vama kupa i šansa da vidimo Torcidu Vitez na djelu.

konjicanin01
Kontakt:

Post Postao/la konjicanin01 » 28 sep 2014, 14:16

Ono sto se dogadja Velezu je ista prica od Celika prije dvije sezone,nakon sto su pred kraj sve "DERALI" mislili su da ce se prosetat ligom sljedece sezone ,kad ono jed va sredina tabele.Eh identicna stvar se sad desava igraci su se digli u oblake umislili su da su igracine a ustvari su obicni amateri koji nisu ustanju se nositi s pritiskom,.Tek sad je jasno da je glavni igrac ove ekipe bio Okic,bez njeg ova ekipa je postala bezopasna ,kad se samo sjetim prosleg derbija kako smo samo lagano stvarali sanse a juce zrinjski nas dobi bez ispaljenog metka.Hebibovic i Jankovic ni sjena onih igraca iz prosle sezone jasno je da su bili rastereceniji kad je tu bio Okic,sve u svemu sto se tice prvenstva to bI bilo to,ponovo ostaje kup i neka tanana nada al bgmi tesko jako jako tesko :?

anel81m
Kontakt:

Post Postao/la anel81m » 28 sep 2014, 14:59

white1950 je napisao/la:Bit ce nas uglavnom vise nego sto je vas bilo jucer na stadionu!nemoj da se iznenadis(prepadnes)kad vidis Fisovce!!
:urnebes: :urnebes: :urnebes:

Dobili smo 200 karata papak jedan.Uostalom šta tebe boli briga koliko je nas išlo?Haj otpepaj!

anel81m
Kontakt:

Post Postao/la anel81m » 28 sep 2014, 15:03

zizu1991 je napisao/la:
Tebi kao da je hobi tjeranje raje s topica na kojima upise ostavljaš. Vidi samo njegovog razmišljanja moliću lijepo. Tipično nipodaštavanje i minimiziranje imena Veleža koji je dio svete trojke bh nogometa. Ispada da je igračima koji igraju za Velež motiv potreban a on se zove igranje u Evropi prije igranja za dres, igranja za navijače, za klub, za njegovu historiju, za ponos, za prkos, za sve ono što ovaj klub čini velikim.

Ali ti to ne možeš da shvatiš, i nikada nećeš.

Utakmica jučer je donijela jedno veliko razočarenje, pljuc na čitav stručni štab. Neću izgovore izostankom određenih igrača koji se u slučaju poraza imenuju kao ključni da bi se smanjila oštrica napada na glavne i odgovorne. Ne želim i neću da vidim onakvu predstavu koja se može poistovjetiti sa statičnošću, anemičnošću, bezvoljnošću, nedostatkom trke, agresivnosti, kompaktnosti, izgaranja. Igrači nisu krivi, kriva je Uprava, kriv je stručni štab zbog selekcije igrača i pojačanja u ljetnom prijelaznom roku.

Sami početak sezone je dao naznake na šta bi mogla da liči naša igra u doglednom vremenu, a mi već čitavih 9 kola, iz kola u kolo više od 2 mjeseca čekamo taj upgrade naše igre, i tješimo sami sebe. Iz mene ne piše očajanje, niti razočarenje, nego na određen način realno sagledavanje situacije.

Pogledajmo samo našu ekipu na proljeće koja je gazila sve redom svojim karakteristikama, pa pogledajmo šta ova ekipa ima odnosno nema. Sve nam se samo kaže. Ja i dalje ostajem kao i svi uz ovaj grb, to je neupitno, ali se neke stvari moraju mijenjati, radikalno.

U ovoj našoj ligi igračima treba prvo mjeriti muda kad se dovode, nemožeš drugačije. :urnebes:
Nisu ovo zapadne lige gdje ti je svejedno gdje igraš, kući ili na strani.Jučerašnje (blago rečeno ****) ponašanje pojedinih igrača je za osudu stvarno.

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 28 sep 2014, 15:52

NIšta što već nije dosada rečeno. Nismo imali hrabrosti, iz nekog sasvim nepotrebnog razloga smo se prepali i bilo je što je bilo. Doduše, da nije bilo penala, ko zna da li bi i oni zabili gol, ali to je fudbal. Zasluženo su pobijedili.

Feja ima i dalje moju podršku, najviše iz razloga što ne vidim da bi mogli boljeg naći, ali mislim da i on treba malo da se zamisli i u nekim stavrima korigira. Okić nam je bi prevažan igrač, to se tek sada vidi, koliko smo samo dobili utakmica u kojima je on bio jedini strijelac, sada nemamo takvog, nekog ko će riješiti utakmicu i kad ne ide. Anija treba vratiti na beka, samo ga džaba gušimo na krilu, dvojica ga zatvaraju i mi imamo igrača manje. Ja bih probao sa Maletićem na lijevom beku, Peja, koliko god da mi je drag, nema potreban nivo kvalitete.

Juče je najbolji bio Zvonić, i mislim da bi trebao dobivati više šansi.

hifans
Kontakt:

Post Postao/la hifans » 28 sep 2014, 16:17

kako se zove u vas onaj sto je jucer broj 8 nosio (stopera igro, mozda malo manje od 2 metra visina.. isti nemanja matic :lol: ) ? on vam je najbolji bio :D

unaprijed hvala :)

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 28 sep 2014, 16:31

hifans je napisao/la:kako se zove u vas onaj sto je jucer broj 8 nosio (stopera igro, mozda malo manje od 2 metra visina.. isti nemanja matic :lol: ) ? on vam je najbolji bio :D

unaprijed hvala :)
Amir Zolj

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.