FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Opet ne kontam Adzemovo vodjenje, svaki put kad zabijemo 2 gola, a to nam ocigledno nije problem jer smo u napadu bas jaki, on povuce ekipu pa primamo golove, primjera je puno: Sloboda, citavo poluvrijeme bili povuceni i fakticki cim smo krenuli dali smo go, onda malo stali i odma primili go, dalje Vitez, zabili 2 gola i onda opet stali i primamo go, danas imamo 3:1 i onda 20 min. nas Zvijezda razvalila i stigla do izjednacenja, isto tako i Metalurg, Drina, Radnik, stvarno mi je ovo apsurdno da se iz utakmice u utakmicu isto ponavlja. Ima ovdje i do odbrane jer svaki prelazak protivnicke ekipe na nasu polovinu je za nas opasnost, ali Adzemu neko treba rec da uvede parolu "trpaj do kraja".
FKŽ !
to što je antolović za zadnju titulu bio jedan od najzaslužnijih, ne znači da sad nije kritičan i kriv za veći dio primljenih golova. da mi je neko rekao da će ovoj ekipi on biti najslabija karika...
- zubanovic89
- Kontakt:
Pa nije i Adžem rekao da se povuku, sami su se povukli jer su kontali da će lopta sama u gol. Inače super dan danas na Grbavici, dosta golova, fino vrijeme, uzbudljiva utakmica.TeaM87 je napisao/la:Opet ne kontam Adzemovo vodjenje, svaki put kad zabijemo 2 gola, a to nam ocigledno nije problem jer smo u napadu bas jaki, on povuce ekipu pa primamo golove, primjera je puno: Sloboda, citavo poluvrijeme bili povuceni i fakticki cim smo krenuli dali smo go, onda malo stali i odma primili go, dalje Vitez, zabili 2 gola i onda opet stali i primamo go, danas imamo 3:1 i onda 20 min. nas Zvijezda razvalila i stigla do izjednacenja, isto tako i Metalurg, Drina, Radnik, stvarno mi je ovo apsurdno da se iz utakmice u utakmicu isto ponavlja. Ima ovdje i do odbrane jer svaki prelazak protivnicke ekipe na nasu polovinu je za nas opasnost, ali Adzemu neko treba rec da uvede parolu "trpaj do kraja".
Sta bi dala da sam radio amater pa da cujes djecu oca ti i mater... All we hear is radio Maglaj, radio Tuzla radio Kladanj!!
pozicija golmana je najosjetljivija i vrlo je bitno da je zadnja linija sigurna da i golman bude. svaki golman ima kikseva eto primjer neura, valdesa, kasiljasa svi kiksaju, ali kad imas nesigurnu zadnju liniju s igracima koji nisu ni blizu kvaliteta bogija i vasilica onda je problem i za golmana da brani canizares. samo ko se ne razumije
u fudbal moze srat po golmanu. ekipa nam je (ne)kvalitetna, mlada i sta sad treba brojati krvna zrnca cim se napravi kiks ili 5. pogledajte malo ekipe koji imaju milijarde pa grijese, budu losu. evo city bude katastrofa, hart zna biti 10 utakmica kastrofa a prima milione kao citava ekipa sitija. najlakse je srati po igracima koji imaju platu milju a nasi znalci hoce da budu ramos ili hart. daj ba hebo vas ta prica. psovat igracima koji igraju za zelju pa da su i najgori, treba podrzati.
u fudbal moze srat po golmanu. ekipa nam je (ne)kvalitetna, mlada i sta sad treba brojati krvna zrnca cim se napravi kiks ili 5. pogledajte malo ekipe koji imaju milijarde pa grijese, budu losu. evo city bude katastrofa, hart zna biti 10 utakmica kastrofa a prima milione kao citava ekipa sitija. najlakse je srati po igracima koji imaju platu milju a nasi znalci hoce da budu ramos ili hart. daj ba hebo vas ta prica. psovat igracima koji igraju za zelju pa da su i najgori, treba podrzati.
Tačno se vidi da je onaj Varea klasa igrač, odavno nisam vidio nešto slično u Želji! Šta ovi naši planiraju sa njim obzirom da je cilj promovisat´ mlade igrače? Mislim, sad igraju neku "4-4-2" formaciju, on navodno igra lijevog veznog s´ tim što se ubacuje u napad i više djeluje kao da igramo sa nekim ofanzivnim veznim tj. djeluje kao polušpic. Hoću da kažem da ako promijene tj. vrate onu staru formaciju 4-2-3-1 (veza- Tomić, Hasanović/Hadžiahmetović - Memija, Sadiković, Bučan/Nuspahić - Bajić/Turković) za njega "neće" biti mjesta u prvih 11 obzirom da se forsiraju mladi. Ne djeluje mi kao igrač koji može (kao Bučan) sa loptom ići direktno na igrača, dribling i sl. pa da igra lijevo krilo, više mi djeluje kao polušpic a to mjesto je (obzirom da se mladi forsiraju) ostavljeno Dadi. Pitanje, hoće li oni produživati ugovor sa njim i da li bi on uopšte bio zadovoljan klupom? Doveden je u situaciji kad smo bili kriza u napadu, sad´se to koliko toliko normalizovalo pa se zbog toga i pitam sve ovo. Varea je klasa! 

Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.
Taktika sa jakim Nedom, fantastičnim Bajićem i maestralnim Vareom radi predobro i konačno je Adžem nakon početnog traženja i lutanja skontao najbolju taktiku.. .Antolovic katastrofa,momak koji je bio jedan od najzasluznih za titulu sad je jedna od najslabih karika u zelji,al ne zivi se od stare slave...momak nas je puno kostao golova i sto je ocigledno ne trudi si nimalo...po meni koliko nas je kostao golova bolje je da smo vecu istrpili...hasanovic ,momak ima oscilacija u igri i na njegovom mjestu bi volio vidjeti memiju ili benju colica ...i bogdanovic momak je los...na zimskoj pauzi dovesti dobrog stopera,a mozda sta i bude od ovog asanovica...nisamo se trebali tek tako odreci loncarica,on je i odbrani ulijevao sigurnost,imao je dobru komunikaciju sa stoperima...al opet ponavljam da ova ekipa ima veliki potencijal ,mnogo veci nesto sto mozemo mi i zamisliti ,a to ce se aBd i pokazati 

Al Loncaric je bio najludji. Izadje na teren kao da je na terminu,mrsko mu zivjet a onda mrtav hladan skine par zicera

Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987
Samo da se nadovežem u vezi Asanovića, danas sam sjedio sa momkom koji je iz Splita, kaže mi da mu nije jasno zašto je Asanović otišao iz Hajduka jer dok je bio igrao je u prvih 11, i da je onda kada je otišao pokušao nešto vani ali bez uspjeha...ja ga pitam hoćeš nam valjat šta, kaže da je dobar sigurno...adi93 je napisao/la:Taktika sa jakim Nedom, fantastičnim Bajićem i maestralnim Vareom radi predobro i konačno je Adžem nakon početnog traženja i lutanja skontao najbolju taktiku.. .Antolovic katastrofa,momak koji je bio jedan od najzasluznih za titulu sad je jedna od najslabih karika u zelji,al ne zivi se od stare slave...momak nas je puno kostao golova i sto je ocigledno ne trudi si nimalo...po meni koliko nas je kostao golova bolje je da smo vecu istrpili...hasanovic ,momak ima oscilacija u igri i na njegovom mjestu bi volio vidjeti memiju ili benju colica ...i bogdanovic momak je los...na zimskoj pauzi dovesti dobrog stopera,a mozda sta i bude od ovog asanovica...nisamo se trebali tek tako odreci loncarica,on je i odbrani ulijevao sigurnost,imao je dobru komunikaciju sa stoperima...al opet ponavljam da ova ekipa ima veliki potencijal ,mnogo veci nesto sto mozemo mi i zamisliti ,a to ce se aBd i pokazati
Vidjet ćemo,do sada je ovo solidno pogled na tabelu odličan!
VTŽ
Ja nekako mislim da odbrana trpi zbog ovog ultra ofanzivnog navalnog reda. Vidjećemo kako će ovo izgledati sad kad dođu malo teže utakmice.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- ficobahtic
- Kontakt:
Protiv jacih ekipa obavezno igrati sa defanzivnijom varijantom. Ko je gledao Borac proslo kolo protiv Zrinjskog vidio je da smo i mi trebali tako igrati protiv njih.
Mozda u vezi-navali; Tomic, Hasanovic (koji mora popraviti trkacki segment igre), Varea, Bucan, Bajic, Turkovic. Poslije sat vremena trke i tempa uvoditi Dadu, Memiju, i Nuspahica.
Ne mozemo mi sa ovako ofanzivnom ekipom napadati timove kao Siroki ili Zrinjski jer oni imaju jaku odbranu i svaka greska prema naprijed i izgubljena lopta se odrazi na kontru koja je opasna po nas gol...
Znaci u zavisnosti od utakmice igrati (kao sad) sa jos jednim ofanzivnijim igracem ili ako je jaci protivnik u pitanju pojacati sredinu sa nekim defanzivnije orjentisanim igracem. Svakako probati neke igrace koji mogu odgovoriti trkom i snagom na poziciji zadnjeg veznog..(Bucan, Memija, Enis, Kosoric, Mekic kojem je to mislim i prirodna pozicija)...Sto prije Adzem nadje rjesenje na ovoj najkriticnoj poziciji to ce se manje osjetiti na rezultatima!
Mozda u vezi-navali; Tomic, Hasanovic (koji mora popraviti trkacki segment igre), Varea, Bucan, Bajic, Turkovic. Poslije sat vremena trke i tempa uvoditi Dadu, Memiju, i Nuspahica.
Ne mozemo mi sa ovako ofanzivnom ekipom napadati timove kao Siroki ili Zrinjski jer oni imaju jaku odbranu i svaka greska prema naprijed i izgubljena lopta se odrazi na kontru koja je opasna po nas gol...
Znaci u zavisnosti od utakmice igrati (kao sad) sa jos jednim ofanzivnijim igracem ili ako je jaci protivnik u pitanju pojacati sredinu sa nekim defanzivnije orjentisanim igracem. Svakako probati neke igrace koji mogu odgovoriti trkom i snagom na poziciji zadnjeg veznog..(Bucan, Memija, Enis, Kosoric, Mekic kojem je to mislim i prirodna pozicija)...Sto prije Adzem nadje rjesenje na ovoj najkriticnoj poziciji to ce se manje osjetiti na rezultatima!
Chuck Norris je jednom dos'o, dva put' da gleda Želju!
Odbrana trpi zato sto je losa, pogotovu golman i dva stopera, bez obzira koji par izađe na teren u utakmici.
Zeljkovic prosle godine bio stijena na stoperu, Bogdanovic vecinom igrao vrlo dobro, jedno vrijeme nam je najslabija karika bio Kerla.
Ne znam zasto izmisljati toplu vodu sa onim Kosoricem, trebalo je od pocetka igrati sa Bogdanovicem i Zeljkovicem.
Zeljkovic prosle godine bio stijena na stoperu, Bogdanovic vecinom igrao vrlo dobro, jedno vrijeme nam je najslabija karika bio Kerla.
Ne znam zasto izmisljati toplu vodu sa onim Kosoricem, trebalo je od pocetka igrati sa Bogdanovicem i Zeljkovicem.
Antolovic zajedno sa stoperima kritičan, pa ne pomjera se sa gol linije, stoperi kod ubačaja sudaraju se. Prelose što se tog dijela tiče.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM
Svaka cast halo pa mi smo 1 mislim do sutra ali nema veze.Adzeme reci igracima da ne izbjegavaju davat lopte Vaeri jer ga pojedini bas nesto nevole.Puno je bilo situacija gdje je bio bas sam a pojedini ga nevide.Pripazi na to da ja nebi sa tribine skako.
Mozambik je napisao/la:Odbrana trpi zato sto je losa, pogotovu golman i dva stopera, bez obzira koji par izađe na teren u utakmici.

slazem se, medutim niko ne razmislja isto i niko nema iste vizije. mi svi vidimo da kosoric se ne slaze ni sa zeljkovicem, ni bogdanovicem ali trener misli da tako treba i on odgovara za svoje postupke. vjerovatno bi bolje bilo zeljkovic-bogdanovic, a na nekim klipovima sam vidio da je kosoric igrao jako dobro beka i zadnjeg veznog ali ..? opet ponavljam sve je na adzemu, on odgovara za svoje postupke i sve dok ima rezultate nijedan navijac ne bi trebao da kazu nijednom igracu bilo sta lose niti da ih vrijedaju kao danas par debila na sjeveru koji psuju antolovicu

Majke mi u ovog Antolovica refleksi ko u prozora... ili nek se skonta ili nek ide u sto pm al sad fakat
Brat bratu kostao je nas dva boda kuci sa sirokim , danas imali srece... Lopta kad ide prema nasem golu ja odma predudar dobijem...
Brat bratu kostao je nas dva boda kuci sa sirokim , danas imali srece... Lopta kad ide prema nasem golu ja odma predudar dobijem...
-
- Kontakt:
Nisam bio u mogucnosti da pogledam tekmu, ali kad sam vidio rezultat imao sam pomijesana osjecanja.
Prvo vidim uvalili smo pet komada pa me nako sreca dize iz stolice, a onda pogledam primili tri pa se malo zamislih. Poslije pogledam tabelu i niz pobjeda pa kazem da mi je neko rekao da ce ovako biti poslije tekme sa Sirokim reko bi mu da je budala.
Mislim da je generalno situacija puno bolja nego sto smo svi ocekivali.
Dakle po tome ne bi smo trebali da kritikujemo, ali posto svi koji ovde nesto pisemo volimo Zelju onda dobranamjerne kritike su na mjestu. Prvi sam koji kaze da se ne smije niko kritikovat ako odigra 1-2 lose utakmice ali kad losu igru pokazuje vec niz utakmica bogami moramo ga malo narezilit. Posto je dovoljno kritika vec receno u prethodnim postovima ( vecinom se slazem) ja bih da pohvalim Kompletan napad posebno Nedu. Izgleda da pravi Zeljovci stvarno ginu za klub. Ova djeca ce nas daleko dovesti. Ako bude sta para pa pojacati zadnju liniju na proljece nismo mi daleko da ozbiljno budemo kandidati za titulu. A ako "samo" osvojimo evropu i ostanu ovi mladi igraci jos koju sezonu mislim da za dvije godine mozemo racunati da u Evropi igramo malo vecu ulogu nego do sada.
Sve u svemu ja prezadovoljan.
Prvo vidim uvalili smo pet komada pa me nako sreca dize iz stolice, a onda pogledam primili tri pa se malo zamislih. Poslije pogledam tabelu i niz pobjeda pa kazem da mi je neko rekao da ce ovako biti poslije tekme sa Sirokim reko bi mu da je budala.
Mislim da je generalno situacija puno bolja nego sto smo svi ocekivali.
Dakle po tome ne bi smo trebali da kritikujemo, ali posto svi koji ovde nesto pisemo volimo Zelju onda dobranamjerne kritike su na mjestu. Prvi sam koji kaze da se ne smije niko kritikovat ako odigra 1-2 lose utakmice ali kad losu igru pokazuje vec niz utakmica bogami moramo ga malo narezilit. Posto je dovoljno kritika vec receno u prethodnim postovima ( vecinom se slazem) ja bih da pohvalim Kompletan napad posebno Nedu. Izgleda da pravi Zeljovci stvarno ginu za klub. Ova djeca ce nas daleko dovesti. Ako bude sta para pa pojacati zadnju liniju na proljece nismo mi daleko da ozbiljno budemo kandidati za titulu. A ako "samo" osvojimo evropu i ostanu ovi mladi igraci jos koju sezonu mislim da za dvije godine mozemo racunati da u Evropi igramo malo vecu ulogu nego do sada.
Sve u svemu ja prezadovoljan.
- champions1921
I ja sam htio pitati ali sam na ovom portalu vidio da igraju u 16:30 s Borcem, pa samo ako neko moze da potvrdi jos jednom ovaj info...champions1921 je napisao/la:Igraju li danas omladinci??
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...
Memija i D. Sadiković moraju pauzirati jednu utakmicu zbog kartona.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Trenutno korisnika/ca: avalPacidoroP, Mamba21, Sarun i 68 gostiju.