Izreke i citati

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

rambo16
Kontakt:

Re: Izreke i citati

Post Postao/la rambo16 » 27 sep 2014, 00:32

A šta da radiš kad sve ne dođe u svoje vreme? Šta da učiniš, kad ti se život iščaši onako kao kad ti se rebra pogrešno uglave, srce obesi s leve na desnu stranu i zaboraviš ono radi čega si se uputio da se grebeš po ovom trnjaku. Slomiš li nogu, ruku uglave ti nekako pa zaraste. Nema na ovoj kurvi zemlji majstora to unutrašnje da namesti.
Ivo Andrić
A.F.C. Bournemouth!

undefined007
Kontakt:

Post Postao/la undefined007 » 27 sep 2014, 00:46

"Čuvaj se šumice i vuka bez gumice" - Crvenkapica :mrgreen: :lol:
For this reason, I AM LEGEND, predestined for greatness, built for the final hour.

http://www.youtube.com/watch?v=frhgT5CMpjo&hd=1 ;)

SS.23

FK SARAJEVO !
HZ 1987

berardi25
Kontakt:

Post Postao/la berardi25 » 27 sep 2014, 01:28

"Dok su komunisti bili na vlasti bilo je 50% nezaposlenih,a sada je situacija potpuno obratna" :mrgreen:
https://pbs.twimg.com/media/Bm6HHeLCEAE3QJh.jpg

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 27 sep 2014, 01:31

"Bojati se ljudi, znači činiti krivo Bogu. Strah od ljudi možda i potiče otud što smo se nekad ogrešili o božiji princip. Čovek u kome ima živa duša ne bi, logički, trebalo da se boji ljudi ni ičega ljudskog."

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 28 sep 2014, 23:38

"Teško je dok se ne odlučiš, tada sve prepreke izgledaju neprelazne, sve teškoće nesavladive. Ali kad se otkineš od sebe neodlučnog, kad pobiješ svoju malodušnost, otvore se pred tobom neslućeni putevi, i svijet više nije skučen ni pun prijetnji. "
A.F.C. Bournemouth!

Celtic
Kontakt:

Post Postao/la Celtic » 28 sep 2014, 23:50

"Vrijeme je tek rijeka na koju odlazim pecati. Pijem iz nje, ali dok pijem vidim pjeskovito dno i razabirem kako je plitko. Njena lagašna struja otječe, ali vječnost ostaje. Otpio bih još dublje, pecao na nebu čije je dno posuto oblucima zvijezda. Ne mogu nabrojati do jedan. Ne poznajem prvo slovo abecede. Oduvijek sam žalio što nisam mudar kao na dan svoga rođenja. Um cijepa, on luči i utire put do tajne stvari. Ne želim da mi ruke budu uposlenije nego što je potrebno. Moju glavu čine ruke i noge. Osjećam da su u njoj sabrane sve moje najbolje sposobnosti. Nagon mi kaže da je moja glava organ za rovanje, kao što se neki stvorovi koriste svojim rilom i prednjim šapama, i njome ću prokopati i izrovati sebi put kroz ova brda. Mislim da je najbogatija žila tu negdje, sudim tako prema rašljama i rijetkim isparenjima; i tu ću početi kopati."
Henry David Thoreau

Illmatic09
Kontakt:

Post Postao/la Illmatic09 » 30 sep 2014, 03:31

Mnogo rijeci je u pogledu.

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 01 okt 2014, 00:04

"Nema udarca bez starca!"

prof.dr.Kemo Ahmetović

:bow:
FORZA MARŠAL !!!

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 01 okt 2014, 19:25

slika
A.F.C. Bournemouth!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 01 okt 2014, 19:43

"Trebali bismo više plakati zbog ljudi u trenucima kada se rađaju - nego kada umru."

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 01 okt 2014, 19:51

Pismo Abrahama Lincolna učitelju svoga sina:

''Danas moj mali sin kreće u školu i sve će mu tamo neko vrijeme biti strano i novo i zato bih molio da budete nježni prema njemu. On kreće u pustolovinu koja ga može odvesti preko kontinenata u avanturu koju će vjerovatno pratiti ratovi, tragedija i patnja. Takav će život zahtijevati vjeru, ljubav i hrabrost. Stoga, dragi učitelju, molim vas uhvatite ga za ruku i naučite ga onome što mora znati. Naučite ga, ali blago, ako možete.
Naučite ga da na svakog neprijatelja dolazi i jedan prijatelj. Moraće naučiti da svi ljudi nisu pravedni, ni iskreni. Ali naučite ga takođe da na svakog podlaca dolazi jedan heroj, na svakog pokvarenog političara jedan predani vođa.
Naučite ga da deset zarađenih centi vrijedi mnogo više nego jedan nađeni dolar, da je u školi mnogo časnije griješiti nego varati. Naučite ga kako dostojanstveno gubiti i kako uživati u pobjedi kada dobija. Naučite ga da bude obazriv sa obazrivima, a nepopustiv sa grubima. Naučite ga odmah da je najlakše nadvladati nasilnike. Odvratite ga od zavisti ako možete i naučite ga tajni spokojnog osmijeha. Naučite ga, ako možete, kako se nasmijati kada si tužan; naučite ga da suze nisu sramota; naučite ga da slava može biti i u porazu, a očaj u uspjehu. Naučite ga da se ne obazire na cinike.
Naučite ga ako možete čudesnosti knjiga, ali dajte mu takođe vremena da duboko razmišlja o vječnoj zagonetki ptica na nebu, pčela na suncu i cvijeća na zelenom brežuljku. Naučite ga da vjeruje u vlastite ideje, čak i ako mu svi kažu da su one pogrešne. Pokušajte mom sinu dati snagu da ne slijedi gomilu kada svi to čine. Naučite ga da svakog sluša, ali naučite ga takođe da probere sve što čuje i zadrži samo ono dobro što prođe kroz sito istine.
Naučite ga da proda svoje talente i mozak najboljim ponuđačima, ali da nikada ne izvjesi cijenu na svoje srce i dušu. Neka ima hrabrosti biti nestrpljiv, neka ima strpljena biti hrabar. Naučite ga da uvijek ima uzvišenu vjeru u sebe, jer tada će uvijek imati uzvišenu vjeru u čovječanstvo i Boga. Ovo je veliki zahtjev, ali vidite što možete učiniti. On je tako drag mali dječak i on je moj sin'. :cool:
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 01 okt 2014, 22:23

Kao što dobro proveden dan donosi srećan san, isto tako dobro proveden život donosi srećnu smrt.
Leonardo Da Vinči

Ne čekajte. Ionako nikada neće doći pravi trenutak.
Napoleon Hil

Borite se za svoju ličnu slobodu i demokratiju; ne dozvolite da vas neki lažni srebrnjaci i krivo “opravdane” norme uguše i opterete. Borite se za svoj život!
Milan Mladenović
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 02 okt 2014, 16:47

''Vi čekate bolje dane, ali oni neće doći''.

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 07 okt 2014, 01:44

"Zašto smo čudni? – Jesmo li čudni zato što nikome nismo učinili zlo, što nikoga nije zaboljela glava zbog nas, što nikome nismo nanijeli nepravdu? Ili smo čudni što mirno podnosimo nepravdu koja je nama nanesena? I šta bi trebalo da učinimo, pa da ne budemo čudni? Da psujemo, kunemo, da se tužimo, da mrzimo ljude, da o zlu radimo?"
A.F.C. Bournemouth!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 07 okt 2014, 01:52

"On ne pije, ne puši, nema poroka. Osim onih koje krije."

Meša je bio gigant, :clap:

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 07 okt 2014, 02:00

Jedan od najvećih "laprdatora sa riječima" na ovim prostorima. Meni najdraži citat:
Zar može čovjek tako potpuno uspavati svoju savjest? Zar može prekinuti misao , kao konac, i zabraniti sebi razmišljanje o posljedicama, ne želeći da zna za njih? Eto, izgleda da može..Nagon nas brani potpunim zaboravom, da bi nas spasao od mučenja zbog odgovornosti…
A.F.C. Bournemouth!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 07 okt 2014, 02:31

"Da mi je samo zrno jedno od one prirodne ravnodušnosti koju ispoljavaju ovi ljudi oko mene prema tolikim stvarima zbog kojih ja danju često ne mogu da se radujem ni da mirno radim, a noću ponekad strepim i patim, rasanjen i nesrećan."

Andrić, jedan od najboljih, :thumbup:

SiouxLukavac
Kontakt:

Post Postao/la SiouxLukavac » 07 okt 2014, 21:51

"Nisam toliko bogat da bi uzimao jeftine stvari."

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 08 okt 2014, 00:23

"Kada čovjek donese odluku da se ženi to je zadnja odluka koju je donio u svom životu."

keramikr
Kontakt:

Post Postao/la keramikr » 08 okt 2014, 02:09

"Niko nikome ne moze natovariti toliko muke na vrat koliko covjek sam sebi"

Mesa Selimovic
Do zadnjeg dana zivota mog samo Saraj'vo!

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.