HŠK Zrinjski - ARHIVA POSTOVA
Re: HŠK Zrinjski
Objasni mi po čemu je Zrinjski bio uspješniji jeli to igrao veči rang od RŠK Veleža koliko je puta bio prvi u gradu do 1941. po arhivi Velež je 5 puta bio prvi u gradu do 1940.čak se dva puta natjecao da uđe u najviši razred tadašnjeg YU nogometa sve ču ti godine izbaciti jer mnogo je toga ostalo zapisao a ti meni šta je HŠK Zrinjski do 1945 osvojio.
Reci mi ko zabrani i uništi imovinu RŠK Veleža, Radničkog doma i Abraševića u rujnu 1940. i koji su to razlozi pa da se nevračamo u devedesete pozdrav.
Reci mi ko zabrani i uništi imovinu RŠK Veleža, Radničkog doma i Abraševića u rujnu 1940. i koji su to razlozi pa da se nevračamo u devedesete pozdrav.
podveležje,podveležje to je vaša dika , odatle je , odatle je prva vam ekipa
sutra samo jako i idemo zgaziti rođene 

HNK HAJDUK SPLIT & HNK BROTNJO ČITLUK
Pa da kaze gospodskim manirom vama što ste nosali pletare sa vinom1950 je napisao/la:podveležje,podveležje to je vaša dika , odatle je , odatle je prva vam ekipasutra samo jako i idemo zgaziti rođene
Re: Odg: HŠK Zrinjski
Sta je veteranu?S kim se ti svadjas?Veterani je napisao/la:Objasni mi po čemu je Zrinjski bio uspješniji jeli to igrao veči rang od RŠK Veleža koliko je puta bio prvi u gradu do 1941. po arhivi Velež je 5 puta bio prvi u gradu do 1940.čak se dva puta natjecao da uđe u najviši razred tadašnjeg YU nogometa sve ču ti godine izbaciti jer mnogo je toga ostalo zapisao a ti meni šta je HŠK Zrinjski do 1945 osvojio.
Imas iznad sve medjusobne tekme pa saberi, oduzmi radi sta hoces ali to su cinjenice sto se tice utakmica.A o zabranama,ratovima i tim ruznim stvarima nikada se necemo usaglasiti pa onda ne vrijedi trositi nerve i vrijeme na to.
Nego nek sutra prodje sve u najboljem redu i na terenu i na tribinama a rezultat kakav god bude donijece nekom tri boda ili po bod ali isto ce vrijediti kao protiv Drine ili Viteza.Dobro, prestiz u gradu i podyebavanje

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
"A tko sluša mene, bezbrižan ostaje i spokojno živi bez straha od zla."
Svaka mu je za lektireMAKA IVANKOVIĆ:
Mario Ivanković jedan od najboljih fudbalera Zrinjskog u historiji ovog kluba. Godinama je sa ponosom oko ruke nosio kapitensku traku, a jedne prilike (prije 12 godina) bio je ključni čovjek na mostarskom gradskom derbiju.
Derbi je za popularnog Maku uvijek bio više od utakmice.
“Sigurno je da je gradski derbi utakmica drugačija od ostalih. Svaki derbi osim važnosti sa sobom nosi posebnu draž. Na derbijima ustvari igrači osjete pravu draž bavljenja ovim sportom. Pripreme su drugačije u odnosu na ostale utakmice. Tu ne mislim samo na pripreme tima, već i na pripreme ljudi iz kluba pa i navijača. Cijelim tokom sedmice se piše i govori o utakmici, pa je tako i napetost veća, ali i adrenalin kod igrača. Derbiji po meni trebaju biti utakmice u kojima će uživati ljudi koji vole fudbal, a ne utakmice koje će nekome poslužiti za neke druge svrhe,” kazao je Mario Ivanković za SportSport.ba.
Upitali smo ga i koji derbi tokom svoje karijere posebno pamti i izdvaja.
“Svi derbiji su važni i imaju posebnu draž, ali meni su u posebnom sjećanju moj prvi kada sam svojim pogotkom Zrinjskom donio pobjedu Pod Bijelim brijegom, te derbi kada smo po prvi put pobijedili u Vrapčićima. Te sezone smo na iznenađenje svih osvojili još jedan naslov prvaka. Bilo je to 2008. godine, dok sam derbi odlučio golom 2002. godine. Osjećaj je bio poseban, prvi derbi, pobjeda i moj gol u finišu utakmice. Utakmica je bila neizvjesna i napeta, a osjećaj na kraju meča nezaboravan. Emocije su radile kao rijetko kad.”
Ivanković je danas asistent Branka Karačića u stručnom štabu Zrinjskog. Nada se trijumfu aktualnog prvaka, te poziva sve navijače na fer i sportsko navijanje.
“Pozivam navijače na subotnji derbi da dođu u što većem broju i da naprave atmosferu dostojnu jednog gradskog derbija. Želim da ljudi iz drugih gradova nama Mostarcima zavide na derbiju koji imamo, a ne da u prvom planu budu stvari koje nemaju veze sa sportom. Neka bolji tim pobijedi, a ja se nadam da će to biti Zrinjski,” kazao je na kraju Ivanković.

Maka je car. Nego, normalna je malo nabrijat stvari, samo su oni u nekom fazonu da su potlaceni, kao slijede izbori pa ce bit svasta. Daj se.... tom demagogijom. Uvijek gone ka tim enkim politicko-nacionalistickim pricama i ne znam sta je vise s tim.. Pa svaki tjedan se igra ona HEY LIGA na stadionu pa nikom ne padne dlaka s glave, ajmo malo za promjenu o necem pozitivnom pricat yebote.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
Ima i tamo par normala momaka koji navijaju za svoje ali realno gledaju na stvari.Normalno je da se podignu tenzije , pa gradski je derbi u pitanju , ali spominjanje izbora , politike i sličnih stvari je nepotrebno i glupoLillard je napisao/la:Maka je car. Nego, normalna je malo nabrijat stvari, samo su oni u nekom fazonu da su potlaceni, kao slijede izbori pa ce bit svasta. Daj se.... tom demagogijom. Uvijek gone ka tim enkim politicko-nacionalistickim pricama i ne znam sta je vise s tim.. Pa svaki tjedan se igra ona HEY LIGA na stadionu pa nikom ne padne dlaka s glave, ajmo malo za promjenu o necem pozitivnom pricat yebote.

Ja za sebe mislim da uvijek realno sagledam stvar i na ovu temu dolazim čisto prijateljski, sutra ćemo naravno od 17 do 19h drugačijeg razmišljanja, ali sam uvijek sa onim Voli svoje, poštuj tuđe. Iako sam mlađi od svih forumaša na našoj temi vjerovatno, uvijek sam realan i tako sagledavam stvari.
Jel po vama normalno da se u jednom gradskom derbiju , bez obzira na njihovu brojnost i na sve što se dešava, dadne samo 200-250 karata. Samim tim uništavaju derbi jer vam moram reći da je u klubu prijavljeno oko 700 navijača do sada. (neprovjerena informacija, ali nije ni toliko šuplja). Od tih 700, mi/oni će(mo) MORATI izabrati kojih 250 ide na gostovanje udaljeno 10 min od okupljanja. Mislim da to nema nikakvog smisla i da bi već od sljedeće sezone trebalo urgirati na to. Umjesto da se napune u jednoj sezoni i jedan i drugi stadion (a sigurnost nevjerovatno mnogo poveća) , oni od derbija prave nenormalnu lakrdiju koja će se na kraju remizirati sa odličnom atmosferom i pobjedom jedne od ekipa.
A zašto se spominju izbori ? Zato što je i komesar policije sigurno stranački preodređen. Zamislite da u gradu ispadne opšti haos, ne daj Bože, porazbijan kompletan grad, što od vaše strane, što od naše tj. da skratim, dođe do propusta u organizaciji, ko bi bio prvi okrivljen? Komesar, jer on sve to organizuje, koliko, gdje , kako i šta. Onda bih tako isto bio i smijenjen i nema ga nigdje. Morate shvatiti da politika u sportu učestvuje 40 % najmanje
Pozdrav, nadam se da će prije, tokom i poslije utakmice sve biti fer i korektno, bez ikakvih ispada i nek bolji pobijedi , nadam se moj Velež
btw. Govorim o organizaciji utakmice van stadiona. Baš sam listao nedavno članke sa derbija gdje sam čitao da se davalo po 500, 700 karata i slično, umjesto da organizacija policije napreduje , ona stagnira, šta više i još je gore pa ove godine samo 250 . A treba realan biti, van stadiona nije bilo nikakvih izgreda unazad 5 sezona (ako griješim ne zamjerite, ali mislim da su to oni manji, grupice od 4-5 i slično, gluposti).
Jel po vama normalno da se u jednom gradskom derbiju , bez obzira na njihovu brojnost i na sve što se dešava, dadne samo 200-250 karata. Samim tim uništavaju derbi jer vam moram reći da je u klubu prijavljeno oko 700 navijača do sada. (neprovjerena informacija, ali nije ni toliko šuplja). Od tih 700, mi/oni će(mo) MORATI izabrati kojih 250 ide na gostovanje udaljeno 10 min od okupljanja. Mislim da to nema nikakvog smisla i da bi već od sljedeće sezone trebalo urgirati na to. Umjesto da se napune u jednoj sezoni i jedan i drugi stadion (a sigurnost nevjerovatno mnogo poveća) , oni od derbija prave nenormalnu lakrdiju koja će se na kraju remizirati sa odličnom atmosferom i pobjedom jedne od ekipa.
A zašto se spominju izbori ? Zato što je i komesar policije sigurno stranački preodređen. Zamislite da u gradu ispadne opšti haos, ne daj Bože, porazbijan kompletan grad, što od vaše strane, što od naše tj. da skratim, dođe do propusta u organizaciji, ko bi bio prvi okrivljen? Komesar, jer on sve to organizuje, koliko, gdje , kako i šta. Onda bih tako isto bio i smijenjen i nema ga nigdje. Morate shvatiti da politika u sportu učestvuje 40 % najmanje
Pozdrav, nadam se da će prije, tokom i poslije utakmice sve biti fer i korektno, bez ikakvih ispada i nek bolji pobijedi , nadam se moj Velež

btw. Govorim o organizaciji utakmice van stadiona. Baš sam listao nedavno članke sa derbija gdje sam čitao da se davalo po 500, 700 karata i slično, umjesto da organizacija policije napreduje , ona stagnira, šta više i još je gore pa ove godine samo 250 . A treba realan biti, van stadiona nije bilo nikakvih izgreda unazad 5 sezona (ako griješim ne zamjerite, ali mislim da su to oni manji, grupice od 4-5 i slično, gluposti).
Dobro, vjerovatno se svi slazu da je taj raspodjela karata nepravedna, da se uvijek vade na neke gluposti jer kao ne mogu osigurat jednu utakmicu. Isto ce vjerovatno bit i nama za gostovanje. Jesul nesposobni ili ne zele, vjerovatno oboje. I opet ce se vadit na price o nekim neredima, na dnevno-politicke dogadjaje i ono, nema nikakvih problema za njih...
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
bas sam danas naisao na jednog policajca i kuka mi lik kako mora ici osiguravati derbi i govori da je i 200 hajvana previse i da se takvi divljaci ne mogu osiguravati pa kao mora i u ned, ici u siroki osiguravati utakmicu,svi bi placu a da sjele po kafanama i marendama,drotovi ko drotovi najveci neradnici bili i ostali! 

Sampioni: 2004/2005, 2008/2009 , 2013/2014
Prvi u gradu,logicno!
Prvi u gradu,logicno!
Mislim da imam pravo nešto napisati jer sam propustio samo jedan derby i to treći pod BB,na žalost moram i ovaj.Koliko god mi to htjeli priznati ili ne sve se svodi na politiku.Jel ima neko ko misli da je nekome stalo da sutra bude 20000 ljudi i da sve prođe normalno?Savezu ili politici,jest al' u k**cu,čuj ne može se obezbjediti dolazak navijača,da nije žalosno bilo bi smiješno.Ja sam siguran da političari i desetak njihovih idiota sa svake strane od ove utakmice prave utakmicu visokog rizika.Daj malo alkohola i trave i eto spremni na boga udariti a ne utakmicu prekinuti ili nekog bakljom kamenom pogoditi.Nema kod nas mnogo navijača ni kod jednog tima nažalost,jer onaj ko šteti klubu ne može biti navijač,al tako je to dobar glas se daleko čuje,a loš još dalje.Ako tribin se ponašale kao igrači bar 50% biće dobar derby,sretno svima sutra na BB i nek pobedi Velež naravno.Lillard je napisao/la:Dobro, vjerovatno se svi slazu da je taj raspodjela karata nepravedna, da se uvijek vade na neke gluposti jer kao ne mogu osigurat jednu utakmicu. Isto ce vjerovatno bit i nama za gostovanje. Jesul nesposobni ili ne zele, vjerovatno oboje. I opet ce se vadit na price o nekim neredima, na dnevno-politicke dogadjaje i ono, nema nikakvih problema za njih...
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE
-
- Interni moderator
- Kontakt:
sretno zrinja,g.u.z.o.v.e im oderite

DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA
Pokusat cemo drug ,al jbg napale se oni na svaki derbi to je njima utakmica godine pa daju od sebe nadljudske napore pa ih uvijek jedva pobjedimo ,ocekujem i sutra takav scenarij i naravno pobjedu i plakanje Vladavica malog decka iz Ljubinja,tata mu za Zvezdu navijao a on zakleti Velezovac!staragarda je napisao/la:sretno zrinja,g.u.z.o.v.e im oderite![]()

Prvi u gradu,logicno!
Prvi u gradu,logicno!
staragarda malo fukara,malo ultras

Biti srcem vezan, u tome leži snaga..
Malo atmosfere sa derbija!
" onclick="window.open(this.href);return false; 2:1 sa igracem manje!
Lanjska 0:0
" onclick="window.open(this.href);return false; velez bio blize pobjedi!
" onclick="window.open(this.href);return false;
2:0 pobjeda 2010 godine!
Kreso ubojica barbika!
" onclick="window.open(this.href);return false; 2:1 sa igracem manje!
Lanjska 0:0
" onclick="window.open(this.href);return false; velez bio blize pobjedi!
2:0 pobjeda 2010 godine!
Kreso ubojica barbika!
Prvi u gradu,logicno!
Prvi u gradu,logicno!
-
- Kontakt:
Vjerovatno je familijarni neprijatelj Ljajica i Ljajic Toursaesprit24 je napisao/la:staragarda malo fukara,malo ultras![]()
![]()
![]()

-
- Interni moderator
- Kontakt:
hajde zrinja,tz je uz vasesprit24 je napisao/la:staragarda malo fukara,malo ultras![]()
![]()
![]()

DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA
Sve ok , ali takođe sve ovo ovisi od stajališta sa kojega se gleda.Ja stvarno ne znam po kojem je kriteriju određeno koliko će gostujući navijači dobiti ulaznica ali koliko sam ja upratio ovo je dogovor klubova a ne odluka policije.Neka me netko ispravi ako griješim.shaman7 je napisao/la:Ja za sebe mislim da uvijek realno sagledam stvar i na ovu temu dolazim čisto prijateljski, sutra ćemo naravno od 17 do 19h drugačijeg razmišljanja, ali sam uvijek sa onim Voli svoje, poštuj tuđe. Iako sam mlađi od svih forumaša na našoj temi vjerovatno, uvijek sam realan i tako sagledavam stvari.
btw. Govorim o organizaciji utakmice van stadiona. Baš sam liostao nedavno članke sa derbija gdje sam čitao da se davalo po 500, 700 karata i slično, umjesto da organizacija policije napreduje , ona stagnira, šta više i još je gore pa ove godine samo 250 . A treba realan biti, van stadiona nije bilo nikakvih izgreda unazad 5 sezona (ako griješim ne zamjerite, ali mislim da su to oni manji, grupice od 4-5 i slično, gluposti).
Ako netko hoće napraviti bilo kakav problem on će to napraviti i to se teško može spriječiti bez obzira na osiguranje.Mi se volimo porediti sa nekim državama i njhovim ligama.To su većinom sređene države i tamo stadioni ispunjavaju uvjeti za najveća takmičenja , svaki centimetar terena i tribina je pokriven kamerama a sudovi deru kazne žestoko i za najmanji prijestup.Kad smo kod toga ja podržavam da se svima koji su ranije pravili pizdariye na stadionima zabrani dolazak na stadion.Ja isto ne mogu mirno gledat tekmu , psujem ,galamim ali nikoga ne vrijeđam niti mi pada napamet da nešto kurcim.Ako si mangup i hoćeš fajt imaš boks,kick boks itd pa izvoli.
Mi kao navijači smo dosta subjektivni i optužujemo sve i svakoga izuzev maymuna iz naših redova koji prave te probleme.Ja neću govoriti o drugima ja ću o mojima.Ultrasi su , priznali to neki ili ne , jedna od boljih navijačkih skupina u BiH ali ja ne mogu shvatiti da se na skoro svakoj utakmici nađe nekoliko maymuna koji bacaju baklje ,topovske udare i sl. gluposti iako je to odavno prevaziđeno.Ja bih mogao shvatiti da se to desi ponekad ali da klub skoro svaku tekmu plaća kazne zbog "svojih navijača" je suludo i nitko me nemože uvjeriti da oni vole i navijaju za Zrinju.
Sutra pobjeda i nastavak borbe za sami vrh.Moja prognoza Crnov i Nikolić za 2-0.
Klubovi su morali na to pristati jer je mup rekao 200 ili nikako i jbg sta ti misliš jel bolje da te bodri 200 navijača ili nikako.A to je lopovluk.Sad pred izbore ovo čine.Kao ne mogu osigurat 200 navijača,pa kako onda mogu sarajevski policajci osigurat 2000 manijaka ili hordi zla.Kakva je to banda.Nadam se da će sve proći dobro i bez nereda.Neka bolji pobjedi a ja se nadam da će to biti Velež.
Atmosferu oko derbija je pokvarila vecerasnja vijest oko povrede vaseg rezervnog golmana.Kako prenosi jedan portal momak je jedva ziv ostao nakon sudara glavom u koljeno nekog vaseg igraca.Mene je iskreno syebala ta vijest,Nadam se da ce se sto prije oporaviti.
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.