Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

BurningLegion
Kontakt:

Re: $: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la BurningLegion » 26 sep 2014, 11:29

brazzo je napisao/la:Covjece nisam se nad'oda cu ti morat' banalizovat stvari.. kad kazem pogledaj ne mislim samo na ovu tekmu vi imate bogatu historiju profasistickih simbola s tim sto je cak u par navrata to izbijalo u prvi plan. Mogu ti vjerovatno i naci slike (ne znam koliko toga ima na netu) ali mislim da nema potrebe jer ako pratis Siroki onda znas o cemu je rijec ;)
A tko to u ovoj ligi nema takvih momenata? Cisti mentalitet mase, samo sto se ekstreman glas kudikamo jace cuje i on je zanimljiv za medije, a primjera radi kad je sve normalno, to interesantno nije (pada mi na pamet sada utakmica Široki - Velez gdje ama bas nijedna jedina rijec nije upucena gostima bila, za razliku od istih, ali nee, to ne moze biti). J.ebes to sto je to uvijek do pojedinaca, jelde, nema veze.
Mogu i ja naci slike fasizma na drugim stadionima, tih ratnih zastava o kojima pricas, paljenja drugih zastava i sl., mogu naci i primjer antisemitizma ako ti treba (da ne kazem ne daj boze fasizma) i iz tvog grada, i sta sad, hocemo li generalizirati cijelo Sarajevo, cijelu Tuzlu, cijeli Široki Brijeg na osnovu toga? Ili su jedni automatski bolji od drugih, zbog...cega? Po defaultu vise kao vole drzavu, sta li, ta prica?
Pratim ja Široki i gade mi se jednako takvi kao i ovi licemjeri sa strane koji ce zazmiriti zato na svoje grijehe, a prvi doci i reci eno ih fasisti. Ja/mi se protiv toga borimo kao i bilo tko drugi, a ovdje se to predstavlja kao da se netko time ponosi?!
Smijesno, bolan, smijesno.
A sto se tice kazni, sumnjam da ce ih i biti.. zasto bi njima jedinim naknadno opalili harac kad su igrali redovno kolo kad i svi ostali

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Ne vjerujem da nece stici kazna, no eto.
Head je napisao/la:
BurningLegion je napisao/la:Ma jasna stvar. Pricaj mi jos o tome koliko je jednostavno izgeneralizirati neku stvar?
Nema se sta generalizirati, navijacka skupina skripari zasnovana je na fasizmu, deklarisu se kao fasisti i je jasno ko dan. Nisu svi navijaci sirokog skripari.
Smijesno. Deklarisu se da ne kazem sta, evo i ja sam u KN Škripari pa nisam fasist, i sta sad? Nije ni cijela moja skupina, ni prijatelji, a imamo utakmica i utakmica ''u nogama'', a to sta ces ti iz toga i iz ekscesa POJEDINACA (koje cu ja, da se razumijemo, naci i u tvom gradu i grupi i bilo gdje uzduz ove drzave) izgeneralizirati i izmoralizirati kao da ste nesto bolji, napredniji, sta li, slobodno, glavno da netko pod krinkom nekakvog patriotizma dodje drugima soliti pamet o fasizmu, a i gori su po ekscesima, ne mogu bez incidenta proci pet kola u sezoni, gdje god dodju. Zanimljivo, uvijek, ali bas uvijek ''izazvani od strane domacina''.
Ma bjezi bolan, te price o svojim selektivnim gledanjima ovoga ili onoga na jedan ili drugi nacin ostavi za kakve maloljetnike i maloumnike, mene ne tangiras.
Zadnja izmjena: BurningLegion, dana/u 26 sep 2014, 11:37, ukupno mijenjano 3 puta.

High

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la High » 26 sep 2014, 11:30

Jure Francetić i Silvije Strahimir Kranjčević ne idu zajedno.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 26 sep 2014, 11:35

Navijaci koji stoje na navijackoj tribini iza transa skripari se deklarisu kao pripadnici te navijacke skupine, ako se digne parola, neki trans, u ovom slucaju zastava iza toga stoji kompletna navijacka skupina. Ta tribina, ta skupina je digla fasisticku zastavu i jasno se deklarisala ko je i sta je, da ne stavljam hitlerovske pozdrave i ostalo.
Ne zelim na ovu temu vise.

Kraj Mostara selo malo, listica se uvijek zvalo
:salut:
1946

BurningLegion
Kontakt:

Post Postao/la BurningLegion » 26 sep 2014, 11:41

Head je napisao/la:Navijaci koji stoje na navijackoj tribini iza transa skripari se deklarisu kao pripadnici te navijacke skupine, ako se digne parola, neki trans, u ovom slucaju zastava iza toga stoji kompletna navijacka skupina. Ta tribina, ta skupina je digla fasisticku zastavu i jasno se deklarisala ko je i sta je, da ne stavljam hitlerovske pozdrave i ostalo.
Ne zelim na ovu temu vise.

Kraj Mostara selo malo, listica se uvijek zvalo
:salut:
Znaci, to isto vrijedi i za navijace Barcelone, navijace Real Madrida, navijace Lazia, da ne nabrajam sada hrpetinu drugih, htio sam samo ove iz velikih gradova?
Naime, za svako od tih mjesta cu naci na navijackoj tribini da pojedinac ili pojedinci dizu tu zastavu, i po tvojoj logici su se oni jasno svi deklarirali sta su, jel?
Naravno, necemo ni pricati o tome da se jasno radi o bastionima nacizma, 'ko nekakvi gradovi i civilizacije u odnosu na nas.
Kako glup, pristran, iskompleksiran i izgeneraliziran stav. Ali, jasno, ni ne cudi da se to namjerno radi, i zasto.

Ta zastava je unesena od strane par neodgovornih momaka koji su za to kaznjeni i odstranjeni i to ni po cemu nije nikakav stav grupe niti ce biti, a isto tako oni je cak nisu ni donijeli tu, no nebitno. A zasto je nebitno, pa jasno nebitno je zato sto propaganda radi svoje, pa tako i ova tvoja (i slicnih) po forumu, pa izvolite, znam ja da je lakse opravdati mrznju i sta sve vec ne sto vise podgrijavas vatru na taj problem. To sto prednjacite u apsoltunim svim eskcesima, a glumite nekakvu finocu, to nastranu.

Kraj Mostara selo malo postade sluzbeno grad. Prednjaci u svakom pogledu ispred brojnih. Cao, zdra'o, zivio.
Zadnja izmjena: BurningLegion, dana/u 26 sep 2014, 11:44, ukupno mijenjano 1 put.

collector
Kontakt:

Post Postao/la collector » 26 sep 2014, 11:44

e ko je vama dao status grada da mi je znati :facepalm:
Zadnja izmjena: collector, dana/u 26 sep 2014, 11:45, ukupno mijenjano 1 put.
Istina za Vedrana !!! 1946 !!!

Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 26 sep 2014, 11:45

Rekoh da sam zavrsio al ne mogu ostati imun na gluposti koje pricas.

Ti kad ides na navijacku tribinu, ti se deklarises kao pripadnik te skupine, to ti je valjda jasno?
Skripari se ogradili od fasisticke zastave a ona na tribini bila citavu utakmicu. :urnebes: :rol:

Skripari su dokazani fasisti, a ti kao njihov clan pomazes finansijki fasisticku ideologiju svojom clanarinom.
Jasno ko dan.
1946

BurningLegion
Kontakt:

Post Postao/la BurningLegion » 26 sep 2014, 11:48

S obzirom u kakvom su stanju ti gradovi, odnosno vece sredine u BiH, izuzev par njih, cudi me da nije postao i davno prije.

Primijetiti cemo zanimljivu dosljednost upisa momaka, koji koriste priliku da lijece sada frustracije i komplekse, samo naprijed. :clap:

Head, smijesan si, ustvari ne smijesan nego naprosto ogranicen i zadojen, lijeci se, sad si jasno i dokazao ponovno.
Super, nek smo bar onda u elitnom drustvu fasista-gradjana Madrida, Barcelone, Rima... Tuzle. :rol:
'aj cao. :wave: Boga ti dragog tko i odakle dijeli nekome moralne lekcije... u Bosni i Hercegovini, zadnjoj svirali Europe sa hrpetinom klasicnih levata gdje god da dodjes, ali ne, ajmo mi svejedno generalizirati, pljuvati, stereotipizirati i glumiti toboze kakvu elitu jednu naspram drugih. Gdje i ovaj narod zivi i cemu se nada.

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 26 sep 2014, 11:55

Ja kazem da navijacka skupina skripari fasisticka grupa jer se tako deklarise. Nisam generalizovo sve navijace koji dolaze iz tog mjesta, nego samo one koji su pripadnici te navijacke skupine.

Normalno da su te navijacke grupe i u Madridu, Rimu koji isticu fastisticke zastave sljedbenici ideje fasizma.
Te skupine da, generalno svi navijaci ne.

Nisu svi navijaci Sarajeva HZ, nego samo oni koji ide na sjever. Ugrubo receno.

I da, znas ti dobro sta ja hocu da kazem, svjestan si toga odlicno, ali pokusavas glumiti moralnu vertikalu, pacifistu na forumu al si okorijeli sljedbenik Mussolinija i Hitlera.
1946

BurningLegion
Kontakt:

Post Postao/la BurningLegion » 26 sep 2014, 11:59

Gdje se ibogati deklarira kao fasisticka grupa, pa evo sve? Tko si ti bolan da kazes to iz svog uskog i prije svega pristranog i zadojenog mrznjom razmisljanja ili da nekome to naturas i nabijas?! Taman da ja sada kazem da se HZ deklarira kao huliganska i bosansko-nacionalisticka grupa, zato sto su im takvi ispadi pojedinaca ili sto odaju pocast ArBiH ili sto su imali istu i zastavu na tribini i stosta. Eto na kojoj ti je razini rezoniranje. Ali, jasno, svjesno ce se to zanemariti kad se radi o sebi naspram tamo nekakve listice.
Taj klub i ta grupa ce vjecno furati svoj film i voljeti svoj grad, klub, svoju naciju, mrzi koliko hoces, prosto me zaboli neka stvar, a to ako je nekome fasizam ili ako ces se ti i slicni naci da izgeneralizirate ispade pojedinaca, ma zdra'o bolan. Izvoli onda i baljezgaj po temi Slobode kako su nacisti i antisemiti.
Kako nisi izgeneralizirao kad mene generaliziras i hrpetinu ljudi koje ja znam sa svojim tim debilnim rezoniranjem.
Cuj svega ti 21. stoljece, a on se nasao o nacistima ozbiljno razgovarati. :facepalm: :facepalm:

Ne glumim ja nista i nemam sta glumiti, prosto me zaboli neka stvar, moj respekt imaju LJUDI prije svega i oni koji te postuju, dakle zasluzuju isto to zauzvrat, a hvala bogu da ih ima, a to sto nekome smeta sto ja imam jasno i cvrsto ja i to povezuje sa nekakvim fasistickim ideologijama jer se ne daj boze usudim voljeti, braniti svoj grad ili deklarirati hrvatom, to je TVOJ problem i problem takvih likova.

Haj ne umaraj me svega ti, evo da si vrijedan iole relevantnije rasprave, kao sto nisi.

Cao.
Zadnja izmjena: BurningLegion, dana/u 26 sep 2014, 12:05, ukupno mijenjano 1 put.

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 26 sep 2014, 12:04

Grupa koja drzi fasisticku zastavu na tribini se ne deklarise kao fasisticka grupa?
Grupa koja se pozdravlja kao Hitler nije fasisticka grupa?

slika

slika
1946

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 26 sep 2014, 12:05

Cuj fasisti iz Tuzle :rol: zasto si toliko sujetan i ogorcen ? Razumijem ja tebe, dobro ne slazes se sa ideologijom, ali zasto pokusavas obojiti crno u bijelo ? To je nemoguce.. grupa je osnivana na desnicarskoj ideologiji (da ne budem precizan do kraja) i taj kontinuitet je neprekidan. Dobro, postoji sansa da je doslo do smjene generacija i da je grupa reformirana ali u to je (pre)tesko povjerovat. I svejedno nicime se ne moze zataskat cinjenica da su vas opet (n/fsBiH) po ko zna koji put pomazili (da ne spominjem igranje europe na racun Slobode).

It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

RistoPodvoznjak
Kontakt:

Post Postao/la RistoPodvoznjak » 26 sep 2014, 12:09

Trujete forum konstatno . :sick: :sick: :sick: :sick: Svaki pdf su unistili isti ili slicni likovi sa nacionalistickim,vjerskim i slicnim prozivanjima. Ostavite takva misljenja za sebe i takvim stvarima nije niti treba biti mjesto na utakmicama i forumima. Ne odobravam ni huliganstvo, ni nacionalizam , ni fasizam. Prvi korak ka poboljsavanju fudbala u nasoj drzavi je da krenu svi konacno radit na sebi i smanjiti svoja napacena,sovinisticka i slicna razmisljanja. J*bo te , kad krenem citati forum kakvih debilnih stvari procitam i od Bosnjaka, Hrvata i Srba. MANITE SE OVAKVIH RASPRAVKI NA FORUMIMA I NA SPORTSKIM TEMAMA. :puke: :puke: :puke: :puke: :puke: :puke: :puke: :puke: :puke: :puke: :puke: :puke:
MaJaba

Blagoje
Kontakt:

Post Postao/la Blagoje » 26 sep 2014, 12:09

Head je napisao/la:Grupa koja drzi fasisticku zastavu na tribini se ne deklarise kao fasisticka grupa?
Grupa koja se pozdravlja kao Hitler nije fasisticka grupa?

slika

slika
Ma nije to nacisticki pozdrav, momci masu suprotnoj tribini. A ova zastava, to je cista montaza.
Salu na stranu, nije Listica bezveze bila na mjerama u bivsoj drzavi. Toliko.
Katastar.ba - 2174, 2175, 2176, 2177.

Nastavice se...

BurningLegion
Kontakt:

Post Postao/la BurningLegion » 26 sep 2014, 12:12

brazzo je napisao/la:Cuj fasisti iz Tuzle :rol: zasto si toliko sujetan i ogorcen ? Razumijem ja tebe, dobro ne slazes se sa ideologijom, ali zasto pokusavas obojiti crno u bijelo ? To je nemoguce.. grupa je osnivana na desnicarskoj ideologiji (da ne budem precizan do kraja) i taj kontinuitet je neprekidan. Dobro, postoji sansa da je doslo do smjene generacija i da je grupa reformirana ali u to je (pre)tesko povjerovat. I svejedno nicime se ne moze zataskat cinjenica da su vas opet (n/fsBiH) po ko zna koji put pomazili (da ne spominjem igranje europe na racun Slobode).

Nisam uopce, Tuzlu sam naveo kao primjer njegovog gore rezoniranja s obzirom na dogadjanja iz dvorane nedavno sto se takodjer moze interpretirati kako god hoces, ali evo ti to shvatis kao da sam ja vas sve nazvao fasistima. A uopce nisam. I hrpu normalnih i neopterecenih znam iz Tuzle i vise nego dobro se slazemo.
Jel ti vidis sada uopce problem sa ovim gore likom i njemu slicnima? On je tu da baca kosti i da kroji misljenje drugima jer je zadojen mrznjom, listica je fasizam, sarajevo (u ovom primjeru) je kultura i multietnicnost, ukratko sve med i mlijeko, dok je dole tama i povampirene u.stase.
I to se plasira. Baci spin, baci sliku, izgeneraliziraj cijelu jednu sredinu, i on pametan, a svi ludi.
E moj bedace.

Ja ti upravo govorim, po rezoniranju takvih ja bih sada trebao postaviti slike iz Madrida, Barcelone, Rima, Sofije, Skoplja, Splita, Zagreba, drugih svjetskih metropola kako se slikaju na tribini sa podignutom desnicom ili sa kukastim krizem, a ima ih HRPA takvih ekscesa, malo je reci, i sad cemo izgeneralizirati cijelu grupu i cijeli jedan grad na osnovu toga?
Eto to ti je ta razina. Jadno i pateticno. Digni sebe, spusti drugog. Odlika MALIH umova i MALIH dusa, prema tome takvi nisu dostojni replike. To sto si civilizacijski JEDNAKA nula kao i svi stanovnici ovog zalosnog Balkana, o tome necemo.

Lik gore ne shvaca sekunde da za svaku sliku koju on postavi ja cu bez problema postaviti po dvije slike prve ekipe BBB-a, Torce, ili Irriducibili ili sa Santiago Bernabeua, Nou Campa, Olimpica, ma desetina drugih ako treba (ali necu, i usput receno ovo sto radi je navodno protiv pravila foruma s obzirom da sam ja bio baniran vec zato sto sam davao kontra primjere tako s tim slikama pa kao ''ne zanima me, promice se fasizam'' objasnjenje), pa ih opet nitko toliko ne pljuje i ne sikanira jer su svjesni sta znaci eksces pojedinaca, a sta znaci nekakav ''sluzbeni stav grupe'' o kojoj doticni baljezga, pokusavajuci sto vise ocrniti i oblatiti nesto o cemu realno nema pojma.
Zato ga i kuliram, dovoljno mu i odgovarah i tolerirah, nemam potrebe se spustati na njegov nivo.

A to da je grupa zasnovana na nekakvoj desnicarskoj ideologiji, pa 90 i vise posto hrvatskih navijackih skupina su desno nastrojene, ne znam sta je sad nepojmljivo to povezati onda i sa doticnom, znaci sta god kazes za jedne rekao si ama bas za SVE druge, ali pricati o nekakvom nacizmu, fasizmu i sta vec, to je vec smijesno.

Za NFSBiH me prosto zaboli, zasto nisu kaznili, ne znam, sta meni to osobno znaci, jesam ja kriv tome? Sloboda nek prvo sebi uvjete osigura, pa tek onda nekakve europske ambicije, nitko vama tu kriv nije osim vas samih, nemoj(te) svega ti kuknjavu prenijeti jos i na ovu temu.
Zadnja izmjena: BurningLegion, dana/u 26 sep 2014, 12:24, ukupno mijenjano 2 puta.

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 26 sep 2014, 12:19

Svaka grupa koja dize fasisticke zastava je zagvornik fasizma. Sutra da HZ digne slicnu zastavu ja cu ih nazvati fasistima.
1946

BurningLegion
Kontakt:

Post Postao/la BurningLegion » 26 sep 2014, 12:22

Eto imas srecu onda da niste u elitnom drustvu najvecih europskih metropola i da ste bolji redom od glavnih gradova Italije, Spanjolske i brojnih drugih koji su pali u mracnu zamku postavsi nacistima/fasistima. Jel ti dosta to za ego da prestanes sa tom glupom pricom vise i drzis se teme?

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 26 sep 2014, 12:24

BurningLegion je napisao/la:Eto imas srecu onda da niste u elitnom drustvu najvecih svjetskih metropola i da ste bolji redom od glavnih gradova Italije, Spanjolske i brojnih drugih. Jel ti dosta to za ego da prestanes sa tom glupom pricom vise i drzis se teme?
Tema je premijer liga, pitao sam kako je moguce da zapalis baklju i ne dobijes kaznu a svi ostali dobiju.
Onda je pocela diskusija o Skriparima, pricali smo argumentovano, postavili fotografije koje prikazuju njihovu ideologiju. Ako sam sta slagao nek me banuju, mozda su slike PS, ne znam. :urnebes:

I da, isamaran si u diskusiji. :cool:
1946

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 26 sep 2014, 12:24

E ako ste normalni obojica...
Sport je lijek za tijelo i duh.

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 26 sep 2014, 12:28

storm_raider je napisao/la:E ako ste normalni obojica...
Zbog cega, jesam ja to sta slag'o?
Zanimalo me kako da se neko kazni za baklje a neko ne, kakav je to kriterij po kojem se jedni kaznjavaju a drugi ne.
Druga stvar, frajer hoce da me ubijedi da je normalno da drze fasisticke zastave ako BBB, Torcida i neke druge navijacke grupe po Evropi drze iste na tribini. Sve su to ista govvna, fasisti.

Nikog nisam uvrijedio, ne vidim zbog cega bi bio banovan.
1946

BurningLegion
Kontakt:

Post Postao/la BurningLegion » 26 sep 2014, 12:30

Od takvih vazda bio. :rol: :lol: Nisi ti taj mentalni kapacitet, ne boj se.
Rekoh ti ja vec po tvom vlastitom rezoniranju sta onda vi ispadate i takvi, samo sto si prelicemjeran da to svoje pristrano i zadojeno razmisljanje primijenis i na drugoga, odnosno na sebe. Tako da bolje da pljujes po drugima i da generaliziras stvari o kojima nemas pojma, to ti na forumu ide bez problema.

A sad te vise stvarno dosta, raspravljaj sam sa sobom u svom imaginarnom svijetu.
Zadnja izmjena: BurningLegion, dana/u 26 sep 2014, 12:30, ukupno mijenjano 1 put.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.