FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Pa logicno je da ce i oni bacat na publiku sta stignu ako su ovi njih zasuli, ne treba niko stojat skrstenih ruku ko glineni golub. Tu je jasno sta je potrebno i ko je odgovoran. Al bacat baklju na teren... Koga si tu zaje.bo? Koji je cilj pokusaja da ubacis baklju u teren?
Zna se da su za to kazne astronomske.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić
- SarajlijaTM
hebem ga ja zapalimo kosevo na derbiju,pa bude 5 milja,a minimalno ih 10 odleti u teren,ovo je medijski prenapuhano zbog montiranog izvjestaja. a i budali je jasno da je video isjecen do bola...neroazzuro je napisao/la:Pa logicno je da ce i oni bacat na publiku sta stignu ako su ovi njih zasuli, ne treba niko stojat skrstenih ruku ko glineni golub. Tu je jasno sta je potrebno i ko je odgovoran. Al bacat baklju na teren... Koga si tu zaje.bo? Koji je cilj pokusaja da ubacis baklju u teren?
Fali savezu kesa,valja teletinu isplatiti,eto sta je.nista drugo klosari ne rade za ovu ligu osim sto pucaju kazne...
- tuzlak1987
- Kontakt:
Meni nije jasno okakvom vi kamenju pricate, bili samo verbalni okrsaji i par baklji prema domacima. Nikakvog kamenja.. Mozda izolovan slucaj ali nikakvo zasipanje
i baklje su onda bile izolovan slucaj ko i ventilituzlak1987 je napisao/la:Meni nije jasno okakvom vi kamenju pricate, bili samo verbalni okrsaji i par baklji prema domacima. Nikakvog kamenja.. Mozda izolovan slucaj ali nikakvo zasipanje

Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985
- tuzlak1987
- Kontakt:
Jest ali baklje su prekinule utakmicu, bacane su i na teren i tada je prekinuto
nas najveci propust je pretresanje gostiju i napad na lozu (verbalni)
i nakupili smo se kazni i mi ova kolaa ko i vi, dva puta za baklje i sada ovo 

Ma savez je loš, treba smjene tražiti, ništa ne poduzimaju kako bi poboljšali PL. Konkretno, što se tiče nemilih scena, savez mora tražiti način da spriječi nemile scene prije nego se dese, kasno je kad se dese!
Po meni, trebaju sve stadione koji nemaju odvojenu i ograđenu tribinu za gostujuće navijače proglasiti neuslovnim i zabraniti prisustvo gostujućim navijačima a klubovima kazne pisati, za svaku utakmicu ne kojoj ne bude gostujućih navijača, tolike da im bude isplativije napraviti neku montažnu tribinu. Ovim bi se u ogromnoj mjeri smanjio procenat nemilih scena.
Recimo, da je kojim slučajem bila ona montažna tribina na Tušnju i da su Manijaci bili na njoj smješteni, utakmica bi protelkla bez ikakvih problema!
Po meni, trebaju sve stadione koji nemaju odvojenu i ograđenu tribinu za gostujuće navijače proglasiti neuslovnim i zabraniti prisustvo gostujućim navijačima a klubovima kazne pisati, za svaku utakmicu ne kojoj ne bude gostujućih navijača, tolike da im bude isplativije napraviti neku montažnu tribinu. Ovim bi se u ogromnoj mjeri smanjio procenat nemilih scena.
Recimo, da je kojim slučajem bila ona montažna tribina na Tušnju i da su Manijaci bili na njoj smješteni, utakmica bi protelkla bez ikakvih problema!
Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.
za tvoje razmisljanje ima 3 odgovara. 1) ili nisi bio na stadionu ni vidio gadanje, 2) ili nisi pogledo snimak koji su vase kuce napravile gdje se vidi 3-4 razbijene glave i plus onaj sto je izasao preko staze zbog povrede,3) glup si. Jedno od ova 3 mora biti.tuzlak1987 je napisao/la:Jest ali baklje su prekinule utakmicu, bacane su i na teren i tada je prekinutonas najveci propust je pretresanje gostiju i napad na lozu (verbalni)
i nakupili smo se kazni i mi ova kolaa ko i vi, dva puta za baklje i sada ovo
Ta priča ko je prvi počeo je za malu djecu, tu se obje strane drže svoje priče i svi su ubijeđeni da su oni drugi počeli. Jednostavno, tako to ide kod nas i ništa se tu neće promijeniti. Svaki put nakon sličnih dešavanja, uvijek je bila kriva 'ona druga' strana.
To je mnogo složen problem i može se riješiti jedino saradnjom saveza i klubova sa organima vlasti, tj. sa državom. Obzirom da niko od navedenih nema resurse, a izgleda ni volju da to uradi, ove nemile scene ćemo gledati još dugo vremena.
Zanimljivo je da niko nije dao odgovor na pitanje zašto su Manijaci 'zakasnili', ili ja to nisam upratio. Ne znam da li se oglasio MUP. Znači, sve je nejasno, a svi upiru prstom jedni u druge.
To je mnogo složen problem i može se riješiti jedino saradnjom saveza i klubova sa organima vlasti, tj. sa državom. Obzirom da niko od navedenih nema resurse, a izgleda ni volju da to uradi, ove nemile scene ćemo gledati još dugo vremena.
Zanimljivo je da niko nije dao odgovor na pitanje zašto su Manijaci 'zakasnili', ili ja to nisam upratio. Ne znam da li se oglasio MUP. Znači, sve je nejasno, a svi upiru prstom jedni u druge.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Bio na utakmici, bilo sve regularno dok nije odletila baklja i domace i onda nakon toga ovi iz mupa zakasne da posalju tamo specijalce. Stavili sve ispred sjevera.. Dok tamo nije bilo nikog. Da su vas gadjali gadjali bi vas od pocetka.. A to nije bilo tako, akcija povlaci reakciju
Ako si bio na sjeveru kako znas da nije bilo gazanja nas prije bacanja baklje ???tuzlak1987 je napisao/la:Bio na utakmici, bilo sve regularno dok nije odletila baklja i domace i onda nakon toga ovi iz mupa zakasne da posalju tamo specijalce. Stavili sve ispred sjevera.. Dok tamo nije bilo nikog. Da su vas gadjali gadjali bi vas od pocetka.. A to nije bilo tako, akcija povlaci reakciju
Ma stipu levata prije tekme stavljo klipove Grbavice u plamenu sa željama da se to opet ponovi, a sad ovdje glumi pametnjakovića.terabajt je napisao/la:Ako si bio na sjeveru kako znas da nije bilo gazanja nas prije bacanja baklje ???tuzlak1987 je napisao/la:Bio na utakmici, bilo sve regularno dok nije odletila baklja i domace i onda nakon toga ovi iz mupa zakasne da posalju tamo specijalce. Stavili sve ispred sjevera.. Dok tamo nije bilo nikog. Da su vas gadjali gadjali bi vas od pocetka.. A to nije bilo tako, akcija povlaci reakciju
DRUG NEBI TI PUNCA
- tuzlak1987
- Kontakt:
Pa znam jer je bilo sve korektno dok su bili ovi Manijaci sto su dosli na pocetku i nije ih niko gadjao niti je pokusao neko prici ili bacati nesto. I onda kada su ovi dosli, prosli kontrolu sa dosta toga poceli se veselit, malo se razbacali sa bakljama i kada je pala prva baklja poludi citav stadion. Ono obezbjedjenje se samo povuce dok nisu dosli specijalci.. A jbt jest tesko i promasit 500 ljudi, baci dva kamena imati ces dvije razbijene glave. Nije bilo sto kamenica.. Al nije ni bitno bilo proslo, prednjacimo vi i mi u kaznama.. Mi sto zaradimo od ulaznica damo savezu bogte
- SarajlijaTM
tuzlak1987 je napisao/la:Bio na utakmici, bilo sve regularno dok nije odletila baklja i domace i onda nakon toga ovi iz mupa zakasne da posalju tamo specijalce. Stavili sve ispred sjevera.. Dok tamo nije bilo nikog. Da su vas gadjali gadjali bi vas od pocetka.. A to nije bilo tako, akcija povlaci reakciju
Hajde,ne lazi vise,soli ti ...
- tuzlak1987
- Kontakt:
Nije ni bitno, bolje onakve utakmice nego protiv nekih gdje dvjesto dusa prati..
Na stadionu sam bio od pocetka. Sa busem sam dosao u Tz iz Živinica,zamolio prijatelja da me zamijeni u kaficu,uzeo šal i lagano na stadion. Pri ulasku na glavnu kapiju bila je i ona djevojka,u plavoj trenerci,plavi kacket ko je bio na A sektoru znat ce o kojoj se radi.Ženska ima damu veca od pola foruma,a i od mene da ne lažem.
Lagano Željin šal i pored navijača Slobode. Naravno da je pretrpjela razne psovke al' je iskulirala. S njom sam čekao grupu i lagano ušao sa manijacima iz Tk. Usljedile su psovke,uvrede ali to je vec normalno kod nas. Sve je bilo ok do 70 i neke minute,ušli su dugo čekani manijaci. Nastupilo ludilo,provokacije sve veće od onih košpicara sa zapada,kada je,to sam vidio doletilo par kisobrana,flašica(doduše plastičnih) i komadića betona na našu grupu. Tad je počeo nered. Znači Slobodini 'navijači su počeli. Ne opravdavam baklje ali ljudi su bili izrevoltirani samim putem i načinom dolaska na tribine.
Onaj osjećaj kad su stigli busevi,i kad je zapad zagrmio..
Pet minuta je bilo dovoljno da se fukaricama očita lekcija. 

Onaj osjećaj kad su stigli busevi,i kad je zapad zagrmio..

- jovanmaksimovic
- Kontakt:
evo nakon 7 dana apstinencije, da rezimiram proslu sedmicu...
znaci, slobodu uzeli bez problema (sto nisam ocekivao). navijaci izrevoltirani domacinskim provokacijama uradili nesto sto nisu trebali, al ajde... nije da nisu zasluzili... kazna je opet ocekivana i pravedna... duel sa zvijezdom cekamo sa dva suspendovana igraca (stanic, tomic), i jos dva kojima prijeti suspenzija (memija, d.sadikovic) ako dobiju zute pred kup utakmicu, znaci nece biti bas lagano sa zvijezdom... u kupu igramo sa mozda najboljim timom drzave, ne ocekujem iskreno prolaz, ali nadam se da su se igraci makar malo poboljsali u odnosu na prvu utakmicu sa sirokim ove godine...
znaci, slobodu uzeli bez problema (sto nisam ocekivao). navijaci izrevoltirani domacinskim provokacijama uradili nesto sto nisu trebali, al ajde... nije da nisu zasluzili... kazna je opet ocekivana i pravedna... duel sa zvijezdom cekamo sa dva suspendovana igraca (stanic, tomic), i jos dva kojima prijeti suspenzija (memija, d.sadikovic) ako dobiju zute pred kup utakmicu, znaci nece biti bas lagano sa zvijezdom... u kupu igramo sa mozda najboljim timom drzave, ne ocekujem iskreno prolaz, ali nadam se da su se igraci makar malo poboljsali u odnosu na prvu utakmicu sa sirokim ove godine...
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL
FOR PAUL
Sloboda je što se mene tiče zaboravljena, kazna je zaslužena i o njoj se ne treba raspravljati, svi znamo da se to i očekivalo s obzirom na atmosferu koja je vladala u Tuzli prije utakmice, da će na tribinama biti napeto, i sva dešavanja na tribini me nisu iznenadila, nadam se da će se navijači iskupiti i doći protiv Zvijezde u što većem broju jer je termin idealan!
Zajedno do nove pobjede!
Raširimo sve zastave i šalove!
VTŽ
Zajedno do nove pobjede!
Raširimo sve zastave i šalove!
VTŽ
Jutros sam bio na treningu predpionira, 2003/04 godiste, imamo dva tri vanserijska talenta. Za jednog se vec Dinamo raspitivao ali roditelji zele da se na Grbavici afirmise

Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987
Rano je u tim godinama,davati bilo kakve predpostavke o talentu I prognozma za buducnost.
Jer realno,sada u tim kategorijsma imas mnogo djece,od kojih velika vecina nema blage veze sa zivotom,a kamoli fudbalom.
Tek se to pocne pravit selekcija u pionirima I pogotovo kadetima,kad se mogu davat neke vece prognoze.
Drugacije je sad nego prije recimo 15 tak godina,kad u omladinskim selekcijama u sve 4 kategorije,pjetlici,pioniri,kadeti I juniori nisi imao vise od 25 do 30 vec iselektiranih igraca,za svaku kategoroiju. Nisi mogso tek tako trenirat,ako ne zadovoljis,nema treninga ni onog poznatog sutra donesi 2 slike I rodni list.
Mozda se nekad recimo u tim kategorijama moglo prognozirat,da ce recimo zeba ili neko drugi biti dobar igrac,jer se isticao u grupi od 20 tsk dobrih igraca,sad mislim da nije bas tako,da se tek u kadetima napravi ona prava selekcija.
Jer ipak za te mladje radi se na principu skole fudbsla,a selekcije se prave godinu ili dvije nakon toga.
Jer realno,sada u tim kategorijsma imas mnogo djece,od kojih velika vecina nema blage veze sa zivotom,a kamoli fudbalom.
Tek se to pocne pravit selekcija u pionirima I pogotovo kadetima,kad se mogu davat neke vece prognoze.
Drugacije je sad nego prije recimo 15 tak godina,kad u omladinskim selekcijama u sve 4 kategorije,pjetlici,pioniri,kadeti I juniori nisi imao vise od 25 do 30 vec iselektiranih igraca,za svaku kategoroiju. Nisi mogso tek tako trenirat,ako ne zadovoljis,nema treninga ni onog poznatog sutra donesi 2 slike I rodni list.
Mozda se nekad recimo u tim kategorijama moglo prognozirat,da ce recimo zeba ili neko drugi biti dobar igrac,jer se isticao u grupi od 20 tsk dobrih igraca,sad mislim da nije bas tako,da se tek u kadetima napravi ona prava selekcija.
Jer ipak za te mladje radi se na principu skole fudbsla,a selekcije se prave godinu ili dvije nakon toga.
VOLIM TE ZELJO
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE
-
- Kontakt:
Nisam u toku za ovaj sj.eb sa Uščuplićem (ne mislim na to što su mu nogu dali) već na to neko kažnjavanje od strane Saveza. Ne čitam njihovu temu niti tamo zalazim, možda je neko objasnio. Meni nije jasno kako je njega kaznilo, a Adžema nije ili nije još. O čemu se radi?