FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

pticatrkacica
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la pticatrkacica » 25 sep 2014, 19:48

Željooooo je napisao/la:Na početku sezone su odbijene ponude Plzena koji je davao 300 hiljada eura za Memiju kao i 300 hiljada eura za Sadikovića, tako da ove naše dragulje nećemo "jeftino" prodavati..
Samo nek se prave pametni pa ce nam biti kao i s Svrakom kad se moglo uzeti pola miliona a na kraju dobio ciste papire.
Ali ako ništa drugo, i ono jedino što mogu da učinim za taj grad pa da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu, a znate šta se dešava.

ennis
Kontakt:

Post Postao/la ennis » 25 sep 2014, 19:51

pticatrkacica je napisao/la:
Željooooo je napisao/la:Na početku sezone su odbijene ponude Plzena koji je davao 300 hiljada eura za Memiju kao i 300 hiljada eura za Sadikovića, tako da ove naše dragulje nećemo "jeftino" prodavati..
Samo nek se prave pametni pa ce nam biti kao i s Svrakom kad se moglo uzeti pola miliona a na kraju dobio ciste papire.
Svraka ima 26 godina,ovi momci 18,19.Napredovace jos 3-4 godine i u zavisnosti koliko budu spremni produzavati ugovor mogu se drzati jos toliko obzirom na njihova primanja.
SLOBODA NAVIJAČIMA

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 25 sep 2014, 20:14

Da se i nama ne desi ovaj belaj kao sa pitarima, doduše imamo Memića na klupi :mrgreen:
Zadnja izmjena: RiverPlate, dana/u 25 sep 2014, 20:14, ukupno mijenjano 1 put.
Grbavica naš je Hram!!!

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 25 sep 2014, 20:14

Buduci da sam bio banovan radi rasparve sa "jarcevima" a vidim da se raspravalja jos uvijek o incidentu da kazem iduce: Nisam za nerede i onakve ispade , ali nek su ga napravili , tuzlaci najvaljivali da ce nas poklat , da stisnemo pa da probamo doc , ha hu ovo ono i mi dosli i sta ? EVO NAS , GDJE STE , STA CEMO SAD? sta su trazili to su i dobili i ponavljam sto se mene tice nek su ih zajmili pa et jbg i ako ce nas novcano kaznit...

U kupu izvukli Siroki , pa ne znam sta da kazem iskreno ocekivo sam lakseg protivnik mada i vako nije lose. Moro bi igrat sa njima kad tad, pa et nek daju momci sve od sebe pa i ako ispadnemo nema veze mocemo se posvetiti ligi vise ionako niko nije ocekivao da idemo na trofej u kupu. Sto se mene tice nek odigraju oba X ako vec moramo ispast da se ne prekine niz nepobjedivosti i dosta :D

Pricao sam kako nam treba 13 bodova iz 5 tekmi eo kako stvari stoje tj ako uzmemo Zvijezdu bice i 15. Kritikovao sam Nedu mozd i najvise od svih na ovom podforumu, ali posucu se pepelom. Naravno da je Nedo daleko od nekog igraca koji ima neki ekstra kvalitet, ali toliko nam puno trenutno znaci jer dok nije igro Bajic se sam bukvalno borio sa 4-5 igraca da bi uopste doso do lopte. Pored ovo raduje me i vidan napredak Kvesica, ali i Sadikovica. Sto se stanica tice nadam se da vise nikad nece biti stavljen na neki pokusaj krila ili slicno. Jedino prema kome imam zamjerke trenutno je losa forma Zeljkovica i vjecito nesigurni Antolovic , al haj...

VAREA nas daleko najbolji igrac trenutno , jednostavno :clap: :clap: Protiv viteza kad sam vidio kako je primio loptu koja bi 99,99% igraca iz nase lige se odbila od nogu ko od drvo ili bi je eventalno pustili da odskoci pa je pokusavili smirit a do tad proso voz. Jednostavno covjek je majstor jos sao da udje u formu.

Sto se mene tice ne moramo ni otic u Evropu ovi momci su pokazali borbenost i nadoknadili realno gledajuci manjak kvaliteta ekipe koju trenutno posjedujemo. Sezona je duga i dosta bodova je u igri, ganjat jedno od prva 3 mjesta , a ako se ukaze prilika za napast titulu onda sigurno zapet svim silama, mada dosta je rano o tome govorit. U subotu po sigurnu pobjedu. VTŽ 1921. :salut:
=\_1921_/=

fkzeljeznicarba
Kontakt:

Post Postao/la fkzeljeznicarba » 25 sep 2014, 20:28

Klub kažnjen sa 7.000 KM

http://fkzeljeznicar.ba/klub-kaznjen-sa-7-000-km/11807/" onclick="window.open(this.href);return false;

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 25 sep 2014, 20:45

champions1921 je napisao/la: Liverpul se ne odbija. Pored novca jos veca korist je reklama za nas omladinski pogon i nas klub jer nije mala stvar kada Liverpul uzme igraca iz nase skole.. To ce pomoci mnogim nasim igracima u nastavku karijere.. I ja bih volio da memija igra za nas i da uzmemo nekad 5mil eura za njega ali i ovo je fina sansa.. Daleko smo mi jos od Dinama i poredjenje sa njima nema nikakvu osnovu..

Mozda je malo 500k, pa nek bude onda milion eura :mrgreen:
hipotetički, za 500k ga treba dati engleskom velikom klubu prije nego za recimo milion u aziju. jer će to odjeknuti i svima drugima skočiti cijena.

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 25 sep 2014, 20:53

Tekma protiv Viteza i Slobode su nam izbile 8 500 KM. S ovim parama smo mogli dati premije po 500 KM za 17 igraca ako prodju Sirokog u kupu, sigurno da bi ovo bila dobra motivacija. Ovo mi je prvo palo naamet, a svakako da ima i drugih stvari za uloziti novac. Ovo je godisnja plata za psihologa koji odrzi dva predavanja sedmicno i tako cijelu sezonu nasim mladim igracima, a to je stvar koja bi nam bas bas bas dobro dosla. Ne mogu da vjerujem da nekima glava sluzi samo za sisanje...
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

super
Lokacija: 43° 52′ sjeverne sirine i 18° 25′ istocne geografske duzine
Kontakt:

Post Postao/la super » 25 sep 2014, 20:56

Argentina je napisao/la:Tekma protiv Viteza i Slobode su nam izbile 8 500 KM. S ovim parama smo mogli dati premije po 500 KM za 17 igraca ako prodju Sirokog u kupu, sigurno da bi ovo bila dobra motivacija. Ovo mi je prvo palo naamet, a svakako da ima i drugih stvari za uloziti novac. Ovo je godisnja plata za psihologa koji odrzi dva predavanja nasim mladim igracima, a to je stvar koja bi nam bas bas bas dobro dosla. Ne mogu da vjerujem da nekima glava sluzi samo za sisanje...
;) za nekih tri mjeseca necemo razglabati imaju li para :D
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!

extra
Kontakt:

Post Postao/la extra » 25 sep 2014, 21:02

Nogemetni savez i da nije bilo incidenta u Tuzli oni će naći razlog za kaznu za samo da ne plačaju klubovima pare od bh telekoma.Kažnjavaju dok ne ispucaš gidu koja ti pripada.

Plavetnilo
Kontakt:

Post Postao/la Plavetnilo » 25 sep 2014, 21:17

Ono što su Manijaci uradili u Tuzli jeste bila pretjerana reakcija i kao i uvijek radi se samo o pojedincima koje se izmaknu kontroli, ali to je najviše do onih što vode navijače. Klub snosi posljedice takvog ponašanja, ali svatko sa foruma tko je iz toplog doma očekivao da Manijaci ne reagiraju na gađanje kamenjem prilikom ulaska na tribinu nije pri sebi. Reakcija jeste bila pretjerana ali je pitanje da li bi se vi na njihovom mjestu držali one - Tko tebe kamenom ti njega kruhom.
Prilog nereda kojeg ste svi imali priliku gledati je montirani prilog. Ne vidi se kako prilikom ulaska na tribinu već one prve grupe navijača pojedinci pozivaju naše navijače da pređu na drugu stranu da se obračunaju, ne vidi se kako prema našim navijačima, onoj grupi što je kasnila prilikom ulaska na tribinu leti kamenje, ne vidi se reakcija policije kad su naši momci pokušali postaviti na ogradu zastavu ili šta već, ne vidi se reakcija te iste policije kad su se naši momci htjeli na samom dolasku popeti na ogradu zbog i isključivo zbog vođenja navijanja, niste imali priliku vidjeti i čuti kako navijači Slobode, sa one fine tribine na kojoj su kako se to voli reći dede, žene i djeca, u prvom poluvremenu nakon prilično oštrog starta nad Nedom viču: Zgazi ga, nedaj mu da ustane ili Prikolji ga dok je vruć...tako da....da bi mogli srati potrebno je sve znati. Skupi se to malo po malo i na kraju rezultat bude takav kakav bude i košta 7000 KM.
Protiv onakve reakcije Manijaka jesam, da je bila preburna i prežestoka jeste i sigurno je da takvo ponašanje ne odobravam ali ako nešto zaista ne znam onda o tome šutim.

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 25 sep 2014, 21:22

bagrcavi je napisao/la:Policija apsolutni krivac za ovu situaciju. Da je normalna država Željo, a i Sloboda bi ove kazne trebali fakturisati MUPU TK.
Jesul to savez i MUP natjerali onog giliptera da dobaci onu baklju do terena i onog drugog da pokusa to isto,al ne uspije? Da su ih samo bacili na tartan-stazu kazna ne bi presla 2-3 hiljade.
Naravno,na stranu objektivna krivica MUP-a i saveza.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

fkzeljeznicarba
Kontakt:

Post Postao/la fkzeljeznicarba » 25 sep 2014, 21:41

neroazzuro je napisao/la:
bagrcavi je napisao/la:Policija apsolutni krivac za ovu situaciju. Da je normalna država Željo, a i Sloboda bi ove kazne trebali fakturisati MUPU TK.
Jesul to savez i MUP natjerali onog giliptera da dobaci onu baklju do terena i onog drugog da pokusa to isto,al ne uspije? Da su ih samo bacili na tartan-stazu kazna ne bi presla 2-3 hiljade.
Je li ga Željo ili Sloboda natjerao?

Je li to Adžem treba pretresati raju, a Hukić napraviti normalnu tampon zonu.

mentalitet87
Kontakt:

Post Postao/la mentalitet87 » 25 sep 2014, 21:53

Plavetnilo je napisao/la:Ono što su Manijaci uradili u Tuzli jeste bila pretjerana reakcija i kao i uvijek radi se samo o pojedincima koje se izmaknu kontroli, ali to je najviše do onih što vode navijače. Klub snosi posljedice takvog ponašanja, ali svatko sa foruma tko je iz toplog doma očekivao da Manijaci ne reagiraju na gađanje kamenjem prilikom ulaska na tribinu nije pri sebi. Reakcija jeste bila pretjerana ali je pitanje da li bi se vi na njihovom mjestu držali one - Tko tebe kamenom ti njega kruhom.
Prilog nereda kojeg ste svi imali priliku gledati je montirani prilog. Ne vidi se kako prilikom ulaska na tribinu već one prve grupe navijača pojedinci pozivaju naše navijače da pređu na drugu stranu da se obračunaju, ne vidi se kako prema našim navijačima, onoj grupi što je kasnila prilikom ulaska na tribinu leti kamenje, ne vidi se reakcija policije kad su naši momci pokušali postaviti na ogradu zastavu ili šta već, ne vidi se reakcija te iste policije kad su se naši momci htjeli na samom dolasku popeti na ogradu zbog i isključivo zbog vođenja navijanja, niste imali priliku vidjeti i čuti kako navijači Slobode, sa one fine tribine na kojoj su kako se to voli reći dede, žene i djeca, u prvom poluvremenu nakon prilično oštrog starta nad Nedom viču: Zgazi ga, nedaj mu da ustane ili Prikolji ga dok je vruć...tako da....da bi mogli srati potrebno je sve znati. Skupi se to malo po malo i na kraju rezultat bude takav kakav bude i košta 7000 KM.
Protiv onakve reakcije Manijaka jesam, da je bila preburna i prežestoka jeste i sigurno je da takvo ponašanje ne odobravam ali ako nešto zaista ne znam onda o tome šutim.
:clap: :salut:
jednom pitar-uvijek supak

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 25 sep 2014, 21:57

extra je napisao/la:Nogemetni savez i da nije bilo incidenta u Tuzli oni će naći razlog za kaznu za samo da ne plačaju klubovima pare od bh telekoma.Kažnjavaju dok ne ispucaš gidu koja ti pripada.
Ma nije to. Ne uplacuje savez klubovima nikakve pare. Sponzorstvo BH telekoma pokriva klubovima troskove kotizacije i sluzbenih lica. Dobiju klubovi i po dvadesetak lopti godisnje za igranje utakmica.
Savez mora izricati kazne.Ne mogu se ponasati kao da nije bilo nikakvih problema. Na stranu to sto je i njihova odgovornost povelika.
Glupo je kaznjavati klubove za greske koje napravi navijac kluba. Za gresku mora odgovarati onaj ko ju je napravio.Dok ne bude tako,a tako je svuda u svijetu,problemi se nece rijesiti.
Neko je napisao kako to klubovi ne placaju. To je apsolitno netacno.Svaka kazna nog.savezu se mora platiti.Nema sanse da klub dobije licencu za domace takmicenje ako ima i jednu marku duga nog.savezu.

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 25 sep 2014, 22:04

Normalno da se mora platiti. Nije niko lud. Prije smo nešto znali i prebiti sa savezom dok su se na Grbavici igrale medjunarodne tekme ali sada se svaka marka kazne mora platiti..

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
BUDI ŽELJO !!!

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 25 sep 2014, 22:16

Savez je smjesan,da Bog da ga opet suspendovali!
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

fcz
Kontakt:

Post Postao/la fcz » 25 sep 2014, 22:17

super je napisao/la:
Argentina je napisao/la:Tekma protiv Viteza i Slobode su nam izbile 8 500 KM. S ovim parama smo mogli dati premije po 500 KM za 17 igraca ako prodju Sirokog u kupu, sigurno da bi ovo bila dobra motivacija. Ovo mi je prvo palo naamet, a svakako da ima i drugih stvari za uloziti novac. Ovo je godisnja plata za psihologa koji odrzi dva predavanja nasim mladim igracima, a to je stvar koja bi nam bas bas bas dobro dosla. Ne mogu da vjerujem da nekima glava sluzi samo za sisanje...
;) za nekih tri mjeseca necemo razglabati imaju li para :D
Slutim li ja to da je u pitanju nesto krupnije od onih Gredinih "minimalno 200.000 za status generalnog sponzora", ili sam previse optimistican? :mrgreen:

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 25 sep 2014, 22:18

Zao mi je kluba da ispasta zbog razno raznih furki ali savez od mene ima punu podrsku. Ne tako davno zbog nekih furki su padale i mrtve glave znaci udri po dzepu a klubovima ce doci iz peta u glavu da je isplatnije uvezti video nadzore i ovakve ili slicne kazne samo slati na ardrese pocinioca ali proci ce jos vremena dok se kamere i neka druga pravila i kod nas uvedu.
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 25 sep 2014, 22:54

a zamisli samo poslije zvijezde dobijemo i borac :D
=\_1921_/=

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 25 sep 2014, 23:17

neroazzuro je napisao/la:
Nisu ga oni natjerali,vec oni koji su momke zasuli kamenjem cim su usli na tribinu,imamo mi fino razbijenih glava.Sta su drugo mogli nego vratiti to kamenje i baklje,sta drugo,nego,braniti se.Nisam za navijacke nerede u svakom smislu,ali sta god da su u tuzli uradili podrzavam i opravdavam 200%

Btw.gledam sad ove kazne,pitari pregazili ljude u konjicu,doslo do direktnog sukoba i 8000km,a mi bacili par baklji i 7000km,pa ko je ovdje lud???? Evo ja cu sljedeci put dodati tu milju,pa kad placamo da bar znamo sto placamo.
Znaci nista od gadjanja,dodaj milju i pregazi ljude,aferim savez,cist racun,duga ljubav.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Anpa i 4 gosta.