BiH tenis
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: BiH Tenis
Tako je u maroku je neradni petak , kao kod nas nedelja
virtual i ovdje na aparatima 
Nisam to znaoshminka je napisao/la:u Maroku su valjda petak i subota dani vikenda, pa zato i ove i prošle hefte finale bude u subotu![]()
E ovaj naredni će biti zajeban, ali mnogo toga je u igri jbg, plasmanom u finale bi ponovo došao na renking karijere, bio bi 101 ili 102.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Plasmanom u finale Damir bi vjerojatno bio 105. jer će napredovati i Beck, Smyczek i Baghdatis.
Ma titula i TOP100 je osiguranoGalion je napisao/la:Plasmanom u finale Damir bi vjerojatno bio 105. jer će napredovati i Beck, Smyczek i Baghdatis.
SAMO ČELIK !
Bravo Damire, idemo u top 100, pa ako Bog da i jednog dana u top 50, 
Nije mi cilj da ikoga omalovazavam,al malo mi smijesno,nisam neki strucnjak za tenis ali citam Troicki koji je pauzirao godinu dana,izgubio sve bodove,znaci krenuo od 0 planira ubrzo ulazak u 100.Bravo Damire, idemo u top 100, pa ako Bog da i jednog dana u top 50,
E sad pitanje jel taj Troicki toliko dobar ili je Dzumhur los koji se pati 2 godine da udje u 100 igraca.....
Troicki je prije suspenzije bio na pragu ulazka u top 10.A danas je dobio Davida Ferrera.Mnogo to ide lakse kad drzava ulaze u igraca,dok je Damir prvo morao zaradit malo novca da krene malo jace u turnire.Papalukas je napisao/la: Nije mi cilj da ikoga omalovazavam,al malo mi smijesno,nisam neki strucnjak za tenis ali citam Troicki koji je pauzirao godinu dana,izgubio sve bodove,znaci krenuo od 0 planira ubrzo ulazak u 100.
E sad pitanje jel taj Troicki toliko dobar ili je Dzumhur los koji se pati 2 godine da udje u 100 igraca.....
Samo Jedinstvu pjevamo i za njega zivimo !
NK Jedinstvo Bihac (SN 96)
NK Jedinstvo Bihac (SN 96)
Pa ako imaš kvalitet za top 20,i izgubiš sve bodove,nije ti problem uć u top 100 onda 
Nad tobom sunce najljepše sja
Ako ima Troicki kvalitet za top 20 onda ga mora imati svaki igrac koji se bavi profesionalnim tenisom.
- Liverpool. YNWA
- Kontakt:
Zar je upitno da li ima kvalitet za prvih 20, kad je tamo već bio?
Njegovi osnovni udarci nisu za divljenje, u razmjenama ima dosta boljih igrača...ali ima i Viktor svoje kvalitete. Uporan je, žestoko radi, visok, dobar servis, kondicija...jedan od momaka za koje imam najviše poštovanja u svijetu tenisa
Upravo su fizičke predispozicije i servis osnovne razlike izmedju njega i Damira...uradili su, manje-više, iste stvari da budu na pragu top 100...3 osvojena challengera prije svega...Viktor je u stanju to odraditi za 2 mjeseca, a Damir za 7-8 mjeseci...
Naravno da je Damir na mnogim turnirima imao kvalitet da napravi bolji rezultat, ali nije imao snage za to...tijelo mu ne bi izdržalo 3-4 vezane, natrpane sedmice...nakon svakog osvojenog turnira gubi u prvom kolu narednog...
ATP lista ustvari i jeste pokazatelj toga šta si uradio u proteklih godinu dana, a ne pokazatelj kvaliteta...ali je našim ljudima to jako teško shvatiti...iz nekih neobjašnjivih razloga
A pokazuje se da pauza od tenisa ima pozitivan uticaj na igrače...Čila se posvetio tenisu u pauzi, pa postao GS šampion...Troicki vjerovatno igra bolje sad, nego prije suspenzije...kad je bio u očajnoj formi i gubio od koga stigne...o Rafinim pauzama ne treba ni trošiti riječi...
I sam Damir bi se dosta brže vratio na isto ovo mjesto da mora početi ispočetka za nekih 7-8 mjeseci...a da u medjuvremenu trenira konstantno sa najboljim igračem na svijetu
Njegovi osnovni udarci nisu za divljenje, u razmjenama ima dosta boljih igrača...ali ima i Viktor svoje kvalitete. Uporan je, žestoko radi, visok, dobar servis, kondicija...jedan od momaka za koje imam najviše poštovanja u svijetu tenisa
Upravo su fizičke predispozicije i servis osnovne razlike izmedju njega i Damira...uradili su, manje-više, iste stvari da budu na pragu top 100...3 osvojena challengera prije svega...Viktor je u stanju to odraditi za 2 mjeseca, a Damir za 7-8 mjeseci...
Naravno da je Damir na mnogim turnirima imao kvalitet da napravi bolji rezultat, ali nije imao snage za to...tijelo mu ne bi izdržalo 3-4 vezane, natrpane sedmice...nakon svakog osvojenog turnira gubi u prvom kolu narednog...
ATP lista ustvari i jeste pokazatelj toga šta si uradio u proteklih godinu dana, a ne pokazatelj kvaliteta...ali je našim ljudima to jako teško shvatiti...iz nekih neobjašnjivih razloga
A pokazuje se da pauza od tenisa ima pozitivan uticaj na igrače...Čila se posvetio tenisu u pauzi, pa postao GS šampion...Troicki vjerovatno igra bolje sad, nego prije suspenzije...kad je bio u očajnoj formi i gubio od koga stigne...o Rafinim pauzama ne treba ni trošiti riječi...
I sam Damir bi se dosta brže vratio na isto ovo mjesto da mora početi ispočetka za nekih 7-8 mjeseci...a da u medjuvremenu trenira konstantno sa najboljim igračem na svijetu
Hvala na objasnjenju,nisam ni razmisljao o pauzama tih top igraca da su se svi vracali,ja sam Troickog gledao prije te pauze i stvarno mislim da je limitiran igrac,da mu je vrhunac to 20. mjesto na koje nikad vise ni blizu nece doci.
A niko me nikad nece razuvjeriti da svaki igrac koji se posveti tenisu,znaci profesionalac koji ima svog trenera i ulaze novac u sebe,mora uci bar jednom medju 30. igraca,ako to ne uspije do 25. godine ne treba vise igrati tenis,bolje reci mami i tati da mu kupe neki faks a da batali reket.
Cak sam bio misljenja da mora uci u top ten ali ajde mozda cu pretjerati,tog misljenja sam posebno bio kad je Tipsarevic usaop u top 10.
A niko me nikad nece razuvjeriti da svaki igrac koji se posveti tenisu,znaci profesionalac koji ima svog trenera i ulaze novac u sebe,mora uci bar jednom medju 30. igraca,ako to ne uspije do 25. godine ne treba vise igrati tenis,bolje reci mami i tati da mu kupe neki faks a da batali reket.
Cak sam bio misljenja da mora uci u top ten ali ajde mozda cu pretjerati,tog misljenja sam posebno bio kad je Tipsarevic usaop u top 10.
Pomjerile su se i granice u godinama...sad svi najbolji tenis igraju sa 27-28 godina...jer je igra postala izuzetno fizički zahtjevna
a lova jeste bitna, al nije presudna...eno ti primjer braće Đoković...imaju lovu, akademije, treneri...pa ništa od njih
a lova jeste bitna, al nije presudna...eno ti primjer braće Đoković...imaju lovu, akademije, treneri...pa ništa od njih
Pa nekad se jednostavno stvori taj 'vakuum' koji dozvoli igračima da velikim trudom i zalaganjem dođu na poziciju koju im talenat nije garantovao, ovdje konkretno govorimo od TOP10-20 igračima. Najbolji prmjer za to je WTA gdje su čak na 1 mjesto dolazile igračice koje nisu imale ni osvojeni GS, a kamoli potrebni kvalitet za to.
Troicki možda nema talenat kao Tipsarević ili Đoković, ali dečko je rudar i svoje malobrojne prednosti maksimalno koristi (visina + servis). Ja često spominjem Alberta Montanesa, koji je došao do 22 pozicije, 11 finala i 6 osvojenih turnira, a čovjek nema ni servis, nema prirodne udarce, međutim uspio je, a visok je kao Damir, plus Damirov bekend je sad trenutno bolji od Montanesovog najboljeg.
Troicki možda nema talenat kao Tipsarević ili Đoković, ali dečko je rudar i svoje malobrojne prednosti maksimalno koristi (visina + servis). Ja često spominjem Alberta Montanesa, koji je došao do 22 pozicije, 11 finala i 6 osvojenih turnira, a čovjek nema ni servis, nema prirodne udarce, međutim uspio je, a visok je kao Damir, plus Damirov bekend je sad trenutno bolji od Montanesovog najboljeg.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Znaci u sustini moje misljenje je ispravno i slazes se,i da to za zene je jos gore,ali dobro zene i sportPa nekad se jednostavno stvori taj 'vakuum' koji dozvoli igračima da velikim trudom i zalaganjem dođu na poziciju koju im talenat nije garantovao, ovdje konkretno govorimo od TOP10-20 igračima. Najbolji prmjer za to je WTA gdje su čak na 1 mjesto dolazile igračice koje nisu imale ni osvojeni GS, a kamoli potrebni kvalitet za to.
(Q)Ema Burgić - Michelle Larcher de Brito (ITA, WTA 138) 6-3

Visca el Barça! /// Volim te Željo!
Ema uzima prvi set protiv Portugalke 6-3
Idemo Emice!
Idemo Emice!
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Viktor je bio kvalitetan dok je bio blizu top 10...svidjalo se to nekome ili ne...recimo Gasqueta je odvalio 2 puta po 2-0 rutinski...iako se i tada pričalo da je smiješno da je Viktor blizu top 10, a Gasquet oko 30. mjesta
Kontinuitet je najbitniji...to što neki likovi svoj talenat pokažu jednom u godini dana nije dovoljno da bi bili ispred nekoga ko kopa 10 mjeseci
Kontinuitet je najbitniji...to što neki likovi svoj talenat pokažu jednom u godini dana nije dovoljno da bi bili ispred nekoga ko kopa 10 mjeseci
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.