Bundesliga
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
- NoName
- Kontakt:
Re: Bundesliga
Po meni će Wolfsburg ove godine sigurno dogurati do mjesta koje vodi u Euroligu, što realno i jeste njihov najveći domet, obzirom na ovu storiju sa klocom Vehom. Jednostavno, previše su bodova prosuli da bi se mogli uključiti u eventualnu borbu za 3 mjesto i ponovni plasman u LP. Isto tako, mislim, da nama neće ni biti bitno dokle su dogurali kad se ova sezona završi jer vjerovatno niko od naših igrača neće ni igrati više tamo.
Klub | Bodovi + Očekivanje = Bodovi na kraju | Pozicija
1.Bayern | 53+3+1+3+1+1+3+3+3+3 = 74
2.Bayer | 51+3+0+1+3+1+1+3+3+3 = 69
3.Schalke | 50+1+0+1+1+3+3+1+3+1 = 64
4.Hamburg | 43+0+3+3+3+3+1+1+3+1 = 61
5.Dortmund | 42+3+3+1+1+1+0+3+3 = 56
6.Werder | 39+1+3+3+1+3+0+3+0+1 = 54
7.Wolfsburg | 34+1+3+3+3+1+3+1+0+3 = 51
8.Stutgart | 35+1+3+0+3+3+1+1+3+0 = 50
9.Hoffenhaim | 32+1+3+3+0+3+3+1+1+3 = 50
10.Eintracht | 35+3+1+1+0+0+3+1+1+0 = 45
11.Mainz | 35+1+1+0+0+1+1+1+0+1 = 41
Naravno da se neće desiti sve ovako, bit će tu još nekih kikseva, ali smatram da će poredak na kraju ipak biti približno ovakav.
Sad gledam na službenoj stranici BL, nije valjda da samo 4. i 5. idu u Evropa ligu? U tom slučaju teško da Wolfsi stignu do 5. mjesta odnosno do mjesta za Evropu.
Klub | Bodovi + Očekivanje = Bodovi na kraju | Pozicija
1.Bayern | 53+3+1+3+1+1+3+3+3+3 = 74
2.Bayer | 51+3+0+1+3+1+1+3+3+3 = 69
3.Schalke | 50+1+0+1+1+3+3+1+3+1 = 64
4.Hamburg | 43+0+3+3+3+3+1+1+3+1 = 61
5.Dortmund | 42+3+3+1+1+1+0+3+3 = 56
6.Werder | 39+1+3+3+1+3+0+3+0+1 = 54
7.Wolfsburg | 34+1+3+3+3+1+3+1+0+3 = 51
8.Stutgart | 35+1+3+0+3+3+1+1+3+0 = 50
9.Hoffenhaim | 32+1+3+3+0+3+3+1+1+3 = 50
10.Eintracht | 35+3+1+1+0+0+3+1+1+0 = 45
11.Mainz | 35+1+1+0+0+1+1+1+0+1 = 41
Naravno da se neće desiti sve ovako, bit će tu još nekih kikseva, ali smatram da će poredak na kraju ipak biti približno ovakav.
Sad gledam na službenoj stranici BL, nije valjda da samo 4. i 5. idu u Evropa ligu? U tom slučaju teško da Wolfsi stignu do 5. mjesta odnosno do mjesta za Evropu.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.
NoName je napisao/la: Sad gledam na službenoj stranici BL, nije valjda da samo 4. i 5. idu u Evropa ligu? U tom slučaju teško da Wolfsi stignu do 5. mjesta odnosno do mjesta za Evropu.
Upravo tako,samo 4. i 5. ali veoma je lako moguce da ide i sesti ako bi Werder prosao u finale kupa a da u isto vrijeme zavrse u top 7 u ligi.
Jeste tako, ali ako se uzme u obzir da ce Werder vjerovatno biti finalista njemackog kupa, gdje bi se trebao sastati sa Bayern/Schalke (koji ce vjerovatno u ligu prvaka). Znaci Werder iako ne osvoji kup, mogao bi se naci u Evropi (bez obzira gdje bude plasiran). Samo ne znam sta bi se desilo u ovom slucaju...Werder finalista protiv ekipa koje sigurno idu u Lp, i zauzme u Bundesligi 4-5 mjesto. Da li u tom slucaju automatski i 6-plasirani ima pravo ucesca u Euro-ligi? Mislim da pravo pitanje za @amerosma.NoName je napisao/la: Sad gledam na službenoj stranici BL, nije valjda da samo 4. i 5. idu u Evropa ligu? U tom slučaju teško da Wolfsi stignu do 5. mjesta odnosno do mjesta za Evropu.

Zabari se tope, zabari nestaju.FC BAYERN je napisao/la:Nakon Juventusa pala je i FiorentinaOstala su jos dva italjianska kluba Milan koji ce ispasti sutra i Inter koji tesko da sta moze protiv Chelsea u Londonu.

A sustina je da su postalo jako slabi, evo medjusobnih njemacko-talijanskih duela u prethodnih dvije godine.
Inter - werder 1:1
werder -Inter 2:1
Werder - Milan 1:1
Milan - Werder 2:2
Bayern - Fiorentina 3:0
Fiorentina - Bayern 1:1
Werder - Udinese 3:1
Udinese- Werder 3:3
BVB- Udinese 0:2
Udinese-BVB 0:2
Sampdoria-stuttgart 1:1
Milan-Wolfsburg 2:2
Ove sezone:
Bayern - Juve 0:0
Juve - Bayern 1:4

Bayern - Fiore 2:1
Fiore - Bayern 3:2
6 pobjeda bl-e, 8 remija i 2 pobjede calcia.
Vom Jäger zum Gejagten
Eh evo da razrijesim sve nedoumice sto se tice pozicije koja vodi u EL. Ima par mogucnosti pa cu ih napisati.
Opcija 1
Schalke i Bayern zavrse sezonu u top 3, Bremen bude finalista koji izgubi finale, ali je u Bundesligi zauzeo poziciju broj sest, tada Bremen kao porazeni finalista ide u EL.
Opcija 2
Schalke i Bayern zavrse sezonu u top 3, Bremen bude finalista koji osvoji kup, a sezonu zavrsi na poziciji sest, tada kao pobjednici kupa idu u EL.
Opcija 3
Schalke i Bayern zavrse sezonu u top 3, Bremen bude plasiran na cetvrtoj ili petoj poziciji u Bundesligi, i bez obzira na ishod finala, ekipa koja je sezonu u Bundesligi zavrsila na poziciji sest ide u EL.
Opcija 4
Schalke ili Bayern zavrse sezonu na poziciji cetiri ili pet, Bremen zavrsi sezonu na poziciji sest, i Bremen izgubi finale, tada idu u EL kao porazena ekipa iz finala.
Opcija 5
Schalke ili Bayern zavrse sezonu na poziciji cetiri ili pet, Bremen bude imao istu poziciju u Bundesligi, tada u EL ide ekipa koja je sezonu u Bundesligi zavrsila na poziciji broj sest.
Opcija 6
Ukoliko koji slucajem Augsburg prodje u finale, sve gore navedene opcije padaju u vodu i oni dobijaju to mjesto bez obzira na ishod finale, naravno ukoliko Schalke ili Bayern budu medju top pet ekipa.
Evo to je tih sest opcija koje su moguce, znaci da skratim, jedino u opciji 3 i 5, sesta ekipa dobija poziciju u EL, a ostalim opcijama bit ce nagradjen finalista kupa sto je i za mene sasvim logicno.
Opcija 1
Schalke i Bayern zavrse sezonu u top 3, Bremen bude finalista koji izgubi finale, ali je u Bundesligi zauzeo poziciju broj sest, tada Bremen kao porazeni finalista ide u EL.
Opcija 2
Schalke i Bayern zavrse sezonu u top 3, Bremen bude finalista koji osvoji kup, a sezonu zavrsi na poziciji sest, tada kao pobjednici kupa idu u EL.
Opcija 3
Schalke i Bayern zavrse sezonu u top 3, Bremen bude plasiran na cetvrtoj ili petoj poziciji u Bundesligi, i bez obzira na ishod finala, ekipa koja je sezonu u Bundesligi zavrsila na poziciji sest ide u EL.
Opcija 4
Schalke ili Bayern zavrse sezonu na poziciji cetiri ili pet, Bremen zavrsi sezonu na poziciji sest, i Bremen izgubi finale, tada idu u EL kao porazena ekipa iz finala.
Opcija 5
Schalke ili Bayern zavrse sezonu na poziciji cetiri ili pet, Bremen bude imao istu poziciju u Bundesligi, tada u EL ide ekipa koja je sezonu u Bundesligi zavrsila na poziciji broj sest.
Opcija 6
Ukoliko koji slucajem Augsburg prodje u finale, sve gore navedene opcije padaju u vodu i oni dobijaju to mjesto bez obzira na ishod finale, naravno ukoliko Schalke ili Bayern budu medju top pet ekipa.
Evo to je tih sest opcija koje su moguce, znaci da skratim, jedino u opciji 3 i 5, sesta ekipa dobija poziciju u EL, a ostalim opcijama bit ce nagradjen finalista kupa sto je i za mene sasvim logicno.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Da posjetimo Žabare kako stvari stoje sa trenutnim omjerom.
Njemci preuzeli čelo što se tiče bodova u ovoj sezoni:
1.Germany 14.916
2.England 14.642
3.Spain 14.642
4.France 13.666
5.Italy 13.571
Što se tiče omjera Germany vs Italy on iznosi :
Germany 61.040
Italy 62.481
Znači već u uzvratnim mečevima bi Švabe mogle skoro dostići paćenike iz Italije.
Njemci preuzeli čelo što se tiče bodova u ovoj sezoni:
1.Germany 14.916
2.England 14.642
3.Spain 14.642
4.France 13.666
5.Italy 13.571
Što se tiče omjera Germany vs Italy on iznosi :
Germany 61.040
Italy 62.481
Znači već u uzvratnim mečevima bi Švabe mogle skoro dostići paćenike iz Italije.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
Jača je svakako od Talijanse lige u ovoj sezoni, tu nema rasprave 

- rob do bagro
- Kontakt:
Ciji si ti tako pametan?paja_patak je napisao/la:Bundesliga ne zasluzuje da prestigne italijane jer je to tek peta po jacini u evropi jer su i francuzi jaci. Ocigledna je namjera Uefe da pogura bubasvabe do treceg mjesta i jos jednog njemackog kluba u ligi prvaka s obzirom na sudjenje u korist njemackih klubova!
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,
SMRT FASIZMU!!!
SMRT FASIZMU!!!
Hahaha, što me slatko nasmijapaja_patak je napisao/la:Bundesliga ne zasluzuje da prestigne italijane jer je to tek peta po jacini u evropi jer su i francuzi jaci. Ocigledna je namjera Uefe da pogura bubasvabe do treceg mjesta i jos jednog njemackog kluba u ligi prvaka s obzirom na sudjenje u korist njemackih klubova!

- Omerbavarac
- Kontakt:
Italijani gube jedno mjesto, to je sad definitivno. Od Italijanskih klubova u Europi su ostali Juve koji ce vjerovatno nastaviti svoj put u Europa ligi i Inter koji ima tesko gostovanje protiv Chelsea i prednost od 2:1. Ako oni ispadnu, nece imati nikakve nade da zadrze to jedno mjesto.
Kod Nijemaca u LP su ostali Bayern koji je prosao u 1/4 i Stuttgart koji ima da odigra svoju utakmicu protiv Barce. Takodjer su tu jos HSV koji ima prednost od 3:1 nad Anderlechtom i on po meni sigurno prolazi, zatim Werder koji ima 1:1 protiv Valencije, takodjer dobra sansa za prolaz, s obzirom da se uzvrat igra u Njemackoj. I na kraju je ostao Wolfsburg, koji isto kao i Werder ima 1:1 sa gostovanja i veliku sansu za prolaz. Znaci u najgorem slucaju bi Nijemci mogli imati 3 predstavnika a Italijani jednog. Velika prednost je na Njemackoj strani.

Kod Nijemaca u LP su ostali Bayern koji je prosao u 1/4 i Stuttgart koji ima da odigra svoju utakmicu protiv Barce. Takodjer su tu jos HSV koji ima prednost od 3:1 nad Anderlechtom i on po meni sigurno prolazi, zatim Werder koji ima 1:1 protiv Valencije, takodjer dobra sansa za prolaz, s obzirom da se uzvrat igra u Njemackoj. I na kraju je ostao Wolfsburg, koji isto kao i Werder ima 1:1 sa gostovanja i veliku sansu za prolaz. Znaci u najgorem slucaju bi Nijemci mogli imati 3 predstavnika a Italijani jednog. Velika prednost je na Njemackoj strani.

ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
omerbavarac je napisao/la:Italijani gube jedno mjesto, to je sad definitivno. Od Italijanskih klubova u Europi su ostali Juve koji ce vjerovatno nastaviti svoj put u Europa ligi i Inter koji ima tesko gostovanje protiv Chelsea i prednost od 2:1. Ako oni ispadnu, nece imati nikakve nade da zadrze to jedno mjesto.
Kod Nijemaca u LP su ostali Bayern koji je prosao u 1/4 i Stuttgart koji ima da odigra svoju utakmicu protiv Barce. Takodjer su tu jos HSV koji ima prednost od 3:1 nad Anderlechtom i on po meni sigurno prolazi, zatim Werder koji ima 1:1 protiv Valencije, takodjer dobra sansa za prolaz, s obzirom da se uzvrat igra u Njemackoj. I na kraju je ostao Wolfsburg, koji isto kao i Werder ima 1:1 sa gostovanja i veliku sansu za prolaz. Znaci u najgorem slucaju bi Nijemci mogli imati 3 predstavnika a Italijani jednog. Velika prednost je na Njemackoj strani.![]()
Inter ispada 100%,Hsv prolazi sigurno a vjerovatno i Wolfsburg pa i Werder...nadam se da ce Juventus u cevrtfinalu igrati sa nekim od bundesligasa pa da i oni zavrse sa europom za ovu sezonu

Za Inter ne znam hočel ispast, nisu oni tako slaba ekipa, il toliko slabija od Chelsea, al siguran sam da će bit više predstavnika Njemačke Bundeslige nego Italijana

a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž
- Omerbavarac
- Kontakt:
Ma to se odavno zna. Nijemci su u Europa ligi ono sto su Englezi u LP.GunnerS je napisao/la:Za Inter ne znam hočel ispast, nisu oni tako slaba ekipa, il toliko slabija od Chelsea, al siguran sam da će bit više predstavnika Njemačke Bundeslige nego Italijana![]()
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Hehe, da da... Mislim da će ove godine jedan Njemački klub je i osvojit ( ako Werder izbaci Valenciu ), imate najveće šanse... Iskreno...
Poeni u Evropskoj ligi su skoro pa isti kao u Ligi prvaka, tako da je dobro za Nijemce. Ma kako god, lijepo bi bilo da opet Njemačka ima 4 predstavnika u Ligi prvaka. Sjećam se prije da su dva išli direktno, mislim treći je bio odmah u 3 pretkolu, a četvrti iz Lige u drugom pretkolu, ili su oba bili odmah u trečem pretkolu.
No, sigurno bi zarada za te klubove bila veća, te bi se podigao kvalitet u ovoj ligi. I ovako se dosta popravio, u odnosu na prethodne sezone.
No, sigurno bi zarada za te klubove bila veća, te bi se podigao kvalitet u ovoj ligi. I ovako se dosta popravio, u odnosu na prethodne sezone.
- Omerbavarac
- Kontakt:
Moja prognoza za finale je HSV-Wolfsburg.GunnerS je napisao/la:Hehe, da da... Mislim da će ove godine jedan Njemački klub je i osvojit ( ako Werder izbaci Valenciu ), imate najveće šanse... Iskreno...
- bistrikboy
- Kontakt:
Potpuno su isti!Neutral je napisao/la:Poeni u Evropskoj ligi su skoro pa isti kao u Ligi prvaka, tako da je dobro za Nijemce.
Bayern je izbacio dva talijanska kluba iz Europe i napravio je najveci posao za dobivanje 4 mjesta za LP...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
Mora Bundesliga imat jačeg protivnika u LP. Sad, iskreno, su slabi protivnici i ovo što je Bayern doguro mislim da je vrhunac, iskreno. Moraju više ulagat jer bez ulaganja sigurno neće naprijed, sigurno... Gledajući jačinne klubova u Engleskoj i Njemačkoj, heh, ne treba komentarisat, iskreno. Nemam ništa protiv nikoga al Njemci moraju počet ulagat ako žele više predstavnika u LP i ako žele se borit tu za sami vrh...Neutral je napisao/la:Poeni u Evropskoj ligi su skoro pa isti kao u Ligi prvaka, tako da je dobro za Nijemce. Ma kako god, lijepo bi bilo da opet Njemačka ima 4 predstavnika u Ligi prvaka. Sjećam se prije da su dva išli direktno, mislim treći je bio odmah u 3 pretkolu, a četvrti iz Lige u drugom pretkolu, ili su oba bili odmah u trečem pretkolu.
Ako bi kojim slučajem Inter prošao Chelsea, ali čisto sumnjam, onda bih njih želio za protivnika, tako da još jednom dokažemo da je u ovom trenutku Njemački fudbal superioran nad Talijanskim.
I onda smo dobili Intera u gostima, čak je Podolski dao onda gol.
@Gunners
Pogledaj koliko Bayern ulaže , mislim da imaju već dovoljno jak napad, još samo malo popraviti odbranu i to je to. Možda da je malo jača klupa, ali eto. Ulaže se dosta, imamo dva svjetska krila, koji mogu u svakoj utakmici učiniti prevagu, samo nisam navikao da Bayern prima po tri gola na utakmici.

@Gunners
Pogledaj koliko Bayern ulaže , mislim da imaju već dovoljno jak napad, još samo malo popraviti odbranu i to je to. Možda da je malo jača klupa, ali eto. Ulaže se dosta, imamo dva svjetska krila, koji mogu u svakoj utakmici učiniti prevagu, samo nisam navikao da Bayern prima po tri gola na utakmici.
To je problem, nisam ja rekao da Bayern en ulaže, nego Njemci, ostali klubovi, preslabi su za Barcelonu, Real Madrid, Manchester, Chelsea ( neću da pišem Arsenal da nebi govorili svašta al... )... Iskreno, Bayern - Barca, misliš da Bayern može proć ?! Bayern - Chelsea !? Teško al, dobro Bayern, a ostali ?! O tome ti govorim, Njemci sad imaju jednog predstavnika u osmini, malo, malo...Neutral je napisao/la:Ako bi kojim slučajem Inter prošao Chelsea, ali čisto sumnjam, onda bih njih želio za protivnika, tako da još jednom dokažemo da je u ovom trenutku Njemački fudbal superioran nad Talijanskim.
@Gunners
- Omerbavarac
- Kontakt:
Mislis dva u osmini. Ne zaboravi Cacaua.GunnerS je napisao/la:To je problem, nisam ja rekao da Bayern en ulaže, nego Njemci, ostali klubovi, preslabi su za Barcelonu, Real Madrid, Manchester, Chelsea ( neću da pišem Arsenal da nebi govorili svašta al... )... Iskreno, Bayern - Barca, misliš da Bayern može proć ?! Bayern - Chelsea !? Teško al, dobro Bayern, a ostali ?! O tome ti govorim, Njemci sad imaju jednog predstavnika u osmini, malo, malo...Neutral je napisao/la:Ako bi kojim slučajem Inter prošao Chelsea, ali čisto sumnjam, onda bih njih želio za protivnika, tako da još jednom dokažemo da je u ovom trenutku Njemački fudbal superioran nad Talijanskim.
@Gunners

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.