
Gastronomija i kulinarstvo
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Gastronomija i kulinarstvo
Ma oprostio ja mnogo toga hanumi al' čovjek mora nešto i preko kašike uzeti ne valja suho uvijek. 

1974---1975---1976---2001---2013---2020
Re: Gastronomija i kulinarstvo
Znam ja.BlueBosnian je napisao/la:Zna li neko nešto skuhati, napraviti, ispržiti a ne samo pojesti?![]()


Licno, najvise volim raditi sa mesom, a obozavam spremati jela ispod sača. Još uvijek imam problema sa tijestom, pa ni picu ne znam sam napraviti, ali naucice se valjda.
- BlueBosnian
- Postovi: 1131
- Pridružen/a: 16 sep 2014, 13:14
- Kontakt:
Re: Gastronomija i kulinarstvo
Ja znam napraviti picu kakvu poželiš lažemPappy je napisao/la:Znam ja.BlueBosnian je napisao/la:Zna li neko nešto skuhati, napraviti, ispržiti a ne samo pojesti?![]()
O cemu hoces da pricamo ?
![]()
Licno, najvise volim raditi sa mesom, a obozavam spremati jela ispod sača. Još uvijek imam problema sa tijestom, pa ni picu ne znam sam napraviti, ali naucice se valjda.


Ne spremam hranu često, jer nemam ni vremena niti znanja za nešto zahtjevnije a i draže mi je kupit' ili kad žemska ruka napravi

Obožavam ljutu hranu, piletinu s roštilja, ćevape.. ma sve što je dobro spremljeno.. Inače nisam ljubitelj povrća, mogu samo krompir, paradajz i feferone..
I hope you're with me
I hope you're with me when it's over
You won't be lonely
You won't be lonely when it's over
It's over..
I hope you're with me when it's over
You won't be lonely
You won't be lonely when it's over
It's over..
Re: Gastronomija i kulinarstvo
Znaci nisam sam koji voli feferone i krompir
jos da ima 'cistaca' bijelog luka pa da se rasterim do kraja 
Postano kroz Forum SportSport.ba app.


Postano kroz Forum SportSport.ba app.
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security
Re: Gastronomija i kulinarstvo
Bijeli luk mi je omiljen uz krompirusu ,eh sad side effect je drugi par carapa
.
Limunada,voda i pivo, od tecnosti..

Limunada,voda i pivo, od tecnosti..
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
Re: Gastronomija i kulinarstvo
Feferone ni ljute nisu kako treba, ne osjetim ih uopće 

I had an appointment with you tonight… in Samarra.
- AlfredBorden
- Postovi: 1104
- Pridružen/a: 08 avg 2014, 10:41
- Kontakt:
Re: Gastronomija i kulinarstvo
da li je neko, slucajno, od vas forumasa pravio sebi meso od hobotnice, na koji nacin i tako to, mislim mogu nac recepte neke onako al iz prve ruke sto se kaze da li je neko spremo i tako to? da cujem koji je najbolji nacin 

Editovao, razlog je nebitan.
UMRI SAFETE SUSICU!
UMRI SAFETE SUSICU!
- BlueBosnian
- Postovi: 1131
- Pridružen/a: 16 sep 2014, 13:14
- Kontakt:
Re: Gastronomija i kulinarstvo
Čuj od hobotnice..preveliki je to luksuz za nas prosječne forumaše
Nikad je nisam ni vidio a kamoli jeo
Ispeči je isto kao što pečeš ribu, kokoš, patku..isti vrag, meso ko meso
Moj ti je prijedlog da je nabiješ na štapić (ukoliko to oblik i veličina dozvoljavaju), začini i ožeži..

Nikad je nisam ni vidio a kamoli jeo


Moj ti je prijedlog da je nabiješ na štapić (ukoliko to oblik i veličina dozvoljavaju), začini i ožeži..

I hope you're with me
I hope you're with me when it's over
You won't be lonely
You won't be lonely when it's over
It's over..
I hope you're with me when it's over
You won't be lonely
You won't be lonely when it's over
It's over..
- AlfredBorden
- Postovi: 1104
- Pridružen/a: 08 avg 2014, 10:41
- Kontakt:
Re: Gastronomija i kulinarstvo
ma i nije preskupo sad, 1200 grama cini mi se 18 markica al je bezveze kupovat za neke eksperimente i nagadjanja zato i pitam da li neko ima neke provjerene postupke i metode 

Editovao, razlog je nebitan.
UMRI SAFETE SUSICU!
UMRI SAFETE SUSICU!
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Postovi: 33013
- Pridružen/a: 16 avg 2011, 04:32
- Lokacija: Tamni Vilajet
- Kontakt:
Re: Gastronomija i kulinarstvo
Za tu cijenu možeš i kilu janjetine uzetiAlfredBorden je napisao/la:1200 grama cini mi se 18 markica

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Re: Gastronomija i kulinarstvo
Jede li tko od vas šta na žlicu il samo tu suhu hranu derete?
p.s. ja sam radio hobotnicu na salatu (kao hladno predjelo), al da ti pravo kažem, zaboravio sam kako sam radio....bio je recept na onoj coolinarki...al meni je nekako najukusnija ispod peke sa krumpirima...
p.s. ja sam radio hobotnicu na salatu (kao hladno predjelo), al da ti pravo kažem, zaboravio sam kako sam radio....bio je recept na onoj coolinarki...al meni je nekako najukusnija ispod peke sa krumpirima...
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"
- AlfredBorden
- Postovi: 1104
- Pridružen/a: 08 avg 2014, 10:41
- Kontakt:
Re: Gastronomija i kulinarstvo
uzmi ti umjesto mene slobodno, ista me ne zanimario_Ferdy88 je napisao/la:Za tu cijenu možeš i kilu janjetine uzetiAlfredBorden je napisao/la:1200 grama cini mi se 18 markica
Editovao, razlog je nebitan.
UMRI SAFETE SUSICU!
UMRI SAFETE SUSICU!
Re: Gastronomija i kulinarstvo
Hobotnica na bosanski načinrio_Ferdy88 je napisao/la:Za tu cijenu možeš i kilu janjetine uzetiAlfredBorden je napisao/la:1200 grama cini mi se 18 markica
Sastojci:
- 1 manje jagnje (do 15 kg)
- 1 veca hobotnica (cca 2 kg)
- krompir
Priprema:
Dok se jagnje vrti na raznju, hobotnica se kuha sa krompirima u puno vode i posoljeno. Kad je hobotnica gotova a jagnje ispeceno izvade se krompiri, voda prolije, a hobotnica baci mackama i kerovima da ne zajebavaju dok se jede.
Jagnje servirati uz hladno pivo.

Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
Re: Gastronomija i kulinarstvo
Nisam pravio, ali jesam probao više puta. Jednom kao predjelo, jednom sa krompirima, i da budem iskren nije me oduševila. Samo znam da je bitno da ne bude žilava, pa se prokuhava ili zamrzne, plus moraš obratiti pažnju prilikom ćičšćenja.AlfredBorden je napisao/la:da li je neko, slucajno, od vas forumasa pravio sebi meso od hobotnice, na koji nacin i tako to, mislim mogu nac recepte neke onako al iz prve ruke sto se kaze da li je neko spremo i tako to? da cujem koji je najbolji nacin
Valjda to dolazi s godinama. Ja kuhano jedem barem četri puta u sedmici, od čorbi, ćufti, sarme, dolme, lonaca, gulaša i svih jela na taj fazondubrava je napisao/la:Jede li tko od vas šta na žlicu il samo tu suhu hranu derete?

@MoR, sviđa mi se lista na koju bih dodao:
Ćufte

Gulaš (po mogućnosti što ljući


I bečka šnicla, da ne bude sve čorbali


Od egzotičnih, najdraža mi je meksička, pa kad god imam priliku jedem takose, tortilje, kesadilje itd. Nisam probao kuhinju s jugoistoka Azije, a imam želju, dosta ljudi mi je pohvalilo, iako djeluje dosta drugačije za nas Evropljane, da ne kažem gadljivo.

LUHG!
Re: Gastronomija i kulinarstvo
McDonalds dokazao da su svi njihovi prozivodni kapaciteti usmjereni na korisnike/potrošače/mušterije, na njihove potrebe i želje, te da se brinu o zdravlju konzumenata. Sve što se pričalo protiv McDonaldsa čista je propaganda, napokon je i dokazano!!!
[youtube][/youtube]
LANAC restorana McDonald's napokon je odlučio stati na kraj glasinama i urbanim mitovima koji se već godinama šire o njihovoj hrani, sastojcima koji se koriste, ali i načinu pripreme.
Godine lošeg publiciteta ostavile su trag, a čelništvo je napokon dopustilo snimateljskoj ekipi da uđe "iza kulisa" i posjeti jednu od njihovih "tajnih" tvornica u Fresnu u kojoj se proizvodi popularna i često kritizirana brza hrana.
"Naša hrana, vaša pitanja"
Dio je to kampanje "Naša hrana, vaša pitanja" u kojoj javnost pozivaju da postave bilo koje pitanje vezano za njihove proizvode, a na koje će im oni rado odgovoriti.
Ekipa ABC-jeva showa "Good Morning America" ušla je u tvornicu gdje se dnevno obradi i preko 180 tona mesa, a objašnjavaju i kako je jedna od namjera dokazati da u svojim pljeskavicama koriste stopostotnu govedinu.
"Ovo radimo kako bismo odgovorili na pitanja, komentare i zabrinutost naših mušterija. Nije povezano s našim poslovnim uspjehom već se želimo pobrinuti da naši kupci znaju priču o hrani koja se ovdje proizvodi", rekao je brand menadžer Kevin Newell.
Sumnjivo meso i ružičasta masa
Mnoga su se pitanja ticala sumnjivog mesa koje koriste, a jedno od važnijih pitanja svakako je priča o pljeskavicama koje ostaju nepromijenjene i nakon nekoliko tjedana. Iz McDonald'sa objašnjavaju da je vjerojatno riječ o dehidriranoj hrani jer potrebna je vlaga kako bi se stvorila plijesan.
Naravno, tu su i odgovori na suluda pitanja kao što je: "Koristi li McDonald's ljudsko meso", ali i ono vezano za snimku neidentificirane ružičaste mase koja je svojevremeno kružila internetom i navodno je predstavljala smjesu od koje se prave McNuggetsi.
"Vidjeli smo fotografiju ružičaste mase. Da nešto razjasnimo, ta fotografija nema veze s McDonald'som i radi se u mitu. Ne znamo odakle se slika pojavila, ali ne predstavlja način na koji proizvodimo McNuggetse ili bilo što s našeg menija", odgovaraju iz McDonald'sa, ali priznaju da u ulje stavljaju sredstvo protiv pjenjenja i zgrudnjavanja (dimetil-polisiloksan).
Dotakli su se i azodikarbonamida koji su u jednom periodu koristili kod priprema svojih peciva, a koji se između ostalog koristi i kod izrade prostirki za jogu.
"Postoji niz načina na koji se azodikarbonamid koristi, a neki su to prokomentirali tako da su zaključili kako u našim pecivima postoji guma ili plastika te da su ti sastojci štetni. To jednostavno nije slučaj. Za primjer uzmite sol. Dakle, sol koju koristimo u hrani varijacija je soli koja se koristi za odleđivanje kolnika. Isto vrijedi i za ADA - koristi se na više načina", objašnjavaju.
Marketinški trik?
Pojavilo se i pitanje hormona na koje su također dali odgovor: "Većina stoke od koje dolazi govedina koju koristimo, tretirana je hormonima rasta, a to je uobičajena praksa u SAD-u."
Unatoč ovoj otvorenosti, mnogi smatraju kako je riječ o pukom marketinškom triku i pokušaju tvrtke da popravi narušeni imidž, a jedan od planova kako utišati kritiku je i proširenje ponude pa namjeravaju ponuditi i alternativu onima koji pržene krumpiriće žele zamijeniti salatom ili nekim drugim povrćem.

Iz McDonald'sa pak poručuju da je riječ o odgovoru na trend jer kupci sve češće žele doznati više o namirnicama koje konzumiraju.
Iznenađeni pitanjima
"To je put kojim svijet ide", rekao je potpredsjednik odjela za komunikaciju Ben Stringfellow.
Međutim, mnogi su zaposlenici iznenađeni pitanjima koja im mušterije postavljaju.
"Nisam znala da ljudi vjeruju da je naše meso crvljivo ili da ne koristimo pravu piletinu", rekla je Laura Ries i dodala da se tvrtka unatoč svemu mora otvoriti i odgovarati na pitanja i kritike svojih kupaca.
[youtube][/youtube]
LANAC restorana McDonald's napokon je odlučio stati na kraj glasinama i urbanim mitovima koji se već godinama šire o njihovoj hrani, sastojcima koji se koriste, ali i načinu pripreme.
Godine lošeg publiciteta ostavile su trag, a čelništvo je napokon dopustilo snimateljskoj ekipi da uđe "iza kulisa" i posjeti jednu od njihovih "tajnih" tvornica u Fresnu u kojoj se proizvodi popularna i često kritizirana brza hrana.
"Naša hrana, vaša pitanja"
Dio je to kampanje "Naša hrana, vaša pitanja" u kojoj javnost pozivaju da postave bilo koje pitanje vezano za njihove proizvode, a na koje će im oni rado odgovoriti.
Ekipa ABC-jeva showa "Good Morning America" ušla je u tvornicu gdje se dnevno obradi i preko 180 tona mesa, a objašnjavaju i kako je jedna od namjera dokazati da u svojim pljeskavicama koriste stopostotnu govedinu.
"Ovo radimo kako bismo odgovorili na pitanja, komentare i zabrinutost naših mušterija. Nije povezano s našim poslovnim uspjehom već se želimo pobrinuti da naši kupci znaju priču o hrani koja se ovdje proizvodi", rekao je brand menadžer Kevin Newell.
Sumnjivo meso i ružičasta masa
Mnoga su se pitanja ticala sumnjivog mesa koje koriste, a jedno od važnijih pitanja svakako je priča o pljeskavicama koje ostaju nepromijenjene i nakon nekoliko tjedana. Iz McDonald'sa objašnjavaju da je vjerojatno riječ o dehidriranoj hrani jer potrebna je vlaga kako bi se stvorila plijesan.
Naravno, tu su i odgovori na suluda pitanja kao što je: "Koristi li McDonald's ljudsko meso", ali i ono vezano za snimku neidentificirane ružičaste mase koja je svojevremeno kružila internetom i navodno je predstavljala smjesu od koje se prave McNuggetsi.
"Vidjeli smo fotografiju ružičaste mase. Da nešto razjasnimo, ta fotografija nema veze s McDonald'som i radi se u mitu. Ne znamo odakle se slika pojavila, ali ne predstavlja način na koji proizvodimo McNuggetse ili bilo što s našeg menija", odgovaraju iz McDonald'sa, ali priznaju da u ulje stavljaju sredstvo protiv pjenjenja i zgrudnjavanja (dimetil-polisiloksan).
Dotakli su se i azodikarbonamida koji su u jednom periodu koristili kod priprema svojih peciva, a koji se između ostalog koristi i kod izrade prostirki za jogu.
"Postoji niz načina na koji se azodikarbonamid koristi, a neki su to prokomentirali tako da su zaključili kako u našim pecivima postoji guma ili plastika te da su ti sastojci štetni. To jednostavno nije slučaj. Za primjer uzmite sol. Dakle, sol koju koristimo u hrani varijacija je soli koja se koristi za odleđivanje kolnika. Isto vrijedi i za ADA - koristi se na više načina", objašnjavaju.
Marketinški trik?
Pojavilo se i pitanje hormona na koje su također dali odgovor: "Većina stoke od koje dolazi govedina koju koristimo, tretirana je hormonima rasta, a to je uobičajena praksa u SAD-u."
Unatoč ovoj otvorenosti, mnogi smatraju kako je riječ o pukom marketinškom triku i pokušaju tvrtke da popravi narušeni imidž, a jedan od planova kako utišati kritiku je i proširenje ponude pa namjeravaju ponuditi i alternativu onima koji pržene krumpiriće žele zamijeniti salatom ili nekim drugim povrćem.

Iz McDonald'sa pak poručuju da je riječ o odgovoru na trend jer kupci sve češće žele doznati više o namirnicama koje konzumiraju.
Iznenađeni pitanjima
"To je put kojim svijet ide", rekao je potpredsjednik odjela za komunikaciju Ben Stringfellow.
Međutim, mnogi su zaposlenici iznenađeni pitanjima koja im mušterije postavljaju.
"Nisam znala da ljudi vjeruju da je naše meso crvljivo ili da ne koristimo pravu piletinu", rekla je Laura Ries i dodala da se tvrtka unatoč svemu mora otvoriti i odgovarati na pitanja i kritike svojih kupaca.
- JackTheStripper
- Postovi: 2224
- Pridružen/a: 18 okt 2013, 13:00
- Lokacija: Kod kmeta na sijelu
- Kontakt:
Re: Gastronomija i kulinarstvo


Gdje u Sarajevu mogu ovo jesti?
Tvrd je Bošnjak, voćka čudnovata,
ne slomi ga, al zube polomi.
ne slomi ga, al zube polomi.
Re: Gastronomija i kulinarstvo
Odlicna tema
Valjda ovo pogotovo kako je Ramazan, pa sve zvuci dobro 
Sto se tice omiljenih jela, nemam jedno omiljeno, ali imam neka koja volim i mogu da jedem jako cesto.
Neka od tih jela koja volim su sarma, krompirusa (burek, zasto da ne), sataras i naravno sto neko rece, krompir skoro svakako moze. Rado jedem jela "na kasiku".
Ne pravim pite, ali mislim da cu pokusati da kupim one jufke u prodavnici i da sklepam neku pitu poslje Ramazana. To najvise da ne bude to iftar, a da mi ne ispadne onda dobro, iako sam iskusan da ne sumnjam toliko, ali sto je sigurno, sigurno haha.
Evo upravo danas kroz pricu mi naumpade da pravim piletinu, nesto kao Cordon bleu.
To cu napraviti na sljedeci nacin....
Uzeti piletinu i isjeci kao na snicle. Zatim meso istucati da ga malo stanjim i rasirim. Nakon toga, ubaciti komadice (manje i tanje kriske) dimljene puretine/curetine, tanke kriske dvije vrste sira i koji list spinata. Smotat cu onako kao sarmu, samo manje i tanje da bude da se fino moze isprziti u tavi. Na kraju, cackalicom pricvrstiti da se ne odmota tokom prevrtanja u tavi. (Necu koristiti mrvice kao recimo Cordon bleu)
Krompir prvo isjeci na manje komade i skuhati. Nakon toga, proprziti u tavi i zaciniti vegetom.
Sa strane isjeckati sitno malo luka, proprziti, ubaciti sampinjone i njih malo proprziti. Zatim ubaciti vrhnje/krema (ne znam kako se to kod nas zove) da napravim bijeli sos i zacine.
Serviranje te piletine prelivene sosom od sampinjona i krompir pored, malo posuti isjeckanim persunom. Uz to kisela voda, nakon toga malo sladoleda i lubenice i dobar
Tema je malo utisala, nadam se da ce neko opet poceti pisati sta kuhaju itd., a nece ni meni smetati stagod jos napisati


Sto se tice omiljenih jela, nemam jedno omiljeno, ali imam neka koja volim i mogu da jedem jako cesto.
Neka od tih jela koja volim su sarma, krompirusa (burek, zasto da ne), sataras i naravno sto neko rece, krompir skoro svakako moze. Rado jedem jela "na kasiku".
Ne pravim pite, ali mislim da cu pokusati da kupim one jufke u prodavnici i da sklepam neku pitu poslje Ramazana. To najvise da ne bude to iftar, a da mi ne ispadne onda dobro, iako sam iskusan da ne sumnjam toliko, ali sto je sigurno, sigurno haha.
Evo upravo danas kroz pricu mi naumpade da pravim piletinu, nesto kao Cordon bleu.
To cu napraviti na sljedeci nacin....
Uzeti piletinu i isjeci kao na snicle. Zatim meso istucati da ga malo stanjim i rasirim. Nakon toga, ubaciti komadice (manje i tanje kriske) dimljene puretine/curetine, tanke kriske dvije vrste sira i koji list spinata. Smotat cu onako kao sarmu, samo manje i tanje da bude da se fino moze isprziti u tavi. Na kraju, cackalicom pricvrstiti da se ne odmota tokom prevrtanja u tavi. (Necu koristiti mrvice kao recimo Cordon bleu)
Krompir prvo isjeci na manje komade i skuhati. Nakon toga, proprziti u tavi i zaciniti vegetom.
Sa strane isjeckati sitno malo luka, proprziti, ubaciti sampinjone i njih malo proprziti. Zatim ubaciti vrhnje/krema (ne znam kako se to kod nas zove) da napravim bijeli sos i zacine.
Serviranje te piletine prelivene sosom od sampinjona i krompir pored, malo posuti isjeckanim persunom. Uz to kisela voda, nakon toga malo sladoleda i lubenice i dobar

Tema je malo utisala, nadam se da ce neko opet poceti pisati sta kuhaju itd., a nece ni meni smetati stagod jos napisati

Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...
Re: Gastronomija i kulinarstvo
Nedavno sam odlucio izbacit pastete, kobaje i ostale gluposti iz prehrane, i fizicki se aktivirat.
Dorucak neki a gledam sta bi napravio i skontam, 1 luk, pakovanje sardina dobro ocijeđeno i pakovanje od 100 gr gljiva, luk proprziti na malkice maslaca, zatim ubaciti sardine i gljive, pa onda malo vode i dinstat tako, dodat biber, bijeli luk(ja sam u prahu), malo vegete, malo soli, i ljute paprike, a predkraj fildžan vrhnja za kuhanje, ja sam to sebi podijelio na 3 obroka.
Volim grašak i grah, volim praviti varivo od graška, mrkve i junetine. Uzmem luka, izdinstam, ubacim jednu mrkvu, dinstam jos 2-3 minute, pa dodam i meso propržim, dodam vode pa se lagao dinsta 5-7 minuta, dodam biber, origano, sol, pa ubacim ostatak mrkve i graška, nakon nekih 15-20 minuta dodam pasiranog paradajza, i isjeckanu papriku. Moze i svjezeg paradajza. Ostaviti da se kuha jedno sat i pol ili duze zavisi od sastojaka, ja takodje volim juneceg buta komad, komad flama, komad svinjskog buta, komad janjetine, ubacit al uglavnom pravim sa jednim mesom
Dorucak neki a gledam sta bi napravio i skontam, 1 luk, pakovanje sardina dobro ocijeđeno i pakovanje od 100 gr gljiva, luk proprziti na malkice maslaca, zatim ubaciti sardine i gljive, pa onda malo vode i dinstat tako, dodat biber, bijeli luk(ja sam u prahu), malo vegete, malo soli, i ljute paprike, a predkraj fildžan vrhnja za kuhanje, ja sam to sebi podijelio na 3 obroka.
Volim grašak i grah, volim praviti varivo od graška, mrkve i junetine. Uzmem luka, izdinstam, ubacim jednu mrkvu, dinstam jos 2-3 minute, pa dodam i meso propržim, dodam vode pa se lagao dinsta 5-7 minuta, dodam biber, origano, sol, pa ubacim ostatak mrkve i graška, nakon nekih 15-20 minuta dodam pasiranog paradajza, i isjeckanu papriku. Moze i svjezeg paradajza. Ostaviti da se kuha jedno sat i pol ili duze zavisi od sastojaka, ja takodje volim juneceg buta komad, komad flama, komad svinjskog buta, komad janjetine, ubacit al uglavnom pravim sa jednim mesom

Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
Re: Gastronomija i kulinarstvo

LANET OLSUN!
Ja volim, volim, volim samo tebe, i samo tebi, tebi dajem sve, sa Istoka ces cuti nasu pjesmu, Sarajevo volim te!
Ja volim, volim, volim samo tebe, i samo tebi, tebi dajem sve, sa Istoka ces cuti nasu pjesmu, Sarajevo volim te!
Re: Gastronomija i kulinarstvo
Palacinak, sta se ti smijes?
Sta si ti kuhala zadnji put? Sta ti volis da jedes osim Nutelle iz Dojclanda?

Sta si ti kuhala zadnji put? Sta ti volis da jedes osim Nutelle iz Dojclanda?

Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...
Online
Trenutno korisnika/ca: Jabroni, Slatinash_7 i 3 gosta.