Ma vala da ti nešto iskreno kažem, prošli vikend sam naletio na neku utakmicu na Areni, neko protiv Zvezde čini mi se Napredak Kruševac (Napredak domaćin), i stadion ima sve četiri tribine otprilike prima nekih lupam 10-15 hiljada možda i više. Stadion je znači fino ispunjen, ima sigurno 7-8 hiljada, od tog jedna cijela tribina Delije. A teren užasan, fudbal? Ako mene pitaš ništa bolji nego kad Željo gostuje Travniku. Eh sada, budi pametan pa objasni to. Nema ni kod njih na utakmici Sevojno-Smederevo 5 hiljada, ali zato kad god su Partizan, Zvezda, pa i Vojvodina i Novi Pazar domaćini bude sigurno nekih 5,6 hiljada. Isto tako kada su gosti, možda čak i više zbog nabrijanosti domaće publike. Eh sada ti meni objasni kako Zvezda privuče par hiljada navijača Napredka a Željo, Sarajevo, Široki itd 500 ljudi, pa da li to bilo u Travniku, Bijeljini ili Vitezu nebitno je skroz...amorovski je napisao/la:Realno, duša me zabolila kad sam pročito onaj članak o Zvezdi i posjećenosti na ss.ba.. Pa jel to oni tolko bolje igraju od Sarajeva, Zelje, Sirokog, Veleza, Zrinjskog i Olimpika(primjer dajem, ove ekipe iz vrha tabele).. Ima i kod nas lijepog fudbala.. Nemoguce mi je da Zvezda ima posjecenost vecu cak u 6 kola nego cijela PL kad se sastavi..
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Premijer liga BiH - općenito
Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Re: Odg: Premijer liga BiH - općenito
To i meni nije jasno.. Da kazem da je zbog njihove "stare slave"(mislim na Zvezdu).. realno i nije. Slabo ko yebe historiju, ja licno to ne gledam, mislim, nije mi to u prvom planu nikad.. eh zbog cega tolika posjecenost, nemam pojma.. al zalosna je nasa situacija.. yebiga. Treba savez nesto poduzet, dok je vrijeme.. jbgFaraonTM je napisao/la:Ma vala da ti nešto iskreno kažem, prošli vikend sam naletio na neku utakmicu na Areni, neko protiv Zvezde čini mi se Napredak Kruševac (Napredak domaćin), i stadion ima sve četiri tribine otprilike prima nekih lupam 10-15 hiljada možda i više. Stadion je znači fino ispunjen, ima sigurno 7-8 hiljada, od tog jedna cijela tribina Delije. A teren užasan, fudbal? Ako mene pitaš ništa bolji nego kad Željo gostuje Travniku. Eh sada, budi pametan pa objasni to. Nema ni kod njih na utakmici Sevojno-Smederevo 5 hiljada, ali zato kad god su Partizan, Zvezda, pa i Vojvodina i Novi Pazar domaćini bude sigurno nekih 5,6 hiljada. Isto tako kada su gosti, možda čak i više zbog nabrijanosti domaće publike. Eh sada ti meni objasni kako Zvezda privuče par hiljada navijača Napredka a Željo, Sarajevo, Široki itd 500 ljudi, pa da li to bilo u Travniku, Bijeljini ili Vitezu nebitno je skroz...amorovski je napisao/la:Realno, duša me zabolila kad sam pročito onaj članak o Zvezdi i posjećenosti na ss.ba.. Pa jel to oni tolko bolje igraju od Sarajeva, Zelje, Sirokog, Veleza, Zrinjskog i Olimpika(primjer dajem, ove ekipe iz vrha tabele).. Ima i kod nas lijepog fudbala.. Nemoguce mi je da Zvezda ima posjecenost vecu cak u 6 kola nego cijela PL kad se sastavi..
Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014
Superkup - 1996/1997
Superkup - 1996/1997
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
jbg moguce zato sto kod njih ljudi u Krusevcu, Sevojnu tam-vam takodjer uglavnom navijaju za Zvezdu i Partizan pa ljudi iz tih gradova (i okolnih mjesta) koriste priliku kad jednom godisnje dolazi njihov tim da ga pogledaju uzivo...dok je kod nas prisutan taj lokalpatriotizam pa ljudi ipak izgleda gledaju svoj tim a ne gosta...u to sam se uvjerio sad u subotu, mislio sam bice 6-7000 ljudi iako Sloboda igra ko qrac al nista jarane 3000 max ( a da su uvezali 2-3 pobjede bio bi pun stadion)..rezultat i show privlaci ljude, da im das neku vrijednost za njihove pare, a izgleda da ne privlace nikakva rivalstva i slicno, proslo haman to vrijeme...evo Sarajevo dzaba sve pozitivno sto se radi opet jako tanko na tribinama..
u Srbiji fudbal nije nesto ali su stadioni dobri i cijene karata, u Hrvatskoj je liga za 2 klase iznad svih u regionu ali opet tanko na tribinama jer uglavnom nevaljaju stadioni plus u ligi su klubovi bez navijaca...Ciro u Zadru i 4000 ljudi na prvoj tekmi su pokazatelj da ljudi hoce show za svoje pare, rijetke su budale i zaljubljenici koje mozes izavarat 15x godisnje da plate kartu iz ljubavi i da ne dobiju nista za svoje pare..tu prednjaci Hajduk koji nema ni organizacije, ni para ni rezultata ali eto haman oni jedini vole svoj klub...dobra poenta u ovom clanku na ss.ba danas, ne mozes ti trazit 8 KM od covjeka za kartu + prevoz do stadiona itd itd i ne ponuditi nista za te novce
kad je dzaba ulaz nekom prilikom kod nas bude pofino svijeta, znaci toliko vrijedi ova liga- dzaba..mada neke meceve, konkretno Radnik-Sloboda od prosle sedmice ili Sloboda-Zrinjski je skupo da gledas i za dzaba....mora se ponuditi miks solidnih uslova na tribini (nas sjever koji se prodaje mnogo bolje nego zapad ili srpska liga kao primjer), solidnih desavanja na terenu ili van terena (Ciro kao primjer) i prihvatljive karte da bi ljudi bili na stadionu + da sve to prate neki solidni rezultati...jbg ko sto rekoh malo je nas zaljubljenika u klubove, vecina ljudi ovdje navija i za neki klub vani i bolje im je dati vcrs 5 KM za kladionicu, mozda sta i dobiti i gledati Bajern i dobiti neko emocionalno zadovoljstvo nego dati 10 maraka na Kosevo i vratiti se emocionalno prazan , pitat se dje ja baci pare
u Srbiji fudbal nije nesto ali su stadioni dobri i cijene karata, u Hrvatskoj je liga za 2 klase iznad svih u regionu ali opet tanko na tribinama jer uglavnom nevaljaju stadioni plus u ligi su klubovi bez navijaca...Ciro u Zadru i 4000 ljudi na prvoj tekmi su pokazatelj da ljudi hoce show za svoje pare, rijetke su budale i zaljubljenici koje mozes izavarat 15x godisnje da plate kartu iz ljubavi i da ne dobiju nista za svoje pare..tu prednjaci Hajduk koji nema ni organizacije, ni para ni rezultata ali eto haman oni jedini vole svoj klub...dobra poenta u ovom clanku na ss.ba danas, ne mozes ti trazit 8 KM od covjeka za kartu + prevoz do stadiona itd itd i ne ponuditi nista za te novce
kad je dzaba ulaz nekom prilikom kod nas bude pofino svijeta, znaci toliko vrijedi ova liga- dzaba..mada neke meceve, konkretno Radnik-Sloboda od prosle sedmice ili Sloboda-Zrinjski je skupo da gledas i za dzaba....mora se ponuditi miks solidnih uslova na tribini (nas sjever koji se prodaje mnogo bolje nego zapad ili srpska liga kao primjer), solidnih desavanja na terenu ili van terena (Ciro kao primjer) i prihvatljive karte da bi ljudi bili na stadionu + da sve to prate neki solidni rezultati...jbg ko sto rekoh malo je nas zaljubljenika u klubove, vecina ljudi ovdje navija i za neki klub vani i bolje im je dati vcrs 5 KM za kladionicu, mozda sta i dobiti i gledati Bajern i dobiti neko emocionalno zadovoljstvo nego dati 10 maraka na Kosevo i vratiti se emocionalno prazan , pitat se dje ja baci pare
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
- tepsija
- Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
- Kontakt:
Već sam pisao.u regionu kakvu takvu posjetu imaju Partizan,Zvezda,Hajduk i Rijeka(euforija).
Logično.Srbija je podijeljena između Partizana i Zvezde,Beograd ima koliko,2-3 miliona,Hajduk ima Dalmaciju i dobar dio Hercegovine,Rijeka ima novce,dobre rezultate i to je to.
Logično.Srbija je podijeljena između Partizana i Zvezde,Beograd ima koliko,2-3 miliona,Hajduk ima Dalmaciju i dobar dio Hercegovine,Rijeka ima novce,dobre rezultate i to je to.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!
Vječno u našim srcima.
to je to !ultrasstyle_tz je napisao/la:jbg moguce zato sto kod njih ljudi u Krusevcu, Sevojnu tam-vam takodjer uglavnom navijaju za Zvezdu i Partizan pa ljudi iz tih gradova (i okolnih mjesta) koriste priliku kad jednom godisnje dolazi njihov tim da ga pogledaju uzivo...dok je kod nas prisutan taj lokalpatriotizam pa ljudi ipak izgleda gledaju svoj tim a ne gosta...u to sam se uvjerio sad u subotu, mislio sam bice 6-7000 ljudi iako Sloboda igra ko qrac al nista jarane 3000 max ( a da su uvezali 2-3 pobjede bio bi pun stadion)..rezultat i show privlaci ljude, da im das neku vrijednost za njihove pare, a izgleda da ne privlace nikakva rivalstva i slicno, proslo haman to vrijeme...evo Sarajevo dzaba sve pozitivno sto se radi opet jako tanko na tribinama..
p.s i onda neko kaze zenicana ima malo na utakmicama..kako bolan da nas bude kad 20 godina obecavaju,varaju i kradu a mi se nadamo..jedan mali rezultat napuni Bilino a smijem se kladit da bi se pola grupa raspalo da ima stanje kao sto je Celik.Pusa.
BHF Bosanska Krajina!
Drago mi je da je izisao i ovaj dodatni dokaz da je Olimpic pravilno postupao.[...]Loša ponuda na stadionu za ipak previsoku cijenu za naše uslove
Primjera radi jedan ljubitelj fudbala za sutrašnji duel Sarajeva i Drine mora platiti ulaznicu od 8 ili 10 KM. Za te novce prosječan ljubitelj fudbala u BiH će radije odigrati kladionicu, kupiti sok/pivo i gledati derbi Bundeslige između Bayerna i Paderborna.
Na Koševu će vjerovatno pokisnuti, dok će u drugom slučaju uživati u toplini svog doma i boljem fudbalu. Klubovi se moraju zapitati šta nude navijačima u toj cijeni karte i kako privući navijača da dođe na stadion i izabere Sarajevo - Drina ili Željezničar - Zvijezda prije Bayerna i Paderborna.
Nije problem u sigurnosti i zabrinutosti "pravih" ljubitelja. Puno većih problema imamo u domaćem prvenstvu. Uzrok svega su navijači, kažu stručnjaci, isti oni navijači koji to već pomenuto prvenstvo svojim dolaskom na stadione iz kola u kolo, iz sezone u sezonu i drže u životu. Jer za koga se fudbal igra, ako ne za navijače?[...]
Ja stvarno ne razumijem nas narod, kuka se kada imamo besplatan ulaz negdje, kuka se kada nemamo. Sto ne nagradimo svi ovakvo "ponasanje" kluba? Pa mozda upravo onda kad vide ostali rezultat, mozda ce i oni tada svoje cijene smanjiti. Ako ne, onda ce te i znati kakav je koji klub sto se tice odnosu prema upravo i vas koji citate i narod u vasoj okolini.
Kada je spomenuo Bristol Rovers, pa pogledajte samo ovo:
Bristol City - Bristol Rovers derbi
---------------------vs.---------------------
Zeljeznicar - Sarajevo derbi
Cijena karte, Bristol C.: 23€(19£) najskuplja, 2.5€(2£, najjeftinija za djecu ispod 8 god.)minimum
Cijena karte, Sarajevo - Zeljeznicar: 8€(15KM) najskuplja, 3€(6KM, najjeftinija za odrasle osobe) minimum/0€ za nove clanove FK Sarajeva
Stanovnistvo, Bristol: 500,000
Stanovnistvo, Sarajevo: 600,000-800,000
Kolicina publike, Bristol C. - Bristol R.: 17,888
Kolicina publike, Sarajevo - Zeljeznicar: 10,000(najveci derbi u drzavi)
Izvori:
http://nr.soccerway.com/matches/201...a ... o/1494680/
http://www1.skysports.com/football/live ... 520/report
http://www.bcfc.co.uk/news/article/home ... 48494.aspx
http://www.klix.ba/sport/nogomet/poznat ... /131024078
http://www.xe.com/currencyconverter/
Mi jednostavno nismo ta fudbalska nacija kako zamisljamo da jesmo, i nije toliko do kluba. Jer dok strepe drugi klubovi u nasoj ligi sto se tice ovakvih eksperimenata za bolju ligu, Olimpic poduzeo ga na svoj rizik i ne ide u prilog davati te cijene sto narod trazi, ali eto ipak uradise, pa sada svi vide da je narod kriv a ne klub(sto se tice posjete barem).
Sto je toliko tesko, svakih 14 dana, prosetati 300-500 metara i dati jednu marku odnosno djabe da idu gledati utakmice u svom dvoristu gdje poznati igraci nase lige razmontiraju ekipe s kojima drugi klubovi imaju probleme?
Ne mogu da vjerujem da je na utakmici protiv Borca, koji je odigrao remi sa Sirokim, a pobjedio trenutnog prvaka Zrinjskog, doslo samo maksimalno 200 ljudi po procijeni sluzbenih lica, protiv Mladosti koji je remizirao sa Sarajevom, Velezom i oborio taj Borac, doslo samo 50 ljudi.
Kada dodje tekma, k'o da se citavo podrucje pravi mrtvo ili da su invalidi pa ne mogu doci, a kasnije se kuka da se nema para - ovdje jednostavno nema izgovora.
I neki dan citam onaj clanak o Crvenoj Zvezdi da ima vise publike u 6 kola nego citava liga ukupno do sada ove sezone - pa to nije nista, eto ti cetvrtoligasa u Engleskoj napune svoje male tribine vise nego nas najveci drzavni derbi.
Ali mislim da je najgore od svega sto nas narod mrzi ovaj klub najvise. Srbi i Hrvati, koga inace ne treba biti briga o nasoj buducnosti, su posteniji prema nama, a nasa k'o fol "braca" nas pljuju sto napredujemo, kada pobjedimo tekmu onda kupili, a kada izgubimo onda prodali, prodamo igraca onda radi se za necije licne interese, dadne se sansu mladima na terenu onda "hocemo ih prodati sto prije" i jos masa apsurdnih optuzbi, k'o da ne trebaju nam klubovi tako funkcionisati, nego treba samo starce dovoditi, ne dati nikome da ide vani, ekonomiju svog kluba unistavati itd.
Kuka se kada imamo pravilne klubove u ligi, kuka se kada imamo nepravilne klubove u ligi - ovaj narod ustvari i ne zna sta hoce.
S E M P E R - V I R I D I S
!!!! VU - VU - VUKOVI !!!!
2-249
💮🍀💮🍀💮🍀💮
!!!! VU - VU - VUKOVI !!!!
2-249
💮🍀💮🍀💮🍀💮
Ima i Novi PAzar vecu posjecenost od sve jednog premijerligasa a grad je puno manji i od Sarajeva i Banja Luke,Zenice.....Već sam pisao.u regionu kakvu takvu posjetu imaju Partizan,Zvezda,Hajduk i Rijeka(euforija).
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
ma eto nas ne laze, covjek je jasno rekao borba za opstanak ove godine i vracanje duga, stabilizacija kluba i onda bi ocekivao zdravom logikom bar 2000 prodatih tekmu svaku tekmu jer svi zele da doprinesu oporavku kluba (pogotov kad skontas da je protiv jednog Goska znalo bit 3500-4000), ali qrac nema nista od toga..nemas 700-1000 budala kojima je klub na prvom mjestu, ostali svi gledaju koliko gdje dobiju vrijednosti za svoj novac..
mada ima i do neimastine dosta, kod nas je katastrofa u drzavi koliko god mi bjezali od toga
mada ima i do neimastine dosta, kod nas je katastrofa u drzavi koliko god mi bjezali od toga
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
Ma ljudi nece vise da gledaju utakmice,nema tog fanatizma kao prije.Ja se sjecam evo par primjera Celik-Sarajevo dan ranije se zalomi,jedva cekas tekmu,nema sanse da zaspis,ujutro cim ustanes sal oko vrata i pravac grad..Sad toga nema tekma u 5 ljudi u 5 i 10 na stadionu,kasne...Nedo Bog nekog ranije vidjet u gradu..To odavno nije to,primjetis i ti to po Slobodi,sigurno.Ljudi izgubili volju,ovi levati nista ne pokazivaju na terenu,nema te borbe kao prije,svejedno im..Gledam neki dan 3-4 igraca Celika lagano mikrofon,meza i alkohol u stanu koji im je dala uprava kluba..I kako da ja dodjem njega gledat,kako da ja dam njima 2-4-6 KM ? Pa svaki vikend ja na los nogomet i nezalaganje moram dati minimalno 15 KM,od cega ? upravu si to je neimastina prije svega...A onda sve ostalo..ultrasstyle_tz je napisao/la:ma eto nas ne laze, covjek je jasno rekao borba za opstanak ove godine i vracanje duga, stabilizacija kluba i onda bi ocekivao zdravom logikom bar 2000 prodatih tekmu svaku tekmu jer svi zele da doprinesu oporavku kluba (pogotov kad skontas da je protiv jednog Goska znalo bit 3500-4000), ali qrac nema nista od toga..nemas 700-1000 budala kojima je klub na prvom mjestu, ostali svi gledaju koliko gdje dobiju vrijednosti za svoj novac..
BHF Bosanska Krajina!
- tepsija
- Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
- Kontakt:
Pazar je strašan.Ne mogu naći adekvatan odgovor,zašto je to tako.Veliki fanatici,strašna atmosfera.Papalukas je napisao/la:Ima i Novi PAzar vecu posjecenost od sve jednog premijerligasa a grad je puno manji i od Sarajeva i Banja Luke,Zenice.....Već sam pisao.u regionu kakvu takvu posjetu imaju Partizan,Zvezda,Hajduk i Rijeka(euforija).
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Vječno u našim srcima.
Re: $: Premijer liga BiH - općenito
Mada je i kod pazaraca, dosta splasnulo.. svugdje je ista prica, publika trazi zabavu (ne iskljucivo dobar fudbal i golove) te satisfakciju za ulozeni novac. S druge strane navijacki dio ipak nije u stanju finansijski izgurat' cijelu sezonu i oni zapravo izdvajaju i duplo vecu svotu. Na to sve dodaj los ili nikakav marketing od strane samog saveza, opstu apatiju i depresiju drustva i dobijes to sto imamo.
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security
Napokon i ovdje malo suvislog pisanja.
Po meni nogomet kod nas treba gledati iz više aspekata.
1.Kvalitet nogometa-Svi smo svjesni da je kvalitet loš ali je i problem što se tekme naših klubova porede sa ligom prvaka ili ligama petice.To je van pameti.Mi danas svaki u jednom danu imamo na TV-u prijenosa utakmica koliko je prije 30-ak godina bilo za godinu dana na JRT kanalima (bila su dva koliko se sjećam)i normalno je da dođe do zasićenja.Prije se svaki meč iščekivao danima i pričalo se o njemu gutale se "SN" ,"Tempo","Sprint" a danas djeca za računarom jednim klickom mogu pogledati skoro svaku tekmu na internetu.
2.Stadioni-Tereni većinom očajni i tko god misli da loš travnjak ne utječe na kvalitet igre, vara se.A o tribinama i uvjetima koji vladaju na njima ne treba trošiti puno riječi
.Na primjer pod BB ,otkad je ljetos urađeno nešto na tribini koja je natkrivena taj je dio skoro uvijek pun ,ljudima ne trebaju puno ali dajte bar osnovne uvjete da mogu normalno gledati tekme i po kiši i nevremenu , bar oni najveći paćenici.
3.Ekonomski uvjeti-U Mostaru na svakoj utakmici na poluvremenu uvijek dođe 100-200 ljudi.Rado bi oni na početak došli ali normalno da je većini ljudi danas teško dati petaka kad živi od 300-400 KM mjesečno.
4.Sigurnost - Puno sam puta čuo od nekih poznanika i prijatelja"Ma nema šanse da odem pa da dobijem kamenom u glavu" i sl. priče.Ljudi hoće gledati nogomet a ne neke napušene ,krezube krete.ne :thumbdown:koji se gađaju bakljama ili bacaju nekakve topovske udare od kojih djeca koju su roditelji doveli na stadion doživljavaju fraz.
5.Mentalite ljudi tj. navijača-Imamo prave navijače ,tj ove paćenike , nas što smo uvijek na tekmama i po suncu, kiši ili snijegu.Imamo one povremene navijače koji dođu kad ih žena pusti
, onda "derby" navijači koji dolaze samo kad su jači protivnici i oni šminkeri koji se vole slikati u dresovima i dolaze samo na euro tekme ili kad ih netko preko facebooka ufura i naloži.
6.Marketing - Sve pod 4 je dobrim dijelom vezano za marketing.Takav je to mentalitet na Ex Yu prostorima ,prodaje se samo blještavilo i ono što je dobro upakovano tj marketing kojega kod nas nema nikako ili je loš do bola.
7.Gradovi ili mjesta - Ovo su sve relativno male sredine i ne mogu se očekivati neke velike posjete.Ponovno uzimam za primjer Mostar ,koji ima oko 100 tisuća stanovnika sa prigradskim naseljima i ima dva premijer ligaša.Ako ćemo gledati nekako laički i pojednostavljeno ako u Mostaru na tekmu dođe 7-8 tisuća to je kao da u Zagrebu bude 70 ili 80 milja ili u Beogradu preko 100 milja mada ima izuzetaka (Hajduk,Rijeka,Novi pazar,lani Sloboda sada Zadar) ali bez dugoročnog ulaganja i rezultata sve to brzo izduši.Npr. ako Rijeka izgubi slijedeću tekmu u HNL-u garantiram da će se posjeta prepoloviti sa 7-8 milja na 3-4 maximalno.
Po meni nogomet kod nas treba gledati iz više aspekata.
1.Kvalitet nogometa-Svi smo svjesni da je kvalitet loš ali je i problem što se tekme naših klubova porede sa ligom prvaka ili ligama petice.To je van pameti.Mi danas svaki u jednom danu imamo na TV-u prijenosa utakmica koliko je prije 30-ak godina bilo za godinu dana na JRT kanalima (bila su dva koliko se sjećam)i normalno je da dođe do zasićenja.Prije se svaki meč iščekivao danima i pričalo se o njemu gutale se "SN" ,"Tempo","Sprint" a danas djeca za računarom jednim klickom mogu pogledati skoro svaku tekmu na internetu.
2.Stadioni-Tereni većinom očajni i tko god misli da loš travnjak ne utječe na kvalitet igre, vara se.A o tribinama i uvjetima koji vladaju na njima ne treba trošiti puno riječi

3.Ekonomski uvjeti-U Mostaru na svakoj utakmici na poluvremenu uvijek dođe 100-200 ljudi.Rado bi oni na početak došli ali normalno da je većini ljudi danas teško dati petaka kad živi od 300-400 KM mjesečno.
4.Sigurnost - Puno sam puta čuo od nekih poznanika i prijatelja"Ma nema šanse da odem pa da dobijem kamenom u glavu" i sl. priče.Ljudi hoće gledati nogomet a ne neke napušene ,krezube krete.ne :thumbdown:koji se gađaju bakljama ili bacaju nekakve topovske udare od kojih djeca koju su roditelji doveli na stadion doživljavaju fraz.
5.Mentalite ljudi tj. navijača-Imamo prave navijače ,tj ove paćenike , nas što smo uvijek na tekmama i po suncu, kiši ili snijegu.Imamo one povremene navijače koji dođu kad ih žena pusti

6.Marketing - Sve pod 4 je dobrim dijelom vezano za marketing.Takav je to mentalitet na Ex Yu prostorima ,prodaje se samo blještavilo i ono što je dobro upakovano tj marketing kojega kod nas nema nikako ili je loš do bola.
7.Gradovi ili mjesta - Ovo su sve relativno male sredine i ne mogu se očekivati neke velike posjete.Ponovno uzimam za primjer Mostar ,koji ima oko 100 tisuća stanovnika sa prigradskim naseljima i ima dva premijer ligaša.Ako ćemo gledati nekako laički i pojednostavljeno ako u Mostaru na tekmu dođe 7-8 tisuća to je kao da u Zagrebu bude 70 ili 80 milja ili u Beogradu preko 100 milja mada ima izuzetaka (Hajduk,Rijeka,Novi pazar,lani Sloboda sada Zadar) ali bez dugoročnog ulaganja i rezultata sve to brzo izduši.Npr. ako Rijeka izgubi slijedeću tekmu u HNL-u garantiram da će se posjeta prepoloviti sa 7-8 milja na 3-4 maximalno.
"A tko sluša mene, bezbrižan ostaje i spokojno živi bez straha od zla."
Vrlo dobro se zna zašto je to takotepsija je napisao/la:Pazar je strašan.Ne mogu naći adekvatan odgovor,zašto je to tako.

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
A ne znam.. Meni je najčudnije to da smo sigurno najveći fanatici kad je u pitanju repka. Zašto se to makar 25% ne prenese i na klupski fudbal??? Zašto savez na tome ne poradi, nije mi jasno.. Bolan nama Lihteštajn dođe u Tuzlu, karte za dva sata riješene..
Superkup - 1996/1997
Superkup - 1996/1997
- tuzlak1987
- Kontakt:
Zato sto si na utakmicama reprezentacije vidjen, a na utakmicama klubova nisiamorovski je napisao/la:A ne znam.. Meni je najčudnije to da smo sigurno najveći fanatici kad je u pitanju repka. Zašto se to makar 25% ne prenese i na klupski fudbal??? Zašto savez na tome ne poradi, nije mi jasno.. Bolan nama Lihteštajn dođe u Tuzlu, karte za dva sata riješene..

Ponovit cu nesto sto je ovdje napisano najmanje stotinu puta,a to je da jedini spas smanjenje lige. Nek u njoj igra onaj ko zasluzi!!! I onda kada budu Sarajevo i Velez,ili Sloboda-Zeljo, ili Borac-Zrinjski u jednoj godini igrali 4-5 puta to ce biti prava stvar!!
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..
Re: Odg: Premijer liga BiH - općenito
+1esprit24 je napisao/la:Ponovit cu nesto sto je ovdje napisano najmanje stotinu puta,a to je da jedini spas smanjenje lige. Nek u njoj igra onaj ko zasluzi!!! I onda kada budu Sarajevo i Velez,ili Sloboda-Zeljo, ili Borac-Zrinjski u jednoj godini igrali 4-5 puta to ce biti prava stvar!!
Al savez zaboli ku*čina za ligu.. Bitan je Brazil i Francuska..
Superkup - 1996/1997
Superkup - 1996/1997
Svi mi to znamo osim gospode iz RS.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Nije ni fazon samo u imenima klubova, nego bi se i igracki kvalitet skoncentrisao u tih 10 premijerligasa pa bi sigurno gledali i bolji fudbal.
Svi to znamo, ali konsenzusa nema, jedino da se visoko postave kriteriji za PL(infrastrukturni,finansijski itd.) pa ce klubovi sami otpadati.
Nas savez gleda samo do sutra, dok su oni tu da se ubere koja markica, kad odu zaboli njih qarina i za ligom i fudbalom i reprezentacijom.
Svi to znamo, ali konsenzusa nema, jedino da se visoko postave kriteriji za PL(infrastrukturni,finansijski itd.) pa ce klubovi sami otpadati.
Nas savez gleda samo do sutra, dok su oni tu da se ubere koja markica, kad odu zaboli njih qarina i za ligom i fudbalom i reprezentacijom.
...Io non rubo il campionato ed in serie B non son mai stato...
Tuzla ne zaboravlja, Tuzla pamti, podsjeća i opominje !
Tuzla ne zaboravlja, Tuzla pamti, podsjeća i opominje !
Oni su najveci problem, al Savez sigurno moze napraviti barem neki pomak. Mislim da ce ova liga jako puno i jos jako dugo ispastati zbog reprezentacije, a glavonjama nikad nece doc iz guzi*e u glavu da im je u interesu da je domaca liga sto jaca i da se proizvodi sto vise igraca koji ce nastupati za reprezentaciju.Elegant je napisao/la:Svi mi to znamo osim gospode iz RS.
Evo primjer Hrvatske. Neki dan protiv Malte su bila 22 igraca u zapisniku. Od svih njih samo jedan jedini igrac nije igrao za mladje selekcije nekog hrvatskog kluba. 21 igrac je ponikao u hrvatskom klubu i kasnije poceo seniorsku karijeru u hrvatskom klubu. NJih 6 jos uvijek igraju HNL. A nije da Hrvatska nema nikog iz dijaspore. Ima koliko i BiH, ali je odlican primjer da je bolje unaprijedit domace natjecanje i proizvodit domace igrace nego da ti ih stranci proizvode, jer to nije dugorocno rjesenje. Kad tad ce tog nestat i tko ce onda igrat? Igraci iz domace lige? A kakvi ce ti igraci i reprezentacija bit? Isti kao i ova liga. Dakle... Nije tesko za skontat.
Od ovih 21, neki su kao klinci igrali negdje vani, npr. Jelavic i Kovacic, ali su ipak jedan dio omladinske skole proveli u Hrvatskoj.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.