BurningLegion je napisao/la:Nije problem, sjecam se jasno iz razgovora sa Ješom, on je poceo u HAŠK-u, pa mi cudno da netko misli da nije obnovljen mu rad.
To ostalo je istina, s tim da je Velez uzivao svejedno podrsku i simpatije tadasnje komunisticke vlasti i kao klub iz regionalnog centra jasno da je uzivao i benefite sustava koji je centrirao upravo te centre moci bivse drzave, pa samim time i klubove, po regijama, odnosno vecim sredinama. Netko ce reci i to je politika, gospodarstvo, i biti ce u pravu, samo sto to danas i nekad drugacije izgleda, ali eto.
Iz istog razloga sto Velez nikad ''nije mogao'' biti prvak, brojni isto tako drugi klubovi iz manjih sredina (cast izuzecima, ali su samo to, izuzeci) nisu mogli blizu neke vece i zapazenije uloge, pogotovo ako si dolazio iz siromasnijih, manje napucenijih krajeva koji su k tome bili centralizirani ka prvoj vecoj sredini, odnosno sav novac se slijevao za potrebe tih klubova. Primjera radi moja obitelj je od pretprosle godine cetvrtu ili petu generaciju u Mostaru, sjecam se i danas da je otac morao izdvajati dio place za potrebe Veleze, obicnim dekretom, to je takvo vrijeme bilo.
Mislim, to su sve jasne stvari. Ali, to je sve povijest drugog vremena i bitno drugacijeg sustava, bespredmetno je o tome danas raspravljati, vrijeme bi bilo da ljudi prestanu gledati na svoju proslost, a pocnu graditi svoju buducnost.
A sta mislis kako je Brotnjo bio prvak?Ja sam imao priliku slusati jednog vlasnika zlatare u Medjugorju,covjek kaze dodje ti dopis ili licno neko iz kluba i kaze sutra uplati 10000KM na racun kluba ili ti dolazi inspekcija i lupi jos vecu kaznu.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.