Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

BurningLegion
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la BurningLegion » 23 sep 2014, 17:00

FaraonTM je napisao/la:
amorovski je napisao/la:Šta ćemo s onima što su 2x osvojili titulu bivše države??

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Ne računaju se humanitarne :tralala:

@BurningLegion

Za mene je Dinamo veliki klub zbog svoje historije, to će možda biti i neki klubovi koji su nastali prije dvije godine za 50 godina, mislim zna se šta čini klub većim u odnosu na ostale.
Ali mu je povijest i komunisticki dekret, prisvajanje tudje povijesti i gasenje tri druga kluba kako bi uopce postojao. Dogovorite se. :)
Pokusavam ti ilustrirati zasto ne valja diferencirati na taj nacin, pa si eto i sam rekao - ustrajao je i bio uspjesan.
Znaci, ipak bi valjalo tu ligu prosiriti na bar 10 klubova, da ne bi bilo da igra samo Zeljo, Sloboda i tko jos. ;)

FaraonTM
Kontakt:

Re: Odg: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la FaraonTM » 23 sep 2014, 17:02

amorovski je napisao/la:
Nantess je napisao/la:
amorovski je napisao/la:Šta ćemo s onima što su 2x osvojili titulu bivše države??

Ma nista brate to je prdimahovina, zaceca u nastanku, imaginarni i vjestacki klubovi. E brate kakvih kompleksa ima pa to je cudo jedno.

Pričaj mi o tome i o tome kako Židovčani veličaju sami sebe s tim kako su nastali te famozne 21. godine.. Pričaju o nekoj historiji. Kakva bolan historija, ko to gleda još... Ako je već to fazon, samo da mi kaže neko, koji (jedini) klub iz BiH nije igro nikad u drugoj ligi, ma bilo koja da je država.. Stipu historiju, to za druge prilike ostavte.. Ajmo šta konkretno uradit da se sredi posjećenost na stadionima, pa makar ove trenutno vee ekipe (Sarajvo, Zeljo, Siroki, Velez, Zrinjski, Borac, Olimpik).. To je vazno. "Historija se nigdje ne spominje u buducnosti.."

Dodaj joj Čelik, Slobodu i Slaviju recimo i možda se digne kvalitet fudbala i posjećenost na stadionima. Sve dok u ligi igraju Vitez, Velika Obarska neće ti biti boljih dana za ovu ligu, koliko god to uvrijedilo ljude koji simpatišu ove klubove.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 23 sep 2014, 17:10

BurningLegion je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:

Ne računaju se humanitarne :tralala:

@BurningLegion

Za mene je Dinamo veliki klub zbog svoje historije, to će možda biti i neki klubovi koji su nastali prije dvije godine za 50 godina, mislim zna se šta čini klub većim u odnosu na ostale.
Ali mu je povijest i komunisticki dekret, prisvajanje tudje povijesti i gasenje tri druga kluba kako bi uopce postojao. Dogovorite se. :)
Pokusavam ti ilustrirati zasto ne valja diferencirati na taj nacin, pa si eto i sam rekao - ustrajao je i bio uspjesan.
Znaci, ipak bi valjalo tu ligu prosiriti na bar 10 klubova, da ne bi bilo da igra samo Zeljo, Sloboda i tko jos. ;)
Sad bih ja mogao reći da nemam problema sa tim nastajanjem Dinama pod tim komunističkim sistemom, pa da mi neko replicira "a što onda imaš problema sa obnovom rada Zrinjskog?" i onda to ide na dugo i na široko i prelazi sa sporta u politiku.

Ni Želju nije mazio nijedan sistem, ni komunistički, ni prije komunističkog a Boga mi ni ovaj sada, pa klub je opstao i izgradio historiju i to sa puno uspjeha. Možda je i Travnik nastao kad i Željo ali oni nisu napravili neku uspješnu "karijeru" i ostadoše mali klub. Hoću da ti kažem, da je za mene mjerilo uspjeh. A sada što me možeš pronaći u raspravi oko nastajanja Želje, Sarajeva i Zrinjskog to je više onako iz gušta i zayebancije :)
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

amorovski
Kontakt:

Post Postao/la amorovski » 23 sep 2014, 17:11

Realno, duša me zabolila kad sam pročito onaj članak o Zvezdi i posjećenosti na ss.ba.. Pa jel to oni tolko bolje igraju od Sarajeva, Zelje, Sirokog, Veleza, Zrinjskog i Olimpika(primjer dajem, ove ekipe iz vrha tabele).. Ima i kod nas lijepog fudbala.. Nemoguce mi je da Zvezda ima posjecenost vecu cak u 6 kola nego cijela PL kad se sastavi..

Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014
Superkup - 1996/1997

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 23 sep 2014, 17:39

Mi cemo imati posjetu kada nam sklepaju ekipu kakvu za vrha, ovako ljudi nemaju sta da vide...

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 23 sep 2014, 17:41

Športski je cisto onako po hrvatski pa mi ostane, eto nek stoji RSD ako ti sta znaci. Za SD ne znam, moze biti da jest, hocu reci da je bio dio sportske obitelji, pa sad to FK ili NK, nebitno, ali eto pricalo se kako se nista nije mijenjalo i sl.
Leksikografski velikan(pokoj mu duši)Tomislav Ladan je rekao da je šport ipak germanizam a ne hrvatska riječ.
To još fura zrinski da bi bio kao drugačiji i njegov pulen Albert Pehar koji je sklon germanizmu ipak...vozi golfa dvicu,bijelog.
No,vratimo se temi.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 23 sep 2014, 17:49

:lol: jest vala pacenik i on i onaj Karacic Branko pa jbt slomi jezik dok izgovori ime kluba

It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

anel81m
Kontakt:

Post Postao/la anel81m » 23 sep 2014, 18:01

tepsija je napisao/la:
Športski je cisto onako po hrvatski pa mi ostane, eto nek stoji RSD ako ti sta znaci. Za SD ne znam, moze biti da jest, hocu reci da je bio dio sportske obitelji, pa sad to FK ili NK, nebitno, ali eto pricalo se kako se nista nije mijenjalo i sl.
Leksikografski velikan(pokoj mu duši)Tomislav Ladan je rekao da je šport ipak germanizam a ne hrvatska riječ.
To još fura zrinski da bi bio kao drugačiji i njegov pulen Albert Pehar koji je sklon germanizmu ipak...vozi golfa dvicu,bijelog.
No,vratimo se temi.
Normalno, germanizam i turcizam su dosta prisutni u lokalnim jezicima.

BurningLegion
Kontakt:

Post Postao/la BurningLegion » 23 sep 2014, 18:23

Pa, nije samo zrinjski, cesto se u hrvatskom miljeu cuje, al eto nebitno. Posudjenica ima hrpa.

Matemotika
Kontakt:

Post Postao/la Matemotika » 23 sep 2014, 18:31

Umjesto što ovde preseravate ko se kako zove bolje da neko kaže šta o ovom članku o navijačima na ss.ba
Mislim da je čovjek koji je ono pisao pogodio prave probleme i stanje fudbala u nas. Budite pozdravljeni

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 23 sep 2014, 18:41

Matemotika je napisao/la:Umjesto što ovde preseravate ko se kako zove bolje da neko kaže šta o ovom članku o navijačima na ss.ba
Mislim da je čovjek koji je ono pisao pogodio prave probleme i stanje fudbala u nas. Budite pozdravljeni
Je slazem se, konacno da je netko javno stao u obranu navijaca :thumbup:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 23 sep 2014, 18:49

BurningLegion je napisao/la:Nije problem, sjecam se jasno iz razgovora sa Ješom, on je poceo u HAŠK-u, pa mi cudno da netko misli da nije obnovljen mu rad.

To ostalo je istina, s tim da je Velez uzivao svejedno podrsku i simpatije tadasnje komunisticke vlasti i kao klub iz regionalnog centra jasno da je uzivao i benefite sustava koji je centrirao upravo te centre moci bivse drzave, pa samim time i klubove, po regijama, odnosno vecim sredinama. Netko ce reci i to je politika, gospodarstvo, i biti ce u pravu, samo sto to danas i nekad drugacije izgleda, ali eto.
Iz istog razloga sto Velez nikad ''nije mogao'' biti prvak, brojni isto tako drugi klubovi iz manjih sredina (cast izuzecima, ali su samo to, izuzeci) nisu mogli blizu neke vece i zapazenije uloge, pogotovo ako si dolazio iz siromasnijih, manje napucenijih krajeva koji su k tome bili centralizirani ka prvoj vecoj sredini, odnosno sav novac se slijevao za potrebe tih klubova. Primjera radi moja obitelj je od pretprosle godine cetvrtu ili petu generaciju u Mostaru, sjecam se i danas da je otac morao izdvajati dio place za potrebe Veleze, obicnim dekretom, to je takvo vrijeme bilo.
Mislim, to su sve jasne stvari. Ali, to je sve povijest drugog vremena i bitno drugacijeg sustava, bespredmetno je o tome danas raspravljati, vrijeme bi bilo da ljudi prestanu gledati na svoju proslost, a pocnu graditi svoju buducnost.
A sta mislis kako je Brotnjo bio prvak?Ja sam imao priliku slusati jednog vlasnika zlatare u Medjugorju,covjek kaze dodje ti dopis ili licno neko iz kluba i kaze sutra uplati 10000KM na racun kluba ili ti dolazi inspekcija i lupi jos vecu kaznu.

MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 23 sep 2014, 18:54

pa sad Niksic slicno radi pa opet ne mozete bit prvaci :mrgreen:
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

miki651
Kontakt:

Post Postao/la miki651 » 23 sep 2014, 18:59

ultrasstyle_tz je napisao/la:pa sad Niksic slicno radi pa opet ne mozete bit prvaci :mrgreen:
Nikšić je običan dobrotvor koji navija za taj klub :D Valjda svoje pare daje u velež :D Ni u kojem slučaju iz federalnog proračuna :D

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 23 sep 2014, 19:02

ultrasstyle_tz je napisao/la:pa sad Niksic slicno radi pa opet ne mozete bit prvaci :mrgreen:
Pa mozemo vas opet spremiti gdje i pripadate.Vi imate milionera pa opet niste u stanju nikog pobijediti.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 23 sep 2014, 19:26

Multinacionalna naftna kompanija Shell je najnovija zrtva reketasa Niksica :lol: :lol:
Produzen ugovor sa Tuzlanskom kompanijom Delling :clap: :clap:
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 23 sep 2014, 19:32

emil02in je napisao/la:
Pa mozemo vas opet spremiti gdje i pripadate.Vi imate milionera pa opet niste u stanju nikog pobijediti.
rezultat je najlakse napraviti....najlakse...pogotovo kada si multimilioner....
medjutim svi znamo zasto covjek neulaze...i kakva nam je drzava i zakon...nije niko budala baciti par miliona u vodu.tako da mi je glupo sto uzimas covjeka u usta.. :roll:
i da budes liga peta ti si nama centar svijeta FUKARE 87

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 23 sep 2014, 19:35

Ovo nešto kao sarkazam.Može premijer još malo.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

orbit
Kontakt:

Post Postao/la orbit » 23 sep 2014, 19:41

Ovdje ništa pametno za pročitat .. :yawn:

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 23 sep 2014, 19:51

brazzo je napisao/la::lol: jest vala pacenik i on i onaj Karacic Branko pa jbt slomi jezik dok izgovori ime kluba

Svijumi frajer isti Suad Husika
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.