Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

reds_forever
Kontakt:

Re: Liverpool FC

Post Postao/la reds_forever » 23 sep 2014, 13:35

Marcus je napisao/la:Evo počeli su pričati o nasljedniku Rodgersa. :tokralju:
K'o za susica :lolno: Jos ce sad ova Aggerova izjava podgrijat dodatno spekulacije :roll: Odbrana ce nas kostat ove sezone i to je to.
Zadnja izmjena: reds_forever, dana/u 23 sep 2014, 13:41, ukupno mijenjano 1 put.
After all,there was no 'miracle' in Istanbul,there was just a man inspiring other men to victory,a man with whom..' You'll never walk alone '

"I wouldn't walk away. I'd fight to put it right next year because I'm not a quitter" - Daniel Agger

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 23 sep 2014, 13:41

Da se razumijemo ja sam za ostanak njegov bio i bicu ;) Vec znamo svi da Rizo nije ljubitelj njegovih metoda pa sam fino pitao koga to on vidi za nasljednika ako dođe do otkaza, od čega naravno nema ništa ;)
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"

Hendo
Kontakt:

Post Postao/la Hendo » 23 sep 2014, 13:57

Nije odbrana kriva, nego onaj ko ih neuigrava, onaj ko ih dovodi i onaj ko bira 11 igrača na terenu. Moreno je napadački lijevi bek, onaj desni bek sa M je također napadački desni bek a ne defanzivni, Skrtel je nesiguran stoper a Lovren je loš igrač.
Onda ispred njih gurneš sporog i starog Gerarda koji ne može trčati i dodaš mu Lallanu koji ne zna igrati defanzivu ili Coutinha. Henderson je jedini vezni igrač koji može igrati defanzivu i normalno da će odbrana biti šuplja.
Još na to dodaš golmana koji je nesiguran u istrčavanju i loš u skok igri i dobiješ lošu odbranu, koja se nije popravila u odnosu na prošlu sezonu nego je sada lošija.

Liverpool je važniji od svega, neka on popravi tamo gdje griješi i neka ga na klupi. Mene nije briga za lijepu igru niti pas and move tika taku i srceparajuće izjave, nego me interesuju samo trofeji.
Kocka je bačena

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 23 sep 2014, 14:05

Hendo je napisao/la:Nije odbrana kriva, nego onaj ko ih neuigrava, onaj ko ih dovodi i onaj ko bira 11 igrača na terenu. Moreno je napadački lijevi bek, onaj desni bek sa M je također napadački desni bek a ne defanzivni, Skrtel je nesiguran stoper a Lovren je loš igrač.
Onda ispred njih gurneš sporog i starog Gerarda koji ne može trčati i dodaš mu Lallanu koji ne zna igrati defanzivu ili Coutinha. Henderson je jedini vezni igrač koji može igrati defanzivu i normalno da će odbrana biti šuplja.
Još na to dodaš golmana koji je nesiguran u istrčavanju i loš u skok igri i dobiješ lošu odbranu, koja se nije popravila u odnosu na prošlu sezonu nego je sada lošija.

Liverpool je važniji od svega, neka on popravi tamo gdje griješi i neka ga na klupi. Mene nije briga za lijepu igru niti pas and move tika taku i srceparajuće izjave, nego me interesuju samo trofeji.
Gloryhunter :tralala:
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

reds_forever
Kontakt:

Post Postao/la reds_forever » 23 sep 2014, 14:07

Hendo je napisao/la:Nije odbrana kriva, nego onaj ko ih neuigrava, onaj ko ih dovodi i onaj ko bira 11 igrača na terenu. Moreno je napadački lijevi bek, onaj desni bek sa M je također napadački desni bek a ne defanzivni, Skrtel je nesiguran stoper a Lovren je loš igrač.

Eh da i ja kazem da se jednom 100% slazem sa tobom :D Mene strah samo da poslije prosle dobre sezone sad opet ne padnemo kao sto se prethodno desilo...Odanost klubu, timski duh, sve je to fino, ali za LFC treba vise.
After all,there was no 'miracle' in Istanbul,there was just a man inspiring other men to victory,a man with whom..' You'll never walk alone '

"I wouldn't walk away. I'd fight to put it right next year because I'm not a quitter" - Daniel Agger

Hendo
Kontakt:

Post Postao/la Hendo » 23 sep 2014, 14:09

Normalno. Svaki navijač Liverpula je gloryhunter. :rol:
Kocka je bačena

kumkalesic
Kontakt:

Post Postao/la kumkalesic » 23 sep 2014, 15:00

Ne mogu da vjerujem kako mediji "poturaju" neke gluposti, kao da Liverpool krši finansijski fair play. Pa ako se netko pridržava tog fair playa onda je to Liverpool...
Mislim, dovoljno je vidjeti samo prihode kluba zadnje, recimo, dvije ili tri sezone i valjda će svakome biti jasno da je to čista glupost. Strašno mi smeta ovo ljaganje imena kluba koje se godinama radi, a da za to nitko ne odgovara!
Postaviću i podatke sa transfermarkta o potrošnji na pojačanja u zadnje tri sezone u kojoj se može vidjeti da klub uopšte nije puno trošio novca kada se uzme u obzir kupovina i prodaja igrača. Čak se nije nešto previše povećala ni ta godišnja suma za plate igračima (ako se uopšte i povećala), jer se dosta oslobodilo odlaskom Suareza i Aggera...

slika

slika

slika

Dalje, ovo što je Danac uradio mi se nikako ne sviđa. Nije morao što bi se reklo "doljevati ulje na vatru", jer ionako imamo i previše problema zadnjih nekoliko dana. Mogao je ovo ostaviti za autobiografije i tamo se izjadati, a ne ovako, al' eto... Ipak bi i njemu Liverpool trebao biti važniji od Rodgersa ili bilo koga drugog, a sa ovim izjavama nikako ne pridonosi klubu u ovom teškom periodu...
Isto tako, ovom Balotelliu treba zabraniti korištenje interneta, jer svojim provokacijama isto tako ničemu dobrom ne pridonosi. Neka se konačno osvijesti i prestane glumiti neko derište i posveti se igri i postizanju pogodaka, jer je zbog toga i doveden u Liverpool...
Što se tiče večerašnjeg duela tu je stvar jasna-utakmica se mora dobiti. Ako počnemo gubiti i od drugoligaša, onda stvarno... :roll:
Joint_fc

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 23 sep 2014, 15:45

Druze kumkalesic, FFP je dosta kompleksniji od samo neto transfer potrosnje, da nije, Utd bi isterali iz lige do sada. A na prilozenom vidimo da nismo bas bili u plusu, cak naprotiv, a klub je godinama bez Evrope (na LS se misli) sto dodatno steti brendu, sto opet dodatno steti komercijalnim ugovorima koje sklapa ovaj klub i koje donose deo zarade, gde smo poprilicno dosta iza Utd-a, pa i Arsenala od ove sezone. Ide se na bolje, ali klub po poslednjim finansijskim izvestajima posluje u dobrom minusu. Ova sezona bi dodatno trebala da poboljsa poslovanje, mada cak ni uspeh ili osvajanje LS, ne garantuje uspeh na ekonomskom planu, ako imas nesposobne ljude u upravi koji ne umeju da unovce to.

Elem, ako neko vec nije postovao, klub je dobio zeleno svetlo za prosirivanje stadiona. :clap:
Gradnja ce krenuti rano sledece godine, stadion ce biti spreman za sezonu 2016/17. Novi Anfield bi trebao imati 54k sedecih mesta. Malo je to realno.

keno94
Kontakt:

Post Postao/la keno94 » 23 sep 2014, 16:13

Premalo. Mislio sam da ce biti barem 60k mjesta, kad ono samo 5k vise nego sad. Pitanje je koliko je to isplativo.
Oko tih dugova, veliki su, ali su znatno smanjeni u zadnje 2-3 godine. Smanjena je platna lista, potpisani su novi sponzorski ugovori, dobijaju se velike pare od tv prava itd. Samo mi je cudno jer Liverpool nije trebao biti procesuiran jer prosle godine nije igrao u Evropi, inace ne bi prosli FFP. Ne znam otkud sad odjednom ova kazna.
Nadam se da ce igra napredovati jer ovo izgleda gore nego na pocetku Rodgersovog mandata. Previse dugih lopti, premalo kretanja igraca, uz to jos i dosta gresaka u odbrani. Presing je slab, ni blizu proslogodisnjeg. Mora se vratiti pass and move, brze lopte sa puno kretanja. Formacijski to nije bitno koliko sistemski. Znam da se novi igraci moraju navici na sredinu, kao i stari igraci na nove, ali tu je dovoljno igraca iz prosle sezone koji bi trebali preuzeti odgovornost na sebe.
“Ostrvski stadioni nemaju atletsku stazu jer su, kako Bog zapoveda, predviđeni za fudbal, a ne za nekakvo besmisleno trčanje u krug. Ovde igrači osećaju dah publike na sopstvenom potiljku, za opomenu. Valjda su zato i najbolji, ko zna.”

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 23 sep 2014, 16:44

Telegraph kaze 54k, a BBC sada kaze 59k, a i bolje su objasnili, Main Stand 8,300 mesta upgrade, a Anfield Road Stand 4,800.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 23 sep 2014, 16:46

Neće biti kažnjen, nego je tek u fazi istrage, evo članak iz Timesa:
slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

kumkalesic
Kontakt:

Post Postao/la kumkalesic » 23 sep 2014, 16:54

Razumijem ja da je kompleksniji od same neto transfer potrošnje, ali mi opet izgleda nemoguće da klub i dalje posluje u minusu...
Na transfere smo potrošili tih nekih 120 miliona u zadnje tri godine, ali smo samo za prošlu sezonu dobili oko 100 miliona od tv prava za englesku ligu... i opet minus :roll:
Dalje, sponzori i potpisivanje ugovora koji su, također, jedni od najboljih u engleskom nogometu...gdje je taj novac od Standard Chartereda, Warriora, ovih Indonežana što se reklamiraju na trening opremi, Carlsberga, Dunkin Donutsa, Jack Wolfskina i drugih sponzora koji sigurno dobro plaćaju vlasnicima... i opet minus :roll:
Ove godine će se zaraditi poprilično od tv prava za ligu prvaka i dodatnog novca od sponzora zbog nastupa u ovom natjecanju...i opet minus :roll:
Na godišnje plate isto tako ne ide dosta novca...ne znam koliko je sedmična plata Stivena, ali mislim da je i ona smanjena u odnosu na onu prije nekoliko godina...ostali igrači, poslije odlaska Suareza, nisu vrijedni pomena što se tiče novčanih primanja...
Liverpool bi morao svake godine da ima oko 50 miliona za transfere ne računajući zarađeni novac od eventualne prodaje nekog igrača...
Ovaj minus je jedino moguć ako vlasnici uzimaju sebi novac, a prikazuju javnosti neko crno stanje u kojem se klub nalazi :roll:
Ovo za stadion je bezveze...bolje da nikako ne diraju ako ne mogu nešto bitno povećati kapacitet...
Joint_fc

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 23 sep 2014, 17:02

kumkalesic je napisao/la:Razumijem ja da je kompleksniji od same neto transfer potrošnje, ali mi opet izgleda nemoguće da klub i dalje posluje u minusu...
Na transfere smo potrošili tih nekih 120 miliona u zadnje tri godine, ali smo samo za prošlu sezonu dobili oko 100 miliona od tv prava za englesku ligu... i opet minus :roll:
Dalje, sponzori i potpisivanje ugovora koji su, također, jedni od najboljih u engleskom nogometu...gdje je taj novac od Standard Chartereda, Warriora, ovih Indonežana što se reklamiraju na trening opremi, Carlsberga, Dunkin Donutsa, Jack Wolfskina i drugih sponzora koji sigurno dobro plaćaju vlasnicima... i opet minus :roll:
Ove godine će se zaraditi poprilično od tv prava za ligu prvaka i dodatnog novca od sponzora zbog nastupa u ovom natjecanju...i opet minus :roll:
Na godišnje plate isto tako ne ide dosta novca...ne znam koliko je sedmična plata Stivena, ali mislim da je i ona smanjena u odnosu na onu prije nekoliko godina...ostali igrači, poslije odlaska Suareza, nisu vrijedni pomena što se tiče novčanih primanja...
Liverpool bi morao svake godine da ima oko 50 miliona za transfere ne računajući zarađeni novac od eventualne prodaje nekog igrača...
Ovaj minus je jedino moguć ako vlasnici uzimaju sebi novac, a prikazuju javnosti neko crno stanje u kojem se klub nalazi :roll:
Ovo za stadion je bezveze...bolje da nikako ne diraju ako ne mogu nešto bitno povećati kapacitet...
Stivi ima 140000, Glen 100000 :damn: Balonja 90000, Skrtel msm 85000 a ostali variraju od 40-70000

Caeruleus
Kontakt:

Post Postao/la Caeruleus » 23 sep 2014, 17:43

Da li je gradsko vijeće grada Liverpoola odobrilo rekonstrukciju Anfielda? Da ili ne?

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 23 sep 2014, 18:03

Jeste. Bice 58-60k kapacitet, sto je sasvim zadovoljavajuce, 100m ce kostati redeveloping.

A sto se tice FFP i poslovanja u minusu, pokusacu laicki da priblizm pricu maksimalno koliko mogu.

Pretprosle godine finansijski izvestaj je pokazao rast glavnog neto duga za 22m, na 87m, a prosle na 100m, zbog raznih drugih dugova prema bankama, instalments-a, ovaj glavni je narastao, pa je FSG preko svoje druge parent firme pozajmio klubu beskamatni kredit od oko 50m funti da bi otplatili unapredjenje infrastrukture, jer se nije mogao opteretiti jos vise ovaj glavni dug, cija je prevashodno krivica prethodnih vlasnika. Za njihovo vreme, klub je dugovao 200m funti Skotskoj Banci, koji je FSG otplatio u celosti pri kupovini samog kluba.

Takodje, ako pratimo FFP, koji meri protekle 3-4 godine, evo kako su nase finansije izgledale u ovom periodu, £49.3 million (2010-11), £40.5 million (2011-12) i £50.1 million (2012-13), a kada dobijemo stanje na kraju 2013/14., verovatno ce se zbog povecanih premija za tv prava i svega ostalog, klub smanjiti ove godisnje gubitke. Prosle godine ukupan prihod je bio oko 200m, ali dzaba kada se opet poslovalo u minusu. Poredjenja radi, sa drugim klubovima, Arsenal npr, je ovu sezonu poslovao u plusu, dakle imao je profit od oko 5m funti, sto je sjajno za njih, dovoljno govori o razlici, i isto tako cinjenici da mali broj klubova posluje u plusu. Primer prihoda npr, mogu navesti Utd, koji je ove godine po kvartalima, imao prihod oko 430m funti, dok mi prosle godine duplo manje, oko 200m funti prihoda. Ukupno sa taksama i sa rashodom, Utd je zaradio 30m funti, a mi u minusu prosle 50m. Eto to je ta razlika, ali videcemo koliko ce se taj minus smanjiti kada je u pitanju protekla sezona, znajuci da smo od TV prava najvise novca uzeli, a koliko za ovu sto krece, gde imamo LS.

Isto tako treba reci da ulaganje u infrastrukturu ne podleze FFP-u, a FSG dobar deo novca i planira da investira u planove, kao sto je ovaj, koji je upravo dobio zeleno svetlo. Inace ta neka granica za probijanje FFP je upravo 37m funti loss, tako da smo mi kojim slucajem igrali Evropu prosle sezone, mozda bi bili kaznjeni. Tako da nije cudo sto smo pod istragom, ali ne verujem da ce mnogo ozbiljno biti.

keno94
Kontakt:

Post Postao/la keno94 » 23 sep 2014, 18:47

Veceras nece igrati ni Hendo i Coutinho. Vicekapiten ima manju povredu kuka i nece rizikovati sa njim, dok je Cou dobio manji udarac i nece biti u timu za ovu utakmicu.
“Ostrvski stadioni nemaju atletsku stazu jer su, kako Bog zapoveda, predviđeni za fudbal, a ne za nekakvo besmisleno trčanje u krug. Ovde igrači osećaju dah publike na sopstvenom potiljku, za opomenu. Valjda su zato i najbolji, ko zna.”

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 23 sep 2014, 19:23

keno94 je napisao/la:Veceras nece igrati ni Hendo i Coutinho. Vicekapiten ima manju povredu kuka i nece rizikovati sa njim, dok je Cou dobio manji udarac i nece biti u timu za ovu utakmicu.
Jel moze te veceras do pobjede,da ubacim sta na kladari :?:
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

Caeruleus
Kontakt:

Post Postao/la Caeruleus » 23 sep 2014, 19:27

Znaci Anfield u novom ruhu uskoro online. Anfield je poznat stadion al nema tradiciju ko Stamford Bridge.

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 23 sep 2014, 19:28

topnik1 je napisao/la:
keno94 je napisao/la:Veceras nece igrati ni Hendo i Coutinho. Vicekapiten ima manju povredu kuka i nece rizikovati sa njim, dok je Cou dobio manji udarac i nece biti u timu za ovu utakmicu.
Jel moze te veceras do pobjede,da ubacim sta na kladari :?:
moze mo ;)

Marcus
Kontakt:

Post Postao/la Marcus » 23 sep 2014, 19:30

Caeruleus je napisao/la:Znaci Anfield u novom ruhu uskoro online. Anfield je poznat stadion al nema tradiciju ko Stamford Bridge.

Evo loše mi je sad kad sam ovo pročito. :rol:

Zaključano

Natrag na “Liverpool FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.