FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

molotovljev

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la molotovljev » 22 sep 2014, 21:15

Jezim se na konstataciju; kao ja idem na utakmice i boli me djoka sto drugi ne idu, kao to nisu navijaci itd.
Ne, eto ti si navijac, ides na utakmice i paralelno sa tim trudis da oni obicni simpatizeri ne dolaze na iste.
Kako to radis? Pa... jednostavno, svojim postupcima odbijas druge da dolaze.
F.K.SARAJEVO

rammstein
Kontakt:

Post Postao/la rammstein » 22 sep 2014, 22:37

molotovljev je napisao/la:Jezim se na konstataciju; kao ja idem na utakmice i boli me djoka sto drugi ne idu, kao to nisu navijaci itd.
Ne, eto ti si navijac, ides na utakmice i paralelno sa tim trudis da oni obicni simpatizeri ne dolaze na iste.
Kako to radis? Pa... jednostavno, svojim postupcima odbijas druge da dolaze.
apsolutno... ja sam u situaciji kad fakat ddje tekma kad nema marke pa ne mogu otici... jednostavno nemam... pa onda me zovne brat s tribine pa kaze ides samnom nemoj mi toga...
moras shvatiti u kakvom vremenu ljudi zive... zalosno je to, ali je tako...
uprava mora bar godinu dvije dok se stanje u drzavi ne popravi da malo "otvori oci" za navijace... pa majku mu njegovu sutra ce taj navijac poceti raditi pa ce uzeti i clansku i godsinju i pokupovati pola fan shopa ...

Armala
Kontakt:

Post Postao/la Armala » 22 sep 2014, 22:38

Najtuznije od svega jeste da se ima para a protiv **** Drine u radnom danu cijena sjevera je ista kao protiv Borusije, pa stvarno u tom odijelu rade ne tako bistri likovi

GameFKS
Kontakt:

Post Postao/la GameFKS » 22 sep 2014, 22:45

Cijene će biti ovakve do kraja sezone, rečeno je da će cijene biti iste i protiv Borusije i protiv Drine. Tako da džaba se nervirate, jer tako je kako je nažalost nema se sluha za navijače.
Ja nisam poseban. Običan čovjek sa običnim mislima. Vodim običan život. Nema spomenika koji je posvećen meni i moje će ime biti zaboravljeno. Ali u jednoj stvari sam uspio. Volio sam svoj klub svim srcem i dušom, a za mene to je uvijek bilo dovoljno.

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 22 sep 2014, 22:47

Zip je napisao/la: Smanjit ligu na 10 klubova, eto sta treba uraditi
A valjda ćemo i to nekad dočekati. ;)

Uglavnom, u srijedu nas čeka novo iskušenje, na prvu se čini jedna lagana utakmica, ali koliko god ona izgledala lagano naši momci se moraju potruditi da nam ne prirede novo iznenađenje.

Nakon nekoliko onih utakmica na početku pomislio sam dali će ovo biti sezona u kojoj ću biti siguran u pobjede bar protiv ovih "manjih" ekipa, međutim kasniji razvoj događaja mi je dao do znanja da to neće biti slučaj. Znači svaka utakmica će biti stres za sebe.

Kvalitetniji jesmo ali se ne smije desiti potcijnjivanje protivnika i onaj stav "lako ćemo". Ozbiljno od početka do kraja.

Nadam se po ko zna koji put da ćemo neke druge igrače vidjeti na terenu. U napadu bih volio da nastupi dvojac Bekić - Velkoski, a kasnije malo Krstu odmoriti a ubaciti Bilbiju. Ne bi bilo loše odmoriti nekog od dvojca Radovac - Cimirot, a i kapiten je zreo za klupe, ako ništa onda zbog toga da se odmori za derbi koji nas čeka za vikend.

Primjeti se mala i "netrpeljivost" između igrača i navijača, vidjelo se u subotu da Puzigaća koji svoj pogodak uvijek proslavlja ispred sjeverne tribine sad nije ni pogledao prema sjevernoj tribini, a ni na kraju utakmice nema odlaska gore nego samo do šesnaesterca. Nadam se da ćemo se uskoro vratiti na ono naše zajedništvo s početka, nisu to zaslužili ni oni ni mi.
Zadnja izmjena: hilmo, dana/u 22 sep 2014, 22:55, ukupno mijenjano 1 put.

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 22 sep 2014, 22:54

Ono sto bi uprava mogla uraditi kada igramo par ''slabih'' utakmica za redom na Kosevu i kada se ne ocekuje neka veca posjeta, jeste da naprave kao neki paket od 3 utakmice za koje platis 10KM (ovo mislim na sjevernu tribinu)
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 22 sep 2014, 23:03

Daj Mitrevskog,Kovacevica,Bekica u srijedu,odmori malo Dzeno igrace,nisu roboti yebemu

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 22 sep 2014, 23:08

slika

I kažu ne valja Dženo.

Naravno da ne valja, treba nekog dovesti ko zna znanje...

Al opet bravo i njemu i ekipi za ovo gore. :clap: :thumbup:

extra
Kontakt:

Post Postao/la extra » 23 sep 2014, 00:00

GameFKS je napisao/la:Cijene će biti ovakve do kraja sezone, rečeno je da će cijene biti iste i protiv Borusije i protiv Drine. Tako da džaba se nervirate, jer tako je kako je nažalost nema se sluha za navijače.
Zato su skontali daš krv i dobiješ kartu za drinu. :crazy: :o :lol:

Amca007

Post Postao/la Amca007 » 23 sep 2014, 00:04

Nisu problem ni cijene karata ni igra ni nista od toga. Sarajevo po mom misljenju igra najljepsi fudbal zadnjih godina. Marketing dobar, uprava dobra. Problem je sto su ljudi vise ogorceni situacijom u drzavi. Pa sjetite se samo kako su ne tako davno utakmice KK Bosna i RK Bosna bile nakrcane ljudima. A gdje je sad to? Problem je samo u ovoj situaciji. Ide na bolje i 5 puta je bolje nego kad smo uzeli onu titulu 2007 koja je kupljena kao i svaka tih godina. Nije bilo dvice na vidiku. Ova utakmica protiv Borusije je dokaz i nada da ce biti bolje. Samo treba smanjiti ligu, stanje u drzavi se popravlja, jeste sporo, ali ide na bolje. Ja ocekujem za minimalno 5 godina da cemo imati Evropsko Sarajevo i Zelju i da ce posjete biti vece. Da cemo gledati prave ekipe na obnovljenom Kosevu, gdje cu sjesti k´o covjek i popiti pivo i pojest hot-dog. E to je ono sto nam treba, ali zato treba vremena. Mi jos bolujemo od postratnog sindroma i taj prokleti rat je uticao na sve, pa i na fudbal. Vidjecete kakvo ce biti stanje u Ukrajini poslije zatisja. Prema tome trebamo svi biti ujedinjeni, sto vise raje zvati na tekme i cekati bolje sutra. A ono ce doci, u to sam siguran.

VOLIM TE SARAJEVO :bih:
Oj djevojko điđo moja, điđala te majka tvoja...

Aragon
Kontakt:

Re: Odg: FK Sarajevo

Post Postao/la Aragon » 23 sep 2014, 00:15

Sama karta i nije toliki problem. Raja jednostavno nema intres. Puno stvari treba da se poklopi da bi neko otisao na utakmicu.
Kao prvo, niko ne zeli da ide pjeske, znaci auto, pa onda parking. Sto goriva sto parkinga racunaj u prosjeku da ti treba 6km recimo. Onda ulaznica cener, pa kospice i ostalo, izadje te tekma 20KM. Na kraju. Kad si vec dosao na tekmu, prije ili poslije je red svratiti sa rajom u kafanu, to je jos cener. Znaci dao si 30KM i na kraju najvjerovatnije gledao los fudbal. A pritom jos nista nisi pojeo. Guzvao si se na ulazu i izlazu, jos ako je kisa pala, ljepota. Neces zadugo vise otici na tekmu.
Sa druge strane, ostanes kuci, kupis koju pivu, malo i rostilj raspalis ako imas gdje i opet te jeftinije izadze. Jos Bog dao sportklub pa pogledas utakmicu City-Arsenal, pa iza toga jos igraju Real ili Barcelona. E tako razmisljs vecina ljudi i zato ce nam stadioni uvijek biti prazni. To je realno i vi mi sad mozete replicirati koliko god zelite. U sustini, da li iko moze reci da ovi ljudi nisu u pravu sto ovako razmisljaju?
Ni u Njemackoj stadioni nisu bili puni dok se infrasteuktura nije popravila, parkinzi obezbjedjeni i ostale stvari dok nisu uredjene. Nista samo od sebe nece doci.
"Znaš kako ti je to - rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju"

rammstein
Kontakt:

Post Postao/la rammstein » 23 sep 2014, 00:22

Aragon je napisao/la:Sama karta i nije toliki problem. Raja jednostavno nema intres. Puno stvari treba da se poklopi da bi neko otisao na utakmicu.
Kao prvo, niko ne zeli da ide pjeske, znaci auto, pa onda parking. Sto goriva sto parkinga racunaj u prosjeku da ti treba 6km recimo. Onda ulaznica cener, pa kospice i ostalo, izadje te tekma 20KM. Na kraju. Kad si vec dosao na tekmu, prije ili poslije je red svratiti sa rajom u kafanu, to je jos cener. Znaci dao si 30KM i na kraju najvjerovatnije gledao los fudbal. A pritom jos nista nisi pojeo. Guzvao si se na ulazu i izlazu, jos ako je kisa pala, ljepota. Neces zadugo vise otici na tekmu.
Sa druge strane, ostanes kuci, kupis koju pivu, malo i rostilj raspalis ako imas gdje i opet te jeftinije izadze. Jos Bog dao sportklub pa pogledas utakmicu City-Arsenal, pa iza toga jos igraju Real ili Barcelona. E tako razmisljs vecina ljudi i zato ce nam stadioni uvijek biti prazni. To je realno i vi mi sad mozete replicirati koliko god zelite. U sustini, da li iko moze reci da ovi ljudi nisu u pravu sto ovako razmisljaju?
Ni u Njemackoj stadioni nisu bili puni dok se infrasteuktura nije popravila, parkinzi obezbjedjeni i ostale stvari dok nisu uredjene. Nista samo od sebe nece doci.
:salut: 100% si u pravu,.. evo ja sam bolestan sad, i ako ne ozdravim do srijede a bude kisa nema teorije da ja idem... a da je npr pokriveno kosevo mogao bi otici...

tako razmisljaju i drugi navijaci drugih klubova... jbg tako je kako je

Aragon
Kontakt:

Post Postao/la Aragon » 23 sep 2014, 00:45

Vjeruje da ce se sad na ovaj moj post zakaciti par mladjih momaka sa pricom, ne moras sa autom, ponesi sendvic, **** Barcelonu, Arsenal i slicno, ako volis klub nije bitna kisa i slicnim pricama.

E ovako. Kad sam bio srednjoskolac, mislim da je bila 1997. ili 1998. igramo kup sa Gradinom ili Lukavcem nisam sad 100% siguran. Srce puca od zime, snijeg, vjetar katastrofa. Na stadioni nas je ukupno bilo toliko da smo u po frke svi presli na zapad i stali ispod one stare strehe u svecanoj lozi. Znaci ne vise od 100 ljudi sigurno. I nista mi to tad nije smetalo. Dosao sam gradskim prevozom, vjerovatno ni marke nisam imao da jedem, bilo mi je bitno samo da dodjem na tekmu i da gledam Sarajevo.
Ali covjek kad postane stariji povecavaju mu se prohtjevi i ima neke druge prioritete u zivotu.
Sorry, ali ja sa svojim 30 i kusur godina fakat ne mogu iz Novog Grada peglati se javnim prevozom radi jedne obicne tekme, a pogotovo ne mogu nositi sendvic :D
Fala Bogu pa imam mogucnosti, ali ne bas tolike da pored svih ostalih izdataka dam svake druge ili svake sedmice 20, 30KM da bih gledao los fudbal u vecini slucajeva losim vremenskim uslovima.
Recimo u srijedu sad radim do 17h i ne postoji teoretska sansa da dodjem na utakmicu, ali i da postoji po ovakvoj kisi kakva je danas bila, nema sanse da bih dosao.
Da je Euro tekma, derbi, Siroki ili nesto slicno, mozda, ali kisnuti dva sata, potrositi bruku vremena, minumum 20KM, da bih gledao Sarajevo-Drina po pljusku, neka hvala.
"Znaš kako ti je to - rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju"

simon
Kontakt:

Post Postao/la simon » 23 sep 2014, 01:14

Svi na Kosevo, igra Saraj'vo !
Ti si opet šampion !

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 23 sep 2014, 02:14

Aragon je napisao/la:Vjeruje da ce se sad na ovaj moj post zakaciti par mladjih momaka sa pricom, ne moras sa autom, ponesi sendvic, **** Barcelonu, Arsenal i slicno, ako volis klub nije bitna kisa i slicnim pricama.

E ovako. Kad sam bio srednjoskolac, mislim da je bila 1997. ili 1998. igramo kup sa Gradinom ili Lukavcem nisam sad 100% siguran. Srce puca od zime, snijeg, vjetar katastrofa. Na stadioni nas je ukupno bilo toliko da smo u po frke svi presli na zapad i stali ispod one stare strehe u svecanoj lozi. Znaci ne vise od 100 ljudi sigurno. I nista mi to tad nije smetalo. Dosao sam gradskim prevozom, vjerovatno ni marke nisam imao da jedem, bilo mi je bitno samo da dodjem na tekmu i da gledam Sarajevo.
Ali covjek kad postane stariji povecavaju mu se prohtjevi i ima neke druge prioritete u zivotu.
Sorry, ali ja sa svojim 30 i kusur godina fakat ne mogu iz Novog Grada peglati se javnim prevozom radi jedne obicne tekme, a pogotovo ne mogu nositi sendvic :D
Fala Bogu pa imam mogucnosti, ali ne bas tolike da pored svih ostalih izdataka dam svake druge ili svake sedmice 20, 30KM da bih gledao los fudbal u vecini slucajeva losim vremenskim uslovima.
Recimo u srijedu sad radim do 17h i ne postoji teoretska sansa da dodjem na utakmicu, ali i da postoji po ovakvoj kisi kakva je danas bila, nema sanse da bih dosao.
Da je Euro tekma, derbi, Siroki ili nesto slicno, mozda, ali kisnuti dva sata, potrositi bruku vremena, minumum 20KM, da bih gledao Sarajevo-Drina po pljusku, neka hvala.
Ne moras...:) svaka ti cast ali ne moras.

Meni ni sa 35 godina nece biti mrsko sjesti na tramvaj pa sa skenderije pjesne na stadion, kupiti kartu i nazad kuci.Treba mi pored para za kartu (al imam godisnju uvijek),marka i po za pitu u pekari, pola marke sok na tetrapaku te u najgorem slucaju jos 3,5 km za kartu ako me reva ufati, a kad su tekme i kad se skupi vise rajte ufatice te al za neku stvar.

Tebi ako jeste, i ako ti je mrsko nosit sendvic ... :) uredu

p.s. sto se tice kise...nisam jednom bio a da nisam pokiso.Debeli dzemper, jakna, ispod farmerki duge gaće, gojzerice na noge plus kisobran.NE FALI TI NISTA!, AL BAS NISTA!

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 23 sep 2014, 02:35

btw, upravo to sto si ti naveo je razlika izmedju zagrizenog navijaca(koji dolazi UVIJEK baš),navijaca (koji ce doci ali ne bas po svaku cijenu) te simpatizera....oni koji fakat hoce ce se uvijek nakaniti :)

SiggySinatra
Kontakt:

Post Postao/la SiggySinatra » 23 sep 2014, 02:45

Fkt su vam preskupe karte, sto jest, jest .

egocentrik
Kontakt:

Post Postao/la egocentrik » 23 sep 2014, 11:41

Zafrkana je satnica, ne mogu stici ni da sam prva ni druga na poslu
VEDRAN PULJIĆ !!!!!!!!!
Mine's a Guinness

uscuplic
Kontakt:

Post Postao/la uscuplic » 23 sep 2014, 12:12

Aragon je napisao/la:Sama karta i nije toliki problem. Raja jednostavno nema intres. Puno stvari treba da se poklopi da bi neko otisao na utakmicu.
karta jeste skupa, ali imaš parking iznad lava, a imaš i iznad stadiona. što se goriva tiče uvijek možeš s nekim do gore, bar mi tako idemo. svaki put neko drugi vozi. a i u kafanu se ne mora svratiti tako da možeš sa cenerom gledati Sarajevo.

ja recimo imam godišnju i ne potrošim marke, na tekmu i poslije tekme pravo kući.

bv071
Kontakt:

Post Postao/la bv071 » 23 sep 2014, 13:18

Ma smijesna vam je rasprava, al fakat..
Uzmite godisnju za bilo koju tribinu, i podijelite za brojem utakmica, pa vidite koliko vas dodje. Razlog sto su pojedinacne karte skuplje je taj sto je cilj kluba da proda sto vise godisnjih, da ima sto vise aktivnih clanova. A valjda vam je jasno sto je to bitno..

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, Chony533, gh0stHZ, Lavcina, miguelramos, mnon46, Samba71 i 34 gosta.