FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

RezervniGolman
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la RezervniGolman » 22 sep 2014, 22:44

Sta ti je ja pohvalim Asmirovu fotogenicnost a ti isto divlji
KLUB LJUDI ČIJI OBRAZ NE MOŽEŠ KUPITI,ČIJE USPOMENE NE MOŽEŠ IZBRISATI.
LJUDI KOJIMA NE MOŽEŠ LAGATI.
VELEŽ MOSTAR,KLUB RAJE,LJUBAVI,PONOSA I PRKOSA.
KLUB SVIH NAS.

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 22 sep 2014, 22:49

RezervniGolman je napisao/la:Sta ti je ja pohvalim Asmirovu fotogenicnost a ti isto divlji
i ja na vasoj pohvalim invaziju RA protiv slavije,a vi ko divlji...nemoze vam covjek ugoditi
i da budes liga peta ti si nama centar svijeta FUKARE 87

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 22 sep 2014, 22:50

:urnebes:

RezervniGolman
Kontakt:

Post Postao/la RezervniGolman » 22 sep 2014, 22:57

wienultras je napisao/la:
RezervniGolman je napisao/la:Sta ti je ja pohvalim Asmirovu fotogenicnost a ti isto divlji
i ja na vasoj pohvalim invaziju RA protiv slavije,a vi ko divlji...nemoze vam covjek ugoditi
http://www.fkvelez.ba/index.php?option= ... Itemid=628" onclick="window.open(this.href);return false;
Solidan broj s obzirom da je sat prije utakmice u Mostaru bilo

[youtube][/youtube]
KLUB SVIH NAS.

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 23 sep 2014, 00:09

eo sad malo ovi tz portali uzvracaju udarac na pisanje o zeljinim evropskim navijacima :urnebes: :urnebes:

Iza nas je još jedna utakmice Slobode i Željezničara koja će se pamtiti po nemilim scenama, a ne po prikazanom fudbalu i postignutom rezultatu. Utakmica je u medijima sa sjedištem u Sarajevu ocjenjena kao utakmica visokog rizika (naslovi u Oslobođenju, Dnevnom avazu, Avazovom sportu…) zbog posljednjeg kola prvenstva u sezoni 2011./2012. godine kada je 23. maja Željezničar pod sumnjivim okolnostima izgubio utakmicu u Trebinju. Zanimljivo na press konferenciji tuzlanske Slobode u prošli petak niko od tuzlanskih novinara ni jednim slovom nije pomenuo famoznu utakmicu i Slobodino ispadanje.

Istini za volju tog 23. maja 2012. godine Sloboda je izgubila utakmicu u Istočnom Sarajevu, a i Velež domaću od GOŠK-a. Kada se sve rasplelo – Sloboda je ispala u niži rang. Te godine Željezničar je bio neprikosnoven. Tamanio je protivnike gdje je stigao, a utakmice završavao bez primljenog gola. Ipak, kombinovani sastav sa golobradim Bukvićem na golu i „indisponiranim“ Adilovićem u napadu nije uspio izvojevati bar bod u Trebinju, koji bi u raspletu i Slobodi donio opstanak.

Da li je bilo do korner zastavica ili nečeg drugog znaju samo akteri te utakmice.

Netrpeljivost između navijača i simpatizera dva kluba traje odranije. Kako je uopšte nekada „omiljeni Željo“ dospio na crnu listu tuzlanske publike? U poratnim godinama Plavi su redovno dočekivani i praćeni sa aplauzima s Tušnja. Sloboda je nakon reintegracije Grbavice poslala kamione trave kako bi se obnovila zelena površina u Dolini ćupova. Klubovi su sarađivali, igrale se utakmice za pamćenje. Bez ijednog incidenta!

Sve do 8. maja 2003. godine i utakmice na Grbavici. Željezničar se borio za titulu prvaka sa Leotarom, a Sloboda za goli premijerligaški život. Plave je trenirao Amar Osim, a crveno-crne Sakib Malkočević.
Iako je Željezničar slovio za apsolutnog favorita, utakmica je riješena u 95. minuti. Prije odluke penal Mirzi Mešiću odbranio je Slobodin golman Romeo Mitrović. Na koncu Haris Alihodžić je postigao regularan gol za pobjedu Željezničara.

Sjećam se kako s Grbavice nismo mogli izaći najmanje sat nakon utakmice, jer su nas simpatizeri Željezničara „častili“ s povicima „Četnici, četnici…“. Nekako smo se provukli kroz njihov kordon, Sloboda je ostala u Premijer igi i te godine u posljednjem kolu čak stigla i do plasmana u Intertoto kup.

Sudbina je htjela da na otvaranju nove sezone 2003./2004. u goste Slobode dođe Željezničar. Treneri isti, ali ekipe nisu. Sloboda znatno pojačana naspram šampionskog sastava. Utakmica je okončana 1:1, ali su se tada Željini igrači žalili da su gađani ciglama sa istočnog dijela stadiona Tušanj. Osveta za 8. maj 2003.???

U svoj medijskim istupima nije se štedio Amar Osim, a po oprobanom „sarajevskom receptu“ na Tušanj je stigao simpatizer Željezničara u invalidiskim kolicima koji je, uz dužno poštovanje, u alkoholiziranom stanju udarao službenike policije. Kada su ga policajci priveli, Željezničarovi dužnosnici su rekli kako u Tuzli hapse i invalide.

Uslijedile su godine primirja u kojim su sa provokacijama prednjačili Manijaci. Oskrnavili su najsvetije tuzlansko mjesto – Kapiju, a svojevremeno su u centru grada napadali na majke s djecom i slučajne prolaznike. Prošle godine su na proputovanju za Bijeljinu u naselju Brčanska Malta polupali izloge. Ni tada, kao ni danas, rukovodstvo Željezničara nije našlo za shodno da osudi ponašanje svojih navijača. Valjda ih je strah!

Naprotiv u klupskom saopštenju, koje je danas objavljeno, svoje navijače nazivaju evropskim, koji nikada i nigdje nisu pravili probleme. Za bolju percepciju pomenutog saopštenja lijepo bi bilo da su javnost podastrli podatak koliko su novca posljednjih godina potrošili plaćajući kazne za manijakalne izgrede.

Njihovi navijači – njihov problem. Ostat će dilema da li bi Željezničar nastavio utakmicu da je kojim slučajem Sloboda vodila 2:0, a da su tuzlanski navijači zasuli navijače iz Sarajeva pirotehnikom i vodovodnim ventilima.

Također, u saopštenju Željezničara, u maniru seoskih varalica, stoji kako su njihovi navijači na stadion ušli u 70. minuti. Zločinac Sloba bi rekao “Malo morgen”.

Šta je sa onim „nesretnicima“ koji su u 20. minuti utakmice sa sektora A navijali za Željezničar. Jesu li navijači Željezničara samo iz Sarajeva ili i ovi koji su iz Živinica stigli da bodre tim sa Grbavice.

Na kraju ću napraviti još jednu malu digresiju. Rukovodstvo Željezničara prije subotnje utakmice sa Slobodom posjetilo je vječna počivališta Mustafe Hukića – Huke i Nedžada Verlaševića – Smaje. Lijep gest! Ali, tih Slobodinih velikana, Amar Osim i bratija morali su se sjetiti i famoznog 23. maja 2012. godine. Nažalost nisu, a ukaljani obraz teško da će bilo koja kiša oprati.

Zbog svega pobrojanog nekadašnji “omiljeni gost” postao je najomraženiji klub koji dolazi na Tušanj.

OZNAKEFK SLOBODAKOMENTARNK ŽELJEZNIČAR
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 23 sep 2014, 00:12

inace ih bude na hiljade...kisa ih s.j.e.b.a.l.a :urnebes: :urnebes:
daj nekom kome nije mrsko nek im izbaci u slikama izdanja iz ove sezone sa brojem gledalaca na tekmi...znate,1 slika,1000 rijeci
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

SiggySinatra
Kontakt:

Post Postao/la SiggySinatra » 23 sep 2014, 00:15

Koliko toliko istina, sve u svemu nije los tekst.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 23 sep 2014, 00:18

Osuli paljbu po Azmiru,jer je ko fol dao izjavu u avazu,koji vise lici na skandal ili express kako nam ne trebaju navijaci..ma da :urnebes: covjek ulozio tolike pare u klub i nadje se neko da govori lose o njemu,jer je to procitao u avazu..

Do kada ce ova sarajevska propaganda da traje,malo mi lice na ove iz susjednog entiteta o ugrozenosti bla bla..tipicno njihovo .. ;)
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

RezervniGolman
Kontakt:

Post Postao/la RezervniGolman » 23 sep 2014, 00:19

staragarda je napisao/la:
inace ih bude na hiljade...kisa ih s.j.e.b.a.l.a :urnebes: :urnebes:
daj nekom kome nije mrsko nek im izbaci u slikama izdanja iz ove sezone sa brojem gledalaca na tekmi...znate,1 slika,1000 rijeci
Pa sta ti ocekujes protiv Travnika Obarske i Slavije neke hiljade :crazy: gostovanja su bila solidna Zenica 100 Sarajevo 200 Siroki 150 . Pa jebote 3 covjeka vas prate u Travniku jeli te sramots pisat ista majketi,Bijeljina 50 na Otoku niste smjeli :lol: u30% armije vas šije za 100 ljudi po gostovanju
KLUB SVIH NAS.

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 23 sep 2014, 00:22

Koliko znam Manijaci su dosli pocetkom utakmice(Manijaci Zivinice) i bodrili svoj klub sutanjem do 70 minute, pjesme ne znaju odpjevati a kamoli nesto drugo, vidi se da dolaze samo na utakmice kad Zeljo gostuje na Tusanj, a Grbavice nisu vidili ocima, a za ovaj gore tekst svaka cast stvarno, sve je tacno.
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

Harrison
Kontakt:

Post Postao/la Harrison » 23 sep 2014, 00:23

:urnebes: :urnebes: najjace su ove vadione za ispadanje u drugu liku, sve u njihovim rukama, treba im bod da ostanu i izgube, a kriv im Zeljo sto nije upro u Trebinju :urnebes: :urnebes:
Nek crknu dusmani, mi smo najjaci.

Zeljeznicar za zivot cijeli.

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 23 sep 2014, 00:25

Ovaj golman me utjesi, taman kad ne uhvatu huja kako branite neodbranjivo on se pojavi sa friskim alibijima za rasulo i bijednu posjetu (ne samo RA-koji je dotako dno nego i komplet tribine)..
Sarajlije (u ovom slucaju Zeljeznicar) su sampioni spinovanja i demagogije, kakvs bagra db sacuva. Ako se nastavi pisat o tekmi do kraja sedmice ce se doci do zakljucka da smo se sami posaketali jer eto dojadilo cekat goste 70minuta :facepalm:

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

haver
Kontakt:

Post Postao/la haver » 23 sep 2014, 00:27

Pastrmko popusti više sa pisanjem.Ne znam kako stigneš g.u.z.i.t.i pola Praga,Beča,Berlina,Osla itd kad na ovom forumu provodiš 25h dnevno.
Na Otoci nismo bili zbog pokojnog Nevena a ne što smo se bojali HZ ili Tm-a ;)
Koliko god da mi bili smiješni i žalosni vi ste barem 6 puta smješniji.
Iskreno mene je sramota što RA se broji u BiH navijačku scenu. I reci onim klincima iza gola neka nekada povedu i učiteljicu na utakmicu.

RezervniGolman
Kontakt:

Post Postao/la RezervniGolman » 23 sep 2014, 00:33

haver je napisao/la:Pastrmko popusti više sa pisanjem.Ne znam kako stigneš g.u.z.i.t.i pola Praga,Beča,Berlina,Osla itd kad na ovom forumu provodiš 25h dnevno.
Na Otoci nismo bili zbog pokojnog Nevena a ne što smo se bojali HZ ili Tm-a ;)
Koliko god da mi bili smiješni i žalosni vi ste barem 6 puta smješniji.
Iskreno mene je sramota što RA se broji u BiH navijačku scenu. I reci onim klincima iza gola neka nekada povedu i učiteljicu na utakmicu.
A brato pa kako ih na svakom gostovanju po 100 vise nego vas?? Vjeruj da je mene isto sramota vas kako vas svak mlati po mozgu,po troje vas ide na gostovanja,na druga ne smijete. Opet kazem vi u cvatu a mi vas sa 30% šišamo. Zapitas li se kakvi ste vi jebote. Nema vas nikako
KLUB SVIH NAS.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 23 sep 2014, 00:33

haver je napisao/la:Na Otoci nismo bili zbog pokojnog Nevena a ne što smo se bojali HZ ili Tm-a ;)
.. i Vucova :mrgreen:

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 23 sep 2014, 00:37

Muka mi vise citat ovog iz Mostara,lik smori po vascijeli dan na forumu,onda ove iz Sarajeva,kako su oni bili ugrozeni,imaju svoje verzije dogadjaja,svi su krivi,osim njih bla bla..tipicna njihova propaganda godinama,samo kako im ne dosadi vise izmisljati price i dogadjaje.. :roll:
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

RezervniGolman
Kontakt:

Post Postao/la RezervniGolman » 23 sep 2014, 00:38

haver je napisao/la:Na Otoci nismo bili zbog pokojnog Nevena a ne što smo se bojali HZ ili Tm-a ;)
Ne lazi. Armija krenula u zenicu a manijaci u bijeljinju. Valjda bi ti ti momci voljeli da ste podrzali slobodu ako su bili navijaci. Stipu te lose izvlakuse :mrgreen:
KLUB SVIH NAS.

brazzo
Kontakt:

Re: $: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la brazzo » 23 sep 2014, 00:41

Lik je propast kao i cijela prica oko Veleza, sadaka i sjecanja.. ali necu sebi dopustit da radi takvih izgubim ono postovanje koje historija tog kluba zasluzuje.
Maloprije odgleda klip iz Travnika i cuje se Husic vecim dijelom izvjestaja, haman i njega hvata strasna nervoza dok onoliko psuje :/

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

Coraco
Kontakt:

Post Postao/la Coraco » 23 sep 2014, 00:48

Brato evo ti slike sa našeg gostovanja u Travniku
slika
a pošto vjerovatno misliš na KUP, naša tri (odnosno 4, ne znaš brojati ili godine utiču na vid) čovjeka na gostovanju je ipak više od nula vaših na gostovanju, tako da svega ti nemoj ispadati smiješan.

Čovjek prati gdje je ko krenuo, hajde i nekako ima logike putovanje manijaka u bijeljinu isti je put, al' vi u Zenicu a mi na Otoci ? :?

Pasha_car_aga
Kontakt:

Post Postao/la Pasha_car_aga » 23 sep 2014, 00:51

Kako idje ljudine, morel se raspravljat?

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: meecko i 2 gosta.