FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
ipak za vikend,ovi iz saveza nesto zeznuli sa kalendarom takmicenjalikusa je napisao/la:pa jel tekma za vikend ili

pih obradovala se djabaarelinho je napisao/la:ipak za vikend,ovi iz saveza nesto zeznuli sa kalendarom takmicenjalikusa je napisao/la:pa jel tekma za vikend ili

Željeznicar za život cijeli !
-
- Kontakt:
Stiže li taj Asanovićev "mali"?
- ficobahtic
- Kontakt:
@ Aco
Smijesno je sto se uvode vec dva puta (dvije sezone ako se ne varam) zabrane za gostujuce navijace a to vrijeme se nije iskoristilo da se popravi infrastruktura i da se na svakom stadionu obezbjedi siguran prostor za gostujuce navijace..."Kao da ispustas jezero dva puta a nisi zakrpio branu pa ti opet na sve strane curi"..
Nisu ni navijaci cvjecke da se razumijemo ali samo iz razloga sto nema definisanih pravila. Odredi jasna pravila ko moze ici na gostovanje upises LK broj taj i taj, alko test..itd, ali onda istim tim ljudima moras garantovati bezbjednost... Sve se to moze uraditi da prodje u najboljem redu ali jednostavno ili ne znaju ili ne zele da urade taj segment onako kako treba!? Kad dolazi visoki zvanicnik u Sarajevo policija je do u detalje razradila plan sta i kako, zasto to ne mogu i drugi bez obzira sto je to utakmica ali daj brate mrdni malo i radi svoj dio posla pa ne bi dolazilo do nemilih scena...
Navijaci su mnogo tolerantni nek' prica ko sta hoce, jer da su to klasicni huligani kakvih ima po evropi to bi do sad bilo svega i svacega jer uvijek ima prostora za takvo nesto... Kod nas se najobicniji pretres na utakmici ne zna odraditi a ne da pricamo o nekim mnogo kompleksnijim stvarima!
Ima tu milion propusta od zakona pa do NSBiH koji su najodgovorniji za sve sto se desava, sto ti ne furas 90-100kmh kroz semafor gdje je postavljena kamera i senzor za mjerenje brzine.. Mozes jednom i 101 ali kad stigne cestitka svaki put onda malo razmislis i prikocis sljedeci put. Naravno da uvijek ima budala koje ne postuju ni Boga ni ljude ni zakone ali takvih je jako malo i vrlo lako se mogu dovesti u red ako ima volje uz minimum napora!
Smijesno je sto se uvode vec dva puta (dvije sezone ako se ne varam) zabrane za gostujuce navijace a to vrijeme se nije iskoristilo da se popravi infrastruktura i da se na svakom stadionu obezbjedi siguran prostor za gostujuce navijace..."Kao da ispustas jezero dva puta a nisi zakrpio branu pa ti opet na sve strane curi"..

Nisu ni navijaci cvjecke da se razumijemo ali samo iz razloga sto nema definisanih pravila. Odredi jasna pravila ko moze ici na gostovanje upises LK broj taj i taj, alko test..itd, ali onda istim tim ljudima moras garantovati bezbjednost... Sve se to moze uraditi da prodje u najboljem redu ali jednostavno ili ne znaju ili ne zele da urade taj segment onako kako treba!? Kad dolazi visoki zvanicnik u Sarajevo policija je do u detalje razradila plan sta i kako, zasto to ne mogu i drugi bez obzira sto je to utakmica ali daj brate mrdni malo i radi svoj dio posla pa ne bi dolazilo do nemilih scena...
Navijaci su mnogo tolerantni nek' prica ko sta hoce, jer da su to klasicni huligani kakvih ima po evropi to bi do sad bilo svega i svacega jer uvijek ima prostora za takvo nesto... Kod nas se najobicniji pretres na utakmici ne zna odraditi a ne da pricamo o nekim mnogo kompleksnijim stvarima!
Ima tu milion propusta od zakona pa do NSBiH koji su najodgovorniji za sve sto se desava, sto ti ne furas 90-100kmh kroz semafor gdje je postavljena kamera i senzor za mjerenje brzine.. Mozes jednom i 101 ali kad stigne cestitka svaki put onda malo razmislis i prikocis sljedeci put. Naravno da uvijek ima budala koje ne postuju ni Boga ni ljude ni zakone ali takvih je jako malo i vrlo lako se mogu dovesti u red ako ima volje uz minimum napora!
Chuck Norris je jednom dos'o, dva put' da gleda Želju!
auu zaboravila sam na ovaj dio stranicealeksandar_veliki je napisao/la:http://sportsport.ba/tabela/Premijer-li ... 777/kolo/9" onclick="window.open(this.href);return false;likusa je napisao/la:pa jel tekma za vikend ili
Stvarno nam ne vjeruješ

Željeznicar za život cijeli !
Skeptičan sam nešto u vezi njega, po komentarima nije baš neki igrač. Al' eto s obzirom kakvi smo na stoperima sumnjam da je baš tolika talašika u odnosu na ove trenutne.rodom s Mejtaša je napisao/la:Stiže li taj Asanovićev "mali"?
Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
- Ljiljani87
- Kontakt:
- ficobahtic
- Kontakt:
Nisam mislio da savez mora raditi bilo sta, vec da to kroz licenciranje dovede u red i da naravno to bude izvodivo i u praksi. Ako nemas taj segment (za gostujuce navijace) uradjen kako treba onda kaznjavati ili jednostavno ne izdati licencu za taj stadion pa igraj brate negdje gdje imaju potrebni uslovi!
Naravno da i klubovi snose veliki dio odgovornosti jer apsolutno nemaju nikakav vid edukacije za navijace...Apsolutno ne rade nista da bi njihovi navijaci bili primjer gdje god da se pojave...
Naravno da i klubovi snose veliki dio odgovornosti jer apsolutno nemaju nikakav vid edukacije za navijace...Apsolutno ne rade nista da bi njihovi navijaci bili primjer gdje god da se pojave...
I u napadima na navijace i u branjenju istih se ne smije zanemariti KONTEKST u kojem su navijaci nesto napravili ili nisu napravili. Ljudi moji, za divljanje nema opravdanja, ali oni koji izvjestavaju moraju navesti uzroke, a ne samo posljedice. Sta ocekivati od navijaca koji su platili da gledaju svoj klub, u putu pretrpili sve i svasta, a na stadion usli u 65. minuti utakmice.. ne kazem da je ono sto su napravili ispravno, ali treba uperiti prstom i na one koji su zakazali kada su navijacima trebali obezbijediti humane uslove na stadionu. Krivica organizatora utakmice i policije je itekako postojana i mora se naglasiti na pocetku svakog teksta u kojem se kriticki govori o Manijacima.
Poenta je jasna nadam se, ne opravdavam huliganizam na sportskim terenima.
Poenta je jasna nadam se, ne opravdavam huliganizam na sportskim terenima.
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.
-
- Kontakt:
Naravno, da sam skeptičan da ne kažem pesimista, ali eto zanima me dođe li jer trebao je danas.
Meni je zanimljivije da se nešto pokušava na ovoj poziciji naći što znači da je struka svjesna da nam tu fali ili eventualno na poziciji razbijača kakvi su bili Nyema ili recimo Čulum.
Kako god, ja do kraja polusezone očekujem 12 bodova recimo nešto tipa 7 3 3 1 što bi na kraju bilo 15 8 5 2 29, a to je iznad očekivanog barem za mene. Sve preko ovoga bi bila fantazija. Onda na pauzi se dotegnuti na nekim pozicijama ako ne bude odlazaka (što čisto sumnjam da neće) i pokušati ostvariti cilj - izlazak u Evropu - najvjerovatnije će biti dovoljno biti na čevrtom mjestu jer teško može kup uzeti neko van ove četiri favorizovane ekipe.
Meni je zanimljivije da se nešto pokušava na ovoj poziciji naći što znači da je struka svjesna da nam tu fali ili eventualno na poziciji razbijača kakvi su bili Nyema ili recimo Čulum.
Kako god, ja do kraja polusezone očekujem 12 bodova recimo nešto tipa 7 3 3 1 što bi na kraju bilo 15 8 5 2 29, a to je iznad očekivanog barem za mene. Sve preko ovoga bi bila fantazija. Onda na pauzi se dotegnuti na nekim pozicijama ako ne bude odlazaka (što čisto sumnjam da neće) i pokušati ostvariti cilj - izlazak u Evropu - najvjerovatnije će biti dovoljno biti na čevrtom mjestu jer teško može kup uzeti neko van ove četiri favorizovane ekipe.
Zadnja izmjena: rodom s Mejtaša, dana/u 22 sep 2014, 23:17, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Kontakt:
Za snimak ne znam, onu noć je bilo dvaput na Areni.Ljiljani87 je napisao/la:Imal negdje snimak utakmice i kako je Nuspahić odigrao ?
Što se tiče Nuspahića jednom je solidno povukao i opalio sa 25+ metara pored gola iako je imao bolje rješenje i jednom je pokušao da prođe, ali frajer mu uzeo loptu bez faula. Ostalo ga nisam nešto primijetio.
Po meni osjeti se da je imao veliku pauzu i sad će morati opet ispočetka. Resetuj sve što si vidio od njega i računaj ponovo.
Zadnja izmjena: rodom s Mejtaša, dana/u 22 sep 2014, 23:18, ukupno mijenjano 1 put.
Aco pa Savez je taj koji određuje kakvi uslovi trebaju biti i šta je potrebno za održavanje takmičenja.Što to Željo gostuje na koševu kad igra "evropu".Stadion ne odgovara .Nema ,ono ovo.Krovna institucija dala pravila.Kod ovog Saveza sve može.
Klubovi pehlivane,tačno ali da ih je Savez malo pogurao od nih "brazilskuh"para možda bi imali para i za infrastrukturu,Jedino si možda u pravu kad kažeš da pušu sa svojim navijačima u ist rog.Tačno nažalost,valjda je to prokletsvo kokuza.Inače bi postojali i društveni i svaki drugi uslovi da ti bilo ko ne upada u tvoje i ne ucjenjuje po bilo kojem osnovu.Jadno je ovo sve a dobri ljudi u klubovima trpe,valjda se slažeš da ih ima.
Klubovi pehlivane,tačno ali da ih je Savez malo pogurao od nih "brazilskuh"para možda bi imali para i za infrastrukturu,Jedino si možda u pravu kad kažeš da pušu sa svojim navijačima u ist rog.Tačno nažalost,valjda je to prokletsvo kokuza.Inače bi postojali i društveni i svaki drugi uslovi da ti bilo ko ne upada u tvoje i ne ucjenjuje po bilo kojem osnovu.Jadno je ovo sve a dobri ljudi u klubovima trpe,valjda se slažeš da ih ima.
Isto tako su dva najveća bh kluba najviše pogođena odlukama da se zabrani dolazak gostujućih navijača, tako da su tu bukvalno sami protiv (skoro) svih.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
obzirom da četiri igramo kod kuće (doduše jedna je derbi gdje se ni na šta ne može računati), a gostujemo borcu, travniku i obarskoj mislim da je ipak realno i više od 12 bodova. najvažnija su ta dva "slaba" gostovanja, a dosad smo takva odlično odradili. prema dosad viđenom za očekivati je barem 4 boda iz ta dva.rodom s Mejtaša je napisao/la:Naravno, da sam skeptičan da ne kažem pesimista, ali eto zanima me dođe li jer trebao je danas.
Ma garant ako bude neki slobodan igrač, uglavnom mislim da neće dolaziti ako ne odu Tomić ili Hasanović. A što se tiče uspjeha same ekipe, očekujem Europu, realno mislim da sa napadom ne bi trebali imati problema, imamo stvarno par finih igrača za ovu našu ligu, odbrana je problem posebno protiv jačih ekipa ali Bože moj, bitno je dobijati ove manje utakmice i sa tim bodovima možemo osigurati Europu a u derbijima ako šta bude dobro i jeste.rodom s Mejtaša je napisao/la:Naravno, da sam skeptičan da ne kažem pesimista, ali eto zanima me dođe li jer trebao je danas.
Meni je zanimljive da se nešto pokušava na ovoj poziciji naći što znači da je struka svjesna da nam tu fali ili eventualno na poziciji razbijača kakvi su bili Nyema ili recimo Čulum.
Pa na ljeto možda dovesti nekoga, mislim nerealno je govoriti o pojačanjima kod nas, ja imam osjećaj da se to sve radi u datom trenutku, ako se ukaže kakva prilika i dovede se igrač, mislim da nema ciljanih pojačanja.
Jedino je bitno da se radi po tom nekom planu, da ne bude tamo za dvije godine da ostanemo bez Tomića, Stanića, Varea-e, Kvesića.. i to još bez marke u džepu.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
-
- Kontakt:
Za ovu vašu priču mislim da bi najefikasnije rješenje bilo što prije smanjiti ligu pa bi onda i ove stvari o kojima vi govorite išle lakše. Maksimalno 12 klubova dvokružno pa onda prvih 6 za prvaka i Evropu. Zadnja dva ispadaju, a predzadnja dva razigravaju. Bilo bi interesantnije, regularnije, organizovanije, manje livada, manje sudija i ostalih kontrolora i parazita. Dizati kriterije za licencu itd.
- ficobahtic
- Kontakt:
U svakom slucaju si u pravu...Nebitno je to sto je u pitanju Zeljo, Sarajevo, Velez, Zrinjski pravila bi trebala da budu jednaka za sve. To gledanje kroz prste je nesto najgore sto nam se moze desiti bez obzira na koji klub se odnosilo...Kao kad ti u skoli profa progleda kroz prste i pusti te da prodjes na "lijepe oci" ali ti tim cinom ne uradi nista dobro vec te pusti da ko levat izadjes iz skole bez minimuma osnovnog znanja.aleksandar_veliki je napisao/la:Slažem se u potpunosti, ali iskreno poznavajuci situaciju, tesko da cemo to tako brzo docekati. Zasto? Zato sto bi bilo svega i svacega da se ovi u Savezu striktno drze pravila licenciranja. I oni jednostavno balansiraju, ne branim ih, ali vjeruj da nemaju podrsku od onih "velikih klubova", a upravo od njih ih me najpotrebnija. Ja se cesto ponavljam, ali da bi ti malo priblizio ovom o cemu govorim reci cu ti samo ovo. Dva najveca bosanskohercegovacka kluba ne se pridrzavaju Pravilnika o licenciranju jer na njihovim klupama ili ti ga, njih treniraju treneri, koji po Pravilniku o licenciranju to ne mogu raditi. Trebamo biti iskreni i otvoreno gledati na stvari koje se desavaju u nasem fudbalu.ficobahtic je napisao/la:Nisam mislio da savez mora raditi bilo sta, vec da to kroz licenciranje dovede u red i da naravno to bude izvodivo i u praksi. Ako nemas taj segment (za gostujuce navijace) uradjen kako treba onda kaznjavati ili jednostavno ne izdati licencu za taj stadion pa igraj brate negdje gdje imaju potrebni uslovi!
Edit: Reks pročitaj ovo i to ti je neki moj odgovor na tvoj post.
Mora se jednom podvuci crta i reci od lupam sezone 2017-2018 je ovako i ovako, ko to ne bude ispunjavao nece dobiti licencu taman da je 29 puta bio prvak drzave jer dok se to ne uradi tesko da cemo izaci na zelenu granu.
-
- Kontakt:
Ma bojim se da ćemo mi kiksati ili protiv Veleža i/ili pitara. Nadam se da ćemo dobiti Zvijedu, Čelika i Obarsku.ChWilla je napisao/la:obzirom da četiri igramo kod kuće (doduše jedna je derbi gdje se ni na šta ne može računati), a gostujemo borcu, travniku i obarskoj mislim da je ipak realno i više od 12 bodova. najvažnija su ta dva "slaba" gostovanja, a dosad smo takva odlično odradili. prema dosad viđenom za očekivati je barem 4 boda iz ta dva.rodom s Mejtaša je napisao/la:Naravno, da sam skeptičan da ne kažem pesimista, ali eto zanima me dođe li jer trebao je danas.
Travnik je.b.en za nas uvijek i vjerovatno bod, i u BL bod puna šaka. Kažem sve preko ovoga fantazija.
derbi je derbi i neriješena u njemu nije kiks. ali sve ostale bi trebali nekako dobiti. travnik je realno bijedan, isto kao i obarska, a nije ni borac što je bio. moja prognoza je 14 ili 15 bodova.
Trenutno korisnika/ca: Hrasno15, MisterBlue, Paromlinac i 38 gostiju.