Emir Spahić

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Burundi
Kontakt:

Re: Emir Spahić

Post Postao/la Burundi » 22 sep 2014, 13:49

Moze li neko prevesti ovo
Droht nun auch Bayer Leverkusen ein "Fall Franck Ribery"? Dem Franzosen vom FC Bayern München hatte UEFA-Präsident Michel Platini mit einer Sperre von bis zu drei Spielen gedroht für den Fall, dass er nicht mehr für die "Equipe tricolore" antreten wolle. Allerdings bezog sich Ribery auf eine Abmachung mit Nationaltrainer Didier Dechamps, der die Demission akzeptiert habe.Emir Spahic
Volle Konzentration auf Leverkusen, so das Vorhaben von Emir

Anders gelagert ist der Fall nun bei Emir Spahic, dem Abwehrspieler von Bayer Leverkusen. Der Kapitän des WM-Teilnehmers Bosnien-Herzegowina war nach dem enttäuschenden Abschneiden in Brasilien aus dem Team von Trainer Safet Susic zurückgetreten. Spahic, 77-maliger Nationalspieler seines Landes, war schon beim Test der Bosnier gegen Luxemburg Anfang September (3:0) nicht mehr an Bord.
Nun aber setzte Susic ihn auf die Liste der Spieler, die für die EURO-Qualifikationsspiele der bosnischen Mannschaft im Oktober gegen Belgien und Wales eingeladen werden. Laut Statuten der UEFA darf Spahic nicht absagen, andernfalls drohen ihm drei Spiele Sperre im Verein. Kicker.de
Iz Njemačke stižu informacije: Emir Spahić se ne želi odazvati Sušiću!Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine poslao je poziv Emiru Spahiću za utakmice sa Walesom i Belgijom.

Spahić se nedavno oprostio od dresa reprezentacije BiH, te je kapitenska traka pripala Edinu Džeki.

Iako to niko nije očekivao, Sušić je odlučio da vrati Spahića u državni tim.

Međutim, iako Sušić tvrdi da je razgovarao sa Spahićem, te da je ovaj pristao na dolazak, informacije iz Njemačke govore drugačije.

Naime, kako tvrdi ugledni Kicker.de, Spahić se nema namjeru odazvati Sušićevom pozivu.

Kicker tvrdi da će se Spahić suočiti sa suspenzijom, kao u slučaju Francka Riberya, te da bivši kapiten nije voljan za povratak u reprezentaciju dok je selektor Safet Sušić.
DD

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 22 sep 2014, 13:53

Kakav Kicker Spaha se vraca 100% sa pristankom Bayera ili NE.

biskitt
Kontakt:

Post Postao/la biskitt » 22 sep 2014, 13:53

Amarinho je napisao/la:
biskitt je napisao/la:njemacki Kicker tvrdi da je Spahic dobio poziv protiv svoje volje, i da ce zajedno sa Vollerom razmotriti dalje korake.

http://www.kicker.de/news/fussball/bund ... c-ein.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Napisali su i da smo imali Test protiv Luxemburga...nidje veze...

Sad sam javio jaranu sto radi za Kicker-a da to skloni i da nam ne rusi mir i atmosferu sad... naivna nasa raja u svabskoj ce povjerovat...
Ispravili su za LUX, al' jaran ti jos ne skloni tekst ;) :cool:

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 22 sep 2014, 13:54

Pa dobro kako ce kicker znati bolje od selektora ? Je8o vas i kicker i njemacka i njihovi mediji.
15.10 - 15.06 ...

Amarinho
Kontakt:

Post Postao/la Amarinho » 22 sep 2014, 13:56

Ma nidje veze to pusti ba... zaboravi...

nema nista novo sad, ponedeljak - a treba im klikova - pa et haj nesto nabaci da naivni Bosnjo te mozda koji navijac Leverkuzena pogleda.

@biskitt

nije on napisao tekst al sad ce to. reko sam da cu im se mame najebat sto bezveze loze raju i kvare atmosferu finu... sapnicu nasu :D

Kapiten se vraca ovo ono... a poceli izmisljat ljudi.

biskitt
Kontakt:

Post Postao/la biskitt » 22 sep 2014, 13:56

skyisthelimit je napisao/la:Pa dobro kako ce kicker znati bolje od selektora ? Je8o vas i kicker i njemacka i njihovi mediji.
Selektor inace ulijeva povjerenje sa svojim izjavama i postupcima. Ne bi me nista iznenadilo. Tek kad se Spaha oglasi znacemo na cemu smo.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 22 sep 2014, 13:57

Amarinho je napisao/la:Bice svega sada.

A ovog tuzlaka - odnosno ovog "iz-nekog-sela-pored-Zivinica" - haveru sta ti je to toliko vokri da ti nisi vani?

Bjez ba idi goni krave... ili prosetaj do New Yorka, ili ti ga Sarajevo za raju poput tebe.
Kupi sebi novi humor pod hitno.

Jeste, krivo mi sto nisam protjerani seljak koji pravi teferic od utakmica repke. To mi je krivo..Ova reprezentacija je davno propala, nema nikakvog mentaliteta. Kad se neko povuce ocekujem da se povuce, a ne da se vraca kao neki "heroj" jer to nije..Postoje drugi ljudi koji su mnogo vise dali za ovu drzavu pa ih niko ne spominje.

I ko su uopste navijaci reprezentacije? Vecinom ljudi koji pojma nemaju o sportu. Znaju nasih 11 i to je to..

biskitt
Kontakt:

Post Postao/la biskitt » 22 sep 2014, 13:59

SPAHA POTVRDIO, DOBRODOSAO NAZAD!

Kod: Označi sve

U "oproštajnom" intervjuu za Avazov Sport koji je Emir Spahić dao prije tačno 47 dana kapiten je najavio mogućnost povratka jednog dana u reprezentaciju. Malo je ko vjerovao da će se to desiti tako brzo. Vjerovalo se da je izvjesniji "come back" , ali kao trenera ili menadžera reprezentacije. Pogotovo što je kapiten najavio ulazak u trenerske vode. Kada i definitivno okači kopačke o klin.

Porodica trpila

U prijateljskom meču s Lihtenštajnom u Tuzli, posebno s Kiprom u Zenici, vidjelo se da je naša odbrana bez kapitena poput švicarskog sira. Sušiću je sve bilo jasno. I on je iskoristio "jockera".

Spahić je po odlasku iz reprezentacije zaredao s kolosalnim partijama u dresu Bajera.

- Razgovarao sam u nekoliko navrata sa selektorom. Zamolio me da se vratim u reprezentaciju - izjavio je za Sport Spahić.

Kakva je bila Vaša prva reakcija?

- Nisam i ne mogu biti hladan na reprezentaciju. Rekao sam da ću razgovarati sa svojim roditeljima, s porodicom. Oni su podnijeli i trpili najveći teret. Nakon toga želio sam čuti mišljenje mojih saigrača, prijatelja, braće Edina, Bege, Seje, Vede...

Podrška kluba

U klubu, pretpostavljam nisu bili oduševljeni Vašom odlukom?

- Ja sam imao razumjevanje ljudi u klubu kada sam najavio odlazak. I razumjevanje i podršku. Tako je i sada kada sam odlučio da se vratim. Sigurno da bi oni željeli da sam rasterećen, da igram samo za klub, ali znaju koliko je moje srce vezano za BiH.

Mijenja li se situacija oko kapitena?

- To me uopće ne zanima. Niti malo! Moja ljubav prema reprezentaciji nije vezana za traku i mjesto kapitena. To je nešto mnogo, mnogo više i mnogo vrjednije. Ja sam zbog ekipe i rezultata spreman i na mnogo veće odluke - izjavio je za Avazov Sport Emir Spahić.
- See more at: http://www.****/clanak/136967/spahic-za-avazov-sport-ne-zanima-me-kapitenska-traka-vec-reprezentacija#sthash.uHWkDrPq.dpuf

Burundi
Kontakt:

Post Postao/la Burundi » 22 sep 2014, 14:10

Razgovarao sam u nekoliko navrata sa selektorom. Zamolio me da se vratim u reprezentaciju - izjavio je za Sport Spahić.
Šaka, nos, patos, virtual na zemlji :urnebes: :bih:
DD

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 22 sep 2014, 14:11

Mislim da sada padaju u vodu sve one priče o Spahiću, klanovima i slično. Kad pomislim da sam u jednom trenutku bio sklon i povjerovati takvim naklapanjima. Čovjek se vraća isključivo zbog reprezentacije. A i utakmica protiv Kipra je pokazala da je naš glavni problem selektor, a ne igrači. Da ne spominjem kako je spreman Sušiću i posao spašavati radi dobrog rezultata reprezentacije.

Nakon ovoga, Spahić definitivno treba igrati dok god on to želi i može. Kad u Grka može igrač sa 37 godina...
Zadnja izmjena: revan, dana/u 22 sep 2014, 14:12, ukupno mijenjano 1 put.
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus

AlfredBorden
Kontakt:

Post Postao/la AlfredBorden » 22 sep 2014, 14:11

spaha sine bosanski, hvala ti sto postojis :tokralju:
Editovao, razlog je nebitan.

UMRI SAFETE SUSICU!

neznalica
Kontakt:

Post Postao/la neznalica » 22 sep 2014, 14:15

Cirkus smo mi i to VEEELIIIKIIII

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 22 sep 2014, 14:15

ONI TI GA DOJE EMIREEEE EMIREEE EMIREEEE

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 22 sep 2014, 14:15

Pa kako da te ikad zasluzimo moj Spaha? Koji heroj. Gazija Bosanski.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

rammstein
Kontakt:

Post Postao/la rammstein » 22 sep 2014, 14:16

ponavljam da je ovo dobro izrežirano i iscenirano a kolateralna šteta su tri boda izgubljena od Cipra :)

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 22 sep 2014, 14:18

Prva izjava kapitena.

[youtube][/youtube]

AlfredBorden
Kontakt:

Post Postao/la AlfredBorden » 22 sep 2014, 14:19

kabadahija naredio safetu da ga pozove i narusio zdravlje papetovih virtualnih papagaja
Editovao, razlog je nebitan.

UMRI SAFETE SUSICU!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 22 sep 2014, 14:20

Pa zar nije selektor izjavio vise puta da on ne razgovara sa igracima po telefonu jedino sa kapitenom ( koji je sada Dzeko ) ?? :? :? Kako sad on zvao Spahu i to vise puta ??

Aragon
Kontakt:

Post Postao/la Aragon » 22 sep 2014, 14:21

Zbog ovog g.o.v.n.a.r.a., Wells ce imati daleko veci broj navijaca u BiH nego inace :kafa:
Zadnja izmjena: Aragon, dana/u 22 sep 2014, 14:21, ukupno mijenjano 1 put.
"Znaš kako ti je to - rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju"

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 22 sep 2014, 14:21

Ajax je napisao/la:Pa zar nije selektor izjavio vise puta da on ne razgovara sa igracima po telefonu jedino sa kapitenom ( koji je sada Dzeko ) ?? :? :? Kako sad on zvao Spahu i to vise puta ??
Ne zna izbrisat broj iz imenika, pa mu ostao i Spahicev :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, Google Adsense [Bot], Micron, NebeskaSila96, UtdBiH21 i 78 gostiju.