FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Adviser
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Adviser » 21 sep 2014, 00:34

Chinaglia je napisao/la:
Adviser je napisao/la:Željo baš i nije ekipa za vađenje!
druže, nemoj da se ljutiš, al' Željo danas nije bio mjerilo bilo čega .. prvo pol niste pogledali na naš gol, nije da smo i mi dominirali, al' ajmo reći malo bolji smo bili, u drugom pol standard, izlazi neka druga Sloboda i samim tim iskusnija ekipa Želje uzima tekmu baš tako, na iskustvo .. da smo odigrali drugo pol kao prvo, vi ne biste dobili, a mi ne bismo izgubili .. ne mogu reći da bismo mi dobili kad više ni iz prekida ne možemo zabit' gol .. mi smo se uzdali u borbenost jer kvaliteta nemamo, kao što rekoh, to je u prvom pol dobro bilo, u drugom je sve palo u vodu i razlog vaše pobjede treba tražit' u padu igre u ekipi Slobode, a ne jer ste vi dobili zato što ste bolji
Ne ljutim se! Pošteno, hvala na iskrenom mišljenu!
Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 21 sep 2014, 00:35

Guarin14 je napisao/la:Da,da Zeljo dobio na iskustvo sa golobradim djecacima, svasta procitati :roll:
Stanić, Zeljković, Tomić, Varea (ostale ne znam), to su iskusni igrači i mi nemamo niti jednog takvog u ekipi, takvog kvaliteta .. stoperi nam smješni, što se moglo vidjet' kod oba gola! u ovoj ligi jedan kvalitetan igrač pravi razliku, a kamo li četiri takva u odnosu na ekipu Slobode :o meni je jasno zašto je Sloboda izgubila, a zašto vi niste ništa napravili u prvom pol? gdje vam je bio taj kvalitet (danas) protiv slabašne Slobode? četiri šuta za 90 min, premalo je od ekipe koja je prilično kvalitetnija od Slobode

primjera radi, Sloboda je odigrala borbenije protiv Zrinje nego danas, a Zrinja je bio dosta opasniji .. oni jesu bolji od vas, al' ne toliko bolji da budu toliko opasniji od vas na Tušnju

Coraco
Kontakt:

Post Postao/la Coraco » 21 sep 2014, 00:41

Mislim da ćemo u naredne tri utakmice vidjeti našu stvarnu sliku. Eto Radnik nam složi dvicu a boriće se za opstanak, sad slijede Vitez, Drina u gostima i Gradačac kući po svemu sudeći isto će se boriti za opstanak.
Komšije moramo dobiti kući, a na strani bi i dvije neriješene godile.
Valjda se i igra nešto poboljša sa ovim Kisom i povratkom Bajraktarevića i Radovanovića. Mrzim što se Džafić ovoliko forsira a ne daje se šansa Mići ili više prostora Mujiću.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 21 sep 2014, 00:47

ma Denis ne zna promjenit' formaciju, ubi frajer s 4-3-3 :roll: šta mu fali da igra 4-4-2 s Mujićem i Radovanovićem u napadu, Mehidić i Efendić kao krila? Migi i Kuduz bekovi .. u sredini Oma i Kiso, dat' mu šansu .. stoperi Sale i Mitrović :D šta mu fali da proba nešto drugačije?

u naredne tri tekme ako osvojimo četiri boda, da se udaramo nogom u dupe, ako osvojimo 6 perverzija, o 9 bodova ne razmišljam jer je nemoguće :lol:

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 21 sep 2014, 00:47

Ne znam šta ste vi od nas očekivali. Valjda znate da je kod nas skroz drugačija ekipa i situacija u klubu. Na zadnjoj tekmi na Tušnju (0:4) samo dva igrača su igrala (Kvesić koji se još uvijek vraća nakon teške povrede) i Stanić. Puno nam je mladih domaćih igrača, nismo uložili gotovo ništa u ekipu, plate smješne u odnosu na ranije godine, trener teški početnik - bez licence itd. Imamo samo srce i Željinu karizmu.
Meni je isto tako Sloboda bila totalna nepoznanica, pa znate da sam vas ovdje pitao ko vam igra jer gotovo nikog nisam znao. Naši oprezno da ne kažem bojažljivo igrali cijelo prvo poluvrijeme jer vjerovatno su očekivali nešto od vas, a možda i nesvjesno je na njih uticala tenzija koja se puhala danima prije tekme. Čekali smo da nam se nešto ponudi i dočekali.
Međutim, i ovakav Željo je za vas svemirski brod realno. Od cijele vaše ekipe mi bi samo Mehidića uzeli, ostalo je ništa ni sa čim i nema mjesta kod nas.
Ako se kod vas nešto radikalno ne promijeni vi ste negdje tu od 8. do 12 mjesta realno, a mi smo realno 4. ako ostanemo ovakvi bez većih promjena u igračkom kadru.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 21 sep 2014, 00:50

8-12 mjesto, gdje treba potpisat'? :mrgreen:

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 21 sep 2014, 00:51

Thranduil je napisao/la:Opet ista priča poslije svake utakmice. Ja ne znam kad će nekima doći iz guzice u glavu. Trenutni kadar Slobode je tu da izbori opstanak ako treba (a vidi se da treba) na polusezoni doći će par pojačanja i novi trener sigurno. Da su se uložile pare na ekipu kako to neki žele (sad bi klub bio već izbačen jer ne bi mogli isplatiti ~100k onoj trojici fudbalera). Vi stvarno ne razmišljate glavom, nije dug samo ovaj prema državi već ima i duga prema pojedincima koji se mora sanirati (vjerovatno u toku ima još 5-6 tužbi bivši igrača, pa onda i ostalih privatnih lica). Sve se to mora vratiti od jednog sezonskog budžeta, pa nije Azmir vesla sisio da vraća tek tako pare a da ga sutra smjene jel?!... zato i ide sve polako i zato čovjek ne baca veliki novac.

Već sam prije pisao, ovakva situacija se mogla očekivati spram onoga s čim raspolažemo. Mi smo ekipa koja će se boriti za opstanak sa još 6-7 ekipa do zadnjih par kola. Takva je istorija PLBIH ,svake sezone jedna ekipa otpiše samu sebe a ostalih 6-7 se bori da ne bude ta još jedna koja ispada. Realno od nas jači kadar imaju Sarajevo,Željezničar,Široki,Zrinjski,Velež,Olimpic,Borac i Slavija mi ćemo se s ostalim timovima boriti za opstanak.
To nas očekuje i naredne sezone isto.
Ovo što mi igramo nije za gledanje definitivno, katastrofa živa ali TAKVA JE SITUACIJA TRENUTNO!

Ja sam prije početka sezone rekao da uprava mora naći pravi balans, igra za opstanak bez ikakvog cilja povlači uštedu u budžetu kluba (lošiji igrači-lošiji trener) ali povlači i lošu posjetu i nezadovoljstvo navijača. Mi nemamo takve svijesti da dolazimo i podržavamo klub uprkos svemu, jednostavno moraš nam nešto dati jel?!
Ja sam se i pitao da li smo možda prerano ušli u PL, neki me napadoše.

Što se tiče samih navijača, navijačima Željezničara nije trebalo ono bacanje baklji u gledalište, to je nešto fuj gadljivo, već dva puta ste napali obične ljude u Tuzli ne navijače (što bi nekako čovjek i mogao razumiti mada je i to glupo i primitivno) bojim se da bi se sljedeći puta mogao ponoviti Vedran Puljić (R.I.P), navijači se igraju glavom pa kad se nešto desi onda svi krivi sem njih samih. Imate sreće što policija TK nije neprijateljski raspoložena prema stranim navijačima, šta više zaštićeniji su od domaćih. Da ste ovo uradili u B.Luci bilo bi mrtvih.

Vidim @sloboda72 jedva dočekao da sere o Azmiru Husiću, dugo je glumio ovde. Mogu misliti kako mu je muka bilo jedno pisati a drugo misliti. Kvazinovinarčić vrijeđa Sakiba Malkočevića naziva ga majmunom iz Lipnice :puke: PUUU

Ovi navijači Veleža su mi najsmješniji kada "šukaju u vezi navijača", oni si tripuju još da igraju YU ligu i da igraju protiv Borussije, ima ih 100000 i šta sve ne a u stvarnosti ljudi ih nabili nogom s njihovog stadiona, igraju na livadi i na domaćim utakmicama unatoč nizu od 7-8 utakmica bez poraza bude 300 gledalaca od toga 20 "navijača" ,
+1 Bilo bi lijepo kad bi i ovi stariji razmisljali kao ti, razumijem mladju raju, impulsivni i "brzi" u razmisljanjima.....Azmira ne smijemo izgubiti, vidim neki su jedva docekali da ga blate, ima i na ovom forumu isturenih igraca od pretendenata na Azmirovo mjesto....Azmiru samo zamjeram sto se okruzio sa pogresnim ljudima, ali valjda je i to dio procesa kroz koji Sloboda mora proci.
🔴⚫️

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 21 sep 2014, 00:57

Pošaljite nam Mehidića i riješićemo to.
Ma dobro, tek ste vratili, bitno je stabilizovati klub da ne tone, i lagano i planski graditi ekipu da se već recimo slijedeće sezone napravi iskorak tipa 6-8 mjesta. Lakapo. Naravno, treba imati i trenera sa vizijom. Ne mislim ništa loše o ovom trenutnom jer pojma nemam ko je i kakav je, ali ako je on izbor na duže staze onda ga treba podržati, vjerovati mu i pustiti da radi. Ako nije i ako nema viziju, mijenjati što prije, ali za nešto kvalitetnije, a ne samo da bi se mijenjalo.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 21 sep 2014, 01:04

a kako mi se dres sviđa mati moja draga, perverzija :ljepota: neću ga skidat' sa sebe, spavat' ću u njemu :mrgreen:

NKMramor
Kontakt:

Post Postao/la NKMramor » 21 sep 2014, 01:10

Chinaglia je napisao/la:a kako mi se dres sviđa mati moja draga, perverzija :ljepota: neću ga skidat' sa sebe, spavat' ću u njemu :mrgreen:
:lol: :lol: Ne znam da li mi se učinilo, da li je Irfan Fejzić bio u zelenom dresu koji je predviđen kao treći, ili je i golmanski dres zelen...

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 21 sep 2014, 01:18

haha, bio je zeleni, pa sam i ja pomislio je l' to golmanski ili neutralni dres :lol:

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 21 sep 2014, 01:51

Virtu4l je napisao/la:Gdje je staragarda, jel' preživio? Samo neka se javi, da znamo da je živ, ništa više.
Tu sam ja...sta si se zabrinuo...sutra cu opsirnije....veceras bi samo da cestitam fakinima na gadzanju bakljama ljudi na zapadnoj tribini.....brao fakini,brao
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

Nakamura
Kontakt:

Post Postao/la Nakamura » 21 sep 2014, 01:59

staragarda je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Gdje je staragarda, jel' preživio? Samo neka se javi, da znamo da je živ, ništa više.
Tu sam ja...sta si se zabrinuo...sutra cu opsirnije....veceras bi samo da cestitam fakinima na gadzanju bakljama ljudi na zapadnoj tribini.....brao fakini,brao
dajte mu vode preko masica hahaahha

SiggySinatra
Kontakt:

Post Postao/la SiggySinatra » 21 sep 2014, 02:17

Da skratimo pricu, sto se tice fudbala, ekipa nam je goli krc i tu se nema sta pricat.
Sto se tice navijaca to je vec druga stvar, ova ekipa koja je bila na sjeveru bi pojela manijake ali ekipa nema pravog vodstva i to je to, sad se forsira ovaj neki glupi ultra fazon a mi to nikad necemo biti, treba fino vratit stari rezim kada je rijetko ko smio dolazit u TZ, sve dok se forsira ovaj ultra fazon i navijanje ce bit goli krc :)

RezervniGolman
Kontakt:

Post Postao/la RezervniGolman » 21 sep 2014, 02:43

Thrandul nemoj kenjat beze yebote i sa 30% ovog junior RA kapaciteta smo jaci od vas troduplo. Bola na koševu 200 ljudi,u Zenici stoja u Sirokom 150. Kakvi ste onda vi ako smo mi loši. Prate vas trojica u travnik,pedesetak u Bijeljinu,manijaci vam belaj prave po gradu. U vezi gledalaca danas vas 3000 a nas protiv Zelje tri kola prije kraja bilo 4000 prosle sezone mada je i to ****. Daj brato ne budi smijesan majketi a ovaj zadnji sto je napisao da se niko nije kurcio u tuzli samo cu ti napisat 1987. Nebi da vam prisjedam na muku ali brato malo realnosti nije na odmet
KLUB LJUDI ČIJI OBRAZ NE MOŽEŠ KUPITI,ČIJE USPOMENE NE MOŽEŠ IZBRISATI.
LJUDI KOJIMA NE MOŽEŠ LAGATI.
VELEŽ MOSTAR,KLUB RAJE,LJUBAVI,PONOSA I PRKOSA.
KLUB SVIH NAS.

Cuspajz
Kontakt:

Post Postao/la Cuspajz » 21 sep 2014, 02:58

SiggySinatra je napisao/la:Da skratimo pricu, sto se tice fudbala, ekipa nam je goli krc i tu se nema sta pricat.
Sto se tice navijaca to je vec druga stvar, ova ekipa koja je bila na sjeveru bi pojela manijake ali ekipa nema pravog vodstva i to je to, sad se forsira ovaj neki glupi ultra fazon a mi to nikad necemo biti, treba fino vratit stari rezim kada je rijetko ko smio dolazit u TZ, sve dok se forsira ovaj ultra fazon i navijanje ce bit goli krc :)
steta vi ste sabani taj stil trebate furati :mrgreen: :lol:

SiggySinatra
Kontakt:

Post Postao/la SiggySinatra » 21 sep 2014, 02:59

Cuspajz je napisao/la:
SiggySinatra je napisao/la:Da skratimo pricu, sto se tice fudbala, ekipa nam je goli krc i tu se nema sta pricat.
Malo pogledaj koje je najzajebanije gostovanje bilo mnogo vecim grupama od vase u YU :)

RezervniGolman
Kontakt:

Post Postao/la RezervniGolman » 21 sep 2014, 03:08

SiggySinatra je napisao/la:
Cuspajz je napisao/la:
Malo pogledaj koje je najzajebanije gostovanje bilo mnogo vecim grupama od vase u YU :)
Mostar,Split,Zagreb,Beograd i Priština. Kakvi vi brato vazda se orgijalo u Tuzli :clap:
KLUB LJUDI ČIJI OBRAZ NE MOŽEŠ KUPITI,ČIJE USPOMENE NE MOŽEŠ IZBRISATI.
LJUDI KOJIMA NE MOŽEŠ LAGATI.
VELEŽ MOSTAR,KLUB RAJE,LJUBAVI,PONOSA I PRKOSA.
KLUB SVIH NAS.

benzz
Kontakt:

Post Postao/la benzz » 21 sep 2014, 03:10

SiggySinatra je napisao/la:
Cuspajz je napisao/la:
Daleko ste od teme.... a odgovor na pitanje je Vinkovci Hrvatska
SRCE I NEBO ISTE SU BOJE...

SiggySinatra
Kontakt:

Post Postao/la SiggySinatra » 21 sep 2014, 03:10

Zanimljivo, isti ti Zagrebcani su se bojali Tuzle :)

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.