Opet ista priča poslije svake utakmice. Ja ne znam kad će nekima doći iz guzice u glavu. Trenutni kadar Slobode je tu da izbori opstanak ako treba (a vidi se da treba) na polusezoni doći će par pojačanja i novi trener sigurno. Da su se uložile pare na ekipu kako to neki žele (sad bi klub bio već izbačen jer ne bi mogli isplatiti ~100k onoj trojici fudbalera). Vi stvarno ne razmišljate glavom, nije dug samo ovaj prema državi već ima i duga prema pojedincima koji se mora sanirati (vjerovatno u toku ima još 5-6 tužbi bivši igrača, pa onda i ostalih privatnih lica). Sve se to mora vratiti od jednog sezonskog budžeta, pa nije Azmir vesla sisio da vraća tek tako pare a da ga sutra smjene jel?!... zato i ide sve polako i zato čovjek ne baca veliki novac.
Već sam prije pisao, ovakva situacija se mogla očekivati spram onoga s čim raspolažemo. Mi smo ekipa koja će se boriti za opstanak sa još 6-7 ekipa do zadnjih par kola. Takva je istorija PLBIH ,svake sezone jedna ekipa otpiše samu sebe a ostalih 6-7 se bori da ne bude ta još jedna koja ispada. Realno od nas jači kadar imaju Sarajevo,Željezničar,Široki,Zrinjski,Velež,Olimpic,Borac i Slavija mi ćemo se s ostalim timovima boriti za opstanak.
To nas očekuje i naredne sezone isto.
Ovo što mi igramo nije za gledanje definitivno, katastrofa živa ali TAKVA JE SITUACIJA TRENUTNO!
Ja sam prije početka sezone rekao da uprava mora naći pravi balans, igra za opstanak bez ikakvog cilja povlači uštedu u budžetu kluba (lošiji igrači-lošiji trener) ali povlači i lošu posjetu i nezadovoljstvo navijača. Mi nemamo takve svijesti da dolazimo i podržavamo klub uprkos svemu, jednostavno moraš nam nešto dati jel?!
Ja sam se i pitao da li smo možda prerano ušli u PL, neki me napadoše.
Što se tiče samih navijača, navijačima Željezničara nije trebalo ono bacanje baklji u gledalište, to je nešto fuj gadljivo, već dva puta ste napali obične ljude u Tuzli ne navijače (što bi nekako čovjek i mogao razumiti mada je i to glupo i primitivno) bojim se da bi se sljedeći puta mogao ponoviti Vedran Puljić (R.I.P), navijači se igraju glavom pa kad se nešto desi onda svi krivi sem njih samih. Imate sreće što policija TK nije neprijateljski raspoložena prema stranim navijačima, šta više zaštićeniji su od domaćih. Da ste ovo uradili u B.Luci bilo bi mrtvih.
Vidim @sloboda72 jedva dočekao da sere o Azmiru Husiću, dugo je glumio ovde. Mogu misliti kako mu je muka bilo jedno pisati a drugo misliti. Kvazinovinarčić vrijeđa Sakiba Malkočevića naziva ga majmunom iz Lipnice

PUUU
Ovi navijači Veleža su mi najsmješniji kada "šukaju u vezi navijača", oni si tripuju još da igraju YU ligu i da igraju protiv Borussije, ima ih 100000 i šta sve ne a u stvarnosti ljudi ih nabili nogom s njihovog stadiona, igraju na livadi i na domaćim utakmicama unatoč nizu od 7-8 utakmica bez poraza bude 300 gledalaca od toga 20 "navijača" ,