Gastronomija i kulinarstvo

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Caeruleus
Kontakt:

Gastronomija i kulinarstvo

Post Postao/la Caeruleus » 21 avg 2014, 19:47

Forum jeste uglavnom muški, ali tko to kaže da muškarci ne vole dobro pojesti? Ili da muškarci ne znaju skuhati nešto dobro?

Otvaram temu namjenjenu vašim omiljenim jelima - šta volite kuhati, šta volite da vam se skuha? Kakve su vam prehrambene navike, šta volite jesti, šta mrzite? Da li imate neki poseban režim prehrane, jeste li na dijeti ili uživate u delicijama bez straha od kilograma?

Moja tri najdraža jela, ono standardno kao i većini...

Pizza

slika

Ćevapi

slika

Burek

slika

don_burza
Kontakt:

Re: Gastronomija i kulinarstvo

Post Postao/la don_burza » 21 avg 2014, 19:55

Tri nezaboravna sastojka svakog leksikona u osnovnoj

Sent from my iPhone using Tapatalk
Thomas Müller - Fußballgott

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 21 avg 2014, 19:56

Ma burek 10 stepenica iznad svakog jela! xd
A.F.C. Bournemouth!

AlfredBorden
Kontakt:

Post Postao/la AlfredBorden » 21 avg 2014, 20:00

don_burza je napisao/la:Tri nezaboravna sastojka svakog leksikona u osnovnoj

najbolja muzika: strana

:rol:
Editovao, razlog je nebitan.

UMRI SAFETE SUSICU!

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 21 avg 2014, 20:01

Davno sam ja rekao da nam samo ovo fali na forumu.
Ajde,valjda bude neko da ne nauči kuhat.
Keep walking.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 21 avg 2014, 20:03

AlfredBorden je napisao/la:
don_burza je napisao/la:Tri nezaboravna sastojka svakog leksikona u osnovnoj

najbolja muzika: strana

:rol:
imaš li simpatiju: možDA :lol:
DRUG NEBI TI PUNCA

Caeruleus
Kontakt:

Post Postao/la Caeruleus » 21 avg 2014, 20:25

Evo nešto za one koji imaju problema s viškom kilograma kao ja.

Ja sam inače veliki gurman i teško odoljevam dobroj hrani, pogotovo onoj nezdravoj. I pogotovo navečer u neka doba kada se popije pa se mahnu po dva kebaba. A još volim palačinke, sve vrste čokolada u velikoj količini, a najviše pizzu. Sve ono što nije zdravo. I naravno u zadnjih recimo 5 godina sam se strašno nadebljao. Dobio sam bez imalo preuveličavanja 30kg. Već godinama planiram neke dijete, počnem pa stanem. Uz to treba i fizička aktivnost, a najvažnija je VOLJA i MOTIV. A ja lijepo, počnem par dana pa stanem. I evo sve do ovog ponedjeljka dok mi nije ''puk'o film'' i dok nisam zapravo skužio da sam od velikog šminkera sa prepunim ormarom spao na fuckin' 5 izlizanih majica i na 1 pantalone. Užaaaas. Ništa na mene ne može. A uz to tlak nije kakav bi trebao biti za osobu mojih godina niti su nalazi krvi savršeni.

I dugo sam se kanio i prelomio, u ponedjeljak sam počeo sa ugljikohidratnom dijetom (preciznije je reći dijeta bez ugljikohidrata) s kojom je smršao moj prijatelj i susjed sa 105 na 75 kg za godinu dana.

Evo koga zanima dijeta, smatram je najučinkovitijom i najmanje nezdravom (jer svaka dijeta je nezdrava zbog uskraćivanja i promjena mentabolizma):

http://www.dijeta.hr/najbolje-dijete-svijeta/dijete-a-z/6-dijeta-bez-ugljikohidrata.html

Možda je početni jo-jo efekt u pitanju, ali sam za 4 dana skinuo 4kg i to sam se vagao u istim uvjetima tako da to nije ona klasična varijacija. Isto ovako je mršao i moj susjed u početku, kasnije se to usporilo, ali i dalje je mršao držeći se nje i sredio metabolizam i nikad se više nije nadebljao, a potrebu za hranom sveo u optimalne zdrave granice bez imalo želje da se jede sve nezdravo i u neka kasna doba.

Dijeta nije lagana, ali nije ni preteška. Meni se teže psihički naviknuti na nju, nego fizički. Jer sve sam živo jeo s kruhom, a ona podrazumjeva da se kruh skroz izbaci, pa je to najveći problem ali ide. Naravno dodatak uz jelo je obavezno tableta centravita dnevno.

Prvi dan sam jeo sataraš od paprika, paradajza, kukuruza i patlidžana (ponedjeljak). To mi se nešto nije svidjelo. Jedva sam pojeo, ne ide nekako patlidžan u sataraš. Bar meni nije fin tako spremljen. U utorak sam jeo pileći file s pečenim patlidžanima, bilo OK. Jučer sam jeo salatu od paprika i gljiva šampinjona. Sutra ide riba (pastrmka) i salata od blitke i krastavaca.

Danas sam jeo nešto nevjerojatno, po meni možda najukusnije jelo u mom životu od kojeg sam se najeo drama, a ima svega 500 kalorija. U pitanju je mješanja salata sa kuhanim jajima i piletinom. Vjerojatno ste je već jeli, zovu je i pileća salata. Ali ja sam je jeo bez bešamela, jer je po mojoj dijeti zabranjeno konzumirati mliječne proizvode. I vjerujte mi na riječ, uživao sam više nego da sam pizzu pojeo i po meni najljepše jelo ikad. Salatu sam kupio u Konzumu, zove se ''mješana salata'' u njoj dođe svega i svačega od kupusa, šarenog kupusa, mrkve, luka, krastavaca. Ma nema šta nema. I kući skuhao dva jaja usitnio ih, ispekao na tavi dva pileća file-odreska, usitnio i to i sve izmješao sa salatom i dodao paradajz, začinio uljem. Napravio veliku zdjelu, a ja mislim prema nekim izračunima da čitava ova zdjela današnjeg ručka ima oko 500 kalorija. I to jedem više puta dnevno, pomalo kad god ogladnim.

E ovako to izgleda nešto slično ovom, samo što je u mene jelo ''bogatije'' za par dodatnih vrsta povrća (šareni kupus, luk, paradajz).

slika

PS. Fizička aktivnost je obavezna uz dijetu, minimalno provedem 30 minuta na traci za trčanje dnevno. Ovdje je imam u vikendici. Ja još sebi dodatni ugođaj napravim, TV stavim ispred trake i skopčam na njega USB stick na kojem imam preko 50 HD video spotova i onda razvalim uz to mi nimalo nije dosadno. I naravno na TV skopčam vanjski zvučnik kojeg sam dobio od rođaka iz Švicarske, a kojeg se ni koncert ne bi postidio. Trese se sve, najviše mi žao susjeda. Ali tko ih šiša :D

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 21 avg 2014, 22:26

slika

:kafa:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

brazzo
Kontakt:

Re: $: Gastronomija i kulinarstvo

Post Postao/la brazzo » 21 avg 2014, 22:38

Otelo je napisao/la:slika

:kafa:
lave zivo meso :(
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 21 avg 2014, 22:40

A svjeze mlijeko :P
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Caeruleus
Kontakt:

Post Postao/la Caeruleus » 20 sep 2014, 20:52

Zeničani u Turskoj napravili najveći burek na svijetu, promjera 5 metara.

slika

JamesJoyce
Kontakt:

Post Postao/la JamesJoyce » 20 sep 2014, 20:55

I ja obozavam kuhanje. Neki dan bas pratim onaj Kitchen24 i kontam skuhat cu to jelo. Sve bi u redu, ali stao na pola jer nisam imao onaj crveni holandski dzumbir. J'ebiga.
https://www.youtube.com/watch?v=_UYC80umW6c

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 20 sep 2014, 21:14

uvjek se nadje tako neki lijevi sastojak kojeg je u tom trenutku tesko ili nemoguce nabaviti, i sve propadne onda

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 20 sep 2014, 21:32

Ovu temu sam trazio neki dan, vjerujem da cemo ovdje bar donekle razotkrit "mit" o ribi pangasius. Kupujete i jedete li vi to cudo? U zadnjih godinu dana se bgm cesto nalazila u tavi :) a cijenom je nenadmasna mada je meni i ukus daleko bolji od recimo oslica i fileta. Samo sto je u pitanju tovljena riba pa je puna masti i tekucine tako da je stvarna gramaza daleko manja. Ali da stvar bude gora jedno vrijeme su napumpali pricu da je riba kancerogene, s obzirom u kakvim se vodama uzgaja ne bi me zacudilo (npr. Vijetnam). S druge strane to ne mora biti slucaj vrlo lako je moguce da je time zele izbacit sa trzista jer "pojede' konkurenciju. Kakva su vasa iskustva, razmisljanja ? Zamezi l' se kad :)

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 20 sep 2014, 21:39

brazzo je napisao/la:Ovu temu sam trazio neki dan, vjerujem da cemo ovdje bar donekle razotkrit "mit" o ribi pangasius. Kupujete i jedete li vi to cudo? U zadnjih godinu dana se bgm cesto nalazila u tavi :) a cijenom je nenadmasna mada je meni i ukus daleko bolji od recimo oslica i fileta. Samo sto je u pitanju tovljena riba pa je puna masti i tekucine tako da je stvarna gramaza daleko manja. Ali da stvar bude gora jedno vrijeme su napumpali pricu da je riba kancerogene, s obzirom u kakvim se vodama uzgaja ne bi me zacudilo (npr. Vijetnam). S druge strane to ne mora biti slucaj vrlo lako je moguce da je time zele izbacit sa trzista jer "pojede' konkurenciju. Kakva su vasa iskustva, razmisljanja ? Zamezi l' se kad :)

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Ma kad jedem ribu to je onda potočna pastrmka i nijedna druga,to je riba ! :cool:

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 21 sep 2014, 11:30

Samo meso priznajem ko hranu, ipak nijedan obrok ne može proć bez istog, u bilo kakvom obliku :kafa:
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 21 sep 2014, 11:47

JamesJoyce je napisao/la:I ja obozavam kuhanje. Neki dan bas pratim onaj Kitchen24 i kontam skuhat cu to jelo. Sve bi u redu, ali stao na pola jer nisam imao onaj crveni holandski dzumbir. J'ebiga.
A 100% su rekli da je to sastojak kojeg svako domacinstvo ima u kuci :rol:

Polarstar
Kontakt:

Post Postao/la Polarstar » 21 sep 2014, 12:24

Ja znam malo u kuhinji, obožavam praviti tjesteninu sa sirom i pilećim mesom, domaće guste supe napravljene od bjelanjka i domaći čips/pomfrit. Pitu znam napraviti al' nije k'o "iz radnje" :mrgreen:
Deportivo de La Coruña - Haris Medunjanin!!!

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 21 sep 2014, 12:26

Polarstar je napisao/la:Pitu znam napraviti al' nije k'o "iz radnje" :mrgreen:
"od mame"
:D

Inače od Hrane najviše volim Krompirušu (burek sa krompirom :urnebes: ) onako da ne bude meka i da ono krompir iz nje ispada, pa da ga poslije pojedem na kraju HAHAHA. :D

Polarstar
Kontakt:

Post Postao/la Polarstar » 21 sep 2014, 12:36

Pravi si momak :P :mrgreen: .

Voli li iko kolače? Ja bih za krempitu ubio :urnebes: i čoko kolače
Deportivo de La Coruña - Haris Medunjanin!!!

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 8 gostiju.