BV Borussia Dortmund
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
- TammoHarder
- Kontakt:
Re: BV Borussia Dortmund
Bit će ovo žilavo do kraja, Mainz dobro stoji u obrani, igra se praktički na samo nekih 30m prostora. Treba nam neki genijalan potez individualca da probijemo ovo...čupavo 
FC Buy€rn - najveće zlo njemačkog nogometa - karcinom kojeg treba odstraniti.
Borussia Dortmund - posljednja šansa za spas nogometa.
Steta sto Ramos nije bio malo precizniji...ovako ce biti otvoreno do kraja.Treba cuvati nulu nazad a naprijed sta bude...
- TammoHarder
- Kontakt:
Klasika od naše utakmice, ovi skoro prvi put pređu centar u 2.pol i odmah zabiju gol. I čim je IMmobile uzeo loptu Aubi za penal znao sam da će mašit
, i brate ovaj Ginter isto danas zijani....evo ga i 0-2
4 kola,već 2 poraza. Krasan start
4 kola,već 2 poraza. Krasan start
FC Buy€rn - najveće zlo njemačkog nogometa - karcinom kojeg treba odstraniti.
Bas karakteristicno za ovu ekipu...kad krenu promasivati onda nema te pozicije iz koje ce zabiti.Ramos prazan gol sa 3 metra,Immobile penal...na drugoj strani 1 sut 2 gola u drugom poluvremenu...glup poraz skroz.
Teško je igrat bez Hummelsa nazad i ispred odbrane nema ko igru pokrenut ( Gundo,Sahin) ne može Kagawa sve sam uradit
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.
Ja krampi Boze dragi.
Ja bih predlozio otkaz Kloppu
Bijele zastavice na tribine, uprava napolje
S ovom istom ekipom razmontirat cemo svakog favorita kontra nas, ali u ovakvim utakmicama, bez znalaca na terenu, ne prolazi
Cista filozofija fudbala k'o suza
Ovakvi porazi me ne nerviraju ni sekunde ( nekad davno sam imao 18-20 godina
). Jedino sto mi tlak dize je NETALENAT za ovu igru 80 % nase ekipe. Sve je ok dok se pobjedjuje, logicno, ali mi uglavnom pobjedjujemo na presing, trku, rad, red i disciplinu, a tek svakih 2-3 mjeseca mi neki pojedinac razgali dusu driblinzima, pravljenjem viska, golom sa 30 metara itd itd ... Eh u ovim utakmicama se vidi da nemamo tih igraca.. Klopp fura svoj sistem i to godinama vec funkcionise, ali moje misljenje je da nam treba malo 'magije' na terenu u vidu nekog brazilca, argentinca . . .
Da je Ramos pogodio za 0-1 u prvom poluvremenu vjerovatno ne bih ovo ni pisao, ali u ovim situacijama ja zelim da vidim fudbalskog znalca na terenu, a ne Groskrojca, Durma, Bendera, Immobilea, Aubameyanga, Jojica i slicnih kako dodaju prvom do sebe, udare prvog do sebe ili pogode prvi reflektor do sebe. jer ruku na srce za nekih 8 godina treniranja i igranja na velikom terenu i sam bih to mogao..
Bijele zastavice na tribine, uprava napolje
S ovom istom ekipom razmontirat cemo svakog favorita kontra nas, ali u ovakvim utakmicama, bez znalaca na terenu, ne prolazi
Ovakvi porazi me ne nerviraju ni sekunde ( nekad davno sam imao 18-20 godina
Da je Ramos pogodio za 0-1 u prvom poluvremenu vjerovatno ne bih ovo ni pisao, ali u ovim situacijama ja zelim da vidim fudbalskog znalca na terenu, a ne Groskrojca, Durma, Bendera, Immobilea, Aubameyanga, Jojica i slicnih kako dodaju prvom do sebe, udare prvog do sebe ili pogode prvi reflektor do sebe. jer ruku na srce za nekih 8 godina treniranja i igranja na velikom terenu i sam bih to mogao..
Imamo mi znalaca samo su trenutno na tribinama a ne na terenu.Ali bez obzira na to ovo se itekako moglo dobiti,cak i poslije zaostatka.
Tek će se pobjede počet redat kad se spoje Reus i Kagawa i ako se ikad vrati Gundo.
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.
Hummels, Gundogan i Reus DA ! Ja inace ne komentarisem nista ili komentarisem samo prethodno odigranu utakmicu tako da sam mislio na ovu i slicne ovoj.. Opet, imam osjecaj da ce ova sezona biti bolja nego prethodne dvijeadnan24 je napisao/la:Imamo mi znalaca samo su trenutno na tribinama a ne na terenu.Ali bez obzira na to ovo se itekako moglo dobiti,cak i poslije zaostatka.
Poslije prvog primljenog gola, igra se iste sekunde raspala, sa individualnim kvalitetom oviih koji su bili na terenu, protiv solidnog protivnika, ovo se nije moglo dobiti ni da se igralo do sudnjeg dana.adnan24 je napisao/la:Imamo mi znalaca samo su trenutno na tribinama a ne na terenu.Ali bez obzira na to ovo se itekako moglo dobiti,cak i poslije zaostatka.
Danas Ginter efikasniji od naša oba špica.
A šta je bilo sa Subotićem?
A šta je bilo sa Subotićem?
@opel
Moglo se itekako,samo da je Ciro zabio penal.
Moglo se itekako,samo da je Ciro zabio penal.
Ove sezone dobijamo utakmice u kojima povedemo sa dva tri razlike,kad protivnik povede, onda nas nema na mapi. Uostalom, odbrana je zabrinjavajuće nesigurna od početka sezone, gol razlika dovoljno govori.
Misliš na Reusa kojem je ovo možda zadnja sezona u BvB, Kagawu koji je dvije godine igrački i psihički stagnirao u MU i Gundu koji ne igra već drugu sezonu u kontinuitetu. Nemojte samo hipotetičkih priča, ja kad sam pomenuo da smo lani mogli ispasti u grupnoj fazi LP, ljudi su mi s pravom prigovorili da ne pričam o stvarima koje se nisu desile, e pa tako i vi ostali. Ja se ne brinem dok je Klopp tu, pa i uprava, nije se ni FCB proslavio, ali oni barem ne primaju golove, ne gube utakmice, a igraju Bogami itekako oslabljeni. Utakmica protiv Arsenala je bila vrh, ali nekad pomislim šta bi bilo da smo prvi primili gol, onako oslabljeni i sa ovakvim problemima u situacijama kad protivnik povede. Ne pamtim kad smo nakon četiri kola imali negativnu gol razliku, ne mora to ništa značiti, mislim da smo još uvijek bolji od konkurencije u BL, ne računajući zna se koga.Besic je napisao/la:Tek će se pobjede počet redat kad se spoje Reus i Kagawa i ako se ikad vrati Gundo.
Sve to stoji al nije isto kad igra Jojić i kad igra Gundogan ili Sahin il kad je na krilu REUS
Dobra klempa
, opali je Majnc školski skroz. 
Reus da, ali pitanje dokle, obzirom na klauzulu, Kagawa da, ali onaj od prije dvije godine, Gundo da, ali onaj od pretprošle sezone. Valja malo misliti i na budućnost, Jojića Klopp forsira i mislim da ima razloga momak ima dobre fizičke predispozicije i djeluje samouvjereno, jedino se za Šahina ne slažem, bojim se da je on svoje najbolje utakmice već odigrao. Mikija kritikujem, iako je po meni njegovo dovođenje ipak pozitivno, o cijeni da ne diskutujemo. Ono što brine, pa makar tek bila četiri kola što je odbrana primila šest golova, navala dala pet, a u pola utakmica nije dala nijedan. A osim Leverkuzena protivnici baš i nisu bili vrh. Uostalom, vidjećemo, BL je ove sezone barem za sada dosta zanimljiva.Besic je napisao/la:Sve to stoji al nije isto kad igra Jojić i kad igra Gundogan ili Sahin il kad je na krilu REUS
Previse rotira Klopp, to mi se vec ne svidja.Ponadao sam se da ce konacno da stavi u startnih 11 Mikija i Kagawu, posto ne mogu njih dvojica da budu kreativna kada su im saigraci Aubameyang i Grosskreuz koji su tehnicki limitirani, a protivnik se sabio u svoju polovinu i vreba sansu iz kontre.Treci mec u poslednjih 7 dana je izasao sa tri skroz razlicite odbrambene linije, prvi gol je pre svega lose postavljanje kao i losa komunikacija izmedju Grosa i Durma i kasnije zakasnelo preuzimanje Gintera.Drugi gol mi je vec bio sumnjiv, rekao bih da je bio ofsajd zato sto se igrac Mainz-a aktivirao.Dobar je bio golman Mainz-a, trebao letos da predje u Benfica-u.Nije Immobile lose sutirao kod penala koliko ga je ovaj procitao, a zbog svoje fizicke konstitucije bez problema je skinuo loptu.Takvim golmanima je nemoguce dati gol iz penala da lopta ide po zemlji.Nista netipicno za Dortmund, mogli su minimum do boda a na kraju ostali praznih saka.
A sto mi razjebase dan...onako protiv Arsenala...a danas sve usrase!
Nadam se da ce zbog ovog danas Stuttgart u Srijedu ispastati.
Nadam se da ce zbog ovog danas Stuttgart u Srijedu ispastati.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.