RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
-
- Kontakt:
Re: RSD Velež Mostar
hhaha...Neces traziti belaj, nego doci i dogovoriti se naprimjer sto na sto, tu i tu, u to vrijeme. Na obostranu radost, ja vjerujem. A za kamenjanje sam milion puta rekao da me je sramota. Da se vi "ratnici" dogovorite, ne bi neduzan svijet stradao po tribinima. Meni se licno svidja druzenje i nadmetanje na tribinima, mada mi je prije bilo sve drago. Sad sam malo odrastao i druzi mi se:-)
A tvoja poredjenja necu da uzimam zdravo za gotovo, ali cu ti dati jednu cinjenicu pa saberi dva i dva.
RA je bio prisutan na SVIM gostovanjima do sada. Ultrasi od svog postojanja 94.god NISU BILI na tri najvaznija. Prva dva derbija u Vrapcicima i protiv Partizana u Beogradu. Mozda su imali razloge, ali vece od nas nisu. Mi smo prva dva derbija pod BB bili izlozeni i prijetnjama smrcu i svim ostalim. Ipak smo otisli na prvi derbi u impozantnom broju. pogledaj slike stajanja. Od tada pa do danas Ultrasi nisu tako napunili stajanje. Pazi, prvi derbi....U Beogradu se zna da smo bili prvi na tunelu kod probijanja protivnika, a tu sam bio i ja. Ako imas neke druge prioritete za poredjenje, uzmi cuclu i cuclaj....pozzz....I upamti jos jedno....Mi se ne moramo snimati sa kamerama i youtubeo-om
Nas snimaju RAI SPORT I FIFA hahahahhaha[/quote]Ja gledam i neke druge stvari,vas cijenim kao grupu al mi niste dragi kao ni jedna frupa iz BIH! Stavite neku krpu kao transparent,uzasno navijate mislim da su to cinjenice nemoj pogresno da me shvatis,pogledaj navijanje npr.Manijaka na nekim tekmama,Lesinara itd. i vidjeces da debelo zaostajete!Ovo za BG nije samo RA bio u prvim redovima to samo da znas,bili su tu i Pazarci i mi i ostali takodje!
A tvoja poredjenja necu da uzimam zdravo za gotovo, ali cu ti dati jednu cinjenicu pa saberi dva i dva.
RA je bio prisutan na SVIM gostovanjima do sada. Ultrasi od svog postojanja 94.god NISU BILI na tri najvaznija. Prva dva derbija u Vrapcicima i protiv Partizana u Beogradu. Mozda su imali razloge, ali vece od nas nisu. Mi smo prva dva derbija pod BB bili izlozeni i prijetnjama smrcu i svim ostalim. Ipak smo otisli na prvi derbi u impozantnom broju. pogledaj slike stajanja. Od tada pa do danas Ultrasi nisu tako napunili stajanje. Pazi, prvi derbi....U Beogradu se zna da smo bili prvi na tunelu kod probijanja protivnika, a tu sam bio i ja. Ako imas neke druge prioritete za poredjenje, uzmi cuclu i cuclaj....pozzz....I upamti jos jedno....Mi se ne moramo snimati sa kamerama i youtubeo-om
Nas snimaju RAI SPORT I FIFA hahahahhaha[/quote]Ja gledam i neke druge stvari,vas cijenim kao grupu al mi niste dragi kao ni jedna frupa iz BIH! Stavite neku krpu kao transparent,uzasno navijate mislim da su to cinjenice nemoj pogresno da me shvatis,pogledaj navijanje npr.Manijaka na nekim tekmama,Lesinara itd. i vidjeces da debelo zaostajete!Ovo za BG nije samo RA bio u prvim redovima to samo da znas,bili su tu i Pazarci i mi i ostali takodje!
Ovaj nick sad ko lafo on stariji nesto pa dedarske fore baca a registrovo se na forum da samo provocira a ima mu 45 godina idi bola djecu izvedi krepaces za kompjuterom
Samo jedan klub Velež Mostar
ajd nemoj srat vise molim te, bezveze zakuhajes ovdje...dokazali su na Kosevu ove sezone da znaju navijat, ono fore sa avionima nikad necu zaboravit, svaka im cast....a normalno da su iza nasbordo_momak je napisao/la:hahahahah nemoj majke ti brate ja sam hordas odkad znam za sebe zivim za sarajevo i ti meni kazes da se krijem iza internetaSamo ZRINJA je napisao/la:bordo_momak je napisao/la:haj ba sta se svadjate bezveze a trebaju svi priznat da smo mi(horde) trenutno miljama ispred vas aa da odgovorim nultrasu brate kad vi budete na tronu bice da su svi hordasi,lesinari,manijaci.... pocrkali ili nesto drugo
prvi korak kako postati navijac da volite svoju domovinu vi,sokolovi,lesinari,skripari... drugo da se organizovani i 3 da ste brojni a sve dok su vam pjesme poritv svoje domovine dok su vam umjesto ljiljana na zastavi orlovi,sahovnice... dok vas na gostovanje ide od 50-100 vi ste truba![]()
![]()
Neda mi se ići više u raspravu sa tobom pošto očigledno nikad nisi ni otišao na gostovanje,nego se kriješ i predstavljaš kao pripadnik pravih Hordi.![]()
![]()
A i tema je komšija pa da završim.

zivjeli

Do zadnjeg dana zivota mog samo SARAJV'O!!!
THERE IS NOTHING BETTER IN LIFE THAN BEING A GOONER!!!
THERE IS NOTHING BETTER IN LIFE THAN BEING A GOONER!!!
Shakal, samo opusteno. Primjetis da se ovde ne nasjeda na nikakve provokacije. Samo mozes svratiti, popricati i pokupiti info koje te zanimaju.
Sto se navijackih grupa tice, svaka cast svakom, a ja licno ne volim prepucavanja. S obzirom na uslove koje imamo, gdje zivimo i kako zivimo, i s obzirom kako Velez igra, tj; ne igra zadnjih godina, izuzetno sam zadovoljan RA kao navijackom grupom. Cak i previse. Neko ce to skontati ovako, neko onako, ali vjeruj mi, nije lako ici pet godina zaredom na gostovanja, a nikad se vratiti sa punim plijenom. Necu da kazem svi, ali vecina bi vec bila davno zaboravljena, ugasena, navijacka grupa. Oni drze Velez, uplacuju, doprinose klubu, rade neke stvari koje druge navijacke grupe i ne znaju da to i postoji. Jer neki drugi ljudi to rade za njih. Prezivjeli smo dno dna, ono sto se kaze, ostali bez stadiona, sponzora, para, baceni u drugu ligu, ostavljeni savezu da nas skroz ugasi, jer je to bilo neophodno iz politickih razloga. Nazalost po njih, dogodilo se ono sto su najmanje ocekivali, prosjek cca 500 ljudi po gostovanjima u drugoj ligi i maximalna pomoc klubu. RA je sve to pretrpio, istrpio, izgradio stadion kakav takav i sto je najvaznije prezivio:-) Uz to citavo vrijeme bio desna ruka BHF-u, kad su ovi bili odbaceni od svih. Te krpe sto ih naziva samo rajvosa, su vecinom krpe BHF-a, koje su radjene po Europskom standardu od najkvalitetnih materijala. Rade se u Oslu i Stockholmu, a finansirane su organizacijom RA. Npr, mahale su ti na Kosevu u trecem kolu. Iste takve, slicne, sa ljiljanima, si mogao sinoc vidjeti na Artemio Franci stadionu. Mislim na te krpe.
Poz za sve navijace koji vole svoj klubove, uz poziv da umjesto lijece svoje zivce na drugom, na neki nacin pomognu svom klubu. Kad volis svoj klub, i drugi te cijene...
Zdravo Rodjeni ma gdje bili........
Sto se navijackih grupa tice, svaka cast svakom, a ja licno ne volim prepucavanja. S obzirom na uslove koje imamo, gdje zivimo i kako zivimo, i s obzirom kako Velez igra, tj; ne igra zadnjih godina, izuzetno sam zadovoljan RA kao navijackom grupom. Cak i previse. Neko ce to skontati ovako, neko onako, ali vjeruj mi, nije lako ici pet godina zaredom na gostovanja, a nikad se vratiti sa punim plijenom. Necu da kazem svi, ali vecina bi vec bila davno zaboravljena, ugasena, navijacka grupa. Oni drze Velez, uplacuju, doprinose klubu, rade neke stvari koje druge navijacke grupe i ne znaju da to i postoji. Jer neki drugi ljudi to rade za njih. Prezivjeli smo dno dna, ono sto se kaze, ostali bez stadiona, sponzora, para, baceni u drugu ligu, ostavljeni savezu da nas skroz ugasi, jer je to bilo neophodno iz politickih razloga. Nazalost po njih, dogodilo se ono sto su najmanje ocekivali, prosjek cca 500 ljudi po gostovanjima u drugoj ligi i maximalna pomoc klubu. RA je sve to pretrpio, istrpio, izgradio stadion kakav takav i sto je najvaznije prezivio:-) Uz to citavo vrijeme bio desna ruka BHF-u, kad su ovi bili odbaceni od svih. Te krpe sto ih naziva samo rajvosa, su vecinom krpe BHF-a, koje su radjene po Europskom standardu od najkvalitetnih materijala. Rade se u Oslu i Stockholmu, a finansirane su organizacijom RA. Npr, mahale su ti na Kosevu u trecem kolu. Iste takve, slicne, sa ljiljanima, si mogao sinoc vidjeti na Artemio Franci stadionu. Mislim na te krpe.
Poz za sve navijace koji vole svoj klubove, uz poziv da umjesto lijece svoje zivce na drugom, na neki nacin pomognu svom klubu. Kad volis svoj klub, i drugi te cijene...
Zdravo Rodjeni ma gdje bili........
@carina
posto vidim da si jedan od najkompetentnijih iz redova RA mozes li mi malo detaljnije objasnit kako je to velez izgubio svoj stadion ? i jeli moguc povrat svoje imovine ? jer nesto sto je na silu uzeto tokom ratnih desavanja valjda se moze sudskim procesom vratit ?
posto vidim da si jedan od najkompetentnijih iz redova RA mozes li mi malo detaljnije objasnit kako je to velez izgubio svoj stadion ? i jeli moguc povrat svoje imovine ? jer nesto sto je na silu uzeto tokom ratnih desavanja valjda se moze sudskim procesom vratit ?
Koji je jedini BH stadion,na kojem se svake godine komentator moli navijace da siđu sa drveća ?
Poslije rata, stadionom pod Bijelim Brijegom je raspolagala opština Zapad. Ista ta opština dala ga je u posjed HSK Zrinjskom narednih 99 godina, naravno uz saglasnost svih drugih politickih opcija. Mislim, da ga zakonski nije moguce vratiti, samo uz dogovor sve tri strane, tj; klubova i opstine Zapad. Vrijeme ide i leti, i ja bih licno volio da se pocelo sa gradnjom novog stadiona u sjevernom logoru. Bijeli Brijeg trenutno predstavlja jednu veliku uspomenu, ali mislim da nije nikakvo rjesenje za Velez. Druga stvar, i stajaliste uprave je takvo da i nije vrijeme za vracanje pod BB, sve i da se moze, jer je jos uvijek takva situacija da je jedan zivot vrijedniji od igranja pod BB. Tako i izlaze u javnost, i ne plentaju se tamo gdje ne mogu nista uciniti.papee je napisao/la:@carina
Uspjeh bivšeg Veležovog igrača Darija Kalezića
Graafschap, mostarskog trenera Darija Kalezića, koji je, u sezoni 2003./2004., igrao u Veležu, može se lagano pripremati za povratak u Prvu holandsku ligu (Eredivisie).
Dario KalezićTim iz Doetinchema ostavio je konkurenta Cambuur-Leeuwarden na još većem odstojanju, pobijedivši u direktnom duelu 3:0. Tako je razlika narasla na nedostižnih 10 bodova, sa jednom manje odigranom utakmicom.
Go Ahead Eagles trećeplasirani na tabeli izgubio je od Omniworlda 2:0 i, isto kao Cambuur ,zaostaje za vodećim 10 bodova. Četvrti na listi FC Zwolle, odigrao je kući sa AGOVV Apeldoorn, 2:2, spasivši bod golom u zadnjim minutama.
Graafschap, mostarskog trenera Darija Kalezića, koji je, u sezoni 2003./2004., igrao u Veležu, može se lagano pripremati za povratak u Prvu holandsku ligu (Eredivisie).
Dario KalezićTim iz Doetinchema ostavio je konkurenta Cambuur-Leeuwarden na još većem odstojanju, pobijedivši u direktnom duelu 3:0. Tako je razlika narasla na nedostižnih 10 bodova, sa jednom manje odigranom utakmicom.
Go Ahead Eagles trećeplasirani na tabeli izgubio je od Omniworlda 2:0 i, isto kao Cambuur ,zaostaje za vodećim 10 bodova. Četvrti na listi FC Zwolle, odigrao je kući sa AGOVV Apeldoorn, 2:2, spasivši bod golom u zadnjim minutama.
- Morecambe
- Kontakt:
.
Zadnja izmjena: Morecambe, dana/u 23 nov 2010, 00:09, ukupno mijenjano 1 put.
PS: nikada,ali baš nikada ne igraj protiv ekipe druge Engleske lige - ekipe Morećambe,jer samo Morećambe može od 1-3 do 4-3 za 3 minute oooooo Morećambe :)
Oečukjem da ponizite Pitare, kako igrači, tako i navijači, hajmo Hercegovci 

Kad imaš novac, svi te vole brate, svi žele s tobom život svoj da prate, kofol ti ime ne blate, a ima ih ko salate, jer fakat pare, pare svima drag si brate!
E ovako,posto grad postaje sve urbanije srediste i ogromno gradiliste privatnim kapitalom,naravno ne drzavnim,da imamo normalne ljude i normalan odnos u gradu ucinilo bi se sljedece za dobrobit svih ljudi grada mostara,igraliste pod bijelim brijego dati gradu,grad lijepo sve ono srusi,dadne na natjecaj ogomnu kolicinu zemljista koja se nalazi trenutno na mjestu stadiona,top lokacija u gradu zar ne?!prodat privatnom ulagacu koji bi tu npr gradio zgrade,trzne il sta god hoce,dobiveni novac raspodjelit na dva projekta tj na izgradnju dvaju malih stadiona od kapaciteta 10 000 da 15 tisucam sjedecih mjesta,jedan napravit velezu jedan zrinjskom i mirna bosna,sto stane novca malo ulozit u dvoranucarina je napisao/la:Poslije rata, stadionom pod Bijelim Brijegom je raspolagala opština Zapad. Ista ta opština dala ga je u posjed HSK Zrinjskom narednih 99 godina, naravno uz saglasnost svih drugih politickih opcija. Mislim, da ga zakonski nije moguce vratiti, samo uz dogovor sve tri strane, tj; klubova i opstine Zapad. Vrijeme ide i leti, i ja bih licno volio da se pocelo sa gradnjom novog stadiona u sjevernom logoru. Bijeli Brijeg trenutno predstavlja jednu veliku uspomenu, ali mislim da nije nikakvo rjesenje za Velez. Druga stvar, i stajaliste uprave je takvo da i nije vrijeme za vracanje pod BB, sve i da se moze, jer je jos uvijek takva situacija da je jedan zivot vrijedniji od igranja pod BB. Tako i izlaze u javnost, i ne plentaju se tamo gdje ne mogu nista uciniti.papee je napisao/la:@carina

no to su samo snovi!
HSK Zrinjski Mostar
Ti snovi se mogu ostvariti, al to nekim "ljudima" neodgovara, u ovom trenutku to je naučna fantastika, pa tek ste nedavno gradonačelnika dobili... "Ja ću biti sjed, ja ću biti star, al biće vječno mlad moj Mostar, DINO MERLIN", ostaje nam da pjevušimo dok normalna raja nedođe na vlast grada Mostara pa nepočne sa ostvarivanjem ovakvih snova, pozz!
@raul12, hvala što si nam to reko, nismo znali, idi sad to isto napiši na "svojoj" temi o Realu, kako ste bolji od Barce i tako to...
@raul12, hvala što si nam to reko, nismo znali, idi sad to isto napiši na "svojoj" temi o Realu, kako ste bolji od Barce i tako to...
Kad imaš novac, svi te vole brate, svi žele s tobom život svoj da prate, kofol ti ime ne blate, a ima ih ko salate, jer fakat pare, pare svima drag si brate!
Da upravo tako. Da se samo zna i da se opet ponovi. Velež je osnovao 1922, MOSTARSKI HRVAT, iako je već u to vrijeme postojao HŠK Zrinjski.
- The_Target
- Kontakt:
Mostar u srcu, Velež do groba 

-
- Kontakt:
Svak ko navija za Velez treba da ima clansku kartu Veleza i da postane clan.
Za raju po dijaspori evo od juce moze se i putem Paypala preko interneta uclaniti.
http://www.rodjeni-mostar.com/novo/vije ... &fn_id=326
Za raju po dijaspori evo od juce moze se i putem Paypala preko interneta uclaniti.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/
utakmicu velez - sarajevo mozete gledati uzivo na http://www.****
- bistrikboy
- Kontakt:
Tema je Velez!Drzite se iste,politiku ostavite u smecu gdje joj je i mjesto...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
-
- Kontakt:
PODRZI SVOJ KLUB - POSTANI CLAN FK VELEZ
Od juce, 11.3.2010 se clanske kartice FK Velez mogu naruciti preko interneta - sto znaci da svaki Rodjeni, bilo gdje na svijetu, sada moze postati punopravni clan FK Velez.
Clanska karta za 2009/2010 godinu je 20 Eura za raju po dijaspori i 15 maraka za raju u BiH.
Clanske se mogu uzeti posebno ili u paketu zajedno sa pristupom za DIREKTAN prenos preko interneta svih domacih utakmica Veleza na http://www.****
Paket za clansku kartu + direktan prenos SVIH domacih Velezovih utakmica za polusezonu 2009/2010 je 70 Eura.
Za vas koji ne volite preko interneta nista slati, postoji opcija da se clanske kupe tako sto se ispuni obrazac na onom linku gore i pare posalju preko banke direktno na racun - ali banke uzimaju proviziju za to. Paypal je dosta sigurnija i jeftinija opcija i vjerujem da je puno lakse tim putem.
Clanska kartica FK Velez je gradjanska duznost.
Hajmo sad - Svi Rodjeni po svoju clansku!
Naprijed Naprijed Rodjeni!

Od juce, 11.3.2010 se clanske kartice FK Velez mogu naruciti preko interneta - sto znaci da svaki Rodjeni, bilo gdje na svijetu, sada moze postati punopravni clan FK Velez.
Clanska karta za 2009/2010 godinu je 20 Eura za raju po dijaspori i 15 maraka za raju u BiH.
Clanske se mogu uzeti posebno ili u paketu zajedno sa pristupom za DIREKTAN prenos preko interneta svih domacih utakmica Veleza na http://www.****
Paket za clansku kartu + direktan prenos SVIH domacih Velezovih utakmica za polusezonu 2009/2010 je 70 Eura.
Za vas koji ne volite preko interneta nista slati, postoji opcija da se clanske kupe tako sto se ispuni obrazac na onom linku gore i pare posalju preko banke direktno na racun - ali banke uzimaju proviziju za to. Paypal je dosta sigurnija i jeftinija opcija i vjerujem da je puno lakse tim putem.
Clanska kartica FK Velez je gradjanska duznost.

Hajmo sad - Svi Rodjeni po svoju clansku!
Naprijed Naprijed Rodjeni!

http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/
Sunce, nije hladno, može se bez jakne po Mostaru hodati slobodno. Ali se ne može odigrati tekma jer naš savez zna najbolje.